Взехте го за мезе ми се струва, нищо че е с плочки и 215 тяга... на 39, женен! За пенсия и клекът ще мине 120, да ви пита той тогава вас младите ;)
казано от James Hinks на 07.03.15, 22:16:
По-добре леко замазнен, нахранен и с 250 тяга, отколкото по-малко замазнен, гладен и с 215 тяга :)
Зависи, Сашо, зависи. :) Когато съм с 215 тяга, 250 ми се струват много желани. Когато пък се омазня, дори да съм 250 тяга, по-малкото мазнини са това, което искам. Обречен винаги да се стремя към това, което нямам. :)
Като оставим обаче настрана философията, сега се чувствам по-близо до баланса, който търся, отколкото когато тягата беше 250.
казано от Херцог Трън на 07.03.15, 22:48:
Keeping a food log is the best way to learn how your body behaves with different diet plans. That said, if you have to track every calorie and every macro every single day in order to stay on target, then you’re not learning anything anymore. You’re not controlling your diet. It’s controlling you.
Боби, не знам защо се сетих за теб :P
Малък бъзик за ексел обсесията, да не се обидиш :P
Знаеш, че не се обиждам от такива неща. :) Освен това знам прекрасно защо го правя. Аз съм мързелив и лаком човек. За да не надделява, лакомията ми трябва да бъде държана под постоянен контрол. От многото, които съм пробвал, досега това е единственият начин, който работи за мен.
казано от bla на 07.03.15, 23:07:
Взехте го за мезе ми се струва, нищо че е с плочки и 215 тяга... на 39, женен! За пенсия и клекът ще мине 120, да ви пита той тогава вас младите ;)
Така е, взехте ме за мезе. :) Включително и ти с тоя 120 клек. ;)
08.03.15
14:06
Бобсъна си е супер мен ако ме питате.. пък ако не ме питате аз пак ще Ви кажа. И като цяло мнението ми за хора, които се движат няма как да не бъде положително, тъй като имам наблюдения сред моите връстници и там нещата са трагични ( затлстъяване, инактивитет и т.н. ) ... вярвам, че и вие си правите подобни изводи. И аз понякога изпадам в депресия защо тягата и клека са ми жалки но в крайна сметка като погледна средата в която живеем самия факт, че всеки, който посещава форума и упражнява някаква целенасочена двигателна активност ( билдърство, силачество, плуване, хоум тренировки и т.н. ) малко или много се различава от тази среда... което е супер и мисля е най-важния и голям плюс в случая (nod)
08.03.2015 г.
Тренировка 7 - Обемна A
Загрявка:
Бедрени разгъвания на машина - 8x39 кг.
Клек - 8.
Работни серии:
1. Последователно:
1.1. Бедрени разгъвания - 12х79½, 12х79½ кг.
1.2. Преден клек - 17х100 кг.
1.3. Лицеви опори с ръце на ширината на раменете - 53.
1.4. Лицеви опори със събрани длани - 17.
1.5. Кофички - 15, 13.
1.6. Флайс с дъмбели - 9х30 кг.
1.7. Избутване на прав лост от полулег - 7+1х100 кг.
1.8. Кросоувър на портален скрипец - 8х9 плочки.
1.9. Френско разгъване с крив лост - 7х60 кг.
1.10. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 7х100 кг.
1.11. Разтваряне встрани от стоеж с дъмбели - 8х25 кг.
2. Изометрии:
2.1. Изометрия на преден клек малко над паралела - 11 с х 110 кг, 8 с х 110 кг.
2.2. Изометрия на лег малко над мъртвата точка - 12 с х 135 кг, 10 с х 135 кг.
2.3. Изометрия на раменна преса от стоеж на (на нивото на очите) - 7 с х 70 кг, 8 с х 70 кг.
Обобщение за тренировката:
Прилично днес. На клека се опитвах да пускам по-ниско и дясното коляно се оплака с пукане на всяко едно повторение без изключение. Това може би ми изяде едно или две повторения, но не е драма.
На лицевите нов личен рекорд - 53 е скромно постижение по всякакви стандарти за трениращ с моя стаж, но това е положението. Важното е, че върви нагоре. :)
Останалото нормално.
От вчерашното плуване никакви съществени поражения, освен лека болка и напрежение от вътрешната страна на бедрата, вероятно от бруста. Не мога да определя дали е мускулна треска на аддукторите или болка в сухожилията (по-скоро е първото). Утре ще видим как ще е във водата. :)
Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 1 капсула Taurine на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Към 15 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.
