Too Little, Too Late

Прескочи до:

01.03.15
19:22

Забравих да ви честитя Баба Марта и да ви пожелая да сте много здрави и щастливи! :)

03.01.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:
1. Към 9 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 1 капсула Taurine на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Към 15 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.
3. Преди лягане - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Днес цял ден не съм си показвал носа навън. Готвене, оправяне на аквариум, мач (най-после заслужена победа, вместо красива загуба за Ливърпул :)) и денят си замина. :) Утре ще се наложи да поработя.

Храна:
Днес пореден ден излишък с прекалено много въглехидрати, но снощи сготвих много вкусни пълнозърнести спагети с доматен сос, които моите капризни жени у нас отказват да ядат и трябва да се “погрижа” за тях. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.03.15 21:45.

02.03.15
18:51

02.03.2015 г.

Тренировка 4 - Обемна Б

Загрявка:
Високо изтегляне от земя - 8х20, 6х60 кг.

Работни серии:
1. Последователно:
  1.1. Високо изтегляне от земя - 12х100, 8х100 кг.
  1.2. Сунгове до вертикала - 30х50 кг.
  1.3. Пулоувър преса с диск - 10х50, 9х50 кг.
  1.4. Набирания в подхват - 20, 11.
  1.5. Набирания в раменен надхват - 9, 9.
  1.6. Набирания в успореден хват - 7, 6.
  1.7. Скотово с крив лост/дъмбели - 6х50 кг.
2. Изометрии:
  2.1. Изометрия на тяга в стартово положение (без движение) - 9, 10 с.
  2.2. Изометрия в горно положение на набиране с тежест - 8 с х 16 кг, 6 с х 16 к

Обобщение за тренировката:
Много добре се получи днес! Личен рекорд на скапаните суингове. Ако ще умирам от инфаркт, ще е в края на серия суингове.
В края толкова се уморих, че дори с отскок не можех да се вдигна до горна позиция на набиране с някакви си 16 кг. Смятам, че с това целта на тренировката е постигната. :)

Днес гледах един младеж от редовните как мъчи тяга с прави крака с ужасяваща флексия в кръста и се чудех колко серии ще издържа, преди да му обясня едно-друго. Но беше с гаджето си и реших, че ще го издебна сам някой път, за да не го излагам. :)
После обаче един друг правеше лег с някакъв хват с палец нито срещу другите пръсти, нито при тях, а успореден на лоста. Той вече беше без момиче и си излях всичките насъбрани съвети като типичен чичко, даващ тон на хората как да тренират. :)

Добавки:
1. Към 9 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 1 капсула Taurine на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
3. Преди тренировка - 2 грама L-Carnitine на Now, 5 грама бета аланини на Bulk Powders.
4. По време на тренировка - 12 грама Modern BCAA.
5. След тренировка - ~50 гр Pure Whey на Bulk Powders, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
6. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.

Обобщение за деня:
Единствената разлика с нормален работен ден беше това, че сутринта поспах и не се налагаше да търча да водя малката на училище.
По този повод поздравче с нещо по-лекичко - една позабравена немска хеви-метъл групичка:

Храна:
Днес става дума за нещо повече от излишък...

Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.03.15 23:19.

казано от Boby_ на 01.03.15, 19:22:

(най-после заслужена победа, вместо красива загуба за Ливърпул :))

Благодарности от Лондон (party)(nmuchfun)

03.03.15
10:32

казано от Boby_ на 02.03.15, 18:51:

Ако ще умирам от инфаркт, ще е в края на серия суингове.
В края толкова се уморих, че дори с отскок не можех да се вдигна до горна позиция на набиране с някакви си 16 кг.

Не мислиш ли, че е време да поработиш и върху някаква издръжливост :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 03.03.15 10:32.

03.03.15
10:48

казано от James Hinks на 03.03.15, 10:32:

казано от Boby_ на 02.03.15, 18:51:

Ако ще умирам от инфаркт, ще е в края на серия суингове.
В края толкова се уморих, че дори с отскок не можех да се вдигна до горна позиция на набиране с някакви си 16 кг.

