18.09.2013
Ставане: 7:00
Тегло- 72.3 кг.
Натоварен ден,след работа се наложи да прехвърлям 10 кубика нарязани дърва.Не бях сам,но все пак и десетте минаха през ръцете ми.Всичко това за два часа почти без почивка.Отчитам го като добра тренировка,всички мускулни групи взеха участие .После пътуване и доста ходене пеш...чак до 20 часа.
Храната още не съм балансирал,гледам да хапвам повечко,че доста калории топя денем с движение.Трябва да я нагодя към работата вече,ще да се носят и кутийки с храна,прибирам се след два следобед и нямам време за нормален обяд вкъщи.
За утре съм планирал закупуване на готварска везна,гледах в Техномаркет NEO за двайсетина лв.Някакви отзиви от някой ползващ подобна?
Ето храницата за днес:ТУК
ТРЕЗОР- 79 ЛВ.
Мнението беше редактирано от Дидо на 18.09.13 23:10.
19.09.2013
Ставане: 6:30
Тегло-72.4 кг.
От днес ще се тегля само веднъж седмично,евентуално в неделя сутрин.Ежедневното следене на теглото ми се струва демотивиращо.
Тренировка:
Няма днес,абсолютно никакво свободно време цял ден.Хубавото е,че в почивните дни ще имам повече възможност за раздвижване.
Купих си кухненска везничка за 17 лв. :) Доста точно измерва...докога ли :D От утре ще започна да следя по-точно грамажите,дано само не се вманиача(blush)Храня се безразборно засега,но тия дни ще се помъча да поизчистя нещата.
Храната ми днес:ТУК
ТРЕЗОР- 81 ЛВ.
Мнението беше редактирано от Дидо на 19.09.13 22:22.
22.09.2013
Ставане:6:45
От доста време се събуждам преди алармата,рядкост е да ме събуди тя.Та така и днес,уж да поспя до по-късно,но уви...не се получи:)
Тегло- 71.9 кг.
Странно,от седмица уж започнах да хапвам повече,а пък свалям...Явно калорийния баланс,който си изчислих на 2475 КК трябва да е по-висок.Вярно,че цялата седмица мина в напрежение,пътувания и доста ходене пеша,това също трябва да се отчете.Но все пак утре ако ми остане време ще седна и ще пипна тук там храната,да видя откъде да изкарам повечко калории.Тия дни малко биричките ми дойдоха вповече,издуват ме неприятно (blush). От утре мисля да коригирам нещата.Другата неделя чак планирам ново претегляне.
Тренировка:
Хванах велосипеда и повъртях около 12 км. последвано от изкачване и слизане пеш около 2-3 км.Поизморих се доста,дори десния ахилес нещо ме наболява леко,ще го мазна с Диклак после.
Храната днес:
ТРЕЗОР- 83 ЛВ.
Лека вечер и успешна нова седмица на всички :)
Мнението беше редактирано от Дидо на 22.09.13 21:44.
Хахах...странно (wasntme) ,в самия сайт всичко е наред,пише си “протеини”.Явно като съм изрязвал част от страницата и после копване в IrfanView нещо се е случило:) Аз добавях и първия ред в синьо,но едва ли е това причината.Ще поразръчкам пак да видя как ще се получи довечера.
23.09.2013
Ставане: 6:15
Тренировка няма днес,прецених,че ще е по-разумно да пазя сили за утре,чакат ме 20 кубика дърва за прехвърляне...Изморено ми е,макар че спах добре снощи.В работата много напрежение и нерви,това също влияе.Май и днес не съм за пример с тая бира...трябва да се спира :D
По-долу е днешната ми храна,нямам време все още да помисля за по-добър баланс.
ТРЕЗОР-83ЛВ.
Мнението беше редактирано от Дидо на 14.03.14 23:20.
Здравейте всички :) Не съм писал отдавна,но всеки ден надничам във форума ;)Мисля да се постегна,че тотално съм се отпуснал,затова и ще подновя дневничето.Планирам предимно аеробни занимания,ходене из планината,бягане след като посвикна с натоварванията.Снабдих се с 50-60гр l-carnitine,български,и ще ми е интересно да експериментирам ще има ли ефект за стопяване на многото натрупани мазнини напоследък.Мисля и да подновя събирането на левчета в трезорчето,за стимул ;)
Толкова засега,не тръгвам с голяма кошница,важното е да се отпочне.Лека вечер и успех на всички в тренировките :)
Взех си някои мерки набързо за ориентир...