3. Преди тренировка - 2 грама L-Carnitine на Now, 5 грама бета аланини на Bulk Powders.
4. По време на тренировка - 12 грама Modern BCAA.
5. След тренировка - ~50 гр Pure Whey на Bulk Powders, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
6. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.
Обобщение за деня:
Сутринта готвене, после мързел пред телевизора, а следобедът завърши с тренировка.
Храна:
Без алкохол, но с китайско за вечеря (бях забравил колко е вкусно, неговата кожа) и съответно подминах 4000 калории по консервативна оценка...
Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.03.15 13:56.
09.03.2015 г. (без силова тренировка)
Плуване:
- 600 м. кроул (леко темпо);
- 575 м. бруст (леко темпо);
- 25 м. гръб (леко темпо);
- 50 метра кроул (спринт) - време 45 с.;
- 50 метра бруст (спринт) - време 65 с.;
Общо 1300 метра за 45 минути.
Днес се изнасилих сериозно в басейна. Хайде още две дължини, хайде още две дължини и така два-три пъти. Спринтовете - умишлено след преплуван километър. Засякох си време, но още не съм сигурен дали двата часовника в края на дължините са синхронизирани и не знам дали времената са точни. Така или иначе са доста слаби в сравнение с онези, които записвах преди години, така че ще трябва да се работи върху тях.
Пуснах се и на гръб, но там техниката ми се е развалила брутално, а и ми липсва всякаква гъвкавост в раменете и лопатките, та ще трябва да се поработи по въпроса. Във всеки случай започвам много бързо да си припомням какво беше да си плувец и какво се иска във и извън басейна. :)
Да отбележа и друго - засега редувам по една дължина кроул и бруст последователно. Като напредна малко с издържливостта, ще мина на други комбинации - аз си знам каква трябва да е градацията.
За съжаление се получава доста неравномерно и следващото плуване ще е чак в събота, но засега толкова.
Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 1 капсула Taurine на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Към 14 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.
3. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.
Обобщение за деня:
Днес си взех ден почивка. За съжаление само от работа, не и от други задължения - ходих да си подам документи за нов паспорт, че старият изтича, после до община Искър да се разправям за един отдавна продаден апартамент, на който обаче още текат данъци. Следобед - аквариум. Тъкмо седнах да почивам и стана време да прибирам малката от училище и да ходим на плуване. :)
Утре вече на работа и силова тренировка в залата. Да видим как ще е...
Храна:
Кога ще ме прихванат пролетните бесове да свалям още 4-5 кила не знам, но моментът е близо, особено като гледам как съм ги закрепил стабилно над 4000 калории в последните дни.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.03.15 22:09.
казано от James Hinks на 07.03.15, 22:16:
казано от Boby_ на 06.03.15, 22:26:
казано от Daniel Stanev на 06.03.15, 20:09:
Евала много добра тяга :)
Беше и по-добра миналата година. :) И пак ще стане, ако не се контузя отново.
Да, такава беше.
По-добре леко замазнен, нахранен и с 250 тяга, отколкото по-малко замазнен, гладен и с 215 тяга :)
Еееее, Сашо, само 35 кила разлика са :) По-добре да не е с 250 тяга, плс
10.03.15
00:16
Щом казваш няма да му се меся в силовите постижения, че да няма семейни кавги :D
казано от James Hinks на 10.03.15, 00:16:
Щом казваш няма да му се меся в силовите постижения, че да няма семейни кавги :D
Ти отдавна си си спечелил правото да се месиш. :) А семейните кавги ако не са за едно, ще са за друго - от тях няма отърване нито на 250, нито на 200, нито даже на 50 килограма тяга.:D
10.03.15
10:32
Не съвсем така. Едно е да заявиш позция изпод масата и да си с 250 кг тяга, друго е да го правиш с 50 кг тяга :) В първия случай може да се приеме достоверно, че влезнал под масата за да я повдигнеш на гръб и да я преместиш в центъра на стаята, а във втория е сигурно, че просто си се скрил от страх от точилката :D
казано от Boby_ на 09.03.15, 20:10:
Засякох си време, но още не съм сигурен дали двата часовника в края на дължините са синхронизирани и не знам дали времената са точни.