Не мислиш ли, че е време да поработиш и върху някаква издръжливост :)

Знаеш, че не е качество, на което държа особено. Ако дойде нещичко с тоя тип по-обемни тренировки с по-висока от обичайната за мен интензивност, дойде. Ако не, ще си карам и без издържливост засега. :)

03.03.15
10:55

Няма значение колко държиш на него.  С напредването на възрастта става необходимост.

03.03.15
11:43

казано от James Hinks на 03.03.15, 10:55:

Няма значение колко държиш на него.  С напредването на възрастта става необходимост.

Като гледам как вървят нещата, друго ще ме довърши много преди лиспата на достатъчно издържливост и намаляването й в следствие на възрастта да ми се отразят съществено. :) Дано да си прав и да дойде на дневен ред издържливостта преди тях, де. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.03.15 12:00.

03.03.15
22:08

03.03.2015 г. (без силова тренировка)

Честит празник на всички, които се чувстват българи!

Добавки:
3. Преди лягане - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Сутринта малко работа (ама малко), после излизахме на обяд на Хепи, а вечерта на гости.

Храна:
Нещата пак излязоха от контрол. Вчера и днес общо над 10 000 калории. Време е да спра за известно време алкохола, включително и бирата.

04.03.15
19:06

04.03.2015 г.

Тренировка 5 - Силова А

Загрявка:
Преден клек - 5х20, 3x70 кг.
Избутване на прав лост от лег - 8х20, 8х70 кг.

Адаптация:
Преден клек - 3х100 кг.
Избутване на прав лост от лег - 3х120 кг.

Работни серии:
1. Последователно (силови 3-2-1):
  1.1. Преден клек - 3х135, 2х137, 1х140, 3х135, 2x137½, 1x140 кг.
  1.2. Избутване на прав лост от лег - 2х150, 2x150, 1x152½, 2х147½, 2х147½, 1x152½ кг.
2. Последовтелно (силови и частични):
  2.1. Раменни преси с прав лост от стоеж - 3х77½, 3х75, 3x75 кг.
  2.2. Кофички с доп. тежест - 3х66, 3х66, 2х66 кг.
  2.3. Частични повторения на раменна преса с около 20 см ход - 1х100, 1х100, 1х100 кг.
  2.4. Частични повторения на лег с около 10 см - 0х160, 0х155, 1х155, 0х152½ кг.

Първа тренировка по преработената (отново) схема. Не мога да кажа нищо хубаво - на лега нямаше дори един подход, в който да си уцеля адекватно тежестта (като цяло се надцених). На клека всичко беше плитко и със скатаване, но въпреки това ме заболя лявото коляно. На раменната преса смешни килограми, кофите и те зле.
На частичните на раменната 100 кила направо ще ме съборят - едва ги помръдвам от гърдите, а за късмет днес пък нямаше и двама души в залата да помоля да ми асистират за частичните на лега и се наложи да ги мъча до ограничителите на стенда. В резултат на това и на умората се излигавих на някакви смешни килограми, като накрая завърших за капак на всичко със затискане на частично с тежест, на която 20 минути по-рано си бях правил цели повторения.
Имаше и нещо положително, де - за разлика от обикновено, тренирах стегнато и бързо и свърших в рамките на планираното.

П. П. Накрая нещо поддаде в левия лакет и сега ме понаболява от външната страна, но май няма да е нещо сериозно, а обостряне на старото възпаление.

Добавки:
3. Преди тренировка - 2 грама L-Carnitine на Now, 5 грама бета аланини на Bulk Powders.
5. След тренировка - ~50 гр Pure Whey на Bulk Powders, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
6. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.

Обобщение за деня:
Много работа днес. Изтичат едни безумни срокове и... не ми се разказва.

Храна:
Балансът е леко положителен, а табличките не са актуални (липсва последното вечерно дояждане), но няма да ги подменям сега.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.03.15 09:02.

Да започне броенето на дни без алкохол :D Първи :), спомням си преди как го правеше с кафето и нещата се получаваха, сега е ред на алкохола.

05.03.15
08:29

казано от Станимир на 04.03.15, 21:33:

Да започне броенето на дни без алкохол :D Първи :), спомням си преди как го правеше с кафето и нещата се получаваха, сега е ред на алкохола.

