Kak ще коментирате това?-Вегетарианец-Културист

Прескочи до:
ZW

25.02.06
14:22

Ами темата за това дали хората са природно вегетарянци е разисквана вече, който се интересува :

http://www.sciforums.com/showthread.php?t=51033&page=1&pp=20&highlight=vegetable+protein

много четене, но си струва.

25.02.06
14:25

[quote author=“Mushmurok”]
Още инфо за любознателните на този сайт:
http://www.vegetarianstvoto.hit.bg/mainpoint.html

Цитат от този сайт:

Вегетарианци в най-общ смисъл (или “лактоововегетарианци”) - те приемат храни от растителен произход плюс мляко, млечни произведения и яйца. Повечето съвременни вегетарианци се причисляват към тази най-широка и най-достъпна група. Към нея обикновено се препоръчва да спадат децата вегетарианци и всички възрастни, които нямат непоносимост или медицински препоръки за ограничаване на яйца или млечни произведения.

Сам си отговори на въпроса защо се препоръчва :wink:  8)
Мисля, че Петко К спомена, че млякото и яйцата заместват напълно месото.

25.02.06
16:51

[quote author=“Mushmurok”]Списък на известни вегетарианци, които като мен нищо не разбират и карат на фотосинтеза:
http://www.soystache.com/famousaz.htm

Между, които Стивън Сегал, Стив Мартин, Дъстин Хофман, Ричард Гиър, Боб Марли, Джът Лоу, Алисия Силвъстоун, Орландо Блуум и още много други.

Твърдението, че човек по естество е устроен да яде месо, е заблуда, оборена от най-видните анатоми и физиолози още през XIX век.

това с известните “вегетарианци” си е чист PR ,а същите тези видни анатоми и физиолози минала седмица излязоха с решението ,че дебелеенето е заразно :oops:
че има полза от известно време безмесна диета има но да го караме само на трева нестава и стига с това че човека бил близо до тая маймуна и едикое си животно,човека си е човек

KA

25.02.06
16:53

[quote author=“realityman”]важното тук е ,че Алберт Бекълс  е имал воля и търпение за да стигне тези показатели,като е тренирал във време когато  е нямало стероиди,а камоли добавки от рода на креатин и суроватки и темподобни.А колко тук могат да се похвалят с ръка 52см.като изключим Астор,който обаче не е вегетарианец.?

...незнам дали по това време е имало стероиди или добавки, обаче аз не мога да повярвам на такова нещо, че човек може да стане толко голям без добавки и химия, ако яде всякаква храна.....та какво следва за вегетарянец....има значение обаче тия 106 кг. с какво качество са били....шото аз от тва време дето е живял Бекълс не съм виждал културисти...така че...нз...но не вярвам 106 кг. кажи речи само мускулна маса да е бил.....а без добавки пък да не говориме....трябва да му видя снимки...(-_-)

25.02.06
17:13

Заповядай.
http://www.classicbodybuilders.com/bodybuilder/albertbeckles1.jpg
http://www.classicbodybuilders.com/bodybuilder/albertbeckles3.jpg

69 и 74 година. И естествено, че е постигнато с добавки и стероиди. Химия и добавки си е имало.

Ето цяла галерия:

http://www.schwarzenegger.it/mro/beckles.html

KA

25.02.06
22:23

ок....мерси за снимките...те говорят сами по себе си....и според мен няма значение някой дали е постигнал тва което е със или без химия...здравето си е негово...той си решава....но ако искаш да постигнеш нещо повече....решението е....мисля че всеки знае какво...и такива изказвания от порядъка на еди кой си културист е вегетарянец и не е ЗОБИЛ....мисля че са излишни...всеки знае какво може да се постигне без химия и без добавки....поне хората които са опитали без тях(-_-)...като мен....не казвам че всеки трябва да зоби и че иначе не става нищо и няма смисъл...напротив....ТРЕНИРАЙТЕ ЗА ЗДРАВЕ И ЗА УДОВОЛСТВИЕ!!!

25.02.06
23:28

[quote author=“red”][quote author=“Mushmurok”]Планинските горили в Африка доколкото знам се хранят изцяло с разтителна храна. Геномът им съвпада с този на човека с 92-98%  На маса достигат над 160кг ... :D   Освен това зъбите на homo-sapiens не от месеяден тип. Миналия семестър един предподавател ни каза, че в месото мало някакви влакнини ( не се сещам сега точно ) кито огранизма ни не може да преработва самостоятелно и в Древен Китай имало специялно мъчение да хранят някой затворник само с месо и за около 30 дни умирал от отравяне на организма.

Така е , но виждал ли си коремите им(на горилите :) )! Ако си вегетарианец трябва да поемаш около два пъти по-голямо количество храна като цяло.
А колкото до затворниците в Китай :) , попитай твоя даскал дали е чувал за ескимосите , какво ядат те и дали живеят по-вече от един месец.
И пак казвам , че всяка крайност не е полезна -вегетарианство или само месоядство.