Преди време подарих на един френд със състезателни амбиции в плуването ето това чудо. Много е ефектно и върши работа.
Пешко, виждал съм ги тия из нета, но с оглед на липсата ми на особени амбиции в плуването 35-40 долара не давам, особено при сегашния кур(с) на долара. :)
10.03.2015 г.
Тренировка 8 - Обемна Б
Загрявка:
Високо изтегляне от земя - 8х20, 6х70 кг.
Работни серии:
1. Последователно:
1.1. Високо изтегляне от земя - 11х100, 8х100 кг.
1.2. Сунгове до вертикала - 24х50 кг.
1.3. Пулоувър преса с диск - 10х50, 8х50 кг.
1.4. Набирания в подхват - 19, 10.
1.5. Набирания в раменен надхват - 7, 7.
1.6. Набирания в успореден хват - 7, 7.
1.7. Скотово с крив лост/дъмбели - 7х50 кг.
2. Изометрии:
2.1. Изометрия на тяга в стартово положение (без движение) - 10, 8 с.
2.2. Изометрия в горно положение на набиране с тежест - 10 с х 16 кг, 11 с х 16 к
Плуването явно няма да е “безплатно”. Днес бях със страшна мускулна треска на аддукторите и на някое незнайно мускулче някъде между плешките и трапеца. Задната част на краката също не беше възстановена, а до голяма степен и гърбът. Затова и тренировката беше комична. Само на скотовото нещата се получиха добре. :)
Накрая на изометрията на тяга ми причерня - нещо, което не ми се случва дори при максимални опити.
Хубавото е, че утре ще е първият ми ден без тренировка от четвъртък миналата седмица. :) Ще му се радвам и ще чакам адаптацията.
Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 1 капсула Taurine на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
3. Преди тренировка - 5 гр бета аланини на Bulk Powders, 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn.
4. По време на тренировка - 12 гр Modern BCAA.
5. След тренировка - ~50 гр Pure Whey на Bulk Powders, , 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn.
6. Преди лягане (план) - 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.
От днес започвам кре-алкалин - да видим дали ще има разлика с монохидрата.
Обобщение за деня:
Загубих си днес половината ден в две напълно излишни и непродуктивни срещи, но и това е част от работата...
Храна:
Очакваният неутрален баланс ненадейно стана положителен и то с доста, след като реших след вечеря да доям китайското от онзи ден и изведнъж от 2300 се оказах на 3300 калории... Нищо де, поне е само храна, а макронутриентите са в прилично съотношение.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.03.15 20:33.
11.03.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
3. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.
Обобщение за деня:
Нормален работен ден в офиса.
Днес почивка от тренировки. Мислех утре да плувам, а в петък зала, но май ще е обратното, че нещо ми идва в повече.
Epic Max is… epic!
Храна:
Пет поредни дни тренировки, от които две плуване с прилична интензивност и калорийният баланс взел, че мръднал нагоре. ;) Засега не знам точно къде ще се закрепи, но имам подозрения, че може дори да е повече от днешните 3300 калории.
12.03.2015 г.
Тренировка 9 - Силова А
Загрявка:
Преден клек - 5х20, 3x70 кг.
Избутване на прав лост от лег - 8х20, 8х70 кг.
Адаптация:
Преден клек - 3х100 кг.
Избутване на прав лост от лег - 3х120 кг.
Работни серии:
1. Последователно (силови 3-2-1):
1.1. Преден клек - 3х135, 2х137½, 1х140, 3х135, 2x137½, 1x140 кг.
1.2. Избутване на прав лост от лег - 3х145, 2x147½, 1x152½, 3х145, 2х147½, 1x152½ кг.
2. Последовтелно (силови и частични):
2.1. Раменни преси с прав лост от стоеж - 3х77½, 3х77½, 3x77½ кг.
2.2. Кофички с доп. тежест - 3х66, 3х66, 3х66 кг.
2.3. Частични повторения на раменна преса с около 20 см ход - 1х100, 1х100, 1х100 кг.
2.4. Частични повторения на лег с дъска около 15 см - 1х155, 1х160, 1х160 кг.
Горе-долу добре като за сутрешна тренировка. Ще си деля впечатленията от тренировките на положителни и отрицателни за по-лесно четене в бъдеще.
Положителни:
- Подбрах добре тежестите на лега.
