Старт към промяна

Прескочи до:

05.12.17
13:32

Да тренираш структурирано според целите си и съобразено с възможностите си. Нещо, което в груповите тренировки, особено тези титулувани с “кросфит” няма как да стане или става много бавно и с много повече усилия.
А масово хората не искат да са машини, а просто да се стегнат, да са малко по-силни и издръжливи и нищо да не ги боли. Все неща, които се постига и с много по-малко усилия и по-прости тренировки.

05.12.17
14:00

казано от James Hinks на 05.12.17, 13:32:

Да тренираш структурирано според целите си и съобразено с възможностите си. Нещо, което в груповите тренировки, особено тези титулувани с “кросфит” няма как да стане или става много бавно и с много повече усилия.
А масово хората не искат да са машини, а просто да се стегнат, да са малко по-силни и издръжливи и нищо да не ги боли. Все неща, които се постига и с много по-малко усилия и по-прости тренировки.

Разбрах идеята, но това структуриране на упражнение ми е малко трудничко (все взаимствам оттук-оттам)
Добре де - ако не ти е проблем, хвърли един поглед на едната или двете тренировки, които съм вписала тези дни. Как ги преценяваш за домашни условия?

05.12.17
15:24

Като за домашни тренировки са ОК. Абсолютно достатъчни за да не ходиш на Лаута примерно.
Съвсем отделен въпрос е, че идея си нямам какво целиш с тях, нито пък какво можеш и как го можеш. Един вид си давам мнението абсолютно наизуст.

06.12.17
10:01

казано от James Hinks на 05.12.17, 15:24:

Като за домашни тренировки са ОК. Абсолютно достатъчни за да не ходиш на Лаута примерно.
Съвсем отделен въпрос е, че идея си нямам какво целиш с тях, нито пък какво можеш и как го можеш. Един вид си давам мнението абсолютно наизуст.

Благодаря ти за мнението!
Колкото до целите, комплексни са - на първо място едни 4-5 кг  не ми дават “мира”, стягане, оформяне, релеф, сила, кондиция, да вдигна кг на тежестите за доста упражнения, да се набирам на лост (тва ми е голям зор)  и т.н и т.н  🙂

06.12.17
10:54

🙂 Да взема да се впиша и дай-боже това постоянство да бъде и занапред!

Тааа, тренировката вчера - уж идеята ми беше 3-4 кръга,  Да ама Не.
Успях само 1 кръг с времетраене 25 мин., подпалка на бедра, ръце и т.н
60 секунди работен интервал за всяко упражнение, определено ми идва в повече.
Може би за да направя 3-4 кръга е по добре да работя 35 /45 секунди или другия вариант е на бройки за упражнения.

Сутрешни упражнения “Петимата тибетци” (бях ги занемарила), добре ми се отразяват на ставните болежки.

Храна: 06.12.2017

З.: Капучино + закуската от предните дни
О.: Салата зеле, карфиол, 1с.л зехтин, 4 маслини, 2 яйца + 50 гр. извара
С.З: Плод
В: Вероятно печен шаран със салатка зеле ( дано да не посегна на виното, че ми е голяма слабост)

Тренировка: 3 кръга/10 бр.
1. 2 лицеви опори, скок до клек, пудовка 12 кг,  2 пъти изправяне
2. С ръце върху гири 10 планински катерач с коляно към срещуположна ръка, скок до клек, бицепсово сгъване, изправяне с гири над глава.
3. От обратна дъска със свити крака на 1 крак, странична коремна преса срещуположен лакет към коляно.
4. Като 3 другата страна.
5. От дъска 2 гири към срещуположен глезен, ренегадско грабене ЛЯВА ръка.
6. Като 5 ДЯСНА ръка.
7. Напад напред-назад ЛЯВ крак център - гири 8 кг
8. Напад напред-назад ДЕСЕН крак център - гири 8 кг
9. Плие клек - пудовка 12 кг
10. От клек, с редуване гира встрани и нагоре.

Честит Никулден!

