02.03.06
23:08
Абе момчета на последък,когато правя някои упражнения в началото на тренировката,по-базовите-раменни преси,клек,гребане,лег,придърпване на скрипец нещо много гадно ме заболява врата,като че ли се схваща много силно,като почне от средата на врата та чак до върха на главата,ама нали след 1-2 серии са оправя,обаче днес не стана така,правих гръб и като се прибрах от залата и взех да го усещам,и сега ме боли да го е..а,повечето е на тила че чак очите ма наболяват.Правя си всичко нормално загрявам го добре и нз що така става.Някои знае ли от кво може е така и имали ли сте подобни проблеми.
Като правиш някои упражнения е много важна позицията на врата - прочети в сайта при упражненията как трябва да стой. Иначе развъртай поне 3 упражнения за загряването, а при мен се е случвало просто да се бъгне и изведнъж да ме заболи и да се схване та цял ден ме боли...
[quote author=“obelka”]Абе момчета на последък,когато правя някои упражнения в началото на тренировката,по-базовите-раменни преси,клек,гребане,лег,придърпване на скрипец нещо много гадно ме заболява врата,като че ли се схваща много силно,като почне от средата на врата та чак до върха на главата,ама нали след 1-2 серии са оправя,обаче днес не стана така,правих гръб и като се прибрах от залата и взех да го усещам,и сега ме боли да го е..а,повечето е на тила че чак очите ма наболяват.Правя си всичко нормално загрявам го добре и нз що така става.Някои знае ли от кво може е така и имали ли сте подобни проблеми.
Абсолютно същия проблем имам , в началото на тренировката винаги изведнъж ужасно ми с есхваща врата , но след 10мин. почивка ми минава и продължавам тренировката си нормално. Но днеска като се прибрах започна лекичко да ме боли пак . Къде греша ? :cry:
04.03.06
11:22
Абе то няма да е зле ама аз по горе съм написал че го загрявам добре.
[quote author=“obelka”]Абе то няма да е зле ама аз по горе съм написал че го загрявам добре.
Явно недостатъчно. Подобна травма не изглежда да има сериозен произход, нищо сериозно.
Прави не само статична загрявка, тичай/10минс/ , едно леко кардио и после сгъвките