Too Little, Too Late

Прескочи до:

24.02.15
20:20

Не знам, но я пия по предписание от лекар, за болки в ставите.

24.02.15
20:31

казано от WhiteWalker на 24.02.15, 20:20:

Никога не съм пил. Ще ме караш да чета и да проучвам какво точно е действието й при ставни проблеми. :)

25.02.15
10:53

казано от Boby_ на 24.02.15, 20:31:

казано от WhiteWalker на 24.02.15, 20:20:

Никога не съм пил. Ще ме караш да чета и да проучвам какво точно е действието й при ставни проблеми. :)

Поразрових се. На бирената мая се приписва свойството да облекчава болката при ревматоиден артрит (и по-малко при остеоартрит) заради високото й съдържание на витамин B5. Проучванията обаче засега не показват кой знае какъв ефект, така че си оставам скептичен.
При всички случаи обаче приемът на бирена мая не вреди.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 25.02.15 10:53.

25.02.15
12:28

Аз също пия Orange Triad, обаче не мога да кажа благотворния ефект на него ли се дължи или на рибеното масло :) Ефект обаче има, при това сериозен :)

25.02.15
13:15

И аз пия Orange Triad - доволна съм засега. Осезаемо по-малко дискомфорт усещам в коленете и в тазобидрените стави, когато тичам. Предполагам е от тях.

25.02.15
13:18

казано от Storm на 25.02.15, 12:28:

Аз също пия Orange Triad, обаче не мога да кажа благотворния ефект на него ли се дължи или на рибеното масло :) Ефект обаче има, при това сериозен :)

Ха дано. :) Аз рибено масло пия отдавна по 10 грама всеки ден, така че ако усетя положителна промяна, ще знам, че е от триадата. :)

П. П. Трябва да искам хонорар за реклама от Controlled Labs май след всички суперлативи, изписани в дневника ми за продукта им. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 25.02.15 13:19.

Ориндж триадата е доста добър комплекс. Изпил съм 3 “бутилки” от него и то с леко завишена доза дневно, не е като бООстерче, ама поне нямах някакви здравословни драми, докато го приемах, а и въпреки тежките тренировки, умората като цяло е била не повече от обикновено :) + това, Кралят на Зоба (няма да казвам повече, това е достатъчно) е дал препоръки за продукта :D

казано от Boby_ на 25.02.15, 13:18:

казано от Storm на 25.02.15, 12:28:

Ха дано. :) Аз рибено масло пия отдавна по 10 грама всеки ден, така че ако усетя положителна промяна, ще знам, че е от триадата. :)

П. П. Трябва да искам хонорар за реклама от Controlled Labs май след всички суперлативи, изписани в дневника ми за продукта им. :)

От бирените фабрики също да искаш хонорар и нея често я виждаме в дневното меню в задоволителни количества (хаха ставам съратник на Вероника и аз почвам да те дъвча за бирата хахах). На мен също ми е слабост, но поне сега зимата ми е по-лесно да я ограничавам, не знам като дойде лятото какво ще правиш.

Мнението беше редактирано от Станимир на 25.02.15 22:01.

26.02.15
08:31

Станимире, бирата ще я оправим. :) Твърдо решен съм да намеря Светия граал - бира+плочки. ;)

25.02.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 1 капсула Taurine на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Към 15 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.
3. Преди лягане - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Ден, в който получих новини, които за много други хора биха били повод за радост, но при мен поставят под съмнение някои от стремежите и амбициите ми. Надявам се, че ще е само временно отстъпление, макар че за съжаление се оказва, че от мен зависи далеч по-малко, отколкото си мислех.

Храна:
Балансът е около неутралния.
Вечерта си отворих за дегустация бутилка Amarone della Valpolichella, което си взех на промоция от Лидъл. Не е лошо, но няма много общо с онова амароне, което пих миналата седмица в Холандия. Тя и цената му няма много общо, де. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.02.15 08:35.

26.02.15
18:46

26.02.2015 г.

Тренировка 2 - Силова Б

Загрявка:
Мъртва тяга - 8х20, 8x70 кг.
Придървапне на горен скрипец с раменен хват - 8х60, 8х70 кг.

Адаптация:
Мъртва тяга - 3х170 кг.
Набирания с раменен хват - 4.