06.12.17
12:54

казано от Andji на 06.12.17, 10:01:

Колкото до целите, комплексни са - на първо място едни 4-5 кг  не ми дават “мира”, стягане, оформяне, релеф, сила, кондиция, да вдигна кг на тежестите за доста упражнения, да се набирам на лост (тва ми е голям зор)  и т.н и т.н

Ти си тръгнала с голямата кошница 🙂

07.12.17
10:22

казано от kaloyan на 06.12.17, 12:54:

казано от Andji на 06.12.17, 10:01:

Колкото до целите, комплексни са - на първо място едни 4-5 кг  не ми дават “мира”, стягане, оформяне, релеф, сила, кондиция, да вдигна кг на тежестите за доста упражнения, да се набирам на лост (тва ми е голям зор)  и т.н и т.н

Ти си тръгнала с голямата кошница

Най-важно е, че голямата кошница е пълна с цели! 🙂

07.12.17
11:09

Привет!

Вчера всичко мина по график - тренировката си я спретнах в зала, доволно!
Шарана някъде избяга по трасето, но пък си хапнах сочно домашно пилешко (150гр.), 3-4 маслини, салата - винцето беше 2-3 глътки.

Сутрешно разтягане: “Петимата тибетци”
Храна:
З. : 2 райски ябълки, шепа орехи (10 гр), 60 гр. извара, 100 гр. к.мляко
О.: Карфиол - зеле туршия/160 гр. патешко от бут/3-4 маслини
В.: Пилешка супа със зеленчуци - спанак, морков, карфиол

Открих си една програма на Генади Генадиев, какво е мнението Ви за тренировките, ок ли е?
Пробвах да кача файла, който е PDF, но не ми се получава.
Смятам днес да пробвам ден 1, който е:
А: Клек - серии 5, повторение 5, почивка 60 с.
В1; В2: Румънска тяга; Лежанка с дъмбели - 15 мин. макс.бр. повторения за времето, с тежести за 10 повторения;
С1; С2: Напади, гребане с кабел - 15 мин. макс.бр. повторения за времето, с тежести за 10 повторения;
D1; D2: Арнолд преси от стоеж, докосване на пръсти - 15 мин. макс.бр. повторения за времето, с тежести за 10 повторения;

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Andji на 07.12.17 11:10.

07.12.17
13:37

Пълна боза от 5х5 и ЕДТ.
За твоите цели ти трябва само едно разумно преценено силово натоварване + интервална работа с пудовката и/или СТ(примерно).

11.12.17
14:27

🙂 Яба даба ду!

Да споделя:
Петък, събота, неделя - храната бива, като изключим, че в събота и то преди лягане, изпапках една кутия с бисквити. . :(
При мен се получава следното, в ден от седмицата избухвам откъм бисквитки и глезотийки
Най вероятно нещо не се храня както трябва, за да прибягвам към “БОКЛУЦИ” и то вечер, а и винце пих  🙂

Тренировки:
08.12
(петък)
Интервална тренировка без почивка
25 интервала 30/30 - 25 мин

1. Дълъг скок, скок до Дъска, лицева опора, 3 стъпки на ръце назад до клек
2. Гребане със скок
3. Клек с ускукване на дясно/ляво коляно , клек със скок
4. Усукан напад с ръце към задния крак, изправяне с лек скок
5. 2 скока на 1 крак – другия крак докосване на стъпало
6. Като 4. В ДЯСНО
7. Планински катерач „Около света“
8. Мелачка за корем с гири по 5 кг
9. Маршируване от обратна Дъска
10. Скачащи напади с редуване

Тренировка: 10.12

Интервална тренировка
10 интервала 120/15

1. Тръстери с гири
2. Обратна дъска на ЛЯВ крак, повдигане на ДЕСЕН крак и ханш
3. Гребане ДЯСНА ръка
4. Като 2. Другия крак
5. Гребане ЛЯВА ръка
6. Лицеви опори
7. Дъска
8. 4 високи колене – 4 ножица – 4 подскоци Звезда
9. Ренегадско гребане с гири 8 кг.
10. Кълбо назад – изправяне на 1 крак – редуване на краката, но пък с помощ на ръцете

Понеделник: 11.12.
З.: омлет от 2 яйца/3 маслини и карфиол
О: Ориз от карфиол с 150 гр. задушена кайма
В.: Пилешка супа с карфиол, спанак, моркови

Тренировка: Домашно

Всяка комбинация се изпълнява в 6 интервала 10/10

Комбинация 1
Скок на ЛЯВ, ритник с ДЕСЕН крак
Скок на ДЕСЕН, ритник с ЛЯВ крак
Лицеви опори

