Съвети при избор на нов смартфон

Прескочи до:

09.03.15
11:22

Местя тук дискусията, възникнала в дневника на Боби, тъй като съдържа полезни неща. Ето частта от публикацията на Боби, която предизвика посочената дискусия:

казано от Boby_ на 08.03.15, 17:23:

От два дни се заех да се оглеждам за нов телефон, защото Note II-ката вече ме изнервя. Преди време разкарах ужасяващия стоков ром на Самсунг и сложих един къстъм, но пак прави мизерии - бавен е, забива, а и вече ме е срам да го вадя по срещи. Нов Samsung не искам заради ужасяващо бавните и тегави стокови ромове на фирмата, пълни с излишни и неподлежащи на махане приложения.
Търся си нещо с размер на екрана между 5,5 и 6 инча, задължително със слот за sd карта и сваляща се батерия. Не съм очаквал, че почти всички производители на този клас телефони с Андроид толкова са се приближили до iShit-овете! Започнах с Nexus 6, но освен, че е неоправдано скъп, не отговаря и на двете други условия. Основно предимство е Лолипоп, но това е поправимо и за останалите. “Минах” през LG G3, който има слот за карта и махаща се батерия, но е с по-слаб процесор и като капак има добре известната склонност да прегрява. Sony XPeria Z Ultra няма нито слот за sd карта, нито махаща се батерия, а отстъпва и в други отношения на остналите от списъка. Стигнах дотам да търся ревюта за китайски измишльотини като Lenovo Vibe Z2 Pro K920 и Huwawei Ascend Mate7, но и двата са с вградени батерии, а само вторият има слот за sd карта.
Вече взех да се отчайвам и да си мисля, че трябва да се бръкна за Note IV и моментално да го рутна или да се примиря с прегряването на LG G3-то.
Ако има някой спец по мобилните телефони, който се сеща за модел, отговарящ на условията ми за батерия, карта и качество, да помага. :)

Темата беше редактирана от karfi4ka на 09.03.15 11:31.

08.03.15
17:35

Само да вметна, че Андроид не е единствената ОС за смартфони, и модели като Лумиа 830, 730 и т.н. отговарят на изискванията ти, и бият почти всички Андроид телефони по надеждност и качество на изработката, също и качество на камерата и дисплея :)

Мнението беше редактирано от Станимир на 08.03.15 17:37.

08.03.15
17:36

Ако можеш изчакай април-май тогава излизат доста от новите модели. Лолипоп все още не е особено стабилен и с който съм говорил не е доволен, аз още си карам с киткат.

Като телефони може би, но за windows phone апликациите или ги няма или са зле направени.

Мнението беше редактирано от aleks на 08.03.15 17:38.

08.03.15
17:42

Че са по-малко приложенията е вярно, дали е болка за умиране - всеки си преценя от кои приложения има нужда  и какъв компромис иска да направи в името на апарат с по-високо качество :)

Мнението беше редактирано от Станимир на 08.03.15 17:43.

08.03.15
17:42

казано от Станимир на 08.03.15, 17:35:

Само да вметна, че Андроид не е единствената ОС за смартфони, и модели като Лумиа 830, 730 и т.н. отговарят на изискванията ти, и бият почти всички Андроид телефони по надеждност и качество на изработката, също и качество на камерата и дисплея :)

Windows не е опция не само заради приложенията, а и заради това, че ръцете на потребителя са вързани почти толкова, колкото и в iOS.

казано от aleks на 08.03.15, 17:36:

Ако можеш изчакай април-май тогава излизат доста от новите модели. Лолипоп все още не е особено стабилен и с който съм говорил не е доволен, аз още си карам с киткат.

Като телефони може би, но за windows phone апликациите или ги няма или са зле направени.

Да, към два-три месеца изчакване вървят нещата, макар че това едва ли ще промени съществено картинката - всички големи производители вървят към отстраняване на слота за карта и към вградени батерии. Накрая просто ще тряба да се примиря с iPhone с Андроид... :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.03.15 17:48.

AG

08.03.15
17:50

Единствения смислен ъпгрейт без изваждане на голяма сума е note 3 - гледам по 400 лева ги продават с остатъчна гаранция. И за твоя и за тройката има Цианогенмод 12 лолипоп.

