16.07.17
19:35
Здравейте то от заглавието става ясно за въпроса. Кой би бил по-удачния вариант да качвам максимално чисто и след това да до изчистя/орефля или да изчистя и тогава да качвам. Преди около две три години тренирах сериозно, но от тогава рядко за тонус. И мисля да влезна във форма.
Храненето ниско въглехидратно и високо белтъчно..
Добавки евентуално при :
Чистене: Black fire + L carnitin + BCAA
Качване: Gold standart + PN Creatine (монохидрат) + Tribulus Tetris
P.S. Снимките са във стегнато състояние
16.07.17
22:43
Първо някой мускул, после чистене...
16.07.17
23:24
А за суплементите какво мислиш? P.S. 176см висок 81 кг
17.07.17
15:55
Подкрепям мнението на Светослав. Наистина, имаш излишни мазнини, но мускулната маса е твърде малко и отърваването от тези излишни мазнини първо ще е адски трудно и второ, няма да доведе до нищо хубаво.
Започни да тренираш редовно, хапвай си балансирано и тъй като си начинаещ, бързо ще забележиш положителни разлики. Тъй като процентът излишни мазнини е резултат от съотношението общо тегло:мускулна маса, като започнеш да трупаш мускули, натурално ще намалее и процентът подкожни мазнини.
Суплементи... на този етап можеш да се спреш само на протеин и евентуално едни мултивитамини. Само те биха имали практическа стойност за твоето ниво.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 17.07.17 15:56.
17.07.17
16:45
Първо благодаря за изчерпателното мнение.
Аз до сега съм опитвал единствено да чистя с кардио лостове и фат бърнъри и става, но много тегаво,трудно.
И сега мисля да се фокусирам върху покачването на мускул, както вие казахте.
За суплементите мисля, да бъдат протеин и креатин, за Трибулус тетрис-а (тестеронния стимулатор) се колебая.
Колкото до витамините, приемам доста плодове и то разнообразни.
17.07.17
16:57
Ако ядеш плодове и зеленчуци, витамините може и да пропуснеш.
Креатинът е окей, но е сравнително излишен в началната фаза на тренировките, просто защото той помага за покачване на силата, а ти така или иначе ще си покачваш силата през първите няколко месеца много лесно.
За трибулус обаче, както и за всякакви други хормонални стимулатори, те съветвам просто да забравиш. На първо място ефективността им е под сериозен въпрос, но по-важното е, дори и да имат някакъв ефект, е че на твоята възраст (доколкото виждам си младок) хормоните ти са предостатъчно високи. Такъв тип продукти може да имат някакво приложение при мъже над 35-40 години примерно, но за при теб е абсурдно. 🙂
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 17.07.17 16:59.
17.07.17
18:32
Окей. Поръчах си Pure protein, Pure creatine и Pure Casein.
Може да включа и БЦАА вбъдеще. И ще се придържам към максимално чисто хранене.