- Имам лошия навик на доста упражнения (лег, раменна и др) да не мога да хвана инерцията от старта. Днес направих тази грешка в първия подход на 152½ на лега например, но във втория се коригирах.
- Изпълних си планираните бройки на раменните преси и кофичките, като на финала бях пред отказ и на двете движения.
- Частичните на лега станаха добре. При всички случаи с дъска на гърдите упражнението е много различно в сравнение с това да се опитвам да пускам до ограничителите.
Отрицателни:
- Краката не бяха възстановени, а коленете ме боляха. Клекът беше плитък, а някои повторения - откровена скатавка. Боя се, че няма да мога да увеличавам тежестта в това упражнение.
- Левият лакет ме боли от изпълненията на частичните повторения лег миналия път. Днес се обади още в третия подход и не спря да боли до края, макар че го игнорирах и си довърших тренировката.
Следващата седмица на лега мисля да направя градацията през 5 кг - 145 за 3, 150 за 2 и 155 за 1, поне в първия кръг. На клека, раменната и кофите няма да увеличавам засега.
Добавки:
3. Преди тренировка - 5 гр бета аланини на Bulk Powders, 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn, 1 доза Shock Therapy на Universal.
5. След тренировка - ~50 гр Pure Whey на Bulk Powders, , 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn.
6. Преди лягане (план) - 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.
Обобщение за деня:
Сутрешна тренировка, после доста работа в довършване на неща, които трябваше отдавна да са готови. Вечерта - излизане с приятел.
Храна:
Солиден обяд, после на вечеря в Хепи няколко най-разлини бири и нещата пак отидоха към сериозен излишък.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.03.15 21:26.
13.03.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
3. Преди лягане - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.
Обобщение за деня:
Посвърших малко работа сутринта, но следобеда откровено се размотавах.
В крайна сметка реших, че не ми се чака повече и поръчах един Note 4. Искаше ми се златист за малко разнообразие, но нямаше и го “замених” с бял. Досега винаги съм бил с черни или графитени телефони, та да има мако промяна и в това отношение. :) След работа ходих да си го взема и май не е трудно да се познае с какво се занимавах цяла вечер.
Разликите с Note 2 обаче не са толкова впечатляващи, колкото очаквах. По-добра камера, по-бърз процесор, повече памет (вкл. и за приложения), по-добър дисплей и малко по-точен стайлус. Когато обаче си сложих любимия лаунчър, наредих си уиджетите и иконите като преди, сложих си iGO и останалия софтуер, който не свалям от гугъл плея и накрая завръших вечерта с малко по-бърза версия на стария ми телефон. :) Стана ми гузно, че изръсих толкова пари за това, но пък мисля година-две да не сменям телефон, освен това тепърва ще откривам разликите и “екстрите”.
Една от готините е, че освен блутут и уайфай, поддържа и IR дистанционно и мога да си управлявам STB-то, а не само телевизора, което го прави универсално дистанционно... за хилядарка. :D
Храна:
Останах в дефицит. Време беше да има и такъв ден. :)
14.03.2015 г. (без силова тренировка)
Плуване:
- 600 м. кроул (леко темпо);
- 565 м. бруст (леко темпо);
- 35 м. гръб (леко темпо);
- 50 метра кроул (спринт от стена) - време 40-41 с.;
- 50 метра бруст (спринт от стена) - време 60 с.;
Общо 1300 метра за 50 минути.
Нямаше много въздух и общото време за същите 1300 метра като предния път беше с около 5 минути повече, но пък свалям по пет секунди на спринтовете и в двата стила, а гърбът скоро също ще стане използваем.
И двата спринта са от стената, а не от блокче, така че времената не са толкова слаби. Всъщност 40 секунди на 50 метра кроул е с десет секунди под сегашния норматив за спасители... И това от трета тренировка. Изводът, разбира се, не е, че аз съм дръпнал толкова, а че нормативът е смехотворен. :D
Добавки:
2. Към 14 (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.
Обобщение за деня:
Сутринта плуване, следобед почивка. Толкова за днес. :)
Храна:
Има едно народно поверие - отвориш ли бира на обяд, денят отива към излишък... Потвърждава се за пореден път. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.03.15 21:48.
казано от Boby_ на 14.03.15, 13:03:
[ че нормативът е смехотворен. :D
.
Аха...дъщерята го плува за 35…
:D
Мнението беше редактирано от nervak на 14.03.15 13:38.