До броене на дни не мисля да стигам. :) Спирал съм напълно алкохола за месеци и то повече от веднъж, но обикновено имам мотивацията да го направя, когато ми предстои да свалям 20+ килограма, а сега ситуацията не е такава. Просто усещам, че започва да ми пречи и трябва да го огранича като честота.

05.03.15
08:39

Аз ако може да се вместя - защо се налага да стигаш до състояние за сваляне на 20+ кг? Не може ли да поддържаш нещата в рамките на +/- 4-5 кила, и ако видиш че минаваш тази граница, да вземеш мерки- както сега?
(На мен примерно 3 кг нагоре са фрапиращи за външния ми вид и стигна ли 63-64кг, трябва да се постегна, ти като си  >1.5 пъти по-тежък, да речем авансът ти е 5-6 кг - мои си разсъждения , ще прощаваш ;) )

05.03.15
08:44

казано от Queen Cobra на 05.03.15, 08:39:

Аз ако може да се вместя - защо се налага да стигаш до състояние за сваляне на 20+ кг?

Не се налага, случва се. :) И то не става за година, а за не повече от два-три месеца. В момента, в който отпусна нещата с храната, 20 кила ми се лепват веднага. Както казаваше един отдавна непосещаващ форума потребител, както съм си слаб, така една сутрин просто се събуждам някъде между 125 и 130 кила.
Сега имам голямо желание да не го допусна, дори това да означава доживотно броене на калории. А при мен означава, защото подсъзнателните ми регулаторни механизми явно са счупени по рождение.

05.03.15
09:21

Кой потребител го е казвал? :)

05.03.15
09:31

казано от introducer на 05.03.15, 09:21:

Кой потребител го е казвал? :)

Ето този. :)

05.03.15
22:01

05.03.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:
3. Преди лягане - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Довършвах разни работи днес в офиса. Доста работа, но нищо интересно за разказване.

Храна:
Бързам да разваля доброто впечатление от вчера с 20 часа фастинг и шест бири след това. :)

П. П. В крайна сметка ядох и след като си пуснах деня, така че завършвам с малко под 3000 калории или леко положителен баланс.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.03.15 09:14.

05.03.15
22:05

Тая бира за нищо я нямаш :D мен много ме издува и през 5 минути съм във WC :D

Трябваше да го напишеш с много ситен шрифт!
(devil)

06.03.15
08:22

казано от Daniel Stanev на 05.03.15, 22:05:

Тая бира за нищо я нямаш :D мен много ме издува и през 5 минути съм във WC :D

Това не е от уменията, с които се гордея особено, но капацитетът ми е доста по-голям от тези шест бири снощи. :)

казано от Вероника Налбатска на 05.03.15, 22:13:

(devil)

При мен всичко е последователно. Нямам навика да крия или омаловажавам неща, защото не ми изнасят, а ситният шрифт би бил израз точно на това. :)

06.03.15
09:03

Щом без да се отпускаш си на 5000ккал, представям си като се отпуснеш какво става :D 10000-15000?

A моя стомах помни старите си размери и изглежда много странно като преям с диня примерно -  издува се в горната част (явно там е стомаха, над червата), стърчи отляво несиметрично и изпъква под фанелката, все едно имам нещо скрито и хората се заглеждат (giggle) Все едно съм бременен и бебето прави шпагат. След 1вото изпикаване се оправя естествено

06.03.15
09:33

(devil)

Признавам си без бой :) Аз го “подхлъзнах” вчера с бирата. (headbang)

06.03.15
09:41

казано от Zozo на 06.03.15, 09:33:

(devil)

Признавам си без бой :) Аз го “подхлъзнах” вчера с бирата. (headbang)

То не беше много трудно.

- Хайде да пием по бира.
- Ей, едва ме нави!

Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.03.15 09:41.

06.03.15
09:43

Мдааа за биричка и аз точно толкова се дърпам ... :)

Лошото в случая е, че като махнеш калориите от бирата ти остават едни 1827 калории, които са супер но за дневник от женския раздел.

Ясно е, че не Боби, а жена му е виновна! :))))

Нека изместим фокуса от бирата, но да запазим поглед върху калорийния баланс.
Боби е човекът със сметките и богат опит в практиката.