Работни серии:
1. Последователно:
  1.1. Мъртва тяга -3х195, 3х195, 3х195 кг.
  1.2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 3х40, 3х40, 3х40 кг.
2. Последовтелно:
  2.1. Борчески обръщания - 3х80, 3х80 3х80 кг.
  2.2. Силово гребане с дъмбел от земя - 3х72, 3х72, 3х72 кг.
3. Кръгове:
  3.1. Мъртва тяга - 1х205, 1х205, 1х205 кг.
  3.2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 1х50, 1х50, 1х50 кг.
  3.3. Борчески обръщания - 1х90, 1х90, 1х90 кг.
  3.4.Силово гребане с дъмбел от земя - 1х82, 1х82, 1х82 кг.
4. Частични повторения:
  4.1. Висока тяга (от ниво на долната част на квадрицепса) - 1+1х215, 1+1х215 кг.

Обобщение за тренировката:
Доволен съм! :) Свалих малко работните тежести в първите кръгове с тройки, за да намаля почивките. Резултатът беше тренировка за час и 15-20 минути заедно с преобличането и загрявката, което за мен си е уникално постижение.
Накрая малко кръстът, хватът и лявото коляно взеха да дават заето и се поизложих на високата тяга, но иначе много стегнато и добре.
Записвам и малко лично рекордче - най-голямата допълнителна тежест, която съм слагал за набирания. В първия подход единичката беше с почти пълна амплитуда.

Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 1 капсула Taurine на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Към 14 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.
3. Преди тренировка - 2 грама L-Carnitine на Now, 5 грама бета аланини на Bulk Powders.
4. По време на тренировка - 12 грама Modern BCAA.
5. След тренировка - ~50 гр Pure Whey на Bulk Powders, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
6. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.

Обобщение за деня:
Днес висях да чакам едни данни, които така и не дойдоха, затова отделих време и за други неща.

Храна:
Изпразних си чекмеджето, в което слагам шоколадови бонбони, когато някой черпи - взимам си, честитя повода и после мятам бонбона на скришно, защото ми е жал да го изхвърля. :) По този повод изядох три Mozartkugeln. Те са най-малкият проблем, разбира се. :) На обяд си се натъпках добре, а вечерята беше полята с доста вино.

П. П. Защо ли продължавам да ги гледам Ливърпул година след година, като само ми тровят нервите?!? YNWA, ама все пак и ний сме хора...

Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.02.15 23:24.

27.02.15
20:14

27.02.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:
1. Към 9 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 1 капсула Taurine на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
3. Преди лягане - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Снощи се събудих към два с адски колики и се наложи да доизкарам нощта... да кажем извън леглото в седнало положение. Обвинявам едно пилешко, което ядох вчера на обяд - беше останало доста от кетъринг от предния ден в офиса. Колежките прибрали по-голямата част в кутии в хладилника, но две големи парчета пилешко останали отвън на топло за 24 часа. Не миришеха и реших, че нищо няма да ми стане, ако ги изям. В резултат на това днес си останах да работя от нас и на практика съм половин човек. Други симптоми няма, така че не е вирус, а класическо хранително натравяне. Дано утре съм по-добре, за да мога да тренирам.

Храна:
Балансът е със стотина калории под неутралния, което на практика е нищо.
Вчера ми докараха десетина кила месо от родопско млечно теленце от една фермичка над Смолян, клано във вторник. Зозо сготви едно телешко варено с джоланчета и кокали плюс морковче, картоф, целина и подправки. Стана толкова вкусно, че се чудя дали изобщо някога досега съм ял месо. За съжаление заради разстоянието няма как да си взеимам редовно, но когато имам възможност, няма да пропускам!

27.02.15
20:57

Запознат ли си с Phenibut и въобще подобни вещества като Piracetam, ако е възможно да споделиш опит и всякаква полезна информация. Също се интересувам и от SHBG инхибитори. Благодаря предварително.
П.П. Повече течности и електролити за по-бързо възстановяване от пилето :D

Мнението беше редактирано от aleks на 27.02.15 20:59.

