Garbage in, garbage out

Прескочи до:
ДЕ

13.12.17
12:00

Ама ти до Пловдив ходиш, за да те проверяват лично, дали тренираш както трЕбе, какво е нивото ти и т.н. или аз нещо не съм разбрал ?

13.12.17
12:43

казано от Deyan на 13.12.17, 12:00:

Ама ти до Пловдив ходиш, за да те проверяват лично, дали тренираш както трЕбе, какво е нивото ти и т.н. или аз нещо не съм разбрал ?

В една определена част на Пловдив физичните закони са леко изменени и гравитацията не е точно като земната. 🙂

13.12.17
13:07

казано от Deyan на 13.12.17, 12:00:

По-разсъдливите постъпват така. Пестят си много от “проба-грешка” с едно идване.

14.12.17
10:55

Ако имах възможност като логистика и време, щях да съм при Сашо всеки месец. Не е само въпроса в максовете, а в специфика на движенията които той може да съобрази индивидуално. Аз например, имам малко повече мобилност и съответно промени в позицията на таза при тягата, ширината на хвата при раменната, разкрача при клека правят чудеса. При мен като цяло не е въпроса само да правя “нещо”, а да извличам максимума от заниманията с минимум време и усилия. За това се възползвам от неговите знания и мисля че това е едно от най-разумните инвестиции които съм правил откакто започнах да тренирам. А като преки резултати - имам тяга с почти два пъти теглото си, за раменна малко не ми достига да бутна СТ, набиране на въже с 2/3 СТ и т.н.т както и приличен процент подкожни мазнини. Тренировките ми рядко надвишават 40 минути с все разтягане и мачкане след тях. It’s good enough for me.

Мнението беше редактирано от Splash на 14.12.17 11:07.

16.12.17
13:23

Тренировка А
- зерчер клек 4,4,4,4 х 70 кг.
- раменна преса 4,4,4,4 с 40 кг.
- високо изтегляне 4,4,4,4 с 40 кг.
в кръгове през 3 минути
* бедрено разгъване една - дроп серия от единичка
* два трисета външна ротация - пълна чаша - ластик пред гърди

Коментар
Предната тренировка А, трябваше така да изглежда. Нищо не ми тежеше, навсякъде с аванс. Малко мачкане, висене и стойки, довечера ще си направя и разтягането.

Мнението беше редактирано от Splash на 16.12.17 13:23.

18.12.17
13:41

Тренировка Б
- тясна тяга 4,4,4,3 х 110кг. (+10)
- набиране 4,3,3,3 х 25 кг.
- лег 4,4,4,8 х 80 кг.
- силово гребане 4,4,4,4 с 26кг
- кофички 4,4,4,4 х 25кг. (+5)
всички серии по ред, с по минута почивка
* румънска тяга 8,10 с 70кг
* бедрено сгъване една - дроп серия от единичка
* висене, стойки, ролер

Коментар
Хубава, лека тренировка. Лег с щанга беше толкова лек че последната четворка отиде на осмица.

П.С. Аз ли остарявам, или форума толкова се е променил, че почти не мога да го позная...

18.12.17
14:13

казано от Splash на 18.12.17, 13:41:

П.С. Аз ли остарявам, или форума толкова се е променил, че почти не мога да го позная...

Какво имаш предвид, много двуяко изглежда така написано ?

20.12.17
13:16

Тренировка А
- зерчер клек 4,4,3,3 х 75 кг. (+5)
- раменна преса 4,4,4,4 с 45 кг. (+5)
- високо изтегляне 4,4,4,4 с 45 кг. (+5)
в кръгове през 3 минути
* бедрено разгъване една дроп серия от десятка
* висене, стойки, мачкане

Коментар
Доволен съм и от тренировката, на зерчер тройките можеха да са четворки, но корема започна да изпуска и не ми се правеше компромис с техниката. Още две-три завъртания на А и Б и ще има промени.

Храна
- кафяв кръгъл ориз, маслини, спанак, яйца с масло и мляко, чери домати
- два стаута на Белхавен
- лимецов хляб, хумус, гуакамоле, зелена салата с краставици, пресен лук и семена, фурми

Мнението беше редактирано от Splash на 20.12.17 17:03.

21.12.17
15:31

Почивен от залата, но кошмарен в офиса ден. Довечера съм планирал да отделя 30-тина минути на ролер/апликатор, както и поне 12 часа сън. Утре - тяга.

Храна
- скумрия на скара, зеле и моркови, цвекло, маслини
- черен ориз с прясно чили, корен джинджифил, корен куркума, чесън и пипер; четири яйца с кокос, краставици със зехтин и балсамико

Мнението беше редактирано от Splash на 21.12.17 16:03.