Дебютът му като автор е именно по тази част. :)
Потопете се в новата статия и разберете коя е най-точната формула за изчисление на BMR!

http://www.bb-team.org/articles/5031_koya-e-nai-tochnata-formula-za-opredelyane-na-kaloriiniya-balans

06.03.15
20:00

06.03.2015 г.

Тренировка 6 - Силова Б

Загрявка:
Мъртва тяга - 8х20, 6x70 кг.
Придървапне на горен скрипец с раменен хват - 8х60, 8х70 кг.

Адаптация:
Мъртва тяга - 2х170 кг.
Набирания с раменен хват - 4.

Работни серии:
1. Последователно:
  1.1. Мъртва тяга -3х195, 3х195, 3х195 кг.
  1.2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 3х40, 3х40, 3х40 кг.
2. Последовтелно:
  2.1. Борчески обръщания - 3х80, 3х80 3х80 кг.
  2.2. Силово гребане с дъмбел от земя - 3х72, 3х72, 3х72 кг.
3. Кръгове:
  3.1. Мъртва тяга - 1х210, 1х215, 1х215 кг.
  3.2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 1х50, 1х50, 1х50 кг.
  3.3. Борчески обръщания - 1х90, 1х90, 1х90 кг.
  3.4.Силово гребане с дъмбел от земя - 2х82, 1х82, 1х82 кг.
4. Частични повторения:
  4.1. Висока тяга (от ниво на долната част на квадрицепса) - 2х215, 0х225 кг.

Много добре! :) Явно тази тренировка започва да работи за разлика от другата с клек и лег.
На тягата подходих пестеливо към тройките, така че да ги завърша без проблем и после натиснах на единиците. Мислех, че 210 ще са ми тежки, но ги отнесох като цунами японско крайбрежие и минах на 215, които също не се оказаха предизвикателството, което очаквах да са.
Интересното е, че същите тия 215 от стойката за висока тяга ми тежат много повече, отколкото от земята. Причината е отчасти в хвата, но най-вече в непривичната стартова точка - лостът ми идва точно над капачката и стартът е под ъгъл, през който лостът просто не минава по време на цяло повторение, тоест се получава не частично повторение, а съвсем друго движение. Предполагам поради същата причина при високата тяга усещам много по-голямо напрежение в гръбнака, отколкото при нормалната. Започвам да се съмнявам в ползата от нея в контекста на сегашните ми тренировки и желанието ми да не се контузя отново.

Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 1 капсула Taurine на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Към 14 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.
5. След тренировка - ~50 гр Pure Whey на Bulk Powders.

Свърши ми креатинът и май ще направя няколко седмици почивка, преди да поръчам друг.

Обобщение за деня:
Цял ден в срещи, без да ми остане време за нищо друго.

Храна:
Леко отрицателен баланс без алкохол, но с прекомерно много въглехидрати днес. Калориите може и да не намалявам, но въглехидратите ще трябва.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.03.15 22:23.

06.03.15
20:09

Евала много добра тяга :)

06.03.15
22:26

казано от Daniel Stanev на 06.03.15, 20:09:

Беше и по-добра миналата година. :) И пак ще стане, ако не се контузя отново.

07.03.15
15:21

07.03.2015 г. (без силова тренировка)

Плуване:
- 500 м. кроул (леко темпо);
- 500 м. бруст (леко темпо);
- 50 метра кроул (спринт);
- 50 метра бруст (спринт);

Общо 1100 метра за 40 минути.

От днес започвам да ходя с малката щерка на плуване, когато имам възможност. Днес километър и сто метра ме смачкаха. Техниката ми на кроул е ужасна. Краката и задникът потъват надолу, това поставя тялото под ъгъл спрямо посоката на движение и по този начин съпротивлението се увеличава неимоверно. Явно положението е било доста комично, щом един от треньорите дойде да ми го каже. Направо ме беше срам да му кажа, че съм тренирал 7 години в Левски. :) Оправданието ми е, че бях брусист, а брустът ми си е все така чист и мощен, но при всички случаи трябва да се плува, за да се плува добре.
Издържливостта ми в басейна е слабичка, но при положение, че от 15 години плувам само на морето и инцидентно по спа хотели, това не е изненада. Мисля обаче, че ако превърна плуването в традиция, това ще се промени много бързо.
В края направих и два спринта - най-вече за да се преборя със себе си и умората и да си докажа, че мога да изкарам 50 метра на максимално темпо. Ще го превърна в традиция за финал на тренировките, като ще започна и да си засичам време.
Надявам се подновяването на плуването ми да не започне да пречи на силовите тренировки, но и да започне, ще трябва да ги съчетавам някак и да се примиря с някои компромиси.