Георги Милев

08.03.15
17:52

Не съм специалист, но съм ентусиаст, които се интересува и в свободното си време чете и си ръчка телефона.:)

Относно избора ти... с критериите които си задал е много трудно:) Честно казано в момента явно е модерно да се правят капсуловани телефони. Само с това си условие си съкратяваш жестоко избора предполагам си наясно с това. Обмислял ли си варианта дали можеш да минеш без това? Примерно вместо да си носиш втора батерия да си вземеш един малък battery charger. Така избора ти ще е между доста повече телефони. Ако това за батерията е категорично решение тогава според мен няма какво друго да си вземеш освен Самсунг... Говоря за телефон висок клас... Относно копирането от Ейпъл... Без коментар:)

Ти кои ром ползваш на самсунга? Аз съм с Cyanogenmod CM12 (5.0.2) и съм изключително доволен. Каквото и да вземеш от високия клас слагай този Андроид и ще си много доволен! Е има някой минуси но като цяло е по-добре.

П.С Не бих си взел Сони... адски много уважавам марката но не могат да правят телефони!

Aleks, от 2-3 месеца съм с горе споменатия cm и не съм забелязал такова нещо.

Мнението беше редактирано от Георги Милев на 08.03.15 18:03.

08.03.15
18:09

казано от Boby_ на 08.03.15, 17:23:

08.03.2015 г.

От два дни се заех да се оглеждам за нов телефон, защото Note II-ката вече ме изнервя. Преди време разкарах ужасяващия стоков ром на Самсунг и сложих един къстъм, но пак прави мизерии - бавен е, забива, а и вече ме е срам да го вадя по срещи. Нов Samsung не искам заради ужасяващо бавните и тегави стокови ромове на фирмата, пълни с излишни и неподлежащи на махане приложения.
Търся си нещо с размер на екрана между 5,5 и 6 инча, задължително със слот за sd карта и сваляща се батерия. Не съм очаквал, че почти всички производители на този клас телефони с Андроид толкова са се приближили до iShit-овете! Започнах с Nexus 6, но освен, че е неоправдано скъп, не отговаря и на двете други условия. Основно предимство е Лолипоп, но това е поправимо и за останалите. “Минах” през LG G3, който има слот за карта и махаща се батерия, но е с по-слаб процесор и като капак има добре известната склонност да прегрява. Sony XPeria Z Ultra няма нито слот за sd карта, нито махаща се батерия, а отстъпва и в други отношения на остналите от списъка. Стигнах дотам да търся ревюта за китайски измишльотини като Lenovo Vibe Z2 Pro K920 и Huwawei Ascend Mate7, но и двата са с вградени батерии, а само вторият има слот за sd карта.
Вече взех да се отчайвам и да си мисля, че трябва да се бръкна за Note IV и моментално да го рутна или да се примиря с прегряването на LG G3-то.
Ако има някой спец по мобилните телефони, който се сеща за модел, отговарящ на условията ми за батерия, карта и качество, да помага. :)

Според мен в никъкъв случай не си взимай нексус 6-ца и ти го казавам като фен и ползващ нексус устройствата. За съжаление 6-ца е голямо разочарование и от живот на батерията и от към работата на устройството. За този хардуер работи много по  - бавно от устройства с по-слаб хардуер. Това го пиша на база на доста ревюта, който изгледах и доста форуми, които изчетох, тъй като и аз исках да си вземе 6-цата. Колкото до леновото - изобщо не е за подценяване, според мен. Сонитата също не смятам за добър избор, тъй като отново по мой наблюдение не работят оптимално с оглед на хардуерните им спецификации. Мой приятел ползва ноте 4 вече 4-5 месеца и е изключително доволен. Аз съм пристрастен към лг тъй като ползваме тяхни телефони, Жена ми има г2 и телефончето е супер, за г 3 нямам преки наблюдения. Според мен от нотето няма да останеш недоволен. Не съм съгласен с теб обаче за уиндолса. Следващия телефон ще ми е именно с такава платформа, която според мен  е в пъти по стабилна от андроида и дума не може да става за сравнение с иоса. Друг плюс е, че обновяването на уиндолс версията е за всички устроиства, а не само нексусите и някой топ модели, както е при андроида. Отново казвам мисля, че нотето ще ти допадне, още повече щом си ползвател на предишните модели.

