Дневник на Антон - Връщане към едно по-добро минало.

Темата е заключена.

Име: Антон Димитров
Рождена дата: 1991
Ръст: 185
Тегло (09.06.2017) : 175 кг
Контузий- Никакви
Алергий- Никакви
Хранителен режим (30.05.2017): Слабо структуриран, имам опасения, че теглото е заради това че някои път ям твърде малко или ям по 1 път на ден.
Движението в ежедневието ми: Работя в Офис (харесвам работата си).
Цел: От близо 8-9 години се занимавам с Фитнес, но не и постоянно (което е най-голямата ми грешка). Пред 2015-2016 преминах през 1 доста тежък етап от живота ми. Няма да споделям факти, но е достатъчно да се каже, че от стрес не съм подбирал какво ям.
Тестове
Наскоро ходих в клиника, за да разбера какъв коефициент на телесна маса имам, той е следният:
- 35кг Мускулна маса + кост, etc. 33кг Мазнина, над 75кг Вода ( ако не и повече)
(Мерките са написани по памет от бележката която получих).
Със сигурност мога да кажа, че съм на 32% мазнини.

Снимков материал предстои.

Темата беше редактирана от Антон Димитров на 09.06.17 09:38.

Моята цел: Да стигна до 2X% телесна маса до края на 2017. Крайната цел ще бъде да падна до 100кг с 10-12% и го прогнозирам до началото на 2019.

Ще започна диетата с малко суров веганизъм с цел изчистване на натрупаните боклуци при безразборно хранене. Режимът е следният: 5 дни (2 дена само плодове, другите 3 включваме и зеленчуци). Към тази оскъдна диета ще добавя пълен спектрум на амино киселини (ще опиша какви са довечера).

Целта ми е да мина на вода и глюкоза (преработена фруктоза от плодове) и да премахна високите количества на вода в тялото. Тренировките са аеробни и доста леки с над 12-15 повторения (тъи като няма много протеин). (аминокиселините ще ни поддържат от загуба в тези 5 дни.

Ще имам кардио (зависи от нивата на енергия) сесий от 30 до 90 минути. (стигнем ли до 90 на 1 уред, сменяме уреда).

Нека голямото топене започне!

Мнението беше редактирано от Антон Димитров на 09.06.17 09:57.

09.06.17
10:04

Първо, поздравления за решението да промениш тялото си! Тук ще намериш подкрепа и мотивация.

Второ, не мисля, че избрания хранителен и тренировъчен режим е най-подходящия за теб. Защо мислиш, че кардио тренировки и веганизъм ще ти помогнат в пътя до целта?

Благодаря. Решен съм да се справя с този проблем на всяка цена.

Относно веганизма, не го харесвам, но той има доста добра прочистваща функция. Много вода + прост въглехидрат помага против пристрастия. Нека напомня, че е само 5дни (2 от които са по “екстремни”).

Пристрастен съм към хляб, газирани напитки (кока кола е доста сериозен проблем), както и към сладкото. С веганизма целя да оттегля всичко от тялото на 1 път и да го накарам да желае най- необходимото. (пробвал съм го и преди и резултатът (върху мен) беше невероятен). Кардио + леки тежести за да не губя мускулна маса + аминокиселини

09.06.17
10:32

Ако толкова държиш да се “прочистиш”, просто направи едни 24-36 часа само на вода. Дълъг период от време без мазнини, без достатъчно протеин и само на прости въглехидрати, не мисля че е разумно.

Относно тренировките - напротив, много повторения, леки тежести, съчетано с глад - вървиш в обратна посока на запазването на мускулите.

Ако нямаш контузии, болки и т.н. натискай здраво силово - ниски повторения, високи тежести, кратки, интензивни и плътни тренировки. Винаги когато можеш - на гладно.

С храната бих ти препоръчал да избягваш крайностите, като този веганизъм - просто изхвърли боклуците, ограничи въглехидратите ( тях може и напълно да ги орежеш, особено простите ) яж месо, яйца, риба, зеленчуци, мако ядки и плодове ( орехи и ябълки са чудесен избор ).

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 09.06.17 10:40.

VS

09.06.17
11:12

Успех братле, моя съвет е да не се предаваш лесно защото няма да ти бъде такова. 🙂

09.06.17
12:31

Да ти пожелая успех с начинанието.
При 175 килограма тегло с 30+ bf, малко са нещата които можеш да направиш за да влошиш положението. Суровоядство и монотонно обемно кардио са едно от тях. Според мен не трябва да подхождаш all in и да се хвърляш на екстремни неща. Сашо ти е писал добър и сравнително простичък начин за подбор на храната, раздели я на три-четири хранения през деня и мисля че това е достатъчно като за начало. Един гладен ден на чай и вода всяка седмица, също е страхотна идея. Относно активността бих ти препоръчал ходене - 10 000 крачки всеки ден, с темпо на разходка. С това лично тегло не виждам как би могъл да тренираш с тежести, или да бягаш. Разумно с храната и малко повече движение би трябвало да е едно страхотно начало на пътя който ти предстои.

П.П. Суровоядството е практически неприложим модел на хранене за нашите географски ширини.

Мнението беше редактирано от Splash на 09.06.17 12:36.

