Има ли желание, начини - много! :)

18.03.15
19:55

Здравейте! Приятно ми е да създам поредния  дневник и като начинаещ да споделям, коментирам и съветвам с Вас! 🙂

И все пак нека започна... скъпо дневниче, от известно време ме изгаря желанието да тренирам за здраве, за красота, за да започна нов начин на живот. Целта е ясна - прогрес! Искам да постигна резултати за неопределен период от време и да направя спорта в изкуство, но не и да го занемарявам.

Следователно се стремя към отслабване с нищожните 3-4 кг. Максимално натоварване на мускулите на бедрата и също така ако мога да добия лек бицепс 😄 Намирам го за привлекателно :P
Разполагам с време, желание, мотивация.. хранителният режим е ясен - без сладко, тестени продукти, мазнини, газирано, да не преяждам, да се храня здравословно и разнообразно ии стабилно вода да пийвам

Темата беше редактирана от Nadya Serafimova на 04.08.17 15:09.

04.08.17
15:26

Здравейте!
Освен тен на морето, трябва и да се съсредоточим върху тренировките!
Проблемът е, че имам болки в кръста, диагнозата ми е стеснени дискови пространства(остеохондроза) и съм на инжекции.
Не знам към какви фитнес упражнения да наблегна и с какви килограми..а ми се иска много да започна да тренирам за здраве и мое собствено удовлетворение 🙂 Целта ми е може би леко отслабване и стягне, защото съм 160-50 кг и нямам нужда да свалям драстични килограми.
Ще се радвам, ако ми дадете предложения и идеи.

07.09.17
17:51

Започнах да ходя на фитнес от няколко дни. Притеснението при влизането в залата почти премина. Вечер няма много хора, но е неизбежно да не видя супер трениращи и перфектно изглеждащи... които те гледат странно и се присмиват, че си начинаещ.... правих упражнения за цялото тяло.
Днес ще се пробвам с тренировки за крака. Имам желание, но се смущавам от останалите и не знам защо.
Имате ли идеи за хранителен режим?

казано от Nadya Serafimova на 07.09.17, 17:51:

Притеснението при влизането в залата почти премина. Вечер няма много хора, но е неизбежно да не видя супер трениращи и перфектно изглеждащи... които те гледат странно и се присмиват, че си начинаещ....

Не знам дали си сигурна, че някой е гледал конкретно теб и ти се е присмивал, че си начинаеща - има вариант или наистина да е така (жалко за “супер трениращите и перфектно изглеждащите” тогава), или ти да си въобразяваш, поради притеснението ти. Споко, ще мине. 🙂

казано от Nadya Serafimova на 07.09.17, 17:51:

Имате ли идеи за хранителен режим?

Това все пак е твой дневник, а от създаването му не го водиш редовно. Опиши няколко дни с настоящия ти начин на хранене, за да видим какво правиш и след това ще се включим с идеи какво би могло да се подобри. 🙂
Междувременно, запознай се с това.

08.09.17
00:15

Днес 07*09 - трети ден във фитнеса
Срамът от това да вляза вече въобще не е проблем, защото отидох в по-ранен час и видях какви ли не индивиди, някои от тях дори не бяха отишли да тренират и си казах, че няма да се комплексирам от по-напредналите и че всичко е в моята глава.
Стремях се упражненията да имат някаква последователност. Все още не съм започнала да правя тренировки за отделните части, а само за цялото тяло (или поне така си мисля)
Ето и тяхната последователност:
1.Преса за гърди - 5*15 - 20кг
2.Придърпване на долен скрипец - 5*15 - 15 кг
3.Трицепсово разгъване на скрипец - 5*15 - 10-15кг (след 10 повторение ми идват в повече кг)
4.Бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 5*15 - без допълнителни тежести
5.Пулдаун отпред с широк хват -  5*15 - 15 кг
6.Избутване встрани за рамо от машина - 5*15 - без тежести
7.Избутване от лег преса -  5*15 - 5 кг
8.Бедреното сгъване на машина - 5*15 - 10 кг
9.Кардио - 20 мин - Ходене на пътека с наклон 5 и скорост 5
——
Общо взето само това през тези 3 дни. Храненето ми е проблем, защото не се храня често или изобщо не се.. Но в един момент изпитвам огромна нужда от храна. Не знам как точно да я съчетавам. В кои дни какво да ям и трябва ли да е в точен час.
Тази вечер само 2 яйца, малко кашкавал и 250 ml фреш от грейпфрут.
—-
Гледах примерни хранителни режими в интернет, но само се обърках още повече. Обръщам се към вас за помощ и се извинявам за моята некомпетентност.
—-
Поздрави и Благодаря : )

Мнението беше редактирано от Nadya Serafimova на 08.09.17 00:17.

08.09.17
09:35

Според мен, ако през деня не ти се яде, а има момент, в който огладняваш много, можеш да пробваш Intermittent fasting (периодично гладуване). Има статия във форума - потърси я. 🙂

08.09.17
14:07

казано от Ади на 08.09.17, 09:35:

Според мен, ако през деня не ти се яде, а има момент, в който огладняваш много, можеш да пробваш Intermittent fasting (периодично гладуване). Има статия във форума - потърси я.

Ще опитам така, ако ли не ще премина към НВД 🙂

08.09.17
16:18

Следобедноо 😁

Мнението беше редактирано от Nadya Serafimova на 08.09.17 16:55.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1