Комбинация 2
Клек със собствено тегло
Клек със скок
Скачащи напади с редуване

Комбинация 3
Гребане ЛЯВА ръка
Едновременно раменна преса ЛЯВА ръка и напад ДЕСЕН крак напред
Гребане ДЯСНА ръка
Едновременно раменна преса ДЯСНА ръка и напад ЛЯВ крак напред

Комбинация 4
Пул овър
Задържане в коремна преса, гири ляво-дясно
Пеперудена коремна преса с гири

Комбинация 5
Дъска на лакти, изправяне на длани, води ЛЯВА ръка
Дъска на лакти, изправяне на длани, води ДЯСНАА ръка
Повдигане на торса

Комбинация 6
Бърпи без лицева опора
Скачане на въже
Високи колене

Комбинация 7
От обратна дъска със свити крака, повдигане на ЛЯВ крак
От обратна дъска със свити крака, повдигане на ДЕСЕН крак
От обратна дъска със свити крака, повдигане на ханш на 2 крака

Комбинация 8
Дъска на срещуположна ръка и крак+лакет към срещуположно коляно ЛЯВА ръка и ДЕСЕН крак
Дъска на срещуположна ръка и крак+лакет към срещуположно коляно ДЯСНА ръка и ЛЯВ крак

Комбинация 9
Бърпи с лицева опора
Суинг с гири в ЛЯВА ръка
Суинг с гири в ДЯСНА ръка

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Andji на 11.12.17 14:29.

11.12.17
14:30

казано от James Hinks на 07.12.17, 13:37:

Пълна боза от 5х5 и ЕДТ.
За твоите цели ти трябва само едно разумно преценено силово натоварване + интервална работа с пудовката и/или СТ(примерно).

Мерси, ще го имам предвид 🙂

12.12.17
11:35

Алоха! 🙂

12.12.
7:00 - “Петимата Тибетци” + 10 мин. кардио/30 с. раб. интервал (скачане на въже, джакове, бегач)

Храна:

З. Капучино - крем от 60 гр. извара/1 райска ябълка, канела,15 гр. орехи
О.: Зелева салата с 1 с.л зехтин, печена чушка, 150 гр. свинска пържола/3-4 маслини
С.З: 80 гр. извара с печена чушка.
В.: Туршия + 150 гр. свински кюфтак с настърган морков
Днес  Субашка, ще идва в Пловдив да представя втората си книга “Кажи  не на глада”, Ще ми се да отида и дано успея, допада ми като личност!
Имам първата и книга “Генът”, която ми даде по точна яснота за емоции, хранене, тренировки и т.н.

Спорта за днес ще стане ясен по-късно.
Ако успея да тренирам, най вероятно ще бъде следното:

8 упр., 3 -4 кръга
- клек с ритник (60 с.)
- лицеви с отместване (30 с.)
- високо коляно с топка 3 кг (60 с)
- Бърпи на една ръка (30 с)
- страничен напад с гири 8 кг (60с)
- планински катерач (30 с)
- коремни ( 60 с)
- скок клек със завъртане (30 с)

🙂

Мнението беше редактирано от Andji на 12.12.17 11:37.

14.12.17
14:46

Привет сладури! 🙂

14.12.
7:00 - “Петимата тибетци”
Храна:
З. 70 гр. извара+100 гр. кисело мляко/круша, канела, 15 гр. ядки
О. Салата зеле с 150 гр. кюфте
С.З: Ябълка - хапна ли следобед плод, корема се подува сериозно

В: Салата от домати, краставици, 4 маслини, 150 гр. извара

Според вас, защо когато  закусвам сутрин с млечни продукти, получавам киселини и дискомфорт в стомаха и след около час пак съм гладна?