Между ескимосите и хората в Китай има огромна разлика! Все едно да сравняваш ескимос със кениец примерно! Ескимосите отдавна са се приспособили, така че за тях няма проблем, въпреки че и те не живеят много!

[quote author=“Mushmurok”]
В действителност е точно обратното – те са много енергични, жизнени и са по- малко податливи на заболявания, отколкото хората, хранещи се с месо.

След смъртта на животното, месото му придобива сиво – зеленикав цвят. Хранителната промишленост се опитва да маскира това оцветяване, добавяйки нитрити и други консерванти.

Относно първото - това е толкова вярно, колокото това че Слънцето се върти около земята, плюс това като изключиш Алберт Бекълс да се сещаш за някой по-сериозен спортист вегетарианец?! 90% от хората които са вегетарианци, които съм срещал (около 15 човека, не повече), са толкова зле от към енергия, че просто няма на къде! Всичките са слабички и изнервени, инати и не приемат друг вид хранене като философия, даже забележки правят! + това, че са малко чалнати в главата, с извинение ако има някой такъв във форума! Това са лични наблюдения! Аз със вегетарианец не бих и общувал, имам 2ма колеги от академията, които само ми правят забележка че ям месо (много месо), и скоро ще отнесат по някоя синина! По податливи са те на заболявания, не само според мен! Както каза ПеткоК, цялата статия си е долнопробна пропаганда!

БТВ: Относно второто - дядо ми е касапин и вервай ми няма подобно нещо!

RE

26.02.06
01:02

YODA,извинявай ама не знам за каква пропаганда говориш,целта на статията е съвсем друга и се учудвам че толкова много от вас я критикуват.Случаино ми попадана любопитна информация и реших да постна нещо интересно,което виждам че буди интерес у доста хора,а именно че този човек е трнирал здраво и е постигнал доста и е бил вегетарианец.Това,че е заложил на правилни тренировки,хранене и има 27 год.стаж/колко билдери го имат?/ триабва да е за пример у много млади билдери и няма нищо лошо.А относно Зобането много се съмнявам тъй като тези който зобат трудно издаржат до 75год,а и 6 тренировки седмично не е шега работа на тази възраст.

26.02.06
01:18

Тука, чета постове и се мая. Това, че човека е бил вегетарянец не значи, че не се е хранил с яйца, мляко и риба, което е напълно достатъчно за човешкият организъм. Както знаете аминокиселините от яйцата и млякото са с най-голям коефициент на ефективност. А за стереойдите не се съмнявайте, възможно е количествата да не са били толкова големи, но от километри като го погледнеш си личи. Бяха пуснали едно филмче по торентите и в него един дядка обесняваше как от 30 години не е спирал стереойдите и как това си му е станало начин на живот.

26.02.06
01:28

Е и аз това обяснявам толкова време.
Познавах една вегетарианка, дето по неизвестно какви причини рибата не я броеше за месо и я ядеше ;) Само червено месо и пилета не ядеше. Сигурно и Бекълс е бил толкова вегетарианец ;)
А стероиди е взимал - това, че е на 76 години нищо не значи. Почнал е късно, ползвал ги е правилно, разчитал е повече на тренировката и храненето и т.н. А не като сега всеки 15 годишен вече се зоби с дози за професионалисти.

26.02.06
13:21

ето снимка на дедо Албърт:
http://www.schwarzenegger.it/mro/beckles/ab41.jpg

личи си, че вегетарианството не му е пречило да си позобва. Оставям на всеки да си прецени доколко го е карал само на боб и леща или си е хапвал и други работи.
Нито една крайност в храненето не може да се нарече полезна. Чистото вегетарианството е толкова вредно, колкото и диета само от месо. Причината е, че организмът на средностатистическия човек в 20-ти век не е приспособен към такива крайности. Но ако три поколения преди мен са го карали на вегетарианство, вероятно и аз бих могъл да се чуствам добре при такъв режим.
Ескимосите и населението на Гренландия, например, могат да оцеляват само от месо и животински мазнини без да пукнат от авитаминоза и скорбут. При някои племена в джунглите на Латинска Америка дневният прием на протеин е под 10 гр., но мускулите им са в отлична кондиция. Човешкият организъм има огромни приспособителни сили, когато оцеляването му е застрашено, но сам да се подлагаш на подобни изтезания в никакъв случай не може да се нарече здравословно.
А и не бива здравословните проблеми на хората, получени в следствие от консумация на блъскано с какви ли не хормони и неизвестни боклуци месо, да се изтъква като аргумент, че човекът не е пригоден да бъде месояден.

