Началото

08.07.17
23:20

Здравейте!
На 19 години съм, тежа около 120 килограма. Преди години, когато бях по-малък да кажем, че съм бил на 14-15 тренирах фитнес съчетан с малко кардио. Проблема беше, че нямах нормален хранителен режим и всеки ден храната беше различна, но не беше никак здравословна. Направих някакво тяло, ако мога така да го нарека. Даже бих казал, че само съм се стегнал, но при положение, че имам съученици, които що-годе са колкото мен - нищо общо. Виснали кореми и т.н, а моят е прекалено малко виснал. Та, както и да е. Отдавна не съм се занимавал с фитнес и т.н., но от 6 дена започнах да вървя около 3-4 километра на ден. Естествено, не само вървено, а бързо вървене - колкото по-бързо мога. На места тичам, но колко би тичала една мечка? Пък и при положение, че съм и пушач. Както и да е вървя всеки ден. Храната съм я намалил тотално.
Нямам някакъв точен хранителен режим. Примерно, вчера ядох само един-два плода и за вечеря след вървенето - един сандвич с тънко парче кашкавал и шунка. Почти всеки ден е нещо подобно. Ето днеска съм ял само една зелена ябълка, а за вечеря пишелко филе, запържено с много малко зехтин и овкусено с шарена сол и сол. Направих го с една филийка черен хляб препържена като крутони с малко домат и краставица. Шоколади и газирани напитки са напълно отказани. Само слагам по малко, прекалено малко захар в кафето. Знам, че не е най-добрият, но се надявам на бързи ефекти. Знам и за йо-йо ефекта. Просто искам да отслабна по-бързо, че вече нещата са трудни. По-трудно намираш дрехи, по-трудно те приемат хората спрямо външният ти вид и т.н. А между другото, мисля да започна и нещо фитнес, но засега карам само на вървенето. Отделно ще започна от Понеделник и лицеви опори и коремни. Лицевите ще са от сорта на 3х10, а коремните 3х20.
Мога да прикача снимки на тялото си, ако желаете.

Темата беше редактирана от Vladimir Donchev на 08.07.17 23:20.

09.07.17
09:52

Почнал си добре, но при събстено тегло 120кг, тази храна е твърде малко. Според мен изключи пърженото от менюто ти и започни силови тренировки във фитнес(ако имаш възможност). А колко си висок ?

Дам, тежък си, но това не е проблем. Храната прави борбата и ако мислиш, че с глад ще успееш да постигнеш жлания резултата - много си объркал.
Първо ти се едър мъж, имаш нужда от храна за мъже. Чисто месо, яйца, сирене, кашкавал, ядки, картофи варени, ориз, и доста вода. Има достатъчно теми за хранителни режими - избери си един и почни да го следваш, зареди се с търпение. Не ти трябва тичане или кардио на този момент - запиши се на фитнес и използвай теглото ти като предимство, заучи основните движения и трвнирай, кръгово през ден.
Няма как да ти се даде точна формула - в сайта има достартчно инфо, стига да не си мързелив.

09.07.17
14:57

Пичове, живея в топла страна, а от топлото ти обива напълно апетита. Не се чувствам никак гладен, знам, че за теглото е прекалено рязка тази диета, но аз се чувствам добре така. Скоро преживях и тежка раздяла и това някак си ме мотивира още повече и ме кара изобщо да не мисля за храна. Знам, че ще постигна нещо стига да го искам. Висок съм около 1,80-2,3. Вода пия по 5-6 литра на ден. Не ми е толкова за храната - и без нея ще се справим, но въпроса е повече, че ще се оттдам на храната - по-малко месо, повече плодове и зеленчуци.

Мнението беше редактирано от Vladimir Donchev на 09.07.17 14:57.

09.07.17
15:05

1,8-2,3 е даста относително за височина. Месото не е враг на отслабването.

09.07.17
16:00

Знам, че е е враг. Въпроса е, може да ям само за вечеря чисто филе.

10.07.17
21:07

Няма ли да ти е трудно само с едно хранене с месо, да си набавиш протеина?

10.07.17
22:30

Днеска беше наистина много важен ден и за това пропуснах тренировки и хапнах малко сладко и като цяло малко повечко и не тренирах, но снощи изминах около 10 километра бързо вървене. Не, няма да ми е трудно, но не знам все едно някъде греша и не губя особено много при положение, че не ям почти нищо, а тренирам прекалено много.

11.07.17
12:37

По колко калории приемаш ? Ако от доста време не се храниш дастатъчно, може тялото ти да е преминало в “икономичен” режим.

11.07.17
13:56

Не знам, не ги броя, но се опитвам да ям прекалено малко. Примерно, преди малко станах и сега закупусвам една трета от една франзела понеже нямам черен хляб, по-късно ще купя, едно тънко парченце кашкавал и едно тънко парченце шунка. Един плод в моя случай праскова, една чаша сок и това ми е закуската. А за вечеря ще си направя салата от домати и краставици с пишелко филе. Ще прикача и снимки, ако искате. Интересното е, че не се чувствам толкова гладен. Не знам защо, ям малко, опитвам се да откажа кафето или поне да пия по-малко понеже на мен кофейна не ми действа просто заради цигарите, които ще видим дали ще откажа понеже не мога да пуша толкова много и да тренирам.

Мнението беше редактирано от Vladimir Donchev на 11.07.17 14:02.

11.07.17
16:32

Доколкото ги смятах това са около 800-1200 калории. Аз ям повече при кът, а съм 68кг. Според мен се опитай да намалиш/спреш цигарите и хапвай повече.

11.07.17
17:53

Хаха, не знам, аз мисля, че като ям повече плодове и т.н. би било по-добре за мен да смъкна. Сега хапнах много малко месце със домати и краставици. Две малки лъжички кисело мляко и една сухарче. За вечеря може същото.

Фактически менюто за днеска е:
Закуска: Малък сандвич с едно парченце шунка и кашкавал + плод.
Обяд: Малко парче пишелко месо чисто с половин домат, малко кисело мляко и едно сухарче.
Вечеря: същата като обяда.
Имам право на три, максимум 4 плода. Вече съм изял две прасковки. Час-два след вечеря ще хапна още един плод, така че ще станат три. Към 7:30 ще тренирам. А за цигарите - опитвам се да ги намаля, но малко или много ми обиват апетита.
А иначе безалкохнолни - никакви, а сладки много рядко само по специален случай. Вода пия като бъчва.

Мнението беше редактирано от Vladimir Donchev на 11.07.17 17:58.

11.07.17
21:57

За днеска са изминати 4,23 километра бързо вървене и малко тичане и спринт, за 41 минути.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1