Помощ! Как да сваля подкожните мазнини под 10%

Здравейте, колеги!
Ще започна с малко информания за себе си, та аз съм момче на 18г. Висок съм 195 см и тежа 87 кг, в момента съдейки по телосложението ми и измервания чрез сайт в интернет, съм на около 16% подкожни мазнини. Не разбирам много от хранителни добавки, но спортувам активно, под активно говоря за тичане по ~5км дневно, това нещо го правя от 4/5 месеца и има огоромен ефект, като го комбинирам със здравословно хранене. Проблемът е че не мърдам от положението в което съм в момента, запознат съм с упражненията във фитнеса, имам около година опит, но реших да се допитам до вас преди да предприема каквото и да е било действие към промяната ми.
Благодаря предварително!

Carbohydrate

03.08.17
18:01

Най-лесно става, като се корегира вече изграденият от теб режим, а не да се пише и предписва нещо ново....За целта, трябва да напишеш подробностите тук, ако искаш....

Режимът не е нищо специално, просто избягвам тестени продукти, пържено и сладко, но все пак използвам мед като подсладител. Ям предимно плодове, всякакво месо и млечни продукти (сирене, кашкавал и тн.).

Dizzy

03.08.17
22:14

Спираш меда и заместваш плодовете със зеленчуци. Опитай.

Определено ще опитам, но от къде да си набавям протеин (предпочитам да не е чрез прах)

Под 10% е доста трудно да се стигне, камоли да се поддържа, но да стигнеш до 10% не е голяма работа, въпрос на време и воля, знаеш ли какво- аз бих ти предложил да пробваш за половин година това което ще ти напиша и ако стане и стигнеш 10% в което съм почти сигурен постни една снимка е тей да ме споменеш с добро, а ако не стане което означава, че си приемал доста повече от 2500калории или метаболизма ти не е като на 80% от хората-нищо не губиш, нит си платил, нит нищо, а и няма как да не видиш резултат ако през тези 6 месеца подобряваш физическите си качества и приемаш достатъчно протеин.

Така а ето и какво да правиш през тези 6 месеца

1во не приемай повече от 2500 калории на ден

2ро яж между 500-700 грама месо на ден

3то всяка сутрин прави активен стречинг и интервално кардио с ниска интензивност

4то ако правиш монотонно кардио(тичане 4-5км) прави го вечерта-1 час преди сън примерно

5то подобри силата в основни упражнения - standing military press, incline bench press, barbell curl и набирания с тежести ( плажни мускули 😄 ), има много начини за това, аз лично ти препоръчвам периодизацията.

6то зеленчуците не ги смятай, яж колкото искаш и възможно най-разнообразни и цветни(за цветовете ако си като мен далтонист малко трудно ама... 😄)

Единствената трудност която би изпитал следвайки тези стъпки е изчисляването на калориите(и готвенето на месото 😄  ), за целта аз ти препоръчвам това приложение:

цък

веднъж като си си добавил всички храни които консумираш в рецептите става лесно, а и най-вероятно на 2 рия месец вече сигурно няма да ти и трябва кухненска везна(даже и приложението)

Месото ти препоръчвам да го правиш на грил тиган, става относително бързо, не е трудно и става страхотно

Прави горе написаното за 6 месеца и съм сигурен, че ще се върнеш в бб тийм да ми благодариш 🙂

Мнението беше редактирано от Ивайло Златин на 05.08.17 19:26.

КАК точно си установил настоящия процент мазнини?
Защо искаш да паднеш под 10%?

Видя ли тази статия?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1