Тегло-утре на гладно ще видим
Талия-103
Гр.кош-109
Ханш-99+-
Бицепс-35/34
Бедро-57/56
Мнението беше редактирано от Дидо на 25.07.15 22:40.
25.07.15
22:40
Добре дошъл отново! :)
Е... ти знаеш, че храната има основен пръст в тая работа с мазнините. :D
Успех и на теб!
Привет и на теб,Вероника :) Да,знам,че храната е в основата,доста промени трябва да направя и там,но всичко постепенно :)
Привет на всички 🙂 За пореден път ще подновя писанията си тук,дано сега е по-редовно 🙂
Така се случи,че преди две години се наложи да започна друга работа,която е свързана с тотално обездвижване по 8-10 часа на ден.В резултат на това,а и не на последно място нездравословния ми начин на живот нещата меко казано загрубяха-драстично влошаване на разширените ми вени,високо кръвно и вече огромен корем.
Вече съм на възраст,че да не си поставям големи цели откъм фитнес постижения,така че ще се съсредоточа над нещата,които смятам за най-важни в момента.
Ще ги степенувам така,както ги чувствам като най-важни за здравето ми и приоритетни
-започване на някаква двигателна активност-имам леки тежести вкъщи,планирам и на първо време ходене сред природата след работа;
-алкохолът-враг №1(засега не съм намерил решение)...
-без допълнителна сол в храната(соля дори и пресолените ястия)
-намаляване на хляба,особено купешкия бял...много хляб ям аз
-рестрикция на нездравословните храни-като изключим,че почти не ям сладко...доста други боклуци присъстват в менюто ми.
-хранителни добавки-взел съм си л-карнитин ;омега 3,които за пръв път ще пия,чета че са полезни ; имам малко креатин опреди.
Утре ще направя някои замервания за ориентир и снимки(които ще станат видими след време само ако има повод за това 🙂 )
Лека вечер и успешна седмица на всички 🙂
казано от old_man на 17.09.17, 20:36:
Ако намериш, сподели. 🙂
казано от Boby_ на 18.09.17, 12:33:
казано от old_man на 17.09.17, 20:36:
Ако намериш, сподели.
Това е като цигарите, та и по лошо. 🙂 Аз вечер без салата и ракийка не сядам, уж е много по малко ама ..
Привет на всички 🙂
Поразбих статуквото днес,макар и малко.Сутринта поразкърших старото тяло за 15-20 мин.с тежести от порядъка на 5-6 кг. 😄 нищо де,все пак е като за начало.
Понеделник си е доста труден работен ден при мен,така че пак часове седене и счетоводителство колкот ти душа поеме...
Сутринта се претеглих-81.4 кг,не можах да направя снимки,може би утре ако имам време.
Храната : http://www.calorienbalans.com/shareconsume.aspx?id=99316904-40B2-4411-9951-AC627FFEBA77&Date=18.09.2017
Добавки: http://www.calorienbalans.com/shareconsume.aspx?id=99316904-40B2-4411-9951-AC627FFEBA77&Date=18.09.2017
Най-важното за днес-раздвижих се ходейки на чист въздух,бях забравил какво страхотно усещане е 🙂
Мнението беше редактирано от Дидо на 18.09.17 22:27.
Здравейте всички 🙂
Доста напрегнат ден,писане счетоводно почти без раздвижване :(
Но нали ме хвана треската за движение след работа...походих повече от вчера..и почнаха проблемите с вените,уффф
https://www.endomondo.com/users/34833939/workouts/1004659960
Към третия километър усетих,че имам проблеми с левия крак,усещането е като за издуване с кръв и болка.Може би не трябваше да започвам така скоростно с това ходене...
Чак сега усещам леко облекчение,дано до утре отшуми.