Мнението беше редактирано от I`M на 08.03.15 18:11.

08.03.15
19:57

От няколко месеца съм с LG g3 - много доволен, не съжалявам за избора си. Наистина, ако го ползваш на 100%  осветеност на екрана позагрява, но ако не си по цял ден навън на слънце, няма да ти се налага да е постоянно на толкова висок процент.  Батерията ми държи по 2-3 дена, при средно ниво на ползваемост, от към функции и спецификации е ясен и без забележка и за капак е с много стилен дизайн.

08.03.15
20:01

казано от Георги Милев на 08.03.15, 17:52:

Aleks, от 2-3 месеца съм с горе споменатия cm и не съм забелязал такова нещо.

Stock имах предвид, а и от разкази на приятели.

За windows phone съм надъхан, но след като излезе windows 10, тогава нещата много ще се променят, но за момента не могат да предложат кой знае какво.

Мнението беше редактирано от aleks на 08.03.15 20:01.

Георги Милев

08.03.15
20:30

За сток нямам наблюдения нищо не мога да кажа. За мен истината е в чистия андроид и си слагаш квото си искаш... Всеки производител ти слага супер много уж полезни неща дето се оказват излишни. За справка - стоковия ром за моя телефон  е 1.6 гб. Cyanodenmod гол като пушка (гез гуугъл апс и тн) е 500 мб. Откакто съм с него  - батерията ми държи повече, почти постоянно имам около 1 гб рам свободна. Един приятел е със същия телефон и стоковия 4.4.2 като видя колко ми е свободната рам се хвана за главата. Да, има бъгове, но пак е по-добре.

Относно windows phone… да интересно ще е но надали ще се доближи до андроида. Но ще видим има време нека да излезе. Не знам колко от вас са ръчкали айфон 6-цата. Попринцип не харесвам ios. Харесвам айфона като телефон но не харесвам операционната система иос. Това е и е една от причините да не си взема айфон. Не знам защо но сравнявайки айфон 6 и моето лг г2 андроида в някой отношения е много назад от иос-а... Отваряне на клип, зареждане на страница... да не говорим като пусна тестовете. Вярно е че тестовете са нещо субективно и могат много лесно да се манипулират - самсунг са съдени точно за това но все пак дават някаква ориентировъчна представа... За справка. Antutu benchmark изкарва с 20 к повече на айфона от моя. FPs-to не си спомням с колко беше но не е с 2-3 кадъра.. Та той  има 1 гб рам което за телефон с андроид е смешно...  а в момента има доста андроид телефони с 3 гб рам и независимо че не съм ръчкал последните флагмени съм убеден че айфона ще ги убие... Ето това е нещо върху което андроид тррябва да поработят много сериозно...

Боби Самсунг с5 почти попада в критерийте ти малко му е по-малък екрана но пак има слот за карта и сменяема батерия. Отново пак опираме до Самсунг...

П.с. Погледни тук.. http://www.mobilegeeks.com/best-smartphones-removable-battery/

Мнението беше редактирано от Георги Милев на 08.03.15 20:35.

08.03.15
21:46

Благодаря на отзовалите се! Нещата засега отиват към Note 4, въпреки солената цена и скапания TouchWiz. Стайлусът обаче е огромен плюс и толкова съм свикнал с него, че май съм готов да платя разликата с LG G3.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 09.03.15 11:28.