22.12.17
11:07

Тренировка Б
- тясна тяга 4,4,4,3 х 115кг. (+5)
- набиране 4,4,3,3 х 25 кг.
- лег 4,4,4,4 х 85 кг. (+5)
- силово гребане 4,4,4,4 с 30кг (+6)
- кофички 4,4,4,4 х 25кг.
* румънска тяга 10 с 70кг
* бедрено сгъване една - дроп серия от единичка
* висене, стойки, ролер, разтягане

Коментар
Тягата “потръгна”, лега също добре. На силовото гребане махнах гриповете и съответно вдигам полека тежестите. Днес засичах едната минута почивка. След интервалите това ми се вижда адски много време. Кофите ги правих през 15т-ина секунди, всичко друго - стриктно. Между упражненията отиваше повече време, но доста народ тренира “за празниците” и залата беше сравнително пълна за 7:30 сутринта.

Храна
- от вчерашния ориз с добавка нахут, малко маслини и каперси, печена чушка, пет яйца в масло, орехи
- печен сладък картоф с розмарин, овче сирене, салата зеле със зехтин и черен пипер
*добавям два малки стаута на Де Молен

Мнението беше редактирано от Splash на 22.12.17 15:56.

23.12.17
12:26

Днес повече сън и малко йога следобед. Утре ще се кляка.

Храна
- зелена салати, чери, краставици, мая и ядки; печен сладък/нормален картоф; 100-тина гр топло пушена сьомга
- ризото с арборио, гъби, пармезан, прясна мащерка; зелена салата с чери, зехтин и балсамико

Мнението беше редактирано от Splash на 23.12.17 21:21.

24.12.17
13:17

Тренировка А
- зерчер клек 4,4,4,4 х 80 кг. (+5)
- раменна преса 4,4,4,4 с 50 кг. (+5)
- високо изтегляне 4,4,4,4 с 50 кг. (+5)
в кръгове през 3 минути
* висене, разтягане, стойки, мачкане

Коментар
Адски лекия  клек, не го усетих, не знам на какво се дължи но си ги кляках все едно само лоста. Всичко останало също много добре. Ей така да можеше да е всяка тренировка, с червено на всички движения.

Храна
- четири яйца на очи с масло и пипер, ризото с гъби, печен сладък картоф, маслини и чери
- сурови орехи, бадеми, кашу и шоколад
- няколко вида салати, лозови сърмички

25.12.17
11:35

Малко йога, мачкане и апликатор днес както и доста вървене.

Храната
- голяма зелена салата със семена и ядки, боб в гърне
- пъстърва с билки, салата бейби спанак и тиквички, ориз с гъби и мащерка
- два стаута

Честита коледа и весели празници!

Мнението беше редактирано от Splash на 25.12.17 11:36.

26.12.17
20:38

Абсолютен мързел и над 12 часа сън, утре вече ще се тренира.

Храната
- кисело мляко
- пъстърва с билки на фурна, по малко от ориз с гъби и булгур с чушка, морков и гъби
- кисело зеле с пипер и зехтин, пъстърва с билки на фурна, печен сладък картоф, картоф с магданоз, бадеми и кашу

Мнението беше редактирано от Splash на 26.12.17 21:03.

27.12.17
16:51

Тренировка Б
- тясна тяга 4,2,3,1 х 115кг.
- набиране 4,4,3,3 х 30 кг.
- лег 4,4,4,4 х 85 кг.
- силово гребане 4,4,4,4 с 32кг
- кофички 4,4,4,4 с 30кг.
* сгъване/разгъване с крив лост 2х10х40кг
* колелце за корем и планк до отказ
* висене, ролер

Коментар
Вчера си нараних кутрето и хвата на тягата изпускаше и за това малко не успях с повторенията. Вдигнах по малко тежестите и като цяло добре. Нямаше опция за тясна тяга и бедрено разгъване за това малко съчинения в свободен стил с последните упражнения. Хубава тренировка, стегнато и сравнително тежко.

Храна
- четири яйца на омлет с кашкавал, кофичка кисело мляко
- бурата с чери домати, пате от грах, праз и мента; кьополу, цвекло на пара, маслини, печен сладък картоф, ризото с манатарки
- домашна питка с масло и пресен чесън, кьопоолу и хумус, два Гинеса

За първи път, когато отивам на гости хората се съобразяват с начина ми на хранене. Бяха се подготвили специално и много вкусно.

Мнението беше редактирано от Splash на 28.12.17 12:18.

28.12.17
12:31

Храна
- четири яйца на омлет с кашкавал, кофичка кисело мляко, малко кисело зеле с пипер и зехтин, голяма салата с бейби спанак, магданоз, краставици и орехи
- индийски дал с кокос и квасен лимецов хляб
- два стаута

Почти направих два месеца с Артро5 и за първи път съм доволен от продукт от този клас, като пряко усещам подобрения.
Пил съм почти всичко и то много, от хрущяли и желатини до специфични “ставни” комплекси, анимъли, ориндж триади и т.н.т Имам проблем с лявото коляно, операция и съответно всички проистичащи от това последствия. Продукта след третата седмица от прием, драстично намали хрущенето и неприятното изтръпване в ставата, особено след ставане от сън. Може би към средата на втория месец, почти спря да ме боли при натоварване. Същото важи и за другите по проблемни стави, забелязвам рязко редуциране в “стъргането” и “хрущенето” - лакти, китки, рамене и врат. Съставките не са нещо особено, но може би качеството и пропорциите им oказват влияние. Споделям с идеята да съм полезен на някой с подобни проблеми.