Храната-без допълнителна сол и повече пълнозърнест хляб,вместо бял-да кажем леко подобрение 🙂
Алкохол...малко по-леко тия дни 🙂
Мнението беше редактирано от Дидо на 20.09.17 17:51.
Днес работен ден...все пак следобед успях да пораздвижа краката.
ENDOMONDO ...но май трябва да си логнат в сайта,че да се види,затова ще добавя скрийншот по-долу
Малко по-дълга дистанция с по-бавно темпо от последния път,нямах негативните усещания в краката като тогава,но си остава една тежест часове след приключването.
Храната бе нещо такова,още не съм изградил някакъв план,който да следвам: Храна
Замерих се за някакъв ориентир,някои мерки като раменен пояс и др. са малко относителни откъм точност.
Ръст-172
Тегло-81,8кг
Бицепс-35,5 десен/35 ляв
Гръден кош под мишници с вдишване-около 110см.
Предмишници-30/29
Талия-104
Ханш-102
Бедро-57,5 / 57
Прасец-38
Правих си малко калкулации за КБ около 2700 калории и ОКБ около2200, но не знам колко доколко може да е вярно за 8 часа седяща работа и 4-5 раздвижвания седмично от по час и нещо леки тежести и ходене/бягане евентуално.
Явно трябва да се експериментира.Лека вечер 🙂
Мнението беше редактирано от Дидо на 23.09.17 21:45.
Привет на всички 🙂
Тази сутрин отпочнах с леки тежести да раздвижвам,малко но все пак добре се почувствах.
По принцип се събуждам доста преди алармата и в 6 съм на крак(чудя се как като бях на 35 примерно не можех да отлепя дообед в почивните дни,пък в работните едвам ставах за работа 😄) Навремето не вярвах на по-възрастните,че се наспиват бързо ха ха,ей ме на сега и мен 😄 Това малко в кръга на шегата,но има доза истина.
Както и да е,раздвижих около 30 минути с много леки тежести колкото за тонус.
Сгъване за бицепс-5х15
Разтваряне от стоеж за рамо-5х15
Разтваряне от водоравен наклон-5х15
Нищо особено,но се почувствах добре.Ще се започва и стягане на корема,но още не знам кои упражнения да избера,имам проблеми с кръста от доста време.
ХРАНАТА
Лека вечер 🙂
Здравейте всички 🙂
Не пиша всеки ден,но си правя леките раздвижвания почти всеки ден,не бързам с натоварванията все още.
Днес следобед се поразходих,тежест и схващане в левия прасец усетих към края.
Храната:
Закуска-2 препечени филии с 10 грама масло,50 гр.овче сирене
Обяд-3 филии,150гр. пилешка пържола
Вечеря-120гр.пълнозълнест хляб (в почивните дни си пускам хлебопекарната)+ 150 пържена пъстърва.
От утре по-сериозно с тежестите,мисля да си поръчам и някакви комплексни витамини като например това now foods ADAM
Някой ако има впечатления нека сподели.Лека от мен 🙂
Мнението беше редактирано от Дидо на 01.10.17 23:14.
09.10.2017
Сън-00:00-06:20
Днес активизирах 30-40 мин. преди тръгване за работа.
06:30-07:10
5-6 суперсерии сгъване за бицепс + разтваряне встрани за рамо.
5х15 разтваряне от водоравен наклон.
5х15 придърпване от вод.наклон за гръб.
Тежестите са смешни,засега няма да ги пиша,важното е да се отпочне.
Впечатления-добре пораздвижих,но трябва да ставам по-рано,поне в 6:00,за да се разсъня по-добре и да имам повече време за закуска.
Малко снимки от вчера,колкото да илюстрират плачевната ми форма към днешна дата,чак ме е яд да ги гледам.
ХРАНАТА ДНЕС
Мнението беше редактирано от Дидо на 09.10.17 20:07.