Тренировка: 2 кръга - 10 бр.
1. 2 лицеви опори, скок до клек, 2 пъти изправяне със скок с повдигане на коляно и завъртане към него.
2. С ръце върху гири 10 планински катерач с коляно към срещуположна ръка, скок до клек, бицепсово сгъване, изправяне с гири над глава.
3. От обратна дъска със свити крака на 1 крак, странична коремна преса срещуположен лакет към коляно.
4. Като 3 другата страна.
5. От дъска 2 гири към срещуположен глезен, ренегадско грабене ЛЯВА ръка.
6. Като 5 ДЯСНА ръка.
7. Напад напред-назад ЛЯВ крак център - с гири по 8 кг
8. Напад напред-назад ДЕСЕН крак център с гири по 8 кг
9. Плие клек с повдигане на стъпало с тежест 10 кг
10. От страничен планк, изнасяне на дясно коляно
11. Като 10. Другия крак.
12. От клек, с редуване гира встрани и нагоре
13. 60 с. суинг
14. 45 с. суинг с редуване на лява/дясна ръка

15.12
7:00 “Петимата тибетци”
Хранна
З. 200 гр. кисело мляко, 15 гр, ядки от кайсии, 150 гр. круша
О: Туршия с 150 гр. патешки бут
С.З: имам плод, но може и да не го отразя
В: Пилешка супа с карфиол и морков

Тренировка:
Кръгова тренировка 3 части
След всеки кръг се изпълняват 10 бърпита

I част – 2 кръга
1. От Дъска гира към срещуположен глезен (куче с муцуната надолу на 1 ръка) + гира напред до ръка, торс, крак в една линия – 30 повторения ЛЯВА ръка държи гира
2. Едновременно повдигане на торс и крака + усукване на торс ляво-дясно – 10 с тежест 8 кг
3. По корем с постоянно повдигнати крака – повдигане на торс+ръце встрани – 10 с тежест 8 кг
4. Като 1. ДЯСНА ръка
*След тези 4 упражнения – 10 Бърпита и след това още един кръг

II част – Активация на глутеуси – 1 кръг
1. Качване и слизане от стол с ляв крак – 25 бр с гири 8 кг
2. Качване и слизане от стол с десен крак  – 25 бр. с гири 8 кг

П.С. На Субашка не успях да отида, но пък един познат ходи, оказа се, че не съм изпуснала кой знае какво, по негови думи, представянето на книгата било общи приказки.

🙂

Мнението беше редактирано от Andji на 14.12.17 14:48.

14.12.17
14:48

казано от Andji на 14.12.17, 14:46:

представянето на книгата било общи приказки.

То всичко е общи приказки при нея.

14.12.17
14:57

След като цялата и философия се въртеше около хранене и трениране без въглехидрати, изведнъж тотално обърна палачинката, а вече пише и книги? Криско #2! Трябва да си леко объркан, да не казвам тъп, за да си купиш книгата и или да и плащаш за да те тренира.

14.12.17
14:58

Според вас, защо когато  закусвам сутрин с млечни продукти, получавам киселини и дискомфорт в стомаха и след около час пак съм гладна?

Имаш лактозна непоносимост? Ако ги ядеш следобед или вечер същите неща по- различно ли е положението?

14.12.17
15:31

Имам чувството ,че аз съм единственната,която не харесва Инес Субашка и Руми Илиева.Особено втората ми причинява киселини в стомаха 😄

ДЕ

14.12.17
15:41

казано от Martina Simeonova на 14.12.17, 15:31:

Имам чувството ,че аз съм единственната,която не харесва Инес Субашка и Руми Илиева.Особено втората ми причинява киселини в стомаха

Спокойно, има и хора, които даже за първи път чуват тези имена - като мен например!

15.12.17
09:56

казано от Димо на 14.12.17, 14:58:

Имаш лактозна непоносимост? Ако ги ядеш следобед или вечер същите неща по- различно ли е положението?

Мерси Диме!
Изчетох за нея (най вероятно е това), симптоматиката, като  подуване на корема, киселини и “куркане” на червата го има. “Зарибих се” от известно време да пия капучино, забелязвам, че е същото положение.
Много рядко ям следобед или вечер млечни, но сякаш тогава е по добре положението.

15.12.17
10:29

🙂 Юхуу

Вчера не успях да тренирам, братчеда се прибра от Англия, та с него дъра-бъра + компания от 375 мл. вино розе. Вечерята беше телешка супа.
Все се заричам през седмицата да не пия вино, дори ми се ще въобще да не консумирам,  на другия ден ми е мега гадно, като мърда съм, липса на енергия - та така....