27.02.15
22:18

казано от aleks на 27.02.15, 20:57:

Запознат ли си с Phenibut и въобще подобни вещества като Piracetam, ако е възможно да споделиш опит и всякаква полезна информация. Също се интересувам и от SHBG инхибитори. Благодаря предварително.
П.П. Повече течности и електролити за по-бързо възстановяване от пилето :D

С Piracetam съм запознат само косвено - преди години колеги пиеха Пирамем по време на сесия за подсилване на паметта. Аз лично не съм взимал и не мога да дам мнение за ефекта му. За другите му действия знам толкова, колкото пише в Уики, също както и за Phenibut - ноотропни вещества са и двете и горе-долу там някъде ми свършват сегашните познания за тях. :)
SHBG инхибитори... Мога да се досетя защо се интересуваш от това, макар че не знам за конкретни инхибитори. По-скро съм чел, че неща като висок инсулин и висок IGF-1 могат да понижат нивото на SHBG. Изкуственото повишаване и на двете обаче при здрав човек е опасно заиграване и крие доста рискове според мен. SHBG е свързан и с нивото на тиреоидните хормони, но каква точно е връзката там и дали е пряка или косвена, не мога да ти кажа.
Май не съм много полезен в случая, но предпочитам да кажа какво не знам, вместо да ровя и преписвам от Уикипедия примерно. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.02.15 22:20.

28.02.15
08:05

Piracetam пия повече от година без прекъсване, така е по учебниците, ама дали има някакъв ефект и смисъл не мога да кажа. Българският не е скъп, около 9лв за 60х 1200мг, стига ми за 1 месец. Phenibut в сайта на BP предлагат, но цената е... Относно хранителните добавки съм много скептичен, но ми направи впечатление, че сега са много популярни всякакви T-Booster, Testo + и т.н., които също не са евтини, а съставките им са именно разни билчици, които уж са ароматазни или СХБГ инхибитори, но за никоя от тях няма достоверна информация, че работи, даже обратното.  Въобще екстракти от най-различни билки набират популярност. Bulbine Natalensis ми направи впечатление, не знам как е на български, но изглежда в дозите, в които работи е хепато и нефротоксична.

Мнението беше редактирано от aleks на 28.02.15 08:30.

28.02.15
08:47

Аз затова се учудих, че питаш точно за SHBG инхибитор. Инхибиторите на ароматазата са по-разумен избор според мен, макар че едното не изключва другото.
Единственият тест буст, който съм пробвал, беше комбинация от DАА, трибулус, цинк и аримидекс. Тествах тестостерон и естрадиол преди и след стака. Резултатът беше около 30% покачване на тестостерона без промяна на естрадиола. Не е впечатляващо, но без тестостерон отвън толкова. Освен това подозирам, че резултатът се дължи най-вече на аримидекса. :)
Не съм тествал отедлно свободен тестостерон, така че не знам доколко изобщо е имало полза от цялото упражнение.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.02.15 08:49.

А какво мислите за:
Витамин D + D-аспарагинова киселина + трибулус, ZMA, разгонен козел, DHEA, омега 3, сминдух (fenugreek) + достатъчно жълтък и червено месо? :D

28.02.15
10:25

казано от aleks на 28.02.15, 08:05:

Bulbine Natalensis ми направи впечатление, не знам как е на български, но изглежда в дозите, в които работи е хепато и нефротоксична.

Не чакай нищо от него.  А да не говорим пък за цената...

Пирацетама самостоятелно няма да ти помогне кой знае колко да не кажа хич. На млад и здрав мозък не действа и за това ако го взимаш предтренировъчно се комбинира и с други неща.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 28.02.15 10:26.

28.02.15
10:27

казано от Вероника Налбатска на 28.02.15, 09:37:

А какво мислите за:
Витамин D + D-аспарагинова киселина + трибулус, ZMA, разгонен козел, DHEA, омега 3, сминдух (fenugreek) + достатъчно жълтък и червено месо? :D