казано от nervak на 14.03.15, 13:38:
казано от Boby_ на 14.03.15, 13:03:
[ че нормативът е смехотворен. :D
.Аха...дъщерята го плува за 35…
:D
Живо и здраво да е детето и само нагоре да върви! 35 с. е страхотен резултат за момиче!
Мисля до 2-3 тренировки да го подобря, но за мен няма да е страхотен, а просто приличен. :)
казано от nervak на 14.03.15, 16:47:
Тук ме сдавиха жестоко като попитах-за 29,30 го била плувала...
За под 30 ще има доста да поплувам. :D
15.03.2015 г.
Тренировка 10 - Силова Б
Загрявка:
Мъртва тяга - 8х20, 6x70 кг.
Придървапне на горен скрипец с раменен хват - 8х60, 8х70 кг.
Адаптация:
Мъртва тяга - 3х170 кг.
Набирания с раменен хват - 4.
Работни серии:
1. Последователно:
1.1. Мъртва тяга -3х197½, 3х197½, 3х197½ кг.
1.2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 3х40, 3х40, 3х40 кг.
2. Последовтелно:
2.1. Борчески обръщания - 3х82½, 3х82½, 3х82½ кг.
2.2. Силово гребане с дъмбел от земя - 4х72, 3х72, 3х72 кг.
3. Кръгове:
3.1. Мъртва тяга - 0x220, 0х215, 1х210, 0х210, 0x215 кг.
3.2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 1х50, 1х50, 1х50 кг.
3.3. Борчески обръщания - 1х92½, 1х92½, 1х92½ кг.
3.4.Силово гребане с дъмбел от земя - 2х82, 1х82, 1х82 кг.
4. Частични повторения:
4.1. Висока тяга (от ниво на долната част на квадрицепса) - 1+1х220, 1х220 кг.
Заякването ми се отлага до второ нареждане.
Положителни:
- Завърших тренировката.
- Увеличих тежестта на обръщанията.
- Увеличих тежестта на тягата в първите три кръга и ги завърших без отказ.
Отрицателни:
- Пълна драма с тягата на силовите единички. 220 бяха мои, но хватът ме предаде и не можах да заключа. После направо се сринах - 215 не можах да ги отлепя изобщо във втория подход, свалих на 210 и направих ужасяващо крив опит с флексия в кръста и съмнително заключване, после в третия кръг 210 не помръднаха, ядосах се, свалих на 200 и... не можах да стартирам изобщо.
- Левият лакет ме боли не само при бутане и разгъване, но и при сгъване. В добавка днес ме наболяваше и задната част на лявото рамо при набиранията. Няма да чета повече дневника на sapuna, че явно е нещо заразно...
- Изобщо не бях възстановен - добавянето на плуване към непроменената схема на силово трениране засега не дава много обнадеждаващи резултати. Засега обаче нещата остават така и ще очакваме адаптацията, където и да се крие.
Добавки:
3. Преди тренировка - 5 гр бета аланини на Bulk Powders, 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn.
Обобщение за деня:
Сутринта оправяне на аквариум, после обяд, фитнес и денят замина...
Храна:
Положителен баланс с малко бира.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.03.15 08:18.
15.03.15
20:13
Омъжена жена съм :D
Ама...
(за мускулите говоря, разбира се! :D)
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 15.03.15 20:17.
казано от Златина Цонева на 15.03.15, 20:13:
Омъжена жена съм :D
Ама...
(за мускулите говоря, разбира се! :D)
:) Хаха, Злати, оказвам се в много деликатна ситуация. От една страна ако го лайкна това мнение, ще си имам разговор с жената... От друга пък съм доказан нарцис и природата ми не ми позволява да оставя нехаресано мнение, в което се казва нещо хубаво за външния ми вид.
Тоя ляв лакът започва да ме изнервя. Даже вече не знам дали е латерален епикондилит (както си мисля отдавна) или нещо друго. Знам само, че при определени движения и ъгли ме боли дори при съвсем леки движения (например при натискане на дръжка на врата), а при други не го усещам изобщо дори с тежко. Най-зле става, когато се мъча да правя преден клек с “щангистко” ракване, а сегашното обостряне е в следствие на едни криви частични повторения на лег отпреди десетина дни.
Започвам от днес мазане с Диклак гел 5%, в това време орално диклак ретард 150 мг и серапептаза. Тренировките няма да променям. Да видим дали за десетина дни ще се подобри нещо.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.03.15 15:03.
