Записки Dymag (уличен фитнес)

Прескочи до:
Bart Simpson

22.09.17
13:04

казано от Deyan на 22.09.17, 13:03:

казано от nervak на 22.09.17, 11:30:

щот всеки втори беше от спортно училище

.....и със сигурност щот софиянци не са били безразлични към плевенчанки :-)))))

И плевенчанки не са си седяли на дъната.

23.09.17
00:09

Bart Simpson, определено Плевенчанки заемат място в твоя вътрешен мир ...  „Без вътрешен мир не е възможно да има световен мир.“ – Далай Лама 🙂
Аз реших да не спортувам точно една седмица, да мажа ръката си с нещо, което съдържа Ибупрофен и Левоментол и да пия нещо, в което има Глюкозамин, Колаген и т.н. Да видим какво ще стане със сухожилието ми, което освен всичко друго, на последната ми тренировка, започна и да хрущи зловещо. Хрущи и в момента на лицеви опори.
За моите коментари за Плевен, това е спортен форум, естествено е да коментирам неща, свързани предимно със спорт и хранене. Липсата на масов уличен спорт сред младежите на едно място, е много показателен за спорта, изобщо, на мястото.
А аз ще се мажа и ще тъжа до понеделник

23.09.17
00:26

казано от Deyan на 22.09.17, 13:03:

казано от nervak на 22.09.17, 11:30:

щот всеки втори беше от спортно училище

.....и със сигурност щот софиянци не са били безразлични към плевенчанки :-)))))

Тоз пък...7 училища от София сме заедно по бунгала на 100тина метра,а да тръгнем по плевенчанки???-що за глупост???

23.09.17
01:29

Всичко е от думата “провинция”, която се наложи от соц.времето, като определение за всичко извън столицата. Самия аз я използвам понякога, без да влагам нищо повече от това, освен че съм извън София, обаче виждам обидни реакции от думата в другите градове. При соц-а не можеше да се сменя свободно местожителството и хората реагираха срещу това просто като не харесваха софиянци.

Bart Simpson

23.09.17
01:34

Dymag, смятам, че грешно схвана думите на Нервак, той има предвид (според мен), че са си водели материял, а не сравнява софийски девойки и плевенски.

23.09.17
03:36

Имах в предвид че не трябваше да закачаме девойки за да ни скочат. Беше достатъчно че сме от София 🙂

ДЕ

23.09.17
10:02

Що да е глупост, Нервак. Аз не знам, че е имало и непознати моми от други училища. При моите бригади, в общежития и бунгала само нашето училище сме си били.  А пък и “чуждото” от другия град е по-интересно. Реално, на есенна бригада извън София съм бил само два пъти-в консервения комбинат в Севлиево, в 10-ти клас и в с.Царимир пловдивско май беше, в 11-ти клас. В 9-ти клас есенната бригада ни бе във Фармахим.....последната спирка на рейс 83 непосредствено кажи речи след пазара Илиянци.

23.09.17
13:48

Малко статистика, не в духа на спорта.
В България има 169 населени места без нито един жител и 395 с едноцифров брой жители, към края на 2014 г. според НСИ.
Към 2017 г. България заема 2-ро място в света по смъртност и 186-то по раждаемост, според информация на Дойче веле.
Демографската пустиня в България, което ще рече под 10 жители на квадратен километър, е 42 хил. кв. км. – територия колкото една Холандия, предимно в селски райони, характерни със селскостопанската си продукция в миналото. Това означава, просто казано, че България ще бъде зависима от внос на месо, плодове, зеленчуци и други, традиционни за някогашния български износ храни.
Май много, ама много, ни трябват селяни.

Bart Simpson

23.09.17
14:00

Хайде сега дай малко статистика и за квотите за производство и износ,  които оттпуска на БГ ЕС.

24.09.17
14:35

Не зная за квотите, но бях в село Радевци, в Тревненския балкан. Съседното село, Гръбчево, е изоставено и така обрасло, че не можах да се приближа за да огледам. Няма го на картата. В самото Радевци имаше, според магазинерката в единствения магазин, която е и кметски наместник, 40 постоянни жители, предимно баби. Те купуваха от магазина яйца и домати през август месец. На въпроса ми защо, ми отговори, че са стари хора, почти не садят, а кокошките ги ядели белки. Нямаше никаква стока в селото - нямало кой да се занимава.
Заради това призрачно място в сърцето на балкана, тогава, се поинтересувах от нещата, които съм цитирал. Ей тази къща си я харесах в Гръбчево, но по-близо не можах да пробия през тръните, а опитах от всякъде.