- Витамин D - повечето проучвания са правени при хора с дефицит на витамин D. Единственото, на което съм попадал при хора без дефицит, е при затлъстели мъже и целта му е била да проучи ефекта върху загубата на тегло, такъв е бил и дизайнът му. Съответно след края на проучването е установено повишаване на свободния тестостерон, но не и пряка корелация с витамин D. Най-вероятно повишението на тестостерона се дължи на намаляване на мастната тъкан, която увеличава ароматазата.
- DAA - приличен ефект, малко странични действия. Не бива да се очакват чудеса, но е добър избор за такъв стак.
- трибулус - съмнителен ефект, макар че с оглед на безопасността му може да влезе спокойно в един такъв стак.
- ZMA и в частност цинк - приписват му се свойства на ароматазен инхибитор, но също като витамин D-то изводите почиват върху проучвания на хора с дефицит на цинк. Това далеч не означава, че при нормални нива цинк добавянето на още ще доведе до блокиране на аромтазата, особено при безопасни дози. Цинкът в големи дози и дългосрочен прием блокира усвояването на мед, а това крие и някои рискове. Все пак в дози до 60 мг дневно може да влезе в стака.
- Епимедиум - не съм попадал на сериозни проучвания, само на свободни разсъждения.
- DHEA - проучванията не показват каквато и да било връзка със силата и тестостерноа.
- Омега 3 - има роля в синтеза на тестостерона, но както и при витамин D, тази роля е еднопосочна - недостигът намалява синтеза, но излишъкът не го увеличава.
- сминдух - действително увеличава нивото на тестостерон, но това е заблуда. Действа чрез инхибиране на превръщането на тестостерон в дехидротестостерон, който има дори по-голямо андрогенно действие от тестостерона, тоест крайният резултат е противоположен на желания.
- жълтък - холестеролът участва в синтеза на тестостерона, но серумния,  а не този в храната. :)
- червено месо - винаги и задължително. :)

По-подробно от това не мога да ти отговоря, без да се заровя в дебрите на сайтовете с проучвания за ден-два, което няма да направя.
Дори да има някакво влияние върху общия тестостерон, твоят стак не решава двата основни проблема - ароматазата и свързването на тестостерона с SHBG и албумин, за което си говорим с Алекс.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.02.15 10:30.

О да, просто се хванах за “тест бууст”, пък Росен ползва тези неща и е доволен. Гледам, че непрекъснато се появяват в шкафа с добавки.
От другото, което коментирате, имам съвсем бегли познания и като цяло не съм в свои води. Но ще следя с интерес.

Благодаря ти за хубавия отговор и като цяло - за темата, която Алекс повдигна. :)

28.02.15
11:13

С някои от написаните от Боби неща не съм съгласен много.

28.02.15
11:25

казано от James Hinks на 28.02.15, 11:13:

С някои от написаните от Боби неща не съм съгласен много.

Моите познания по темата са повърхностни, така че с готовност бих научил нещо ново, но ако не кажеш с кое точно не си съгласен, трудно можем да продължим разговора. :)

28.02.15
12:23

Подсети ме някой път :)

28.02.15
15:11

За който не е запознат за какво се пише тук - съкращението SHBG (sex hormone binding globuline); ароматазите са си популярни в днешно време, за тях няма да пиша. В кръвта са малко веществата, които се транспортират свободно, почти всички молекули в някаква степен са свързани с белтък (албумин, глобулин, a-кисел гликопротеин [базите с него се свързват]). Свързаното вещество е неактивно, а свободната фракция е активна. На хартия идеята е следната - по-малко свързано вещество -> повече свободна фракция и съответно по-висока активност. Инхибиторите на SHBG намалят възможността му да се свърже в случая с тестостерона и по този начин се получава по-висока фракция на свободни тестостерон. Основният проблем в изучаването на SHBG е, че не се подчинява на простата логика (отрицателната обратна връзка, както са повечето системи в човешкия организъм). При повишаване производството на тестостерон логичното е да се повишат и нивата на SHBG, за да свърже повече тестостерон, на практика неговите нива падат (нормата е около 20-100 nmol/l), което допълнително повишава тестостероновата активност.

По-късно ще си довърша мисълта, че трябва да излизам.

28.02.15
17:45

казано от James Hinks на 28.02.15, 12:23:

Подсети ме някой път :)

Непременно... :) Ако ти се пише повече тогава и не забравя, а вероятността второто да не се случи клони към нула. ;)

казано от aleks на 28.02.15, 15:11:

За който не е запознат за какво се пише тук...

Ще допълня още малко. Освен с SHBG, тестостеронът се свързва и с албумина. Освен понятието свободен тестостерон се използва и това бионаличен тестостерон, който е сумата на свободния и този, свързан с “хлабава” връзка с SHBG или албумин. На практика колкото и да е висок общият тестостерон, андрогенен ефект можем да очакваме само от бионаличния. Затова и ниското ниво SHBG е търсено и желано при хора, които целят да повишат нивото на бионаличния си тестостерон.

