28.10.2017 г.
Тренировка за гърди, трицепс и странично рамо:
Загрявка - 5 минути;
1. Изтласкване от наклонен лег - 1х20@6 кг; 1х15@20 кг; 1х8@35 кг;
2. Изтласкване от хоризонтален лег - 1х5@45 кг; 1х9@40 кг; 1х8@35 кг;
3. Затваряне на пек-дек машина - 1х15@20 кг; 1х12@25 кг; 1х12@30 кг; 1х7@40 кг;
4. Кофички на пейка - 1х15; 1х13; 2х12;
5. Трицепсово разгъване на скрипец над глава - 4х12@20 кг;
6. Повдигане на ръце встрани - 1х20@3 кг; 1х12@6 кг; 1х8@7,5 кг; 1х15@6 кг.
29.10.17
15:03
Colony с Дейв Лумбардо, слушала ли си го?
Мисля, че не. Фен съм на по-скорошните им, като изключим този от 2016, който (за мен) беше ужасен. Иначе любимият ми е Sounds of a Playground Fading. 🙂
Поздрав: https://www.youtube.com/watch?v=OeIgFsU0x4I (не са ми любима банда, но с този албум започнаха да ме печелят 😄)
29.10.17
16:39
Пусни си го, мисля, ме ще ти хареса доколкито съм запознат с музикалните ти интереси.
30.10.2017 г.
11 минути йога
Beach Yoga Strength Basics, Planks and More
Малко планк.
31.10.2017 г.
60 минути йога - комбинация от две половинчасови практики:
David Swenson Ashtanga Yoga
Yoga for Beginners, Journey into Strength with Kino
Успях да изпратя октомври с по-дълга практика. 10-15-минутните не са и за описване, ама поне показват някакво намерение за ежедневна йога, ако не друго. Вчера и за 10-тте минути не бях сигурна, че ще успея. 😄
казано от Margi на 31.10.17, 16:01:
10 - 15 минути йога са много повече и по-добре от 0 минути йога.
Добре казано. Залагам на това. 🙂
01.11.2017 г.
29 минути йога
Reverse Plank
Тренировка за крака и корем:
5 минути загрявка на велоаргометър;
1. Клек – 20 повторения със собствено тегло; 1х15@20 кг; 1х12@30 кг; 1х8@40 кг; 1х5@55кг;
2. Бг клек - 3х8@12 кг;
3. Бедрено сгъване - 1х15@20 кг; 3х12@25 кг;
4. Разтваряне на бедра на абдуктор машина - 4х15@40 кг;
5. Затваряне на бедра на аддуктор машина - 1х15@40 кг; 3х15@50 кг;
6. Повдигане на пръсти на един крак за прасец – 3х15;
7. Повдигане на крака от стенд - 3х15;
8. Коремни преси на машина - 1х20@40 кг; 3х15@50 кг.
55 кг на клека под паралела за сефте. Тежички си ми бяха и на 4-то и 5-то повторение мислех, че няма да успея да се изправя. Следващият път ще сложа дискове от 1,5 кг вместо 2,5, да видя как ще е. Бг клека отново ме смаза, но мазохистично ще продължавам да го правя. 😄
Да кача и една снимка, ама този път не от фитнеса, а от кухнята. 😄 Здравословен крем карамел с тиквааа (казвала ли съм колко обичам тиква? 😄):
Мнението беше редактирано от Диляна на 01.11.17 22:04.
Разбира се. Следвах тази рецепта: http://foodieboulevard.com/pumpkin-creme-caramel/ , като вместо бадемово, сложих прясно мляко и вместо кафява захар - стевия (на око). Тиквата (печена) може да е била и повече от 300 гр. 🙂
За украса сложих една фурма и половин орех. 🙂
Мнението беше редактирано от Диляна на 01.11.17 22:34.
Благодаря, задължително ще се пробва ☺.
Мнението беше редактирано от Bubsi на 02.11.17 06:31.
02.11.2017 г.
60 минути йога
Unlock Forward Folds
Йога и готвене. 😄 Импровизирах с една калорична и все пак беззахарна торта с маскарпоне и кокос. <3 Опитах да я украся, но си изглежда все така безформена. 😄
Мнението беше редактирано от Диляна на 02.11.17 16:00.