Тия дни не намерих време за активност за съжаление.Добрата новина е,че днес ми пристигнаха дъмбелчетата от Декатлон и едни ръкохватки за лицеви опори 🙂
Купих си 2х10 килограма,които за начало са ми достатъчни,искаше ми се да взема и 2 диска по половин килограм,но няма налични в интернет магазина.Качеството изглежда добро,ще видим щипките как ще се държат да не изтърся някой диск отгоре си 😄
Може би вариант с резба би бил по-добър,няма да има това малко досадно превъртане на дисковете по оста при сгъване,но не е болка за умиране 🙂
Днес малко пораздвижих...един час катерене по покрива да изчистя комина,съчетано с малко зидаро-мазачески работи.Следобед ходене 5 км. на чист планински въздух.
Доста изморен се чувствам,утре сутрин към 6 ставам и планирам да сефтосам дъмбелите 🙂
Ходене 5.3 км.
Мнението беше редактирано от Дидо на 15.10.17 23:59.
Не съм писал 5-6 дни,но раздвижвам макар и хаотично все още 🙂 От последното ми писане до днес имам 4-5 пъти ходене и две леки тренировки с дъмбелите.
В последните три разходки взех да подтичвам покрай ходенето,малко по малко.Примерно след третия километър ходене пробвах 10 сек. леко тичане,минута ходене и така примерно километър.Впечатления-първия път доста зле-треса се целия,не е за описване 😄
Болки в кръста...кофти и проблемните прасци с вените се вдървяват.
Вчера обаче се учудих на себе си,третия километър го минах с повече тичане отколкото ходене-за малко повече от 7 мин.
Обнадежден съм,явно дори и хаотичната ми двигателна активност дава някакви резултати,което ме мотивира да продължа по-сериозно занапред 🙂
Мнението беше редактирано от Дидо на 21.10.17 20:25.
Сутрин все още не мога да се настроя за тренировка с тежести,а вечер след работа използвам времето да повървя 4-5 км. докато още времето е що-годе добро.Така и днес,след работа чукнах едни 5 и малко км. като вече лекото тичане е по-често от преди.
Резултатът ми хареса,минах 6 км/ч средна скорост 🙂
Малко размисли относно моментното ми състояние...да чукна на дърво,но от десетина дни някъде тежките ми проблеми с разширените вени и голямата тежест и болка в подбедриците са поносими,само един ден положението бе зле.Не знам на какво се дължи това,надявам се на по-редовното движение след работа и може би на NOW - ADAM Men`s Vitamins - 60 Таблетки ,които пия редовно вече две седмици сигурно...
Нещо интересно днес-понеже почти не ям сладко никога и не заглеждам вафли и тем подобни,но днес буквално под носа ми в селския ни магазин ми се наби кутия с някакви си протеинови барчета 😄 60ст. парчето е,снимах да се види състава.Пробвах едно,нищо особено като вкус,но ако е 20% протеин,а има и въглени...може да се вмести в някое бързо хапване преди тренировка.Някой ако има впечатления може да сподели 🙂
Толкова за днес,от утре по-сериозно с тежестите вкъщи ,а и май ще имам възможност да ходя и на зала тук след някой и друг ден 🙂
Мнението беше редактирано от Дидо на 26.10.17 20:13.
Днес топличко времето,след работа пораздвижих пешком.Приятно е,но после чувствам тежест в прасците,кръвта трудно се оттича заради болните вени.Ще видим как ще е след редовно раздвижване,дано се подобрят нещата.
казано от old_man на 05.01.18, 20:09:
Днес топличко времето,след работа пораздвижих пешком.Приятно е,но после чувствам тежест в прасците,кръвта трудно се оттича заради болните вени.Ще видим как ще е след редовно раздвижване,дано се подобрят нещата.
Здрасти, да те питам малко с тези разширени вени. Аз съм по малък от теб но би трябвало да очаквам проблеми. Аз имах измръзвания като по малък и разширени вени. Преди години имах някакви тежести в краката които ти описваш. Ама съм дал много газ в тренировките и нищо ми няма, само чисто естетически работите станаха зле 🙂) Ходих на консултация преди години във Воена болница и завеждащия ми каза че ако не се притеснявам от естетиката да не ми пука, питах го с тежкото и тренировките, а той ми каза давай, само слагай чорапи ако искаш и то това пак е заради визията. Е не съм слагал ... Това което каза беше нещо от рода на “Операция не ти трябва, така или иначе по натам ще се наложи” нямам нарушена проводимост. Общо взето поддържам много висока физическа активност и така ....