09.06.17
13:41

казано от Splash на 09.06.17, 12:31:

С това лично тегло не виждам как би могъл да тренираш с тежести, или да бягаш

Точно хората с високо наднормено тегло е най-логично да се занимават с тежести, тъй като всякакви други форми на натоварване са свързани с голям стрес за ставите и сухожилията им. Особено бягането.

Клек, тяга, преса прав и от лег, гребане с дъмбел, обръщане - това завъртяно в един кръг 3-4 пъти с по 4-5 повторения от всяко е една чудесна тренировка и не зависи от теглото на трениращия, в същото време щади ставите и сухожилията 🙂

Нека само да уточня, че 175кг не са само “Тежест”. Правя свободно лицеви опори и се набирам с помощ. Определено не съм чак толкова трагичен.

Благодаря за съветите, най-вече на Александър. Утре ще започна и ще споделям всеки ден какво правя+Снимки.

Ще започна с тренировка цяло тяло и като си възвърна частично кондицията ще ги направя на сплитове. Към момента оставам с суровоядството тъй като сега е сезона на дините (и марулята е що годе евтина.

Снимки и прогрес от утре!

09.06.17
14:02

... клек, тяга, преса прав и от лег, гребане с дъмбел, обръщане - това завъртяно в един кръг 3-4 пъти с по 4-5 повторения от всяко е една чудесна тренировка и не зависи от теглото на трениращия, в същото време щади ставите и сухожилията 🙂

Съгласен съм, абсолютно си прав. Но аз не си го представям на практика да се случи, чисто физически при един 175 килограмов мъж, висок 185. Възможно е и да греша, но пряко съм наблюдавал подобни опити, и те не завършиха добре.

Аз силно се съмнявам в резултатите от теста, който са ти направили. 75кг вода? 🙂 Това е абсурдно, честно казано като стойност. И 33кг мазнини, 35кг мускули и кости.

Според мен % мазнини ти е много по-висок, тези 75кг вода са макс 20-25кг.

Веганизмът както ти казаха не е въобще препоръчителен, както и суровоядството. По-добре започни с РБД (равномерно балансирана диета), калории около 2000 (които за теглото ти като цяло са малко), един ден както ти казаха само на вода и чай. В началото активността ти може да е много ходене - най-добре навън разходки по 5-6-7 километра. Каза, че можеш да правиш лицеви опори, а набирания с помощ. Честно казано, това си е впечатляващо за теглото ти, което ме навежда на мисълта и че количеството мускули са повече, отколкото са ти казали. Цялото ходене, съчетано с лицеви (50-100 на ден за начало), клекове със собствено тегло (по 150-200) ще ти дадат :

-добър старт в началото като енергоразход и сваляне на тегло
-ще щадят пасивните ти структури - стави и сухожилия

Успех!

09.06.17
14:27

казано от Херцог Трън на 09.06.17, 14:13:

Аз силно се съмнявам в резултатите от теста, който са ти направили. 75кг вода?  Това е абсурдно, честно казано като стойност. И 33кг мазнини, 35кг мускули и кости.

Според мен % мазнини ти е много по-висок, тези 75кг вода са макс 20-25кг.

+ 2 🙂

Аз малко се съмнявам, че авторът на темата ще може да направи 200 клека, пък макар и със собствено тегло, но кой знае. 🙂

Към автора, относно няколкото дни на плодове: аз мисля, че това може да не е най-добрият начин да се “рестартираш”, но определено Е начин и работи. Лично изпробвано (за 1-2 дни).
Понякога човек се чувства толкова блокирал отвсякъде, че има нужда точно от няколко дни суровоядство. Според мен седмица е много, но виж как ще се чувстваш и спри, когато усетиш, че ти идва в повече. Тогава вече можеш постепенно да включваш и храните, които са ти посочили по-нагоре, докато започнеш да се храниш почти изцяло с такива храни. Така си мисля аз.

Мнението беше редактирано от Елена на 09.06.17 14:48.

Аз съм твърдо за съветите на Херцога и Александър. Също така можеш да разгледаш и фастинг режима, който е може да ти пасне с цешите ти. Успех!

Лично аз не мисля, че дори и някои от хората които са по “здравословни” могат да направят 200 клека на 1 път. Едва ли е необходимо да се прилагат хора с килограми под тази категория. Отново благодаря за коментарите, но нека оставим резултатите(или липсата на такива) говорят сами по себе си.

09.06.17
14:58

Извинявай, ако съм те засегнала.
Аз не мога да направя 200 клека наведнъж, признавам си от раз.
Успех!

Никъде не съм писал да се правят на 1 път.

А иначе забелязвам някаква тенденция във форума, че се търсят резки решения на големи проблеми, а колкото и хора да пишат, че начините (резките при това) са крайно неподходящи, твърдоглавието и егото надделяват.

Към автора - честно казано, на това тегло ПОЧТИ ВСИЧКО, което пробваш ще има ефект. Реално си в такава крайност, че не се сещам почти за нищо, което да не проработи при теб. Въпросът е, че от всички работещи методи по някаква причина си се насочил към почти най-неподходящите. И хранително, и тренировъчно.

Проблемът е, че резултатите (които както казах ще ги има поради крайността, в която си) ще те заблудят, че си на прав път.

Все пак ти желая успех, насила хубост (и акъл) не става 🙂

11.06.17
01:19

Последния писал е 15кг макс под теглото на написалия дневника....та може да се позаслушаш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1