08.03.15
22:36

Да си дам и аз моите 2 стотинки. В момента съм с Note 3, първият ми смартфон беше доста тегав, с 512mb рам и трябваше да ъпгрейдна към края на миналата година. Бюджет за Note 4 нямах, чудех се Sony ли, LG ли, OnePlus One, Samsung ли. Излезе ми перфектна оферта за втора ръка Note 3 и оттогава се родих. Това че TouchWiz е бъгав, не съм го изпитал, при стоков кит-кат, а лолипоп в момента. 3ГБ рам са предостатъчни, процесора ми върши идеална работа. Камерата е добра, има си доста кусури, но за мен е ОК. Най-големия + обаче за мен е S-pen. Занапред, дори и да сменя сегашния, ще го сменя само за друг Note или телефон със S-pen. Функциите са предостатъчни и лично на мен ми вършат много работа. За Note 4 не знам, аз бих изчакал до септември за 5-цата. Колкото и да го хвалят Note 4, че е по-добър от тройката спор няма, (ако на момента ми кажат избери си нов смартфон, независимо от парите, взимам Edge без да се замислям), но и парите му са доста стабилни, двойни да кажем, а не е двойно по-добър. Разликата от Note 2 до Note 3 е много по-голяма, отколкото от 3 до 4, следващия наистина голям скок, мисля, че ще е Note 5. Ако си зависим от S-pen, нямаш кой знае какъв избор, иначе като хардуерно чудовище се очертава OnePlus Two, така че, опции много, стига да ти се чака. :D

09.03.15
09:09

Красене, и аз очаквам Note 5 да е голяма крачка напред, но от излизането на 4-ката са минали само няколко месеца, а петицата я излезе септември, я не (макар че Самсунг са доста последователни и предвидими в това отношение).
За Edge засега не виждам причина да доплащам - много малко приложения ползват адекватно лентата по ръба, а аз не държа да съм опитното им зайче, докато идеята тръгне (по-точно ако изобщо тръгне).
По-скоро ще си взема сега една четворка (стандартна, не едж), ще я ползвам година и нещо със стоковия ром, после ще я “освежа” с къстъм и ще я ползвам още толкова и с това ще се приключи въпросът за следващите 2-3 години. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.03.15 09:10.

09.03.15
11:45

Като стана дума за custom ROM, освен CyanogenMod, препоръчвам да тестваш и LiquidSmooth (v3.2 Milestone). Това е AOSP ROM.
На S3 и S4 e безупречен в комбинация с Google Experience Launcher (GEL) + Xposed GEL Settings (за по-детайлни настройки на GEL, тъй като стандартно е доста ограничен откъм опции).
Ако все пак ти липсва нещо от stock ROM-a на Samsung (софтуера на камерата заради по-доброто качество например), има kernel-и, които поддържат dual boot и можеш да инсталираш едновременно stock ROM (Samsung) + AOSP ROM (LiquidSmooth), но това вече е дълга тема и няма да се впускам в подробности...

Мнението беше редактирано от racing на 09.03.15 11:46.

Георги Милев

09.03.15
11:50

Ето сравнение на процесорите използвани при ноте 3 и ноте 4 - snapdragon 800 & 805.

http://vr-zone.com/articles/qualcomm-snapdragon-805-vs-snapdragon-800/64753.html

Определено 805 е по-бърз. За мен ноте 4 има един много голям + който според мен Боби ще използва много пълноценно - резолюцията...

Мнението беше редактирано от Георги Милев на 09.03.15 11:51.

09.03.15
11:59

казано от Boby_ на 09.03.15, 09:09:

По-скоро ще си взема сега една четворка (стандартна, не едж),

Скоро се наложи да сменям дисплей на моя Самсунг, чиято редовна цена по цял свят беше от порядъка 350-400лв., не ми се мисли на ръбЪ каква ще е цената за дисплей. А дисплеите на днешните телефони са изключително уязвими, независимо, че бях с протектор от закалено стъкло. С добре премерен удар, концентриран в една точка, без особено усилие успях да пръсна и протектора и дисплея.

Мнението беше редактирано от Valdis на 09.03.15 12:00.

Поне по последна информация, особено след MWC и представянето на Samsung S6, TouchWiz е значително подобрен. Още обаче е рано да се каже със сигурност, тъй като още не са пуснати в продажба и не са излезнали тестовете.

Note 4 смятам, че е супер избор и поне от серията на Samsung в момента май най-много си заслужава парите.

HTC направиха страшен телефон тази година - M9. Най-накрая поправиха ужасната си грешка да слагат 4 MP “Ultra” камера и са сложили 20 MP. Откъм бързина Sense 7 върви като по мед и масло и съдейки и по предшественика M8 практически не забива и не засича. Единственият проблем на HTC са ъпдейтите за софтуера им - от дъжд на вятър са. А и батерията е вградена, което не е според условията ти.

