28.02.06
14:29
Здравейте, аз съм нова тук, но форума доста ми хореса и намерих отговори на доста от въпросите си.
От близо месец започнах да тренирам, за да понижа теглото си и да стегна фигурата си. В началото комбинирах плуване и фитнес, а именно два пъти плуване и три пъти фитнес или обратно. Този месец обаче реших и предприех само посещение във фитнес залата, всяка сутрин преди работа. Знам, че понижаването на теглото трябва да е съпроводено с уселено кардио и затова тичам на кростренажора от 30 до 50мин., после правя малко упражнение за ръце и това е. От четири дни приемам Л карнитин, освен това се стремя да понижа приемането калориите в харната си, така че баланса да е отрицателен. Проблемът, обаче е в това, че не виждам никаква ама никаква промяна. Очаквам компетентни отговори.
Благодаря ви.
Според мен си на прав път, не се отказвай. Продължавай така и след още два месеца ще има видими резултати. Истината е в постоянството. Не може човек да трупа мазнини с години и след това за 3 седмици да направи съвършено тяло.
Също е важно да бягаш правилно. Започни с 5 мин. ходене за загряване като постоянно увеличаваш скоростта. След това започни да бягаш. Като бягаш трябва да дишаш равномерно, т.е. съсредоточи се върху дишането си и внимавай да вдишваш на две-три крачки и след това да издишваш на две-три крачки и т.н. Старай се да имаш правилна поза и да правиш големи крачки. Като завършваш да бягаш го направи с постепенно намаляне на скоростта, обратно на загряването. За да топиш мазнини не е необходимо да бягаш до изтощение, необходимо е да поддържаш пулс в определена зона (тук е обсъждано многократно как се изчислява тази зона и в Интернет го има на много места). Затова, може да бягаш на интервали, да кажем 3 мин. бягаш силно, след това една минута ходиш като си мериш пулса (ако уреда има ръкохватки за мерене на пулса), след това пак бягаш и т.н. Може един ден да правиш така, а друг ден да бягаш силно през цялото време. Друг вариант е да ходиш или бягаш по пътека с наклон. Успех! :-)
Много благодаря за отговора. Аз тичам на крос тренажор, а не на пътека защото тя много ме завлича. Мислите ли, че пътеката е по-добрата? Освен това наистина открих тайната на тичането, а тя е че трябва да хванеш темпото си!
И все пак още три месеца са отчайващо дълго време! :(
Да, отчайващо дълго време е!
Представи си пък, да трябва да тренираш цели 3 години за добри резултати. Или още по - зле, че трябва цял живот да тренираш, за да си ги запазиш!
Представи си пък, да трябва да тренираш цели 3 години за добри резултати. Или още по - зле, че трябва цял живот да тренираш, за да си ги запазиш!
Ужас, три години! :shock:
здравей и добре дошла!
ти спазваш ли изобщо някаква диета ? Защото тя е в основата на всяко сваляне на тегло. Само с фитнес ще се постегнеш, но нищо повече.
patient(търпение), инат и желание му е майката.търпение за да не чакаш резултат за седмица, инат да продължаваш с тренировките и диетата, и желание да изглеждаш по друг начин.и резултатите ще дойдат.
[quote author=“Emilie”]Много благодаря за отговора. Аз тичам на крос тренажор, а не на пътека ...
Ами като прочетох “тичам” предположих, че наричаш пътеката “кростренажьор”. :) На кростренажьора не се тича точно, движението по-скоро прилича на каране на ски. Отоворът на въпроса ти е да, става да тренираш на крострнажьор вместо бягане на пътека.
Ако не се притесняваш за загуба на муслулна маса и целта ти е просто да намалиш теглото си, тогава е по-добре да се стремиш да тренираш интензивно. Прочети тази статия (ако не си я чела) и специално обърни внимание на точка 3:
[quote author=“SGK”]здравей и добре дошла!
ти спазваш ли изобщо някаква диета ? Защото тя е в основата на всяко сваляне на тегло. Само с фитнес ще се постегнеш, но нищо повече.
Ако това да ям само зеле и да пия вода наричаш диета отговора ми е не :( . Лиших се от нещата, които обичам и престанах да ям хляб и да спазвам някакъв режим все пак. Това достатъчно ли е или трябва да мина на зеле?
Ако това да ям само зеле и да пия вода наричаш диета отговора ми е не . Лиших се от нещата, които обичам и престанах да ям хляб и да спазвам някакъв режим все пак. Това достатъчно ли е или трябва да мина на зеле?
Не е препоръчително да минаваш на зеле и вода :D Както всички ти казват ключът към успеха е в храненето, а не в липсата на хранене. Прецени докъде да стигнеш с хранителните режими.
По горе казваш, че си си набавила някаква информация от сайта, което значи можеби, че си видяла темите за Ниско Въглехидратна Диета. Ако не ти се спазва супер прецизно този тип диета, то поне взаимствай основните и принципи.
А и за 4 дена е нормално да няма видим ефект.
Успех :D
[quote author=“buhtata”]
Ако това да ям само зеле и да пия вода наричаш диета отговора ми е не . Лиших се от нещата, които обичам и престанах да ям хляб и да спазвам някакъв режим все пак. Това достатъчно ли е или трябва да мина на зеле?
Не е препоръчително да минаваш на зеле и вода :D Както всички ти казват ключът към успеха е в храненето, а не в липсата на хранене. Прецени докъде да стигнеш с хранителните режими.
По горе казваш, че си си набавила някаква информация от сайта, което значи можеби, че си видяла темите за Ниско Въглехидратна Диета. Ако не ти се спазва супер прецизно този тип диета, то поне взаимствай основните и принципи.
А и за 4 дена е нормално да няма видим ефект.
Успех :D
Веднага отивам да си припомня основните принципи на НВД! :)
[quote author=“Emilie”][quote author=”Петко К”][quote author=“Emilie”]И все пак още три месеца са отчайващо дълго време! :(
Ужас, три години! :shock:
Петко е абсолютно прав , каквито и диети да правиш и тренировки всичко ще е временно ако не си промениш коренно начина на живот и начина на хранене, а също трябва така да тренираш, че да ти доставя удоволствие......... просто няма друг начин :)
Леллеле, явно не правя нещо както трябва! От три седмици ходя всяка сутрин на фитнес, тичам по минимум 30мин, а от седмица всяка сутрин пия по 1000мгр.Л карнитин, освен това коренно промених начина си на хранене и още нищо! Поне няма видима промяна, може би само аз я забелязвам малко, защото постоянно се гледам в огледалото :D , та мисълта ми е дали не греша някъде или просто трябва още месец! :(
11.03.06
17:19
За един месец почти нищо не можеш да очакваш. Ако наистина искаш да постигнеш нещо имай търпение... :wink: Според мен трябва първо да почнеш със силовата тренировка, т.е. упражненията за ръце :) и след това прави кардио тренировката(бягане)