02.11.17
16:12
Дай рецепта за тортата, Ве :-) .......... нищо, че е калорична, важното е да няма бяла захар!
казано от Deyan на 02.11.17, 16:12:
Дай рецепта за тортата, Ве :-) .......... нищо, че е калорична, важното е да няма бяла захар!
Веднага. ;D Това е оригиналната рецепта: орехова торта с крем кокос. Понеже нямак крем от кокос, а изварата, която бях взела се оказа най-солената, която някога съм опитвала, се наложи да импровизирам с наличните продукти. Ще напиша и моят вариант, който можеше да стане една идея по-сладък, но и така ми харесва.
За блата:
6 яйца
2 с. л. кокосово брашно, 4 с. л. Брашно от елда и 1-2 супени лъжици кокосови стърготини
1 бакпулвер
4 ванилии
2 с. л. мед
100 гр едро смлени орехи
За крема:
400 гр. кисело мляко – 2 % масленост
250 гр. маскарпоне
1 с. л. мед и по желание - 4 пакетчета стевия.
Разбих яйцата в купа и добавих брашното, орехите, бакпулвера, 2 лъжици мед и ванилията. Разбърках добре до получаването на еднородна смес. Разпределих я под формата на голям блат върху намокрена и намачкана хартия за печене. Пекох в предварително загрята фурна за 25 мин на 200 градуса.
Докато блата се печеше, приготвих крема – в купа се изсипва киселото мляко, маскарпонето, кокосовите стърготини, меда и стевията. Разбърква се добре и се прибира в хладилника, докато блата се охлади. След като блата беше охладен, го нарязах на 4 почти 😄 кръгли блата и редувах орехов блат с крема от маскарпоне и кокос. Украсих със сушени сини боровинки и орехи. След това се слага за няколко часа в хладилника.
Дано ти хареса, ако решиш да я пробваш. 🙂
02.11.17
16:24
Много голЕмо тенкс :-) Още довечера ще взема продуктите и естествено ще впрегна жената да овърти тортето ;-)
казано от Диляна на 02.11.17, 16:19:
Веднага. ;D Това е оригиналната рецепта: орехова торта с крем кокос. Понеже нямак крем от кокос, а изварата, която бях взела се оказа най-солената, която някога съм опитвала, се наложи да импровизирам с наличните продукти.
Аз не бих смесила маскарпоне с извара и кокосов крем, дори и да имах и трите налични. Това е много несполучлива комбинация. Кокосовите продукти, особено по-мазните, се смесват лошо с млечни.
ПП: Не мога да си обясня защо синтетичните ванилии са толкова популярни в уж здравосложни рецепти.
Мнението беше редактирано от Margi на 02.11.17 18:11.
казано от Margi на 02.11.17, 18:09:
Веднага. ;D Това е оригиналната рецепта: орехова торта с крем кокос. Понеже нямак крем от кокос, а изварата, която бях взела се оказа най-солената, която някога съм опитвала, се наложи да импровизирам с наличните продукти.
Аз не бих смесила маскарпоне с извара и кокосов крем, дори и да имах и трите налични. Това е много несполучлива комбинация. Кокосовите продукти, особено по-мазните, се смесват лошо с млечни.
ПП: Не мога да си обясня защо синтетичните ванилии са толкова популярни в уж здравосложни рецепти.
Полезно ще е да го знам занапред. Като се замисля, и медът не е добре да претърпява термична обработка, но еднократно едва ли е толкова вредно.
П. П. Досега не съм се сещала да търся алтернатива на тази ванилия. Намерих една в нета, био, на прах, 39 лв. за 20 гр.?! Май разбирам защо синтетичната е популярна. 😄
казано от Диляна на 02.11.17, 21:48:
казано от Margi на 02.11.17, 18:09:
ПП: Не мога да си обясня защо синтетичните ванилии са толкова популярни в уж здравосложни рецепти.Полезно ще е да го знам занапред. Като се замисля, и медът не е добре да претърпява термична обработка, но еднократно едва ли е толкова вредно.
П. П. Досега не съм се сещала да търся алтернатива на тази ванилия. Намерих една в нета, био, на прах, 39 лв. за 20 гр.?! Май разбирам защо синтетичната е популярна.
Разбира се че не се умира от термично обработен мед, но на мен би ми било жал да го похабя така.