LG…G3 е просто феномен и едва се сдържах да не си го купя, но се мина време и реших да чакам G4. От LG твърдят, че са вложили ужасно много в G4 и той ще е нещо уникално. По непотвърдена информация ще го представят другия месец - април.

Windows Phone също не е за подценяване, макар все още много хора да гледат на него с насмешка. Сегашният ми смартфон е Lumia 920, взех го още като излезе и ползвам WP последните 2 години.

WP практически не забива и върви перфектно. Е, на някой от по-ниските класове може и да има тук-там проблем, но при по-високите проблем с това няма. С излизането на 8.1 WP дръпна ужасно много и макар версия 10 до момента да не е нищо особено, с времето ще я оправят. Все пак сега е само тестова.

Проблемът с WP все още е в апликациите. Да, на бройка дръпната наистина много, но качеството е под критика. Пълно е само с тъпотии, но основните приложения, които са масово ползвани в Android и iOS ги има и работят перфектно.

А и в момента цялата гама майрософтски телефони от висок клас вече е стара и няма смисъл да се купува техен телефон. Пък и при нас ги продават на цени като излезнали вчера. Глупците обаче не знам защо нищо не правят и се очаква да пуснат нов телефон чак към есента.

За Apple…iPhone 6 Plus е на оферта. Просто не го носи в джоба, че нали си е bendable. :)

Та, понеже и аз се оглеждам за нов телефон, съветът ми е да изчакаш 1-2 месеца. Аз лично ще се двоумя между HTC M9 и LG G4, макар че съм сигурен, че G4 ще ме грабне повече.

Други телефони и марки не смятам, че са на оферта в момента. Флагманите на Huawei си заслужават, ама...Huawei :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 09.03.15 12:19.

09.03.15
13:19

Като заговорихме за ROM-ове, аз съм с Phoenix, който дава на Note 2 доста от възможностите на тройката. Като опции е страшно богат, но е бавен.
След всичко прочетено ме хвана колебание. Днес ходих до Виваком да видя дали мога да си взема по техните цени една четворка, но се оказа, че съм си подписал договора твърде скоро и не можело още. Остава вариантът да го взема на около 1100 лв от другаде без договор и това ме връща в изходна позиция. :)
Да чакам LG G4 и да преглътна липсата на стайлус, да се изръся четирицифрена сума за Note 4 още сега или да инсталирам един CyanogenMod на двойката и да чакам на есен Note 5, когато пък обаче ще трябва да се бръкна още по-дълбоко, отколкото сега за четворката. :)

Това с договора е шит. При един приятел е същото, а и при мен явно така ще се наредят нещата.

Ако така поставяш нещата, по-добре си вземи сега Note 4, вместо да чакаш сумати време и да дадеш повече пари за Note 5, който както и да го гледаме, няма да предлага кой знае какво повече от 4. Отделно, че вече какъвто и телефон да си вземеш, след 1 година излиза нещо още по-по и твоят се води стар. :)

Но потърпи още малко поне да видиш G4 какво ще предложи. :)

09.03.15
13:49

Можеш да се консултираш с момчетата от rmania дот net. Там ще ти предложат качествена техника, без ефекта на предвидено остаряване, която буквално ще е вечна.

Мнението беше редактирано от Стойко Колев на 09.03.15 15:02.

09.03.15
14:21

казано от Стойко Колев на 09.03.15, 13:49:

Можеш да се консултираш с момчетата от rmania дот ком. Там ще ти предложат качествена техника, без ефекта на предвидено остаряване, която буквално ще е вечна.

дот нет само дето е домейна ...

Георги Милев

09.03.15
14:24

Боби има и нещо друго...

Кво ново ще сложат  в ноте 5? Може би снапдрагон 810 а не 805… или някой от техните новите процесори...  тва е по-вероятно съдейки по тва че пуснаха С6 с техен процесор... Няма да предложат нещо супер ново революционно спрямо сегашните модели...

Мнението беше редактирано от Георги Милев на 09.03.15 14:25.