Въпроса ми е какво да очаквам и как си ти в момента ?
Здравей 🙂 Щом си имал подобни проблеми сигурно си запознат кои са основните причини-наследственост,робота свързана с много стоене на крак или седнал,нездравословни навици-сол,алкохол и т.н.Ако пък има комбинация от фактори-още по-зле.
Още от млад имах малко изпъкнали вени по прасците,особено левия,който сега ми е най-проблемното място,но навремето нямаше болка.
Така се случи,че последните две години не бях учител,а работех седнал по 8-9 часа на ден,отделно още часове пред компа вкъщи,което ускори нещата скоростно в негативна посока-болки като че ли някой те стиска за мускула,кожата се промени,изтъня и потъмня. Започвам да си мисля да не е да имам и проблеми с артериалното оросяване.
Не съм ходил по лекари,но явно скоро ще се наложи,вече сериозно се замислям.Накупил съм разни хапове като Детралекс и мазила,ще опитам да видя ще има ли някакъв ефект.Инак ходенето ми харесва,но след него е зле работата,трябва да лежа доста време за да се оттече кръвта през повредените клапи на вените.
Общо взето е това,ще те посъветвам щом си по-млад да вземеш мерки,това е прогресиращо заболяване и не е шега работа.Поздрави 🙂
казано от old_man на 05.01.18, 21:46:
Здравей Щом си имал подобни проблеми сигурно си запознат кои са основните причини-наследственост,робота свързана с много стоене на крак или седнал,нездравословни навици-сол,алкохол и т.н.Ако пък има комбинация от фактори-още по-зле.
Още от млад имах малко изпъкнали вени по прасците,особено левия,който сега ми е най-проблемното място,но навремето нямаше болка.
Така се случи,че последните две години не бях учител,а работех седнал по 8-9 часа на ден,отделно още часове пред компа вкъщи,което ускори нещата скоростно в негативна посока-болки като че ли някой те стиска за мускула,кожата се промени,изтъня и потъмня. Започвам да си мисля да не е да имам и проблеми с артериалното оросяване.
Не съм ходил по лекари,но явно скоро ще се наложи,вече сериозно се замислям.Накупил съм разни хапове като Детралекс и мазила,ще опитам да видя ще има ли някакъв ефект.Инак ходенето ми харесва,но след него е зле работата,трябва да лежа доста време за да се оттече кръвта през повредените клапи на вените.
Общо взето е това,ще те посъветвам щом си по-млад да вземеш мерки,това е прогресиращо заболяване и не е шега работа.Поздрави
🙂 Прощавай, но ми звучиш като хипохондрик. Хем не си се диагностицирал, хем казваш колко зле е работата 🙂 На мен не ми звучи да е зле, иначе досега да си отишъл на доктор.
06.01.18
11:05
Аз пък ще ти кажа, че тоя, при който си ходил във Военна болница те е отсвирил много грозно. Няма съдов хируг, който да остави тая работа за след време, защото така или иначе тогава щяло да се прави операция. Или много горзно се е избъзикал с теб от чист непукизъм, или е абсолютно некомпетентен, или и двете.
казано от kaloyan на 06.01.18, 10:18:
казано от old_man на 05.01.18, 21:46:
Здравей Щом си имал подобни проблеми сигурно си запознат кои са основните причини-наследственост,робота свързана с много стоене на крак или седнал,нездравословни навици-сол,алкохол и т.н.Ако пък има комбинация от фактори-още по-зле.
Общо взето е това,ще те посъветвам щом си по-млад да вземеш мерки,това е прогресиращо заболяване и не е шега работа.ПоздравиПрощавай, но ми звучиш като хипохондрик. Хем не си се диагностицирал, хем казваш колко зле е работата На мен не ми звучи да е зле, иначе досега да си отишъл на доктор.
Попита ме-отговорих ти.Както искаш,така го тълкувай 🙂
Мнението беше редактирано от Дидо на 06.01.18 11:39.
казано от James Hinks на 06.01.18, 11:05:
Аз пък ще ти кажа, че тоя, при който си ходил във Военна болница те е отсвирил много грозно. Няма съдов хируг, който да остави тая работа за след време, защото така или иначе тогава щяло да се прави операция. Или много горзно се е избъзикал с теб от чист непукизъм, или е абсолютно некомпетентен, или и двете.