Истинската ванилия е доста скъпа и в България е изключително трудно да се сдобиеш с качествена, но не разбирам защо трябва да се ползва изкуствена. Като няма, значи няма. Аз ползвам само когато сме ходили да си заредим от някъде където расте. Дори и по тези места не е евтина и повечето производители, които държат на качеството не я продават на шушулки, нито на прах - а само на алкохолно-воден извлек. Като свърши тази, просто спирам да ползвам. 🙂
02.11.17
22:12
Все е ванилин. Дали ще е под формата на гликозид, дали ще е чист синтетичен ванилин, разлика няма в използването. Има в аромата и тя се дължи не на самия ванилин, а на различни съединения, които присъстват в екстракта от ванилия.
Не виждам пречка да се използват натурално индентични аромати в кулинарията.
Не казах че има разлика в използването, а че използването на синтетична ванилия като цяло не ми допада. Но, всеки си избира какво и как да яде. Много хора скоро ще ядат повече храна създадена в лаборатория, отколкото такава, която расте под слънцето върху почва.
А ванилина в Бабича,който хвалиш-той не се е появил по много естествен начин там и няма общо с спиртни извлеци,шушулки и тн.
казано от nervak на 03.11.17, 09:42:
А ванилина в Бабича,който хвалиш-той не се е появил по много естествен начин там и няма общо с спиртни извлеци,шушулки и тн.
Честно казано, не съм гледала какво точно съдържа бабича, не съм убедена че използват изкуствен ванили, но нщма да споря тъй като нямам точна информация...не съм го и хвалила. Когато има - пия по малко, това се случва веднъж на 6 месеца.
03.11.2017 г.
60 минути йога
Yoga for a Kind Heart and Free Spirit
Да вмъкна малко йога между ваниловите разговори. 😄 Бяха накъсани практики, но поне малко по-дълги.
04.11.2017 г.
Гръб, бицепс и задно рамо:
5 минути загрявка;
1. Придърпване на вертикален скрипец с широк хват -1х25@20 кг; 1х15@35 кг; 1х8@40 кг; 1х10@35 кг;
2. Набиране - 6; 3; 2; 3;
3. Едностранно гребане с дъмбел - 3х9@15 кг;
Суперсерия - 4. и 5.:
4. Привеждане на горен скрипец с прави ръце - 1х15@30 кг; 1х12@35 кг; 2х12@30 кг;
5. Гръбни екстензии - 1х20; 1х15 с 5 кг диск; 1х15 с 10 кг диск; 1х15 с 15 кг диск;
6. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж – 1х20@3 кг; 1х12@6 кг; 1х6@7,5 кг; 1х12@6 кг;
7. Чуково сгъване за бицепс - 1х10@6 кг; 2х8@6 кг;
8. Задно рамо на пек-бек машина - 1х15@20 кг; 3х12@25 кг.
Като за късна тренировка и след чаша розе и чаша вино, мисля, че се получи добре. (Лорди по време на набиранията се отразяват добре на мотивацията 😄) Цял ден думках въглехидрати, а в последните две, даже три седмици на моменти се тъпча ненужно и скоро ще почне да ми проличава. Не се чувствам добре така. Изцяло емоционално хранене, което ми нарушава режима, с който иначе не се чувствам ограничена или лишена от нещо. Обмислям да започна да описвам пак храната за известно време - докато започна да си постигам целта или докато не го усетя обременяващо, както се е случвало.
Качвам две-три снимки, докато още не се е скрило това, което е започнало да се показва. 😄 Дано не се и скрива де.
05.11.2017 г.
Храна:
бананово-овесена палачинка; половин кофичка кисело мляко 2 %; 2 парченца черен шоколад с лешници;
1 голяма зелена ябълка;
1 фпх, свинско с праз лук и чушки;
3 варени яйца, сирене, маслини, краставица, домат и самардала (за пръв път пробвам тази подправка, не е лоша, макар самардалата да е едва 28 %);
1 варено яйце, половин кофичка кисело мляко 2 %.