09.03.15
21:48

То по тази логика за какво да се ръси 1100 лева за 4ка, като за половината пари си зима като нов 3ка? За един процесор, който така или иначе поне аз, немога да го натоваря на МАX и резолюцията? Ultra power saving mode-a ще го имаш като сложиш custom rom, а с USB 3.0 батерията се зарежда нереално бързо така или иначе. :) При тези положения, според мен е по-разумно изчакването на 5цата (ако самсуняците си спазят традицията де), ще дадеш 100 лева отгоре с договор, над тия 1100 само за апарата, които ще дадеш сега. Note 4 като го пуснаха с договор, не беше повече от 1000, така че и 5цата се надявам с договор цената да не е нереално висока. :)

Windows phone е истината. Android е лагваща и забиваща боза.

10.03.15
10:34

Тук виждам, че обсъждате основно най-популярните марки и операционни системи. Ето малко храна за размисъл в друга посока - Jolla Phone от Финландия със Sailfish OS (отворена). Телефонът е наистина добър. Казвам го от почти личен опит ;)

10.03.15
11:02

казано от Роси на 10.03.15, 10:34:

Тук виждам, че обсъждате основно най-популярните марки и операционни системи. Ето малко храна за размисъл в друга посока - Jolla Phone от Финландия със Sailfish OS (отворена). Телефонът е наистина добър. Казвам го от почти личен опит ;)

Това е наистина интересна идея, която обаче трябва още да се развие, а дотогава може да стане комерсиална и да се изгуби в морето от подобни. Ще видим. Засега не бих си взел такова нещо, поне докато не поработят още върху хардуера и не излязат от класа “телефон за мравки” с това дисплейче. ;)
Другото, което чакам, е модулен телефон (Project Ara), в който си слагаш какъвто хардуерен елемент ти трябва. Само че той е още по-далеч от търговска фаза.

Колкото до Window$ телефоните, на скоро ми попадна някаква Нокия Лумия и я разцъках. Операционната система е всичко друго, но не и интуитивна, най-елементарни опции са скрити дълбоко навътре, а като интерфейс и възможности отстъпва с много на Android. Какво ме грее, че бил бърз и стабилен, като не мога да свърша нищо с него? Същата работа като iOS.
Ползвах преди време едно HTC HD2 с Window$ 6.5. Разбрах, че е хубав телефон, чак когато му разкарах уиндоуса и сложих Android. Вярно, че се промениха нещата с уиндоуса от 6.5 насам, ама втори път телефон с ОС на M$ аз не искам да ползвам.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.03.15 11:04.

Теди Илиева

10.03.15
22:58

Разцъках набързо днес един LG G3. Широк дисплей и тясна рамка, поради което си седи компактен, като телефонче. Нормално се работи, въпреки липсата на писалка, но на мен не са ми толкова големи ръцете, де. Собственикът (ИТ мрежар) е доста доволен и постоянно ми го хвалеше. Батерията му държи, мултитаскинга е добър и т.н.... Не е забелязал някакво загряване. Намерих обобщение на бъговете и начини за справяне тук
Въпреки всичко, вида на телефона според мен е малко спартански..... дървен дизайн и не впечатлява, съответно губи сериозно по точки от Samsung Galaxy Note 4. С две думи според мен LG G3 отговаря на изискванията, би ти вършил работа дори по-добре от сегашния ти, цената е отлична, обаче няма да впечатлява повече от стария ти телефон по срещите. Освен това сериозен недостатък е и това, че си свикнал със Samsung и ще се наложи кофти адаптация. Бързо ще те хване яд, че не си взел друг.

Като бачках в Кол Центъра на Виваком ни даваха всеки месец да ползваме различен модел телефон и така почти 3 години. От тогава ми се драйфа от телефони. Това е и причината да ползвам един “неумен” Samsung колкото да си провеждам разговорите. Двусимка е за да не разнасям два апарата - личен и служебен. В тази връзка и аз съм свикнала с въпросната марка и доста ми харесаха ревютата на Samsung Galaxy Note 4. Като изключим високата цена мисля, че ще ти пасне идеално. Така или иначе цените на тази техника пада доста бързо - месец за месец. Ако не ти е на зор, можеш да отложиш няколко месеца и да си го вземеш по-тънко. Междувременно можеш да си купиш някакъв приятен калъф или да смениш панели на стария телефон и пак минаваш метър докато чакаш да излезе на пазара нещо, което наистина ще те грабне.