28.02.2015 г.

Тренировка 3 - Обемна A

Загрявка:
Бедрени разгъвания на машина - 8x39 кг.
Клек - 8.

Работни серии:
1. Последователно:
  1.1. Бедрени разгъвания - 12х79½, 12х79½ кг.
  1.2. Преден клек - 16х100 кг.
  1.3. Лицеви опори с ръце на ширината на раменете - 40.
  1.4. Лицеви опори със събрани длани - 16.
  1.5. Кофички - 17, 14.
  1.6. Флайс с дъмбели - 8х30 кг.
  1.7. Избутване на прав лост от полулег - 8х100 кг.
  1.8. Кросоувър на портален скрипец - 7х9 плочки.
  1.9. Френско разгъване с крив лост - 7х60 кг.
  1.10. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 8х100 кг.
  1.11. Разтваряне встрани от стоеж с дъмбели - 8х25 кг.
2. Изометрии:
  2.1. Изометрия на преден клек малко над паралела - 8 с х 110 кг, 9 с х 110 кг.
  2.2. Изометрия на лег малко над мъртвата точка - 8 с х 140 кг, 12 с х 135 кг.
  2.3. Изометрия на раменна преса от стоеж на (на нивото на очите) - 8 с х 70 кг, 10 с х 70 кг.

Обобщение за тренировката:
Много слабо, но поне записах тренировка и дори я завърших докрай. След натравянето онзи ден и стомашно-чревните проблеми това беше под въпрос.
Снимах клипче на клековете, но не е за пред хората. Първо са по-малко от последните два пъти и второ само първите два-три са до паралела, после стават плитки.

Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 1 капсула Taurine на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
3. Преди тренировка - 2 грама L-Carnitine на Now, 5 грама бета аланини на Bulk Powders.
4. По време на тренировка - 12 грама Modern BCAA.
5. След тренировка - ~50 гр Pure Whey на Bulk Powders, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
6. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.

Обобщение за деня:
Сутринта водих малката щерка на плуване, после посвърших малко служебна работа. Тренировка и... денят свърши.

Мисля, че е редно да отбележим убийството на Борис Немцов. В Русия реална опозиция няма от времето на Елцин, но Немцов и още няколко поне показваха някакво несъгласие с Путин. Явно обаче и това му е било в повече.
Руснаците са странен народ - обречени вечно да се лутат между Европа и Азия, между старото и новото, примирени със съдбата си и вечно потиснати - я от батюшка царь и помешчиците, я от Ленин/Сталин/Брежнев и комунистите, я от диктатор от оруелов тип, какъвто е Путин. Нищо от това не е случайно, а е въпрос на народопсихология (мразя я тази дума, но, макар и рядко, понякога е на място). Карткият лъч надежда, появил се по времето на Елцин, когато дори имаше някакво подобие на свободна преса, беше заличен окончетелно още с убийството на Политковская, а това сега е само поредния щрих в тази история с предизвестен край.
Ако някой е останал с погрешно впечатление, не само че не храня лоши чувства към Русия и хората й, а точно напротив - мъчно ми е, защото съм голям почитател на руските език, култура и изкуство.

Храна:
Доста над 4000 калории. Лоша работа. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.02.15 22:39.

28.02.15
19:19

По принцип има анаболен и андрогенен ефект. Висок анаболен ефект с нисък андрогенен причинява качването на чиста маса с по - малко странични ефекти, не е ли така?

28.02.15
19:34

казано от Lachezar Tomov на 28.02.15, 19:19:

По принцип има анаболен и андрогенен ефект. Висок анаболен ефект с нисък андрогенен причинява качването на чиста маса с по - малко странични ефекти, не е ли така?

Когато анаболният ефект се постига чрез повишаване на мъжки полови хормони и/или понижаване на женски, то той е на практика еквивалентен на андрогенния. Поправи ме, ако греша.

28.02.15
22:11

казано от Boby_ на 28.02.15, 17:45:

Мисля, че е редно да отбележим убийството на Борис Немцов. В Русия реална опозиция няма от времето на Елцин, но Немцов и още няколко поне показваха някакво несъгласие с Путин. Явно обаче и това му е било в повече.
.