Тренировка за гърди, трицепс и странично рамо:
Загрявка - 5 минути;
1. Изтласкване от наклонен лег - 1х20@6 кг; 1х15@20 кг; 1х8@35 кг;
2. Изтласкване от хоризонтален лег - 1х8@45 кг; 1х12@40 кг; 1х8@35 кг;
3. Кросоувър - 1х12@10 кг; 1х5@15 кг; 2х12@10 кг;
4. Кофички на пейка - 1х13; 1х12; 2х10; + 2 кофички на успоредка;
5. Трицепсово разгъване на скрипец над глава - 1х12@25 кг; 3х12@20 кг;
6. Повдигане на ръце встрани - 1х20@3 кг; 1х12@6 кг; 1х9@7,5 кг; 1х12@6 кг.
Имаше полза от това, че вчера се надумках с въглехидрати - днес направих два ЛР на лежанката. 😄 И мисля, че успях да направя 2 цели кофички, ама не съм сигурна - може само да съм усещала, че спускам до долу, а всъщност да не е било така. Въпреки това, ги отбелязвам, пък скоро трябва проверя със сигурност мога ли ги или не. 😄 Много обичам да тренирам в събота малко преди или на обяд - 2-3 човека сме в залата, увеличават музиката и най-вече - тази е, която ме надъхва за силни тренировки.
Преди обяд сготвих месната манджа, сега отивам да правя една-две постни с любимото ми киноа. Хубава неделна вечер!
Мнението беше редактирано от Диляна на 05.11.17 22:13.
06.11.2017 г.
Храна:
бананово-овесена палачинка със сушени сини боровинки; половин кофичка кисело мляко 2 %; 2 парченца черен шоколад с лешници;
2 парчета печена тиква с 1 с. л. сусамов тахан (70 % тахан, 30 % пчелен мед);
1 фпх, запеканка с тиквички и киноа, 1 веган кюфтенце от вчерашните и 2 варени яйца; 1 лукче;
план:
1 варено яйце и половин кофичка кисело мляко 2 %;
3 варени яйца, сирене, и домат, 1 лукче.
Първите 8 минути от
One Hour Beach Yoga Class with Kino
Ред. Планът беше 56 минути йога, но се реализираха само 8. Утре, надявам се, повече.
Мнението беше редактирано от Диляна на 07.11.17 12:55.
06.11.17
15:14
Мнооооого красива.
Къде са правени снимките, вообще не ми е познато.
казано от Bart Simpson на 06.11.17, 15:14:
Мнооооого красива.
Къде са правени снимките, вообще не ми е познато.
Благодаря! 🙂 В Будапеща, при Рибарските кули.
06.11.17
15:35
Само съм минавал през Унгария.
07.11.2017 г.
Храна:
Бананово-овесена палачинка и половин кофичка КМ 2 %; 2 парченца черен шоколад с лешници;
1 голяма зелена ябълка;
1 фпх, последните веган кюфтенца и 2 варени яйца; 1 с. л. сусамов тахан (от този с меда - не ми харесва особено, чистият тахан е по-вкусен и изкушаващ);
План:
Кофичка КМ 0,1 % с доза протеин;
3 варени яйца с извара, маслини, краставица, домат и самардала.
Почти всеки ден пия фрапе с мляко, без захар, както и две нормални кафета, но не ги описвам.
Ред.: след тренировката - 3 парчета локум.
30 минути йога
56 минути йога
One Hour Beach Yoga Class with Kino - без гарваните, светулките и стойките на глава (замествах ги с други пози - рало, свещ и други)
За сметка на вчерашния неуспех с дългата практика, днес - “наваксах” с час и половина йога. ^_^
Хубав вторник!
Мнението беше редактирано от Диляна на 07.11.17 22:02.
Вместо в четвъртък, тренирах краката днес. Добре че йогата беше по-рано през деня, че хич нямаше да е добре да разтягам и веднага след това - да натоварвам мускулите. Та да доопиша активността:
Тренировка за крака и корем:
5 минути загрявка на велоаргометър;
1. Клек – 20 повторения със собствено тегло; 1х15@20 кг; 1х12@30 кг; 1х10@40 кг; 1х8@50кг;
2. Бг клек - 3х8@12 кг;
3. Бедрено сгъване - 1х15@20 кг; 1х13@25 кг; 1х12@30 кг; 1х8@35 кг - не бяха добри повторения, надцених се с тези кг;
4. Разтваряне на бедра на абдуктор машина - 4х15@40 кг;
5. Затваряне на бедра на аддуктор машина - 1х15@45 кг; 3х15@50 кг;
6. Повдигане на пръсти на един крак за прасец – 3х15;
7. Повдигане на крака от стенд - 2х20; 1х15;
8. Коремни преси на машина - 1х20@40 кг; 1х20@50 кг; 2х15@50 кг.
