Mjölnir.......

Темата е заключена.
Прескочи до:

27.10.17
14:36

казано от SimplySatisfying на 27.10.17, 14:19:

А защо трябва нещо, което правиш, да е смислено или да носи ползи? В ежедневието правим доста неща, без са са смислени, чисто и просто заради самия кеф.

За да не е хедонизма единствената ни ценност, и живота да има смисъл...?

Bart Simpson

27.10.17
14:41

Bart Simpson

27.10.17
14:47

Bart Simpson

27.10.17
14:55

Ето, Марге, и малко подкрепа в това интервю, на вашите-източни философии, че само настоящия момент е от значение.

27.10.17
15:21

казано от Bart Simpson на 27.10.17, 14:55:

Ето, Марге, и малко подкрепа в това интервю, на вашите-източни философии, че само настоящия момент е от значение.

Не са “наши”, на всички са. И това е доста нелепо интерпретиране на “тук и сега”.

Bart Simpson

27.10.17
15:37

Като обобщение,  да, нелепо е.
Но има допирателни.
И казах-вашите, защото не са мои.
И все пак, Марге, моите уважения, че си опитала нещо за да си сигурна,  че не го харесваш, а не си от хората, които не харесват и отричат неща, които не са опитвали.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 27.10.17 15:44.

27.10.17
16:11

казано от Margi на 27.10.17, 14:36:

А защо трябва нещо, което правиш, да е смислено или да носи ползи? В ежедневието правим доста неща, без са са смислени, чисто и просто заради самия кеф.

Все едно някой да ти каже защо ходиш на почивка в екзотични дестинации, а не ходиш да помагаш в някой дом за физически и умствено изостанали.

27.10.17
16:21

казано от James Hinks на 27.10.17, 16:11:

Все едно някой да ти каже защо ходиш на почивка в екзотични дестинации, а не ходиш да помагаш в някой дом за физически и умствено изостанали.

Така е. От друга страна защо пък трябва да ми пука за някого, който се е убил, докато си е задоволявал адреналиновата абстиненция?

😄

27.10.17
16:49

Ходя защото смятам че това ме обогатява културно.
Освен това нямаш представа в какви каузи участвам тук и там където пътувам. Винаги съм подпомагала с каквото и както мига това, което считам за нужно и стойностно. Естеството на работата ми дори е такова, че помагам на хора. Не бих дала голяма сума пари (дори и да предположим че разполагам с такава) за кауза, чието развитие не съм в състояние да проследя. Най ме е яд когато хората отъждествяват стойностните постъпки с тива да се подпомагат домове за болни. Ако дарителстваш в такъв, си страшен пич. Ако оабче отидеш в Африка и занесеш една камара детски дрехи на хората от селото, или с начина си на харчене на пари подпомагаш местен бизнес, си турист...? Така че, по-леко с умозаключенията.

Bart Simpson

27.10.17
16:55

казано от Boby_ на 27.10.17, 16:21:

Така е. От друга страна защо пък трябва да ми пука за някого, който се е убил, докато си е задоволявал адреналиновата абстиненция?

Никой не те заставя или опитва да убеди да ти пука.
Аз лимно опитвам да обясня защо тези неща имат стойност в моя свят.

Bart Simpson

27.10.17
16:56

казано от Margi на 27.10.17, 16:49:

Ходя защото смятам че това ме обогатява културно.
Освен това нямаш представа в какви каузи участвам тук и там където пътувам. Винаги съм подпомагала с каквото и както мига това, което считам за нужно и стойностно. Естеството на работата ми дори е такова, че помагам на хора. Не бих дала голяма сума пари (дори и да предположим че разполагам с такава) за кауза, чието развитие не съм в състояние да проследя. Най ме е яд когато хората отъждествяват стойностните постъпки с тива да се подпомагат домове за болни. Ако дарителстваш в такъв, си страшен пич. Ако оабче отидеш в Африка и занесеш една камара детски дрехи на хората от селото, или с начина си на харчене на пари подпомагаш местен бизнес, си турист...? Така че, по-леко с умозаключенията.

И след малко обсъждаме Проповедника с картечницата.

27.10.17
17:06

Аз предлагам всеки да си гледа собствената паничка, да си разполага с времето, здравето и парите си както намери за добре, и да не чете морал от неустановената височина на собствената си камбанария.