Може и така да е но при мен засега са само повърхностни и имам незасегната проводимост. Каза че операциите са само козметични, ако искам. Иначе при мен не се налага някаква интервенция.
Но може и да отида на други места. Ами той беше завеждащият, все пак от старата школа не може да е толкова безотговорен, все ми се ще да вярвам, че не го кара ей така.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 06.01.18 12:22.
06.01.18
15:43
Ти си знаеш, ако щеш му вярвай, ако щеш вярвай на мен. Говорил съм с 3-ма водещи съдови хирурзи, такива, които ходят на обучения навън постоянно. Всеки казва едно и също - варикозните вени се оперират възможно най-рано. Колкото повече отлагаш, толкова по-зле става. Цитирам ти буквално единия - Когато ние искаме да оперираме, пациента не иска, защото няма проблеми, освен естетиката. Когато вече има проблем, тогава ние не искаме да опрерираме, защото е много по-трудна и тежка операцията и за нас и за него.
И днес само ходене,хубавото време не е за изпускане 🙂
Мнението беше редактирано от Дидо на 06.01.18 21:02.
Трети пореден ден ходене,което ми дойде вповече,претоварих краката здраво :( Докъм петия километър се ядваше,но после бе мъка-тежест в краката,бодежи и вдървявания...но нямаше накъде,прибрах се 😄
Пийнах някакъв изотоник купен лятото и 5 гр.креатин.Три часа след това положението е поносимо,а хубавото е,че видях лимитите ми на този етап откъм скорост и разстояние 🙂
Смятам,че с редовни раздвижвания ще се подобрят нещата.Утре обаче без ходене,каня се да почвам вече с тежестите.
Мъдрувах и върху храната днес,изчислих си КБ на около 2700кал. и ОКБ на около 2350.Това планирано на 4-5 дни спорт седмично.Нямам идея дали са реални тия калории и дали ще съумея да ги набавям както съм го предвидил в плана по-долу,ще видим с времето 🙂
Мнението беше редактирано от Дидо на 07.01.18 18:40.
Да впиша малко ходене,вчера и днес.Днешното кратичко,но максимално бърз ход,понатоварих се.Гирите още не са в действие...пфф=
Храната
Тук яйцата,протеина и зехтина не са изядени,просто ги добавих като да видя дали с нещо подобно ще се вържат калориите.Изглежда ще се получи 🙂
Мнението беше редактирано от Дидо на 10.01.18 20:59.
Позакъснях със започването на Предизвикателството аз,има няма 10 дни 😄 Отбелязвам,че днес ми бе първата тренировка с тежести от доста години насам,така че нещата ще се случват в началото постепенно...и да се надявам с хубав резултат към края на съревнованието 🙂
Нямах конкретен план днес,импровизирах в домашни условия.Тежести няма да отбелязвам скоро,защото са смехотворни и няма смисъл.
Гръб
1.Дъмбели от водоравен наклон:
5х12-15
Трапец
1.Повдигане на раменете с дъмбели:
3х20
Бицепс
1.Сгъване с дъмбели от стоеж:
5х15
Рамо
1Раменна преса с дъмбели-3х15
2.Разтваряне с дъмбели от стоеж-3х12
Задно рамо,трапец и гръб:
1.Сгъване с лост зад тялото-3х20
Корем
1.Частични коремни преси със сгънати крака-5х15
Всичко за около 50 минути,изгубил съм представа за време между сериите,така че тепърва ще го мисля.Позадъхах се с дъмбели от 5 кг...срам 😄
Храната-трябва да намаля полуфабрикатите,като положително отбелязвам че започнах от няколко дни да хапвам салатки,което бе неприсъщо за мен.
Толкова засега,ако има нещо друго...ще допълня 🙂
16.01.18
22:52
Аз ш го допълня-ЕВАЛА.
Вчера и днес предпочетох да раздвижа само с ходене-общо 3 пъти.Не съм пипал тежестите,нещо ми е изморено и предпочетох движение сред природата,че го дават застудяване и сняг тия дни.