Мнението беше редактирано от Dymag на 24.09.17 14:40.

01.10.17
21:45

Седмица почивка и седмица с 3 посещения в зала, през ден, предимно с изолиращи упражнения, на машини, с повече динамика в лакътните стави и на по-висок брой повторения. Идеята ми беше нещо като рехабилитация, като единствения ми критерии за избор на движения беше да липсва болка. Затова и първата тренировка ми беше разучаване на машините и изпробване на абсолютно всички, при което установих, че при подпрян гръб за бутанията или гърди за дърпанията, т.е. при изолиран раменен пояс, движенията в лакътната става не са болезнени. Всичко това в Плевен.

Днес, след 2 седмици без лостове, леко ги изпробвах в София с:
1.

2 силови (смяна на хвата във всеки кръг - тесен, раменен, широк, подхват, тесен смесен)
2 тюлена (смяна на ширината във всеки - 6, 5, 4, 3, 2 напречни стъпала в хвата)
4 повдигания на успоредката (съответно във всеки - L to HS, вис до свещ с опрени рамене, L to planche, ниския вариант и моите кофи)
2.
1 силово с тесен надхват (най-безболезнено ми е)
1 тюлен на 6 ширина (даде ми отказ на 1-вия кръг и затова завърших с успешен опит)
2 невъзможни, на страна

Силата си е почти ОК, с лек спад, предимно при широките хватове на дърпанията, неразположението в лакътя за съжаление се усеща повече, от колкото ми се искаше, но определено има подобрение.

01.10.17
22:31

Защо не използваш ластици..

03.10.17
22:21

Аз, ластиците, не ги харесвам, но ми е трудно да обясня защо. Тръгват ми леко в началото на амплитудата, напрежението е различно в началото и в края на съкращението. Не ги чувствам комфортно за способността за извършване на конкретното движение, така го усещам. Пък може и да е навик от това, че винаги съм работил с едно и също съпротивление ... то и шарана дърпа повече в началото - неща ластици 🙂
За сега спортувам през ден, ще видим какво ще стане

04.10.17
22:18

През ден, през ден, ама друг път. То не се издържа. Днес, след работа, минах с колелото през Раковски, защото от там ми е пътя и много леко залитнах през уредите, с общ обем, 10 тяги на лост, 10 ЧИСТАЧКА в посока, 4 силови, 5 flying ass със стъпване върху успоредката, 5 повдигания от вис до свещ върху успоредката (с опрени рамене), 5 L to planche, 5 ниския вариант (спусната кофа до нисък planche) и 4 L to HS. Имам и около 15 км. колело.

05.10.17
07:50

Кой е казал че трябва да ги харесваш, нали те боли нещо..помагат да знаеш.
Oсвен това има и ластици с различна дебелина и трудни за опъване.
Гимнастици, борци, джудисти ги използват постоянно...поздрави

Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 05.10.17 07:54.

05.10.17
21:46

Да, за стабилизиране на крайно положение, и с ръка и с крак, са много полезни, да не кажа задължителни. На кратко, аз ги виждам перфектни за изометрия, но аз не използвам изометрия без някаква друга активност на тялото, което не казвам че е хубаво или лошо, просто ми е навик ... вече си представям някои добри движения, като опъване на ластиците пред гърди напред и описване на кръгове с прави ръце или опъване на ластиците над главата назад и с почти прави ръце, без заключване на лакътя, “летене”, като махане с крила. Много интересно, но какво от това не може да се направи с халки, t-rex или дъмбели, за да налага ластици? Например, лесно преодоляване на “болежното” място. А моето е при дърпащи движения в най-съкратения вариант на амплитудата ... Мисля си “на глас” просто
Днес, колело, тренировка с движения пак почти без пълна амплитуда в лакътната става, с изключение на някое друго силово. Ако продължавам в съшия дух ще стана с големи рамене и тънки ръчички 🙂

Мнението беше редактирано от Dymag на 05.10.17 21:51.