27.10.17
17:13

казано от Bart Simpson на 27.10.17, 16:55:

Аз не го съдя. Напротив - такива хора винаги са били нужни и полезни. Някой е трябвало да влезе в пещерата пръв и да провери за мечки. Някой е трябвало да лети за пръв път на балон или самолет. Хора, които изпитват и разтягат границите на възможното с цената на собствения си живот, са полезни за обществото като цяло.
Само че от друга страна нищо не ме задължава да му съчувствам. Той е взел съзнателното решение да постави живота си под риск (да, вероятно пресметнат риск, но далеч по-голям от ежедневния) заради единия кеф. Нещо като пушач с рак на белите дробове - казваш си “гадна работа, ама никой не му е виновен” и отминаваш.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.10.17 17:13.

Bart Simpson

27.10.17
17:14

казано от CarnalK на 27.10.17, 17:06:

Аз предлагам всеки да си гледа собствената паничка, да си разполага с времето, здравето и парите си както намери за добре, и да не чете морал от неустановената височина на собствената си камбанария.

Предложението се отхвърля, в моя дневник може да се обсъждат всякакви теми от всички и се радвам да чуя дори и твоето.

Bart Simpson

27.10.17
17:33

казано от Boby_ на 27.10.17, 17:13:

казано от Bart Simpson на 27.10.17, 16:55:

Аз не го съдя. Напротив - такива хора винаги са били нужни и полезни. Някой е трябвало да влезе в пещерата пръв и да провери за мечки. Някой е трябвало да лети за пръв път на балон или самолет. Хора, които изпитват и разтягат границите на възможното с цената на собствения си живот, са полезни за обществото като цяло.
Само че от друга страна нищо не ме задължава да му съчувствам. Той е взел съзнателното решение да постави живота си под риск (да, вероятно пресметнат риск, но далеч по-голям от ежедневния) заради единия кеф. Нещо като пушач с рак на белите дробове - казваш си “гадна работа, ама никой не му е виновен” и отминаваш.

Виж,Боби, с летенето и братята Райт, започнах и аз темата.
Прав си, че имат място в обществото, откачалките разбира се.
Аз вече нямам нито мотор нито парашут, едно крило ми остана и един сноуборд.
След като се роди синът ми приоритетите се пренаредиха рязко, всяко време с лудоста си.
Ползата от цялата работа е овладяването на адреаналина в личен план, а отнесено към цяло общество-не знам какви са ползите и има ли ги вообще.

Bart Simpson

27.10.17
17:46

В заключение-благодаря на всички за приятния разговор.
😉

27.10.17
19:56

казано от Margi на 27.10.17, 16:49:

Така че, по-леко с умозаключенията.

Виж как хубаво си го написала, а не се придържаш към него.

27.10.17
21:49

Само че от друга страна нищо не ме задължава да му съчувствам. Той е взел съзнателното решение да постави живота си под риск (да, вероятно пресметнат риск, но далеч по-голям от ежедневния) заради единия кеф. .

МММ не винаги е така,за кефа само...примерно,част моята работа е при авария или неуточнена ситуация-аз влизам пръв и обследвам с подбрана от мен апаратура.
Също риск,пресметнат-не съвсем???Но мен ме радва...

Мнението беше редактирано от nervak на 27.10.17 21:50.

27.10.17
23:49

Нещо като пушач с рак на белите дробове - казваш си “гадна работа, ама никой не му е виновен” и отминаваш.

Съгласен съм, но тази гадост се предлага навсякъде и генерира огромни печалби. Баща ми почина от това миналата година на 73г, а беше здрав като бик и почти не палеше последните години, но преди това имаше над 20год активно пушене.

Тези източни философии и религии са ми не по-малко анти от западните.

Carbohydrate

28.10.17
07:33

Така е, хората са тъпи, никой не ги кара да рискуват живота си....Голяма работа, гасили са реактора в Чернобил за да спасят света или Фукушима...Имало е млади, женени с деца, всякакви и всички отидоха...някои по задължение, други сами си взеха това решение, все пак е работата им....Благодаря им за куража и им свалям шапка! Това са хора с висок морал и са достойни. Да вземеш решение и приемеш, че отиваш на смърт не е за всеки! Да помогнеш и втурнеш да помагаш на някой, знаейки, че може да ти се случи нещо е геройство. Дали ония човек, който спасявал нашите деца, които бяха паднали в реката с автобуса, е мислил за себе си....Нека господ даде сили и да не кривнем от пътя, когато се наложи, а да приемем ситуацията и да бъдем всичко от себе си...

