11.10.17
16:31
Здравейте, от 3 седмици ходя на фитнес и последните 2 седмици почнах да ям сериозно както си трябва. Храните които приемам са: пилешки гърди, ориз, картофи, овесени ядки (с кисело мляко), банани, оризовки, понякога ям зелена салата със зехтин, извара. Пия протеин от както съм почнал, а от скоро почнах да пия и креатин. Целта ми е началото беше просто да си оформя тялото но в последствие разбрах, че идеята е да кача килограми (мускулна маса) и след това да изчистя. В момента съм 1.78см. висок, тежа 65кг. Та идеята с която пиша темата е да ме насочите към по правилни решения или просто да продължа да консумирам същата храна и да си тренирам правилно, защото забелязах, че постоянно килограмите ми се менят от 66,4 на 65,1 и не мога да кача въобще, а на ден приемам нужните количества протеин, мазнини, въглехидрати и калории.
11.10.17
16:41
казано от Георги Георгиев на 11.10.17, 16:31:
...на ден приемам нужните количества протеин, мазнини, въглехидрати и калории.
Няма как това да е вярно и в същото време да не можеш да качиш.
От 3 седмици тренираш, от 2 седмици си гледаш храната - бъди по-търпелив, тия работи не стават толкова бързо. Протеинът и креатинът нямат отношение към резултатите ти, на този етап са напълно излишни за теб.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.10.17 16:42.
11.10.17
16:45
казано от Кольо Пияндето на 11.10.17, 16:41:
казано от Георги Георгиев на 11.10.17, 16:31:
...на ден приемам нужните количества протеин, мазнини, въглехидрати и калории.
Няма как това да е вярно и в същото време да не можеш да качиш.
От 3 седмици тренираш, от 2 седмици си гледаш храната - бъди по-търпелив, тия работи не стават толкова бързо. Протеинът и креатинът нямат отношение към резултатите ти, на този етап са напълно излишни за теб.
Следя ди храненето, сметнал съм абсолютно всичко и се е слчувало преди да си легна да съм 66,7кг , а на следващия ден преди тренировка да съм 65кг това ми е интересно защо се случва и защо не мога да вдигна килограми
11.10.17
17:00
Искам да добавя, че се чувствам леко по пълен от както почнах в корема главно (предполагам, че би трябвало да си е само там) и се чувствам по-оформен в ръцете и рамото от както тренирам, но единствения проблем ми е това с килограмите и не мога да разбера какво греша и какво трябва да направя за да кача правилно, понеже постоянно се менят и в краен резултат винаги достигат до тези килограми с които почнах да тренирам, знам, че 3 седмици не са много време но пък предполагам трябва да има лек прогрес от тогава насам?
11.10.17
17:12
Първите няколко месеца се наблюдава положителна рекомпозиция. Намаляваш излишните мазнини и качваш мускулна маса. Крайният резултат е често визуална промяна, но без това да се отчита от кантара.
Както Кольо написа, имай търпение, нещата стават бавно. Продължавай да тренираш, има още много време и тренировки пред теб.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 11.10.17 17:12.
11.10.17
22:34
Аз тренирам от година и половина.. не мога да кача НИКАКВА маса в ръцете ,гърдите.. застопирал съм на едно място и не мърдам.. помогнете .. пс: на 18 съм 85 кг. 42см ръка. 175 висок..
11.10.17
22:42
Силвестър, а преди 1.5 г. колко кг. си бил и с каква ръка, т.е. или ако си бил пак така, както сега-не тренираш и/или не се храниш правилно и нямаш напредък или ако си напреднал, сравнено с преди, просто си достигнал плато и трябва да промениш нещо, явно най-вече тренировките. Предполагам храната ти е ок, ако си имал напредък.
11.10.17
23:08
Ами преди година съм бил 77, 8 кг. Ръцете някъде към 38,9см. студени. Нямам го този обем за който си мечтая.. имам 2 пръста място като свия ръката , тоест много трудно качвам в ръцете.. смешни са ми ;(
12.10.17
09:07
Да попитам само от тези меса мога ли да ям? Ям ги с пълнозърнест хляб
12.10.17
09:28
казано от Георги Георгиев на 11.10.17, 16:45:
Следя ди храненето, сметнал съм абсолютно всичко
А дали си направил сметката правилно?
...и се е слчувало преди да си легна да съм 66,7кг , а на следващия ден преди тренировка да съм 65кг това ми е интересно защо се случва
Това сме го говорили много пъти. Разлики от 1-2 kg в рамките на ден-два са абсолютно незначителни. Идват от моментни фактори като ниво на хидратация, наличие на храна по храносмилателния тракт, кога си ходил до тоалетна и какво се правил там... та така.
и защо не мога да вдигна килограми
Защото бързаш и защото (вероятно) ядеш малко.
12.10.17
10:01
казано от Георги Георгиев на 12.10.17, 09:07:
Не пречи да си хапваш от време на време, но е по-добре избягваш подобни преработени меса.
12.10.17
12:32
казано от Георги Георгиев на 12.10.17, 09:07:
Видиш ли натриев цитрат, натриев нитрит или нитритна сол, по-добре пропусни.
Можеш да хапваш такива меса спокойно!
Нито са преработени толкова,нито са толкова са опасни Е250 и Е251…даже е добре да ги има в подобни меса...освен,ако нещо не те кефи ботулизЪмЪт...
12.10.17
23:23
Извинете ме!
Мнението беше редактирано от Silvestur Qnkov на 12.10.17 23:35.
12.10.17
23:30
Силвестър, дали е спортсменско да се намесваш в тема на друг човек и да я разводняваш със странични дискусии? Ако се поставиш на негово място дали ще си ОК?
Защо не постигаш резултатите, които желаеш?
Как да ти се отговори, като не знаем дори как тренираш!
Продължаването на твоята дискусия тук ще приема за спам.
Четеш тази тема и правиш нещата както трябва, моля.