06.10.17
23:29

Колело, тренировка на Раковски, подобна на предишните, размисъл. Размисъла ми започва така: Спортувайки, поддържам 90 кг. лично тегло, без кой-знае каква пасивна маса за сваляне ... Изпратиха ми един клип, с епизод от предаване, съдържащо интервю с Йордан Йовчев, именно заради интервюто. Ето го:

07.10.17
18:35

Придобивки
Комплекса с ластици обаче, който още не съм мислил, ще ми е в отделна тренировка, изключително с движения в лакътните стави, без изометрия и на по-голям брой повторения. Мисля си за 20-30 повторения в серия. Налакътника за лостовете

08.10.17
19:36

Пробвах ластиците, не ми хареса особено като тренировка, в сравнение с нещата които съм ползвал, но позволяват външни и вътрешни ротации в лакътната става, само с пред мишницата, при неподвижен лакът. То и нали идеята е рехабилитация на лакътната става с по-леко. Въпроса е, че от всякъде ми казват да зарежа тежкото и да работя само с лекото, т.е. чудя се как да ги комбинирам, в предвид липсата на време. Няма да стане в 2 тренировки - няма кога да ги сместя с достатъчен интервал между тях. За сега ще е ластици в началото и в края на тренировката. Така направих и днес.

09.10.17
08:42

след тренировката ги включвай ,не знам по принцип имаш ли някаква представа как да тренираш с тях.....
със крос се съчетават чудесно,но ти не тичаш май
и  трябва да са без дръжки 3 метра/ 12 мм примерно ,не се намотават на дланите
пробвай да работиш поне 7-8 мин без да ги пускаш

09.10.17
23:27

Моите са с дръжки. Бързо се убедих че идеята да ги съчетавам с движенията ми с цяло тегло не е добра и се губи оздравителния ефект от продължителната лека активност в проблемното място, а идеята е такава. Затова, след проба-грешка, се спрях на вариант, ден само с ластици, без нищо друго в ръцете, евентуално и крака, ден с обичайните ми неща.
Днес използвах 3 височини на окачване на ластиците, висока, средна и ниска, от които правих различни движения с почти прави ръце - подобни на флайс и “летене”, които редувах с точно срещуположните им движения, като просто се обръщах на обратно. Всичко с 2 ръце, едновременно. Основното ми беше ротации в лакътната става при 45 градуса - пред тяло на височината на раменете, странично ... не се сетих за над глава и ниско, с мишница до тялото, като правих ротация и под напрежение - разпъвах ластика срещу равнината на ротацията. Всичко с редуване на посоките, в една ръка с двете дръжки. Като трето вкарах сгъвания и разгъвания на лакътната става - на височината на раменете, ниско пред тялото, зад тялото, над главата, пак работа с една ръка и двете дръжки. Последно правих разминавания на ръцете, с напрежение пред и зад тяло. Всичко на 20-ки, около 40 минути, почти без почивка, някои неща ми идваха близо до отказ.
До колкото ми е известно това е принципа - рамо, лакът, китка, леко и много. Само дето с тия дръжки се минах за китката

Мнението беше редактирано от Dymag на 09.10.17 23:29.

10.10.17
21:49

Днес, 20-на км. колело и тренировка на лостове. Трудно ми е да я опиша.
Синът измисли ново упражнение - точно обратното движение на flying ass със стъпване върху успоредката и изправяне на краката, без да се освобождава хвата. Упражнението е, от положение за обратна кофа (вис под успоредката с право тяло и крака нагоре), спускане на “ass-a” (към J), подпиране на стъпалата под успоредката, на рамената й, изпъване на краката и връщане до начално положение. Доста висока трудност. Утре ще го питам как ще го нарече.

11.10.17
22:17

Днес, 20 км. колело и около час тренировка с ластици. Учуден съм от това, колко уморени ми се чувстват мускулите на пояса - преса, коси и еректори. Нали всичко правя прав и те са под странично напрежение, което не е съвсем статично от ръкомахането с една или две ръце. Още обаче е рано да оценя ефекта от тези тренировки върху способностите ми с цяло тегло. Факт е че започвам да редувам две коренно противоположни тренировки - леко и много, близо до изтощение, с тежко и малко. Много интересно.
Очертава се пак Пловдив, може би от другата седмица