Bart Simpson

28.10.17
13:30

Ръце:
1.дъмбел за рамо напред и встрани от 8 до 1-10кг в ръка.
2.кофи трицепс5#12+10кг
С-abdominal5#5-60кг, бавно връщане.
3.чуково згъване-5#5-22.5кг в ръка.
С- гръбни екстензии5#10+0кг
4.трицепс скрипец5#7-65кг
С- крака от вис5#12+0кг
5.бицепсово згъване-лост, стоеж, успореден хват-5#5-30 кг+ лоста.
С-диск в страни5#8-20кг на страна последователно.
6.дъмбел за рамо с опора в коляно и длан5#5-40кг на страна последователно.
С- казанче5#5-62.5кг.
7.дъмбел зад врат-трицепс5#10-12.5кг на страна последователно.
8.на килимче-преси, планкове, вакуумки-15 минути.
Лакета се държа мъжката, почти не се обажда, но съм поорязал тренировката за ръце.
Така и така не е най-стойностната поне да не го тормозя лакета.
Килограмите преминаха психологическата граница и днес ударих -84….....
Малък ад.
Вече не знам какво да отрежа от храненето.
Вчера съм изял следното:
80гр бекон.
100гр чедър.
100гр фета сирене.
200гр суров карфиол.
Две лъжици лютеница.
Две капочина със стевия.
Един сос пробвах пет шест пъти.
Две бири.
Чаша бяло вино.
Ей тива е за цял ден и бях на работа и в залата бях.
И 84 кг......
Ще го мисля, на вас хубав уикенд.

Време е да минаваш само на пилешки гърди и броколи без мазнина 😄

Bart Simpson

28.10.17
13:43

Май да.

28.10.17
15:11

казано от Alexander Krastev на 28.10.17, 13:36:

Време е да минаваш само на пилешки гърди и броколи без мазнина

И последния месец, само риба и краставици !)))))))))

28.10.17
15:20

Вие хубаво се смеете, но след 2 седмици тотално сменям тренировките и започвам да описвам храната 😄

Bart Simpson

28.10.17
15:29

Аз започвам на 15/11.

28.10.17
15:44

Интересна тема сте подхващали. Правят го хората защото го могат, имат мотивация и вървят напред. Както Джеймс писа, супер много подготовка и гонят следващото ниво, защото това им носи удоволствие. Както катерачите без осигуровка, правят го защото това им е следващото ниво. Алпинистите правят го защото го обичат, могат и така нататък. Техните подбуди са на съвсем друго ниво. И риска да се утрепеш все още е по малък като процент от това да загинеш в катастрофа. Просто на неподготвения и незапознатият човек, това му се струва като самоубийство, напротив не е. Просто да се занимаваш с такива неща трябва да си некст левъл, да си отдал живота си на това, а не да гледаш по тв-то и да викаш това са самоубийци и не ме кефят.

28.10.17
16:29

казано от Любомир Ламбрев на 28.10.17, 15:20:

Вие хубаво се смеете, но след 2 седмици тотално сменям тренировките и започвам да описвам храната

Па мислете и каква да бъде бирата...щот технологично ми трябват минимум 3 седмици...а може и повече, ако отиде с долна ферментация.

Мнението беше редактирано от nervak на 28.10.17 16:33.

Bart Simpson

28.10.17
16:46

Аз ще взема нещо тъмно, има един шоколадов, мисля белгийски малц.
Иван го има със сигурност, аз съм поръчвал.