Утре ще раздвижа дъмбелите,междувременно си поръчах един прав лост 150см. с гайки за 35 лв.,видя ми се добра оферта.Може би трябва да взема и някой диск допълнително,но ще видим.
Храната е сравнително малко-пълнозърнест хляб,200-300гр.дробчета,някоя наденичка на скара,200 гр. салата от зеле и моркови(доскоро почти не ядях салати,ще опитам да ми стане ежедневно).
Добавки:
Adam Men`s Vitamins-2 таблетки
Креатин монохидрат Pure Nutrition-3х5гр. за деня
Протеин-Scitec 100% Whey Professional-20гр.-днес за пръв път го опитах-впечатленията са ми добри за вкус и разтворимост.
Приятна вечер на всички 🙂
Мнението беше редактирано от Дидо на 20.01.18 17:26.
22.01.2018
Гръб
1.Дъмбели от водоравен наклон:
5х12-15
Трапец
3х20
Бицепс
1.Сгъване с дъмбели от стоеж:
5х15
Рамо
1Раменна преса с дъмбели-3х15
1.Сгъване с лост зад тялото-3х20
Храната като цяло е малко,не съм изчислявал калории но е доста под планираните 2300.
Вчера сутринта бях 80.4кг.,но кантара ми е странен,преди да се спре на точната цифра се колебае към 400гр. 😄
Не съм писал две седмици,нищо кой знае какво за отбелязване откъм тренировки.Използвам всеки хубав ден за ходене с бързо темпо.Днес реших да почна да редувам ходене/леко бягане в съотношение 3/1 и най-вече по усет.
Като резултат много добре се получи,вдигнах средната скорост осезателно,но сега се чувствам доста уморен,което не че е лошо,но явно трябва стабилно възстановяване.В тази връзка-2х5гр креатин днес.
Лявата тазобедрена ме притеснява от месеци,сега взе да се обажда по-често,дано не стане нещо сериозно,че си имам едни изкривявания аз и с възрастта личи как прогресират.
Следващите 4-5 месеца по програма три дни седмично ще почвам работа чак в 11,което е добра предпоставка да ползвам сутрините за тренировки,както днес.
Утре сутрин планът е тежести,крайно време е да ги задвижа сериозно,че от началото на Предизвикателството съм вдигал 3-4 пъти само...
Тая сутрин кантара закова на 79.7,смъкнал съм 2 кила за месец...странно.Трябва да се замеря и със сантиметъра утре.
Реших да не соля нищо допълнително да видим колко ще издържа,както и орязване на хляба от днес,минах само със 100тина гр. 😄 Алкохолът също,само една бира днес и 150 концентратче,но не е оферта дори и това намаляне..
Толкова засега,общо взето първия месец от Предизвикателството го писах бегАл,но няма отказване,ще се драпа напред 🙂
Мнението беше редактирано от Дидо на 07.02.18 22:47.
08.02
Сутрешно раздвижване:
Гръб
1.Гребане с щанга от водоравен наклон
6х15-12
Трапец
5х20 с по 8кг.
Бицепс
1.Сгъване с щанга от стоеж:
5х15-12
Рамо
1Раменна преса с щанга-3х15-12
1.Сгъване с лост зад тялото-5х20
Добре се получи,всичко за около 50 мин. с пауза между сериите около минута и половина.
След тренировката:
Креатин монохидрат Pure Nutrition-5гр.
Протеин-Scitec 100% Whey Professional-30гр.
По-късно може да допиша храната и евентуално ако навправя някоя коремна преса.
Мнението беше редактирано от Дидо на 08.02.18 14:21.
Днес малко аеробно,да използвам хубавото време.От вчера имам лека мускулна треска предвид малките тежести явно.Общо взето добър тонус.
Днес увеличих още темпото и по-често подтичвах от оня ден.Не искам да пресилвам нещата,ще вдигам бавно темпото,че се обаждат разни стави и мускулчета 🙂 Общо взето съм доволен,лека полека се адаптирам.След раздвижването-5 гр креатин и 20гр.протеин.
Мнението беше редактирано от Дидо на 09.02.18 15:42.