16.07.17
20:08
Здравейте! Искам да Ви попитам как може да се възползвам от лостовете в града ми, понеже искам да направя голяма ръка или дори и да не е голяма да има някаква промяна от сегашната ми, която е 26 сантиметра (почти 14 годишен, 55 килограма, 172 сантиметра) В градът ми няма фитнес зала, но има много лостове. Двойни (за кофички) има и единични на различна височина спрямо това колко е висок човека, но това няма значение.. та въпроса ми е какви упражнения да правя за по-голяма ръка (бицепс и трицепс)? Какви набирания да правя.. такива, които като хвана лоста пръстите да сочат към мен или напред и с какъв захват за бицепс.. колкото мога по-голям, или нормален? Благодаря предварително.. решил съм също така да не ям никакво сладко, никакви пържени храни и т.н., надявам се и това да помогне за оформянето на ръката ми.
Темата беше редактирана от Емилиян Йорданов на 16.07.17 20:08.
16.07.17
20:14
Здравей!
Може би отговорът ми няма да ти хареса, но няма да ти препоръчам упражнения за бицепс, а ще ти дам друга гледна точка.
1. Не гледай само ръцете си, а цялото тяло.
2. Като цяло си слаб, но в това няма нищо фатално - тепърва се развиваш. 🙂 Спортувай редовно, храни се добре. Ще качваш тегло (навсякъде) и няма как и ръцете да не се увеличат.
3. Бъди постоянен и търпелив.
Тренирай на лостовете горната си част и измисли вариант, при който да натоварваш краката си. Не гледай под лупа ръцете си, а се съсредоточи в тренировки и движения, ангажиращи големите мускулни групи (гръб, гърди, крака).
Запиши се на някакъв спорт - какво има в града ти като варианти?
16.07.17
20:35
Народни танци и борба.. :/ Градчето е малко и много съжалявам, че няма фитнес зала, а искам адски много да има..
Не му мисли, почвай направо с борбата. Не само ръцете, но и цялото ти тяло ще се развие 🙂
Мнението беше редактирано от pefo pefo на 16.07.17 21:12.
16.07.17
21:21
казано от Емилиян Йорданов на 16.07.17, 20:08:
Здравейте! Искам да Ви попитам как може да се възползвам от лостовете в града ми, понеже искам да направя голяма ръка или дори и да не е голяма да има някаква промяна от сегашната ми, която е 26 сантиметра (почти 14 годишен, 55 килограма, 172 сантиметра) В градът ми няма фитнес зала, но има много лостове. Двойни (за кофички) има и единични на различна височина спрямо това колко е висок човека, но това няма значение.. та въпроса ми е какви упражнения да правя за по-голяма ръка (бицепс и трицепс)? Какви набирания да правя.. такива, които като хвана лоста пръстите да сочат към мен или напред и с какъв захват за бицепс.. колкото мога по-голям, или нормален? Благодаря предварително.. решил съм също така да не ям никакво сладко, никакви пържени храни и т.н., надявам се и това да помогне за оформянето на ръката ми.
https://www.youtube.com/watch?v=3vi7Q9KOQoM&list=PLocp_1kx78M-MYun6MmliMWtVhYcyuTm6&index=2
разгледай канала му за лостове (турники на руски език)
16.07.17
23:12
Може би ще прозвуча странен, но цялото ми тяло е голямо.. имам добре уформена преса (виждат се прекрасно 6-те плочки), краката са ми големи.. не знам мазни ли са или не, но като ги стегна за доста така.. корави, пресата също. Само ръцете са ми някакви малки такива..
Мнението беше редактирано от Емилиян Йорданов на 16.07.17 23:12.
17.07.17
10:13
казано от Емилиян Йорданов на 16.07.17, 23:12:
Може би ще прозвуча странен, но цялото ми тяло е голямо.. имам добре уформена преса (виждат се прекрасно 6-те плочки), краката са ми големи.. не знам мазни ли са или не, но като ги стегна за доста така.. корави, пресата също. Само ръцете са ми някакви малки такива..
При 55кг/1,72м не вярвам да имаш доста мускулна маса...релеф е вече друго, но до колкото разбрах ти не искаш релефни ръце, а големи ръце ?
казано от Емилиян Йорданов на 16.07.17, 23:12:
Като цяло подкрепям мнението на останалите, но конкретно на въпросът ти за набираният с бицепс - опитай с длани към теб и широчина колкото раменете или по-малко.
Пробвай лицева опора, изправяне с подскок, набиране и обратно 🙂
Мнението беше редактирано от Plamenn на 27.09.17 14:29.