Мракобесието там ,тепърва навлиза с пълна сила...В моята сфера когато става въпрос за командировки,обмяна на опит и т.н. се попълват едни анкетни карти...Въпросите на които една част като четеш не можеш да повярваш ,че са писани в днешно време,а не преди 30г...и най-са подозрителни към своите... личен опит.

28.02.15
22:21

я от диктатор от оруелов тип, какъвто е Путин. Нищо от това не е случайно, а е въпрос на народопсихология (мразя я тази дума, но, макар и рядко, понякога е на място). Карткият лъч надежда, появил се по времето на Елцин.

Боби, тоя народ и тази страна се управляват така - с желязна ръка в желязна ръкавица.
Елцин беше един пияндурник и беше оставил всичко на самотек. А историята е показала, че в Русия самотекът не води до нищо добро за страната. Путин е съвсем друга класа човек и съм му голям фен дори и само заради това, че на 62 години тренира с националите по джудо и самбо ;)
А като изключим това, че съм пристрастен защото е майстор на спорта по самбо и втори(май) дан по джудо, той е изключителен управник и това, че Русия не се разпадна на 100 републики или че на фалира като държава е изцяло негова заслуга.

28.02.15
22:36

казано от James Hinks на 28.02.15, 22:21:

я от диктатор от оруелов тип, какъвто е Путин. Нищо от това не е случайно, а е въпрос на народопсихология (мразя я тази дума, но, макар и рядко, понякога е на място). Карткият лъч надежда, появил се по времето на Елцин.

Боби, тоя народ и тази страна се управляват така - с желязна ръка в желязна ръкавица.
Елцин беше един пияндурник и беше оставил всичко на самотек. А историята е показала, че в Русия самотекът не води до нищо добро за страната. Путин е съвсем друга класа човек и съм му голям фен дори и само заради това, че на 62 години тренира с националите по джудо и самбо ;)
А като изключим това, че съм пристрастен защото е майстор на спорта по самбо и втори(май) дан по джудо, той е изключителен управник и това, че Русия не се разпадна на 100 републики или че на фалира като държава е изцяло негова заслуга.

Това е един от малкото случаи, в които съм на точно противоположното мнение. Според мен Путин върна Русия ако не с векове, то поне с десетилетия назад, а това, което прави сега, ще струва адски много и на руснаците, а и на нас като косвено потърпевши. Русия е зависима икономика до степен, която малко хора си представят, а Путин се държи като типичен диктатор и отхвърля реалността за сметка на някава криворазбрана национална гордост. Русия отдавна не е геополитическа сила, а само регионална.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.02.15 22:38.

28.02.15
22:41

Страна, която държи 1/3 от ресурсите на полезни изкопаеми и има 11 000 ядрени бойни глави не бих я нарекъл “регионална сила” ;)
Видяли сме регионалните сили като Ирак какво ги чака...

28.02.15
22:47

Полезните изкопаеми нямат ликвидност - те трябва да бъдат добивани, а за това са нужни инвестиции и работеща икономика. Фактът, че са на територията на Русия, не значи много, особено при положение, че не става дума за петрол, извиращ почти сам от земята като на Арабския полуостров. Виж само какво се случи от едно поевтиняване на рублата спрямо долара и си представи какво ще стане, ако VISA спре разплащанията само за 24 часа. Руската икономика се развиваше доста добре в последните години, но е много далеч от световна икономичекса и финансова сила, а без това няма как да е и военна. Ядрените оръжия са единственото, което все още кара силните на деня да се съобразяват с руснаците.

28.02.15
22:55

казано от Lachezar Tomov на 28.02.15, 19:19:

Да, но на практика още никой не е успял да постигне подобен резултат.

казано от Boby_ на 28.02.15, 08:47:

Тествах тестостерон и естрадиол преди и след стака. Резултатът беше около 30% покачване на тестостерона без промяна на естрадиола. Не е впечатляващо, но без тестостерон отвън толкова. Освен това подозирам, че резултатът се дължи най-вече на аримидекса. :)

Аримидекса си е ЛП, няма как да не действа, а и e в WADA листата (наистина работи щом е там). Засега интересът ми е насочен във вещества извън WADA. Вярно ефектът им е минимален или никакъв, но не носят негативите на другите.