казано от Boby_ на 16.03.15, 13:52:
Тоя ляв лакът започва да ме изнервя вече.
Траех си последните няколко пъти, траех си, ама сори, Боби, но то е по-силно от мен :)
Мнението беше редактирано от Петър на 16.03.15 14:08.
казано от Петър на 16.03.15, 14:08:
казано от Boby_ на 16.03.15, 13:52:
Тоя ляв лакът започва да ме изнервя вече.
Траех си последните няколко пъти, траех си, ама сори, Боби, но то е по-силно от мен :)
Забележката се приема. Коригирам веднага. :)
А правописът си е правопис - няма за какво да се извиняваш. Никой не е по-голям от правописния речник. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.03.15 14:15.
16.03.15
14:53
ибаси квадрицепсите ;( (nbadno)
казано от Кристиянчо на 16.03.15, 14:53:
Do you want to touch it too? :D :D :D
казано от Кристиянчо на 16.03.15, 14:53:
Това е зрителна измама. Аз съм плажен.
16.03.15
15:01
бе не искам да ги тъчвам.. искам същите просто :D Ти друга работа нямаш ли си, че всяваш тука смут и пе*ерастия :D Зрителна измама е Боби... всъщност са 50см нали :D
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 16.03.15 15:02.
16.03.15
15:18
казано от Boby_ на 14.03.15, 12:54:
13.03.2015 г. (без силова тренировка)
Обобщение за деня:
Посвърших малко работа сутринта, но следобеда откровено се размотавах.
В крайна сметка реших, че не ми се чака повече и поръчах един Note 4. Искаше ми се златист за малко разнообразие, но нямаше и го “замених” с бял. Досега винаги съм бил с черни или графитени телефони, та да има мако промяна и в това отношение. :) След работа ходих да си го взема и май не е трудно да се познае с какво се занимавах цяла вечер.
Разликите с Note 2 обаче не са толкова впечатляващи, колкото очаквах.
Изгуби ли му гаранцията вече, руутна ли го?Трябваше да изчакаш още малко и да вземеш note 5. Единствената различима разлика м/у тухла 4 и 2 е по-добрата камера в 4-та.
казано от WhiteWalker на 16.03.15, 15:18:
Изгуби ли му гаранцията вече, руутна ли го?Трябваше да изчакаш още малко и да вземеш note 5. Единствената различима разлика м/у тухла 4 и 2 е по-добрата камера в 4-та.
Разликите са доста, макар и да не са революционни - камера, дисплей, процесор, по-добър и точен стайлус, разни дребни “глезотийки” (IR дистанционно, сензор за пулс, сатурация и УВ лъчи, крачкомер и др.). Общо взето не съжалявам, че го взех. :)
Засега не съм го рутнал - първо засега всичко се събира на вътрешната памет и второ не съм изпитал нужда все още. Ще изчакам малко да видя дали няма да изскочи някой дефект и ако ми се налага за нещо, тогава ще го рутвам.
А за петицата ще видим какво ще пуснат. От прочетеното съдя, че освен доста по-сериозен дисплей, други чак такива разлики няма да има.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.03.15 15:26.
16.03.15
17:19
Боби честит да ти е със здраве да си го ползваш. Какво ще рече софтуерът който не сваляш от гуугъл плей и кой е любимият ти launcher?
Мнението беше редактирано от Георги Милев на 16.03.15 17:20.
казано от Георги Милев на 16.03.15, 17:19:
Боби честит да ти е със здраве да си го ползваш. Какво ще рече софтуерът който не сваляш от гуугъл плей и кой е любимият ти launcher?
Благодаря!
Единственият софтуер, който не съм си платил, е iGO, но от уважение към това, което са създали, мисля и него да платя в крайна сметка. В момента се сещам за още едно приложение, което не свалям от Google Play - Organizer Widget. Причината е друга - спряха му поддръжката и го свалиха от плея, затова си го мъкна на apk и си го слагам на всеки телефон. :) Много е удобно!
Дълго време ползвах Go Launcher EX, но в търсене на причината за лагването на стария ми телефон попаднах на Nova Launcher и ми допадна, та сега съм с него. И двата са добри, но Nova гълта по-малко ресурси, по-”риспонсив” е и в момента той ми е на сърцето. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.03.15 20:05.