Отделно от плуването вчера май малко се поизхвърлих с тягата. Кръстът днес е буквално на салата - не само е натегнат, а отляво си ме боли и то не от мускулна треска. Не е страшно и утрешната обемна бутаща тренировка няма да е проблем, но трябва да си имам едно на ум.

Добавки:
3. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Сутринта плуване, после ходихме по задачки, а сега се паркирам малко да почивам с бира. По някое време трябва да стигна и до чистене на аквариум, но може и да не е днес, ако напредна с бирите.

Храна:
Днес достигам нови върхове в плюскането и пиенето. Отново...

Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.03.15 21:44.

Боби, зависи колко често ще плуваш.
Ако си подредиш добре нещата, няма да имаш проблем.

Много се радвам, че и двамата със Zozo сте се хвърлили във водната среда. :)

07.03.15
16:51

казано от Вероника Налбатска на 07.03.15, 16:20:

Боби, зависи колко често ще плуваш.
Ако си подредиш добре нещата, няма да имаш проблем.

Много се радвам, че и двамата със Zozo сте се хвърлили във водната среда. :)

По-малко от два пъти в седмицата е безполезно, а за три трудно ще ми стига времето, така че към два дни се ориентирам засега.
Вероятно ще са понеделник и събота, макар че времето помежду им е доста. Когато има силова тренировка в съответния ден, ще се отлага за следващия. Засега това е “работната хипотеза”.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.03.15 16:58.

е.. от понеделник до събота си е доста време... но от събота до понеделник не е... :D

07.03.15
17:12

казано от Кристиянчо на 07.03.15, 17:04:

е.. от понеделник до събота си е доста време... но от събота до понеделник не е... :D

Така е. Крокодилът е по-дълъг, отколкото зелен. :)

Ще напасваш схемата в движение спрямо това как се възстановяваш и по усет.
Аз избягвам да плувам непосредствено преди тренировка за гръб. Ето защо плувам като изтренирам гърба и гърдите. Също така забелязвам, че трябва да мине ден между плуването и тренировката за рамене, за да може вторите да се възстановят добре. Краката ми не се влияят, защото са силна мускулна група и плуването не се отразява на тренировката с тежести, дори и на предния ден да е.

Идеята ми е, че според мен не би трябвало да ти пречат тези 2 тренировки по плуване, ако балансираш нещата. :)

Ама много се кефя!:) Ти ще станеш универсална машина!

07.03.15
22:16

казано от Boby_ на 06.03.15, 22:26:

казано от Daniel Stanev на 06.03.15, 20:09:

Беше и по-добра миналата година. :) И пак ще стане, ако не се контузя отново.

Да, такава беше.
По-добре леко замазнен, нахранен и с 250 тяга, отколкото по-малко замазнен, гладен и с 215 тяга :)

А не може ли да имаме в-с-и-ч-к-оооооо? :)

07.03.15
22:31

С подходящия ген - да. С химия - също ;)

Не че не го знам този отговор, но всеки път като го видя и ми става криво, и хейтърката в мен се отключва с бясна сила!

:D

Някак си не е честно!

Нова страница за Боби!
Да му върви в новите водни начинания и нека те НЕ пречат на щангите!
Да е силен и все така последователен!
Мощен! И с фибри!
Усилията да намали бирата да са успешни!

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 07.03.15 22:41.

Keeping a food log is the best way to learn how your body behaves with different diet plans. That said, if you have to track every calorie and every macro every single day in order to stay on target, then you’re not learning anything anymore. You’re not controlling your diet. It’s controlling you.

Боби, не знам защо се сетих за теб :P

Малък бъзик за ексел обсесията, да не се обидиш :P

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 07.03.15 22:48.

07.03.15
23:04

казано от Вероника Налбатска на 07.03.15, 22:38:

Някак си не е честно!

Почти нищо в живота не е честно, така че трябва да приемаме тези неща по-небрежно :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1