Carbohydrate

28.02.15
23:19

казано от Boby_ на 28.02.15, 22:47:

Полезните изкопаеми нямат ликвидност - те трябва да бъдат добивани, а за това са нужни инвестиции и работеща икономика. Фактът, че са на територията на Русия, не значи много, особено при положение, че не става дума за петрол, извиращ почти сам от земята като на Арабския полуостров. Виж само какво се случи от едно поевтиняване на рублата спрямо долара и си представи какво ще стане, ако VISA спре разплащанията само за 24 часа. Руската икономика се развиваше доста добре в последните години, но е много далеч от световна икономичекса и финансова сила, а без това няма как да е и военна. Ядрените оръжия са единственото, което все още кара силните на деня да се съобразяват с руснаците.

Ако Русия и Китай премахнат разплащането в долари между тях, то ще има крах на долара)))). Не е толкова лесно да се приказва за политика, когато всичко е толкова навързано от економическа гледна точка...

01.03.15
01:35

казано от Boby_ на 28.02.15, 22:47:

Това въобще не е така и е безсмислено да спорим, всеки има своята гледна точка и мнение.
И при арабелите нищо не извира, а петрола не става за пиене и ядене. Да не говорим, че в случая сравняваме държава непревзета от никой поради ред причини, с мангалски и емигрантски страни(без да влагам нищо обидно тези характеристики).
Отделно от това, Русия държи и е държала една значителна част от интелектуалния потенциал на света...което в никакъв случай не е малко. И за разлика от нас, руснаците не разбиха образователната си система ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 01.03.15 01:35.

01.03.15
09:10

Честно да ти кажа с последното изречение от поста си много далеч от истината...тук в момента сме цвете даже спрямо тях.
Дори места като Дубна са тотално прогнили и псевдонаучни институции отдавна...Дирек торите на институти при проверки идват на работа с ладите и волгите за пред партийното ръководство..и никой не смее да се обади ,че всъщност карат Каеини и Аудите джипове..примерно.
Отново да дневен ред са тайни милиции , доноси  и каквото друго се сетиш от най-тинестото комунистическо време.Такова подтисничество на интелектуалците до сега не е имало.На никой повече не му се марширува по площади с кафяви обувки...вярвай ми.
Икономика и Русия....никога не е имала и скоро няма и да има не може да се разчита само на човекочасове работа и ефективност да не кажа нула. ...За момента... ми погледнете БВП на глава от население на Русия и...защо на на Венецуела...дето е в джунгли 60%.

TW

01.03.15
09:28

http://dnes.dir.bg/news/USA-rusia-dvigatel-raketa-18271286

п.п. само наминавам, и то пак на какви авторитетни форумности попадам.

Мнението беше редактирано от TS WW на 01.03.15 09:28.

01.03.15
11:47

Спорите (по-точно спорим, за да не се цепя от колектива) на емоционална основа, а повечто от аргументите са базирани на някакви романтични представи отпреди 30-тина години, на руската пропаганда, търсеща отново противопоставяне изток-запад, за да отклони вниманието от вътрешните проблеми чрез насочване на вниманието към външни врагове и на руската национална гордост, която избива по техните форуми и сайтове (о, да, наглеждам ги редовно, за да съм наясно и с тяхната гледна точка). Така няма как да стигнем до съгласие.
Русия е могъща държава, която няма да потъне толкова лесно, но в момента се управлява на феодален принцип. Не съм по-информиран от вас по отношение на военната и икономическа ситуация, но знам много повече за положението в здравеопазването. На практика руските граждани с изключение на една богата върхушка нямат достъп до съвременно лечение. На теория се организират търгове за лекарства на регионален принцип, но реално сумите по отделните позиции са смехотворни, а победителите се решават чрез рушвети. Ако отговорникът за търга в местното здравно министерство реши, че ще лекува рак на дебелото черво с ибупрофен (много я обичат тая молекула руснаците заради първите й три букви), значи точно това ще използват в местните болници до следващия търг. Биологични и други съвременни лекарства изобщо не достигат до болници извън Москва и Санкт Петербург, а населението тъне в мизерия и алкохолизъм. Неслучайно над 30% от смъртните случаи в Русия са свързани с последствията от системна употреба на алкохол. И за това не са им виновни западът или доларът, а собствените им управници-феодали, които ги потискат по-зле от крепостни селяни в царско време. Ако смятате, че това е желано и нормално, това си е ваша работа. За мен това е недопустимо в 21-ви век.
Затова беше разпалена войната в Украйна - за да си има народът враг и да гледа навън, а не навътре. Същото, което правят американците с Ислямска държава в момента. Разликата е само във възможностите на двете държави да поддържат война на разстояние - Русия може да си го позволи наблизо, докато САЩ могат да “изнесат” войната на друг континент.
Друг е въпросът каква е нашата работа, както и на целия ЕС, да налага санкции на Русия. Да, войната е на прага ни, но не сме в позиция да санкционираме когото и да било нито от гледна точка на икономическото ни благосъстояние, нито пък от военна такава. Показвайки се верни съюзници на САЩ, си правим много лоша услуга за бъдещето.
Този спор е отворен и няма как да го завършим. Нека го “паркираме” засега, а времето ще покаже кой е бил крив (вероятно всички до известна степен) и кой - прав.
Сега имам да си смятам калориите за февруари. :)