12.10.17
22:03

Колело 20 км., лостове. На лостовете
1.
5 flying ass със стъпване върху рамената на успоредката
5 “тяга” от вис под успоредката, със стъпване под рамената й - упражнението на големия син
1 L to HS
1 силово с широк хват
2.
5 “прескачане на пейката” с хват върху напречните й ребра, без пускане. Височината на хвата е около една педя над пейката, т.е. трябва да се свият краката, да се изнесат през пейката с рамената и да стъпят от другата страна. Прибирането обратно е по същия начин. Бих го оприличил на олекотен вариант на L to planche. Не помня дали съм го описвал досега. Видях го от малкия син - правеше го на игра.
5 sкin the cat под успоредката
1 L to HS
1 силово с тесен
3.
5 L to planche
5 опита за обратно движение - предна към задна везна под успоредката, по-скоро неуспешни, но, идеята вече я има.
1 L to HS
1 силово с подхват
4.
5 ниския вариант на L to planche - спусната кофа до нисък planche, в смисъл, раменете остават ниско до рамената на успоредката, като просто отварям ъгъла в лакътя по време на planche-то
5 “пружина” под успоредката
1 L to HS
1 силово с раменен
5.
5 от моите кофи - предна, прибиране на коленете към гърдите, flying ass до planche и пак.
5 “тюлена”, на 5-те възможни ми ширини по един.
1 невъзможно, на страна

Не бях в кондиция. Силовите ми бяха лоши, като се кривяха към здравата ръка.

Когато спортувам с момчетата, главата ми се пълни с неща от рода на: Баба Яга прави тяга, баба Меца на скрипеца, кума Лиса държи виса, Ежко-бежко му е тежко, а Снежанка, бута 200 от лежанка 🙂

13.10.17
22:59

20 км. колело, за последно тези дни - сменям работния обект от понеделник с такъв в Пловдив, а за там ми е далеко с колело, ластици.

13.10.17
23:09

казано от Dymag на 12.10.17, 22:03:

Баба Яга прави тяга, баба Меца на скрипеца, кума Лиса държи виса, Ежко-бежко му е тежко, а Снежанка, бута 200 от лежанка <

На чужд гръб...и сто тяги са малко.

14.10.17
22:32

Цялата седмица ми беше с около 5 часа сън на денонощие, ставане, въртене на педалите до работата, работа изключително “на крак”, въртене на педалите обратно, тренировка в 20:00 или по-късно. Днес спах много и тренирах в 17:00 - съвсем различно усещане за сила и всичко ми беше перфектно като изпълнение.
Тренировката ми беше с общ обем:
12 силови, 12 L to HS, 5 L to planche, 5 ниския му вариант, 5 flying ass със стъпване върху успоредката, 5 моите кофи, 5 skin the cat, 5 “пружина”, 5 “тяга” под успоредката със стъпване под рамената й, 5 тюлен, 5 повдигане и забиване на камък, 5 изхвърляне назад на камък, 8 невъзможни и 8 възможни, не в този ред. Силовите редувах с L to HS на единици, другото на бутане-дърпане, а след всяко дърпане-бутане вкарвах веднъж невъзможно, веднъж възможно.
Утре смятам пак да направя лостове или пък лостове и ластици, защото не зная как ще е денят ми в Пловдив и дали изобщо ще тренирам в понеделник.

Добавено: Забравих че правих и 5 обратни кофи, с 5 кофи.

Мнението беше редактирано от Dymag на 15.10.17 02:30.

15.10.17
00:34

казано от Dymag на 12.10.17, 22:03:

Колело 20 км., лостове. На лостовете
1.

Баба Яга прави тяга, баба Меца на скрипеца, кума Лиса държи виса, Ежко-бежко му е тежко, а Снежанка, бута 200 от лежанка

и Кумчо Вълчо йога кълчи,а  седемте джуджета се набират на въжета

15.10.17
20:10

Този камък не трябваше да му посягам. Както каза охраната на 66-то по време на изборите: С този камък тука не! “Болката от дясно” тази сутрин ме накара да си спазя новия режим - ден само ластици, ден лостове. Та, днес, само ластици, над 40 минути, като ги пусках само за да се обърна на обратно и да повторя срещуположно “ръкомахане” или да сменя височината на окачване.

21.10.17
23:54

Понеделник и сряда - лостове, вторник - ластици, четвъртък и петък без тренировка, а днес, на лостовете в София, си обиколих по-тежките упражнения на 1-5 повторения в серия + 5 клек с отскок между сериите - те си се събират доста, с толкова къси серии.
Добре ми се отразява на ръката разреждането на тренировките с ластици и не виждам, за сега, негативно влияние върху възможностите ми със собствено тегло, в предвид това, че не са допълнение към тренировката, а изцяло отделена, самостоятелна такава, само с тях. Утре обаче пак ще направя лостове, защото от понеделник съм в Димитровград, а там (където се пребих зимата), лостовете ще са ми доста далеч, но пък в хотела ще имам зала - вярно, посредствена, “хотелска”, но с достатъчно възможности за закачане на ластиците.