16.03.2015 г. (без силова тренировка)
Плуване:
- 575 м. кроул (леко темпо);
- 575 м. бруст (леко темпо);
- 40 м. гръб (леко темпо);
- 50 метра кроул (спринт от стена) - време 43 с..;
- 50 метра бруст (спринт от стена) - време 57 с.;
Общо 1300 метра за 50 минути.
Днес не беше добре положението. Беше голяма борба да си изплувам последните три-четири дължини, но ги изкарах докрай, само и само да не слизам под предишната тренировка.
Спринтовете не ме зарадваха - на кроула в началото оплексха ритъма и дишането, тръгнах бавно и чак накрая понаваксах, но пак съм под миналия си опит. На бруста свалих 3 секунди, но беше изцяло за сметка на леко подобрение в техниката, а не на издържливост или други физически качества.
Липсва ми плаваемост. :) Ако кача 4-5 кила лой на кръста, ще е по-друго положението.
П. П. Пропуснах да добавя, че първите четири дължини са по две кроул и бруст, после следва смяна на стила на всяка дължина. С увеличаването на издържливостта ще ги комбинирам във все по-големи серии от един стил, надявам се.
Добавки:
Обобщение за деня:
Ами понеделник - какво да говоря...
След работа плуване, после пазаруване, готвене и станало осем...
Храна:
Калориите са към 3300 с малко вино. С увеличената физическа активност апетитът определено наваксва.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.03.15 08:40.
17.03.2015 г.
Тренировка 11 - Обемна A
Загрявка:
Бедрени разгъвания на машина - 8x39 кг.
Клек - 8.
Работни серии:
1. Последователно:
1.1. Бедрени разгъвания - 12х79½, 12х79½ кг.
1.2. Преден клек - 17х100 кг.
1.3. Лицеви опори с ръце на ширината на раменете - 47.
1.4. Лицеви опори със събрани длани - 16.
1.5. Кофички - 15, 14.
1.6. Флайс с дъмбели - 8х30 кг.
1.7. Избутване на прав лост от полулег - 7х100 кг.
1.8. Кросоувър на портален скрипец - 8х9 плочки.
1.9. Френско разгъване с крив лост - 7х60 кг.
1.10. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 8х100 кг.
1.11. Разтваряне встрани от стоеж с дъмбели - 8х25 кг.
2. Изометрии:
2.1. Изометрия на преден клек малко над паралела - 13 с х 110 кг, 9 с х 110 кг.
2.2. Изометрия на лег малко над мъртвата точка - 10 с х 135 кг, 10 с х 135 кг.
2.3. Изометрия на раменна преса от стоеж на (на нивото на очите) - 8 с х 70 кг, 8 с х 70 кг.
Не всеки ден е ден за рекорди.
Ето клипче на клека:
Слабичко като бройка. Не се вижда много, но някъде след деветото стават все по-плитки повторенията. Все пак първите повторения вече са малко под паралела (или поне така се надявам) и с всяка следваща тренировка стават по-дълбоки.
Положително:
- Усетих добре тренировката, стана бърза и интензивна.
Отрицателно:
- На практика навсякъде крачка назад, но нищо драматично.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нормален ден в офиса.
Храна:
Днес без алкохол и с добро съотношение на макронутриентите, но отидох над 3200 калории.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.03.15 14:17.
Не ,че не се вижда много ,а изобщо не се вижда Боби!Дава ми грешката ,от която плаках близо седмица.
17.03.15
20:16
казано от sapuna на 17.03.15, 20:12:
Не ,че не се вижда много ,а изобщо не се вижда Боби!Дава ми грешката ,от която плаках близо седмица.
В случая имаше грешка в самия линк. Редактирах го.
Все по-дълбоки клекове да можеш да правиш! :)
А в нашата зала това би било валиден пълен клек :D
Мнението беше редактирано от Енев на 17.03.15 20:38.
казано от Енев на 17.03.15, 20:30:
Все по-дълбоки клекове да можеш да правиш! :)
А в нашата зала това би било валиден пълен клек :D
Благодаря!
Много по-дълбок няма да стане, ама още малко поне да ги раздвижа тия патерици.
казано от Станимир на 17.03.15, 22:33:
Да отбележа с новия телефон се вижда много добре, супер качество.
Да, камерата е супер и за снимки, и за видео. Това на клипа е почти на тъмно, което е още по-показателно.