Bart Simpson

28.10.17
16:49

казано от kaloyan на 28.10.17, 15:44:

Интересна тема сте подхващали. Правят го хората защото го могат, имат мотивация и вървят напред. Както Джеймс писа, супер много подготовка и гонят следващото ниво, защото това им носи удоволствие. Както катерачите без осигуровка, правят го защото това им е следващото ниво. Алпинистите правят го защото го обичат, могат и така нататък. Техните подбуди са на съвсем друго ниво. И риска да се утрепеш все още е по малък като процент от това да загинеш в катастрофа. Просто на неподготвения и незапознатият човек, това му се струва като самоубийство, напротив не е. Просто да се занимаваш с такива неща трябва да си некст левъл, да си отдал живота си на това, а не да гледаш по тв-то и да викаш това са самоубийци и не ме кефят.

И си прав и не си.
Ако нямаше риск от летален край, нямаше да е толкова вълнуващо.А да загинеш в катастрофа, вероятността е съизмерима само с шофиране в БГ.
Аз в кариерата си на алпинист имам само едно мащабно соло и още се мразя за този ден от живота си и още потръпвам дори когато пиша за него.
Може и да не съм бил дорасъл за това приключение.

28.10.17
16:53

казано от nervak на 28.10.17, 16:29:

казано от Любомир Ламбрев на 28.10.17, 15:20:

Вие хубаво се смеете, но след 2 седмици тотално сменям тренировките и започвам да описвам храната

Па мислете и каква да бъде бирата...щот технологично ми трябват минимум 3 седмици...а може и повече, ако отиде с долна ферментация.

Този въпрос не към мен, аз участвам на принципа на българските спортисти на последните няколко олимпиади 😄

Bart Simpson

29.10.17
00:29

Килограми днес-84
Килограми в началото на предизвикателството-83.4
Снимки -днес.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 29.10.17 00:30.

29.10.17
01:26

Като наближи финала, само правиш една коламаска и бодифет слиза под 10% 🙂

Bart Simpson

29.10.17
23:14

Малко карв.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 29.10.17 23:15.

Bart Simpson

30.10.17
10:14

Днес тук е мъртвило като на 24/12.
Целия град спи, аз обаче на крак и леви,леви в залата.
При код червено заради ураган работят, за хелоуин обаче-йок.
Явно ще е почивен, че и гости чакам.Ще се развихря в кухнята от рано.
Успешна седмица.

Bart Simpson

31.10.17
12:44

Гърди и малко гръб:
1.лежанка-5#5-90 кг, най-накрая.
С- abdominal5#8-55 кг-бавно връщане.
2.скрипец зад врат5#5-70кг.
С- гръбни екстензии-5#10+0 кг
3.chest press5#10-40 кг
С-диск встрани-5#8-20кг на страна последователно.
4.кофи-гърди5#12+10кг.
С-казанче-5#7-62.5кг
5.флайс-5#7-20кг в ръка.
С-крака от вис5#15
6.на килимче-планкове, преси,  вакуумки etc.-15 минути.
Сауна3#8 минути със студен душ в паузите.
Лежанката я добутах най-накрая, след два дни последователни почивка и похапване.
Лактите вече са солидарни един с друг-болят и двата.
От днешната тренировка само на лега ги усещах и то само когато откачам щангата от куките.
Боли само когато ги заключа в отворено положение.
На казанчето не пускам до горе и няма проблем.
Тъй като раменете са много добре ще върна пуул оувър-а да видя как ще влезе.
Днес-грим, костюми и газ за бонбони.
Хубав ден и късмет.
Едит-пробен грим, ще го девалапна.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 31.10.17 13:01.

Bart Simpson

31.10.17
19:42

Уаха хахах уахахах

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 31.10.17 21:42.

Bart Simpson

01.11.17
13:12

Написах си цялата тренировка и после написнах бек.
Няма да я пиша още веднъж.
Добра, крака, гоблета 1#13+50 между всички супер серии.
Егати как ме изнерви това писане.
Ай живо здраво.
Тегло-81.7.
Едит:
Малко размисли обаче.Ям стриктно-84 кг.Вчера имахме пица вечер-81.7.
Просто ми се струва, че когато ударих 84 ядох една мн солена пъстърма и се наводних.
Я в тази връзка, моля, споделете какво е оптималното дневно количество сол.Изчетох бая и много противоречиви мнения открих.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 01.11.17 13:19.

01.11.17
15:05

аз лично избягвам солта, даже сиренето си изкисвам. Подпухвам мошно иначе, като прекаля със осолената сланина не мога да си видя очите.

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 01.11.17 15:09.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1