22.10.17
19:52

казано от Dymag на 20.02.17, 00:12:

В Димитровград успях и да се “пребия” - подхлъзнах се на лед в тъмницата и се приземих върху стълба на десен лакът, на път към лостовете. Очаквах сериозни последствия още докато падах - забавно е да знаеш какво следва 😄

Ех, спомени ... спомените са за възрастните, а аз утре пак пътувам за там.
Днес съчетах лостовете с ластици, като ластиците бяха накрая. Тренировката на лостовете беше по-обемна, дори камъка “пипнах” с няколко изхвърляния над главата назад, а след ластиците направих няколко единици силови, L to HS, “невъзможни” и “възможни”.
Ластиците, между другото, добре “напомпват”. Имам чувството, че ако това ми беше целта, щях да мога да я постигна само с тях, със суперсерии, с активност 30-40 секунди на серия - повторенията, колкото “влязат” в това време.
Принципно, идва зима, ще зарежа колелото, ще намаля обема, ръката ми ще се оправи, напролет ще дигна бройките, ще се кача на колелото и пак ще пиша “ох - ръката” 🙂

24.10.17
23:19

Понеделник, ден с ластици в една гора. С ластиците доста експериментирам, като например, с високо окачване, разкрачен, странично към ластика с една ръка, навеждане с права ръка към стъпалото на далечния за ластика крак, или разкрачен, централно срещу ластика със събрани ръце, усукване наляво и надясно. Интересни движения може да се измислят.
Днес, “хотелска” зала, в която имаше само лежанка, скрипец, успоредка, машини за крака и една машина за избутване над главата - ползвах и нея, защото нямаше дъмбели.
Между другото, за “това го има само в Димитровград”, прикачвам една препарирана лисица пред която онемях ... нищо не бях пил или пушил

27.10.17
00:21

Най-характерното за Димитровград е, че е град на 70 години, построен от бригадирското движение 1947 г. като индустриален град и кръстен на Георги Димитров ... май е това. А, да, “Пайнер” е Димитровградска компания🙂 Вече е това
Днес посетих лостовете тук, където заварих една хубава, голяма и тежка гума, предимно с която спортувах - редувах преобръщания на гумата със силови и коремни, на 5-ци.

27.10.17
21:40

Днес, с ластиците, имах добро попадение за упражнение на земя - планк в ластик. Бях бос, средата на ластика през стъпалата, с двата края или дръжките в ръцете и положение планк, с разпънат ластик. Лично за мен е нелогично, но напрежението в пресата ми беше по-голямо, от колкото при планк без ластик.

27.10.17
21:42

И, ако го изтървеш ластика)))))))))))))-калмарипосмолянски))))

27.10.17
21:48

Честно казано не усещах никакво колебание в закачането на стъпалата, хем ластика ми е кръгъл, а не плосък. Обаче бях бос ... с обувки не бих го пробвал, като се замисля.

27.10.17
22:17

казано от Dymag на 27.10.17, 21:40:

Лично за мен е нелогично, но напрежението в пресата ми беше по-голямо, от колкото при планк без ластик.

Помисли и ще видиш, че е съвсем логично това, което си усетил.

28.10.17
00:34

Да, вярно. Ластика е ниско до земята, под равнината на тялото, в двете най-ниски точки на опората и на практика се опитва да ги събере, като по този начин натиска още повече към земята и утежнява планка 🙂

Мнението беше редактирано от Dymag на 28.10.17 00:36.

28.10.17
17:19

казано от Dymag на 27.10.17, 21:40:

Днес, с ластиците, имах добро попадение за упражнение на земя - планк в ластик. Бях бос, средата на ластика през стъпалата, с двата края или дръжките в ръцете и положение планк, с разпънат ластик.

Това си го открадвам най-безсрамно. 🙂 Звучи като много по-безопасен и лесен за изпълнение от сам човек вариант на утежняване на планка в сравнение с тежестите.

29.10.17
20:35

Днес, ластици, лостове и пак ластици. Такъв вятър имаше в южните квартали на София, че като ме духне от дясно си ритах левия крак, докато ходя.
Напоследък се храня лошо, с тези командировки, а утре пътувам пак за Враца, където определено няма да се храня по-добре.
Тази май пие повече бира от мене 🙂

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1