26.02.06
13:27

[quote author=”Чукундур”]. Бяха пуснали едно филмче по торентите и в него един дядка обесняваше как от 30 години не е спирал стереойдите и как това си му е станало начин на живот.

оффтопик: По НВО мисля че го даваха това филмче, не помня от къде го изтеглих но го имам вкъщи! Там обясняват за стероидите общо взето и този човек май си ги взимаше легално по лекарско предписание (имаше му нещо де)! Ако става въпрос за същия филм!

БТВ: Много е полезен, но не мога да го кача никъде засега! :(

26.02.06
14:33

[quote author=“YODA”][quote author=”Чукундур”]. Бяха пуснали едно филмче по торентите и в него един дядка обесняваше как от 30 години не е спирал стереойдите и как това си му е станало начин на живот.

оффтопик: По НВО мисля че го даваха това филмче, не помня от къде го изтеглих но го имам вкъщи! Там обясняват за стероидите общо взето и този човек май си ги взимаше легално по лекарско предписание (имаше му нещо де)! Ако става въпрос за същия филм!

OФФ
Сега го гледах пак, да на HBO е, и съм се объркал, не е взимал стереоди 30 години, а повече от 40 години. Сега е към 70 и е започнал някъде към 30-ина. Изследванията му показваха, че всичко си е наред.
ОФФ

26.02.06
14:41

[quote author=”Чукундур”]OФФ
Сега го гледах пак, да на HBO е, и съм се объркал, не е взимал стереоди 30 години, а повече от 40 години. Сега е към 70 и е започнал някъде към 30-ина. Изследванията му показваха, че всичко си е наред.
ОФФ

Предполагам, че става въпрос за терапевтични дози, но все пак 40 години са много дълъг период от време. Някой да не се надъха за 10-15 годишен цикъл :lol:  :lol:  :lol: . Интересно ми е какво ли е щяло да му е здравословното състояние ако е трябвало 40 години да взима антибиотици? :lol: Все пак някой може да даде линк за клипчето, мисля че за всички ще е интересно :wink:

RE

26.02.06
15:18

[quote author=”Чукундур”][quote author=“YODA”][quote author=”Чукундур”]. Бяха пуснали едно филмче по торентите и в него един дядка обесняваше как от 30 години не е спирал стереойдите и как това си му е станало начин на живот.

OФФ
ОФФ

е ,браво на вас много добар пример за начинаещите,които търсят ления и бърз начин да станат “големи”.

26.02.06
15:38

[quote author=“realityman”]е ,браво на вас много добар пример за начинаещите,които търсят ления и бърз начин да станат “големи”.

Току що гледах филма отново! Там става въпрос за зрели мъже! Това беше основното - здрави зрели мъже!!! Не жени, не подрастващи! При подрастващи, т.е. до 25 г. примерно проблемите могат да бъдат огромни, свързани с ръста, костите, храносмилането! При начинаещите няма абсоютно никакъв смисъл!!! Жените също, защото вкарват в себе си мъжки хормони и т.н., досещате се! При здрави, зрели мъже обаче положението е по-различно, ако знаеш как да взимаш, ако преди това си нямал други проблеми свързани със сърце и други вътрешни органи, това не е проблем! Но тези които описаха бяха с доста голям стаж! Те също отричат стероиди да се вземат от начинаещи и подрастващи, както каза Здравко Петров в едно интервю - това е престъпление!

Намерих и линка към филмчето:
http://www.elitefitness.com/articledata/hbosteroids/HBO-Real-Sports-steroid-special.avi

27.02.06
14:22

[quote author=“Mushmurok”]Всеки сам решава по какъв начин да се храни и този форум или тази тема не могат да променят това. Ще ви помоля само , тези от вас които имат  възможност да изгледат това клипче:

http://www.petatv.com/tvpopup/prefs.asp?chgpref=1&video=meet_your_meat

Подобни филми съм гледал и друг път .... и наистина е много гадно това  :cry: , но мисля , че това са по-скоро изключения, в цивилизования свят има много закони за защита на животните и начина им на гледане и умъртвяване трябва  да е хуманен :roll: .  Кофти работа.........

Офф: сменете линка на Петко К с http://www.schwarzenegger.it/mro/beckles.html че цялото позициониране се разваля и става непрегледно. После ми делвайте мнението.

27.02.06
14:35

[quote author=“manson”]Офф: сменете линка на Петко К с http://www.schwarzenegger.it/mro/beckles.html че цялото позициониране се разваля и става непрегледно. После ми делвайте мнението.

Няма проблем, и мен ме дразнеше, ама не се сетих тогава да дам директния линк ;)

RE

27.02.06
14:48

Снимките са готини,кво му има на човека,даже си е много добре.

28.02.06
16:18

Е ама той е негър, не че искам да прозвучи като дискриминация, ама тея хора за мен са нечовеци - много им върви бодибилдинга 8) .

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1