казано от TS WW на 01.03.15, 09:28:

http://dnes.dir.bg/news/USA-rusia-dvigatel-raketa-18271286

п.п. само наминавам, и то пак на какви авторитетни форумности попадам.

П. П. Американците винаги са били опортюнисти. Без “внос” на чужди технологии и учени нямаше да съществува нито проект “Манхатън”, нито пък щяха да изпратят хора в космоса и по-късно на Луната. Историята обаче показва, че това работи в тяхна полза, а не в тяхна вреда. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.03.15 11:50.

01.03.15
12:07

Обобщение за февруари 2015

Среднодневният ми калориен прием през февруари е бил 3161 ккал, което е малко над този за януари и означава трети месец поред излишък.
Теглото е плюс 400 грама и достига 101,6 кг към 25-ти (за да избегна влиянието на разстройството от последите дни). Това при 7709 калории за свален/качен килограм ще рече излишък от около 3083 калории или 123 на ден за първите 25 дни на месеца. Това прави около 3038 калории за неутрален баланс (или поне за неговата горна граница). При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3024 калории, което е подозрително близо до изчисленото на база храна и промяна на теглото. Това не отговаря точно на наблюдаваното предишните месеци, когато се налагаше да намалявам коефициента чак до 1,375.
Несъответствието може да има няколко причини - първо при качване калорийната стойност на качен килограм вероятно не е 7709 калории, второ през месеца имам 16% калории от алкохол, които се усвояват различно от тези от основните макронутриенти и трето организмът като отворена биологична система има склонност към хомеостаза и се съпротивлява на промените, тоест реалният излишък е по-голям, а “забавената” реакция по отношение на качването се дължи на съпротивата на тялото да промени теглото си.
Лошото е друго - тези 1,6 качени килограма за последните три месеца излишък се наместиха без остатък обратно около кръста, а това е нещо, което искам да избегна на всяка цена. За март месец планирам задържане около неутралния баланс, за да се адаптирам най-после към силовата схема на трениране, но после през април и май ще трябва да се сваля пак.

П. П. Много подходящо е да завършим “руския” спор и да се върнем на фитнес и хранене точно на нова страница. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.03.15 12:08.

Лошото в случая според мен, че този излишък които идва от калории от алкохол не ти носи никаква енергия в тренировките, хаха да но да не пренебрегваме и благотворното му влияние върху психиката :) Не знам на мен ми е интересно примерно, ако се изключат тези калории от алкохол какъв би бил резултата или ако бъдат заменени с калории от храна.

Мнението беше редактирано от Станимир на 01.03.15 12:57.

01.03.15
14:51

казано от Станимир на 01.03.15, 12:57:

Лошото в случая според мен, че този излишък които идва от калории от алкохол не ти носи никаква енергия в тренировките, хаха да но да не пренебрегваме и благотворното му влияние върху психиката :)

Така е. Калориите от алкохол са “празни” и единственото, за което “помагат”, са повече сантиметри в кръста.

казано от Станимир на 01.03.15, 12:57:

...на мен ми е интересно примерно, ако се изключат тези калории от алкохол какъв би бил резултата или ако бъдат заменени с калории от храна.

И на мен ми е интересно, но това вероятно ще си остане загадка, поне в най-близко бъдеще. :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1