Програма за подобряване на скоростта при тичането

18.09.17
01:53

Здравейте хора! От около година ходя на фитнес, тренирам(базовите упражнения) по старата и изпитана схема 3х8,8*,5*(вдигам кг с 2,5 когато успея да направя 3 серии  по 8 ) и ставам все по-силен и по-силен, което е страхотно, но мисля, че ще е по-страхотно ако ставам и все по- бърз и по-бърз 😄 😄 та от известно време правя проучване - как да стана по-бърз, не открих нищо което да ми помогне освен бб тиим и реших да ви пиша....

Да обобщя - някой знае ли как се става по-бърз, нещо подобно на схемата горе за сила (3х8,8*,5*), а ако въпроса ми е зададен по грешен начин моля да ме извините и ако може да ми обясните как работи това - подобряването на скоростта при тичане

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 20.09.17 22:46.

18.09.17
07:38

Аз си вдигам средната скорост с интервали. Нормално си бягам 3 км. Като знам, че по принцип ги бягам с 10км/ч, си правя лекото темпо толкова, а бързото на колкото мога по-бързо, например 13км/ч. На следващия път се опитвам да си направя кроса с 11км/ч. Когато успея и го затвърдя като резултат, вдигам скоростта на интервалите пак. И така...

Не знам дали е правилно, ама за мен работи.

Като казваш, че искаш да станеш по-бърз, каква дистанция визираш?

03.10.17
20:08

8 - повторения са твърде много според мен, аз лично подобрих с 2 сек постижението си на спринт 50м и скок от място 250/ на 255/
5 повторения тежки клекове пълни и със всичката сила и бързина дето имам клякам и ставам

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1