На най-тежката серия на клека върнах кг на 50, защото нямах познат и сигурен човек, който да ме пази и не исках да рискувам. Само 5 кг разлика, но се усеща като много по-голяма. 😄 Доволна съм от серията, за разлика от друг път дясното коляно почти не отиваше навътре.
Отбелязвам, че почти след всяка тренировка за крака ме боли коремът. Казаха ми, че вероятно е от срастванията след операциите. Дано отмине.
Мнението беше редактирано от Диляна на 14.11.17 19:43.
А няма ли дискове по 1.25, за да качиш малко по-плавно клека, щом 55 са ти тежки, а 50 вече си ги клякаш безпроблемно ☺️
казано от Sanya на 08.11.17, 06:34:
А няма ли дискове по 1.25, за да качиш малко по-плавно клека, щом 55 са ти тежки, а 50 вече си ги клякаш безпроблемно ️
Може да пробвам следващият път. 🙂 (bow)
08.11.2017 г.
Храна:
Бананово-овесена палачинка, половин кофичка КМ 2,9 % и парченце черен шоколад;
1 голяма зелена ябълка;
Половин ч. чаша варена червена киноа, 2 яйца, домат, краставица и сирене; 1 ч. л. сусамов тахан;
Предстои:
Другата половина на КМ, 1 варено яйце; 1 ч. л. сусамов тахан
2 варени яйца, 1 жълтък, 1/3 ч. ч. варена киноа, сирене, маслини, домат и краставица.
Ред. Вечерях рано и по-късно изядох още една краставица.
Някой да има идея за протеинова нисковъглехидратна следобедна закуска, с която мога да разннообразя киселото мляко и яйцата?
71 минути йога, от които:
30 минути
41 минути
Backbend Madness
Може и да съм качвала първата картинка, но е много вярна, затова - пак. 😄
Мнението беше редактирано от Диляна на 08.11.17 20:26.
08.11.17
13:22
There are no tricks…...
09.11.2017 г.
Храна:
Бананово-овесена палачинка, половин кофичка КМ 3,6 % и парченце черен шоколад;
1 зелена ябълка;
1 фпх, мусака от тиквички и кайма от чисто месо, маслини; 1 с. л. сусамов тахан;
Предстои:
половин кофичка КМ 2%, 1 варено яйце и 1 мандарина;
чаша розе;
карфиолен огретен с киноа и моркови, 1 варено яйце; краставица и домат; 1 лукче.
24 минути йога
Yoga and Meditation for a Peaceful Heart
Мнението беше редактирано от Диляна на 09.11.17 22:17.
10.11.2017 г.
Храна:
Бананово-овесена палачинка, половин кофичка КМ 2 % и парченце черен шоколад;
1 червена ябълка;
1 фпх, свинска пържола и “ориз” от карфиол с подправки, маслини; 1 с. л. сусамов тахан;
Предстои:
60 гр. микс сурови ядки и стафиди (бях забравила, че от ядките става добра следобедна закуска); половин детска бисквтита;
карфиолен огретен с киноа и моркови, 1 варено яйце; краставици и домат; 1 лукче.
55 минути йога:
40 минути
15 минути
Beach Yoga for Strength, Flexibility and a Calm Mind
Сутринта купих просо, гречка, овесени ядки, някакъв микс за салати от боб мунг и черна леща, отедлно вкъщи имам брашно от елда, от спелта, фурми, сушени смокини, орехи, джинджифил на прах, разни нови за мен подправки... Правя си здравословен “щанд” в кухнята. 😄 Покрай новите рецепти, които напоследък пробвам, преоткрих подправките. И открих, че като имаш предварителен план за храната и я разнообразяваш (дори същите продукти, но поднесени по различен начин), е много по-лесно и приятно да си стриктен в режима си. Опитвам се да спазвам РБД, с нея се чувствам най-добре.
Та днес или утре трябва да измисля какво да забъркам с продуктите, които имам. Въртят ми се разни идеи за бисквитки и мъфини. 🙂
Мнението беше редактирано от Диляна на 11.11.17 13:31.
Може ли и рецепта за карфиоления огретен?😍😊
Мнението беше редактирано от Bubsi на 10.11.17 14:09.