Проблем с измерването на храната

07.10.17
13:19

Здравейте!
Целта ми е да изчистя подкожни мазнини , да наясно съм как става това , но не съм наясно как да си меря храната. Напримерно 100 грама пилешко съдържа 30 грама протеин “грубо казано” , ами другите 70 грама къде отиват от месото тях трябва ли също да се смятат , това не мога да разбера или пък ориза, който има на 100 грама 78въглехидрат другите 22 грама къде отиват и по- точно те смятат ли се въобще?

Bart Simpson

07.10.17
13:51

Аз лично, не разбирам какъв е въпроса.

ДЕ

07.10.17
14:01

казано от Bart Simpson на 07.10.17, 13:51:

Аз лично, не разбирам какъв е въпроса.

Въпросът му е, ако някой му каже да яде 400 гр. протеин на ден примерно, значи ли това, че изяжда 400 гр. пържоли и нещата са ок. Е да, ама 400 гр. пържоли дори в суров вид, не са равни на 400 гр. протеин, а доста по-малко.  То това е и цялата философия-така да подбираш храната, че хем да си около желаните калории, хем необходимото количество вещество да е дадено на организма.

Иначе към питащия: За да сваляш следва да си в калориен дефицит. В този случай си смяташ и колко калории ти дава една храна като цяло, независимо колко от нея е протеин и колко мазнина или въглехидрат.
А пък за да гориш основно мязнини, трябва и съответен начин на трениране, съчетан със съответното хранене.

Мнението беше редактирано от Деян на 07.10.17 14:06.

07.10.17
14:21

Тоест , на 100грама ориз да сметна 78х4 за въглехидрати и отделно да сметна другите калории , които остават ? Само давам пример с ориза ..

ДЕ

07.10.17
14:40

Ами не съм чак такъв спец по прецизните сметки, запознавам те общо взето, как стоят нещата.

07.10.17
15:28

казано от Deyan на 07.10.17, 14:40:

Ами не съм чак такъв спец по прецизните сметки, запознавам те общо взето, как стоят нещата.

Абе аз с другото съм си запознат 👍Благодаря все пак

Прави си справка за състава на храните - в посочената калорийна стойност на 100 г е включено цялото съдържание на конкретния продукт.

Например 100 г пилешко бяло месо (без кожа, сурово) съдържа:
114 калории (това включва всички макронутриенти)
23.20 г протеин
1.65 г мазнини
74.86 г вода
и т.н.

09.10.17
22:41

Тегли си месото и като цяло всичко в СУРОВО състояние
Сурово може да е 200 грама например, но след като го изпечеш може да е 100/120/150 и няма как с точност да сметнеш протеина и калориите..

Също ориза на 100 грама не е само 78x4, тъй като съдържа и още около 10 грама белтъчини.

Просто си изтегли MyFitnessPal и си сканирай опаковките

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1