Врат

02.03.06
23:08

Абе момчета на последък,когато правя някои упражнения в началото на тренировката,по-базовите-раменни преси,клек,гребане,лег,придърпване на скрипец нещо много гадно ме заболява врата,като че ли се схваща много силно,като почне от средата на врата та чак до върха на главата,ама нали след 1-2 серии са оправя,обаче днес не стана така,правих гръб и като се прибрах от залата и взех да го усещам,и сега ме боли да го е..а,повечето е на тила че чак очите ма наболяват.Правя си всичко нормално загрявам го добре и нз що така става.Някои знае ли от кво може е така и имали ли сте подобни проблеми.

03.03.06
14:28

Като правиш някои упражнения е много важна позицията на врата - прочети в сайта при упражненията как трябва да стой. Иначе развъртай поне 3 упражнения за загряването, а при мен се е случвало просто да се бъгне и изведнъж да ме заболи и да се схване та цял ден ме боли...

03.03.06
20:47

[quote author=“obelka”]Абе момчета на последък,когато правя някои упражнения в началото на тренировката,по-базовите-раменни преси,клек,гребане,лег,придърпване на скрипец нещо много гадно ме заболява врата,като че ли се схваща много силно,като почне от средата на врата та чак до върха на главата,ама нали след 1-2 серии са оправя,обаче днес не стана така,правих гръб и като се прибрах от залата и взех да го усещам,и сега ме боли да го е..а,повечето е на тила че чак очите ма наболяват.Правя си всичко нормално загрявам го добре и нз що така става.Някои знае ли от кво може е така и имали ли сте подобни проблеми.

Абсолютно същия проблем имам , в началото на тренировката винаги изведнъж ужасно ми с есхваща врата , но след 10мин. почивка ми минава и продължавам тренировката си нормално. Но днеска като се прибрах започна лекичко да ме боли пак . Къде греша ?  :cry:

03.03.06
21:23

Загрявайте :wink:

03.03.06
22:41

[quote author=“AbSs”]Загрявайте :wink:

:idea:  :D Няма да е зле.

04.03.06
11:22

Абе то няма да е зле ама аз по горе съм написал че го загрявам добре.

04.03.06
20:56

[quote author=“obelka”]Абе то няма да е зле ама аз по горе съм написал че го загрявам добре.

Явно недостатъчно. Подобна травма не изглежда да има сериозен произход, нищо сериозно.

Прави не само статична загрявка, тичай/10минс/ , едно леко кардио и после сгъвките

09.03.06
18:11

Реших проблема с схващането на врата. Загрявам с упражненията за рамо и трапец , Но с малки тежести и с 30 повторения . И преди всяко упражнения правя 30 повторения без тежест и тогава самото с тежко. Разбрах вече колко е важно да се отделят по 15мин за загрявка  :)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1