Планът за днес:
1.  Тренировката  от вчера

Храна:

З.: Омлет от 1 яйце/80 гр. извара/рандосан морков, гарнитура задушен карфиол
Определено е по добре от киселото мляко.
О.:  Салата от спанак, карфиол, почена чушка + 150 гр. домашно свинско кюфте
С.З.: Дип от варено яйце, 50 гр. извара, печена чушка
В. : Салата зеле/моркови, свинско шишче 150 гр.

ДОскоро!

15.12.17
14:34

Да впиша, промених си решението за тренировката.
Бях позабравила Kaisa Keranen, сега и гледах една нова тренировка и мисля да си я спретна довечера.
За това иде реч:
https://www.instagram.com/p/BcqJaT5lKSo/?taken-by=kaisafit

Какво Ви е мнението?

🙂

26.01.18
10:55

Привет банда, тук съм!

Да си споделя, налегнаха ме едни здравословни проблеми, но се надявам с времето всичко да се регулира.
От дълги години съм с Хашимото, ТСХ ми е станало 3,75, кофтито е, че ФСХ е скочило на 19, в момента  съм на Л -тироксин, селен и Иногинол. Обременяването с глюкоза, също не е много ок.
Много се кандърдисвах дали да почна приема им, но накрая се предадох. Другия момент е, че като цяло аз се чувствам добре, но ....

Оказва се, че качването на кг и трудното сваляне е именно от гореспоменатото.
Смятам да се ориентирам към АИП (Автоимунен протокол на хранене или ВМХ хранене). Умувам!

Ако има някой по на “ТИ” с материала, моля да споделя опит 🙂?

По-отношение на тренировки, стремя се 4-5 пъти в седмицата, но последните 2 седмици нещо си повредих крака и акцента беше върху горна част на тялото.

ТА....26.01
Храна:
З. Омлет от 2 яйца, шепа спанак и сушени домати
О. Салата спанак, коприва, моркови, цвекло, 1 с.л зехтин +150 гр. свинско кюфте
С.З. Парче торта от 2 с.л овесени ядки, морков, 1 яйце, шепа червена боривнка и 60 гр. извара
В. Салата цвекло и моркови и суджук

Тре[color=red]нировка: 3-4 кръга[/color]
1. 10х (1бърпи+6 високо повдигнато коляно)
2. 12 румънска тяга - 16 кг
3. 10 косак клека с ластик на всяка страна
4. 15 Глутеус мост на един крак (първо на единия, после на другия)
5. 15 гребане с две ръце от стоеж
6. 16 ренегатско гребане (х8 на ръка) -  8 кг
7. 20 руско усукване (х10 на страна) - 12 кг.
8. 15 повдигнатия на крака от лег
9. 20 клек с докосване на пръсти (х10 на страна)

Поздрави! 🙂

Мнението беше редактирано от Andji на 26.01.18 10:56.

26.01.18
20:19

Здравей Andji 😊
Аз съм на автоимунен протокол от няколко години (с малки залитания и то последните месеци). При мен работи безотказно, обаче съм и доста стриктна.
Нямам Хашимото, но съм изчела, може би почти всичко по темата и Хашимото би трябвало да се влияе, дори може би по-положително от моите проблеми. 
Това за мен е най-доброто, което може да прочетеш по темата. Изобщо сайтът на мацката предлага супер подробна информация за автоимунните заболявания и автоимунния протокол, както и много рецепти.
Надявам се да съм била полезна и успех!

15.03.18
14:50

казано от Mara Croft на 26.01.18, 20:19:

Здравей Andji 😊
Аз съм на автоимунен протокол от няколко години (с малки залитания и то последните месеци). При мен работи безотказно, обаче съм и доста стриктна.
Нямам Хашимото, но съм изчела, може би почти всичко по темата и Хашимото би трябвало да се влияе, дори може би по-положително от моите проблеми. 
Това за мен е най-доброто, което може да прочетеш по темата. Изобщо сайтът на мацката предлага супер подробна информация за автоимунните заболявания и автоимунния протокол, както и много рецепти.
Надявам се да съм била полезна и успех!

Много ти благодаря, макар и късно! 🙂 Запознах се с протокола в детайли, изключително стриктен, елиминационен - нямам проблем с нищо друго, но млечните са ми “големия бич” (обичам си к.мляко, извара, сирене, яйца)! :(

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1