Георги Милев

11.03.15
09:41

Чакай чакай... как така ми сравняваш G3 с Note4? Сравнявай го със S5/S6. Основна разлика -  G3 e Smartphone а Note4 е Phablet Smartphone. За момента Note серията няма достоен аналог затова ако някой иска нещо такова - няма друг избор. Иначе... между G3 и Note 4 много ясно че Note 4… Боби изчакай до края на месеца да видим Lg G4 кво ще е. Може да са решили и те да направят Phablet. ;)

Мнението беше редактирано от Георги Милев на 11.03.15 09:55.

13.03.15
19:43

В крайна сметка днес си взех Note 4. На първо пипане е доста добре. За повече впечатления ще трябва да го поразцъкам няколко дни.

22.03.15
06:54

Да подновя темата :p Взех едно Lg но нямаше как да преглътна камерата и го махнах.Сега се колебая между Lumia 1020 / 1520 / 930
На първо място ми е важна камерата, на второ да е удобен за интернет.
Отворен съм и за други марки отговарящи на тези изисквания и от този ценови клас :)

Теди Илиева

22.03.15
10:57

Сравни трите и си избери един. Няма да сбъркаш. За посочените изисквания идеално си се насочил към Nokia, пардон Windows. Ако Бил Гейтс не те дразни, телефончетата са чудесни. Само не виждам да имат wifi… Не знам дали ти влиза в изискванията.

За други марки, прегледай и това сравнение за идеи.

Разцъкването е задължително преди покупка за да няма разочарования после.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 22.03.15 11:14.

казано от Иван П. на 22.03.15, 06:54:

Да подновя темата :p Взех едно Lg но нямаше как да преглътна камерата и го махнах.Сега се колебая между Lumia 1020 / 1520 / 930
На първо място ми е важна камерата, на второ да е удобен за интернет.
Отворен съм и за други марки отговарящи на тези изисквания и от този ценови клас :)

Аз имам 1020 и съм изключително доволен от телефона, нито веднъж не е забил, лагнал или рестартирал се. Има си wifi и всичко.

22.03.15
17:16

Мерси :) май ще се насоча към 1020, въпреки че ми се иска да е 5 инча и 930 ме съблазнява също.

23.03.15
12:20

В крайна сметка избрах друг телефон - Nokia 830.
Най-вече заради сменяемата батерия и много изгодната оферта, която ми излезна :)

А аз се колебая между няколко модела,ако може да ме посаветвате!!!! :) Nokia lumia 925,lumia 735,lenovo a6010!!  Благодаря предварително.

24.02.16
15:03

Nokia lumia 925 - модел от май 2013
lumia 735 - модел от септември 2014
lenovo a6010 - модел от септември 2015 с Android OS, v5.1 (Lollipop)

Не мисля че подлежат на сравнение телефони с такава разлика в годините на производство, при това развитие на технологиите.

24.02.16
21:29

казано от Владислав Борисов на 24.02.16, 00:50:

А аз се колебая между няколко модела,ако може да ме посаветвате!!!! :) Nokia lumia 925,lumia 735,lenovo a6010!!  Благодаря предварително.

Ако те влече телефон с Windows и ако държиш да е нов - изчакай да пуснат Лумия 650. С тези, които си изброил ще имаш проблеми с новия Win 10 - особено с 925. Не знам какъв е бюджета, но става и Лумия 640/Xl или 550 - тя поне се продава с Win 10.

24.05.17
14:12

j3 е като j5, който е със супер камера и дисплей, само с по- малка резолюция мисля че беше и няма светкавица на селфи камерата. Откакто имам самсунг с олед дисплей и със самсунгска камера, другите телефони, които нямат тая екстра ми се виждат доста постни.

24.05.17
14:25

Huawei са телефоните.

24.05.17
14:58

Имам хуявей, и на жената купих (че по- евтинко от самсунга), като издръжливост и като работа и функционалност са същите като самсунгите, но като камера и дисплей разликата е от земята до небето. Е, и хуявеите са по- евтини де.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1