Мнението беше редактирано от Splash на 28.12.17 21:40.

29.12.17
12:52

Тренировка А
- зерчер клек 4,3,3,3 х 90 кг. (+10)
- раменна преса 4,4,4,4 с 50 кг.
- високо изтегляне 4,4,4,4 с 50 кг.
в кръгове през 3-4 минути
* висене, разтягане, стойки, мачкане

Коментар
Интересно, почнах да клякам с 90кг при това зерчер и за повторения. Не съм очаквал да действам с такива работни тежести, доволен съм. При високото изтегляне ще намаля килограмите докато свикна да го правя както трябва. На раменната ще вдигна с още малко. От другата седмица ще има промени.

Храна
- индийски дал, препечен квасен хляб, пушена сьомга, домати
- голяма зелена салата със семена и ядки, ориз с няколко вида гъби,моркови и чедър

Мнението беше редактирано от Splash на 29.12.17 21:37.

30.12.17
16:15

Днес ролер , апликатор и разтягане, утре последна тренировка за годината.

Храната
- кисело мляко
- четири яйца в масло на омлет с малко пушен кашкавал; каладница в кокос с лук, чили чушлета, пресен спанак и кашу
- зелена салата със семена и печени тиквички; печен сладък картоф със зехтин, чесън и черен пипер; овче сирене
- стаут и печен шам фъстък

Мнението беше редактирано от Splash на 30.12.17 18:38.

31.12.17
12:41

Тренировка Б
- тясна тяга 4,2,2,1 х 120кг.
- лег 2+1,4,3,3 х 90 кг.
- силово гребане 4,4,4,4 с 32кг
- кофички 4,4,4,4 с 30кг.
- румънска тяга 2х10х70кг
- бедрено разгъване дроп серия от единичка
* всички серии по ред
* висене, стойки, ролер

Коментар
Последна тренировка за годината, малко противоречиво се получи. Залата беше пълна и тук там трябваше доста да почакам. На тягата излетя първата четворка и до там, следващите серии откази и много зор. При лега също имаше драми. От набирането и кофичките съм много доволен. Догодина продължавам...

Храна
- пълнозърнести палачинки в кокос с домашно сладко от смокини и шириланска канела, кашу
- пате от адзуки боб, гуакамоле, хумус, зелена салата с пресен лук, чери и семена, квасен хляб, два Гинеса

Мнението беше редактирано от Splash на 31.12.17 12:41.

03.01.18
13:25

Трвнировка А1
- зерчер клек 4,3,3,3х90кг
- раменна преса 4,4,3,3х57,5кг
* колелце за корем 2х15, висене, мачкане
Тренировка А2
три гигантски серии  от
- високо изтегляне 4х45кг
- бедрено разгъване 10х40кг
- трисет за ротаторите и ретракцията с ластик
* разтягане на цялото тяло, апликатор

Коментар
Двуразово през ден ще тренирам следващите няколко месеца. Храната ще е след всяка тренировка а в почивните с фаст от 20-тина часа.

Храна
- кисело мляко, четири яйца в масло с чедър, печени тиквички и чушки, ориз арборио с гъби и моркови
- печени сладки картофи с розмарин, филе от дъгова пъстърва в кокос с билки

Мнението беше редактирано от Splash на 03.01.18 13:26.

Bart Simpson

03.01.18
13:30

Арборио на Gallo ли ползваш?
С един петел на кутията?

03.01.18
15:07

казано от Bart Simpson на 03.01.18, 13:30:

Арборио на Gallo ли ползваш?
С един петел на кутията?

Да

Мнението беше редактирано от Splash на 03.01.18 15:09.

Bart Simpson

03.01.18
15:19

Може би най-добрия арбор, на койтосъм попадал.

03.01.18
15:34

казано от Bart Simpson на 03.01.18, 15:19:

Може би най-добрия арбор, на койтосъм попадал.

И аз го харесвам, при положение че го готвя на прешър кукър и не ползвам вино, понякога ако имам зеленчуков брот, се получава доста хубаво ризото. Гъби, шалот, чесън, зехтин, сол, черен пипер и мащерка. Става винаги със страхотна текстура, кремообразен без да скашкан и слепен.

Мнението беше редактирано от Splash на 03.01.18 15:34.

04.01.18
12:53

Целия съм в мускулни трески и ме мъчи зверски глад. Плана за фаста отпадна, много сън и повечко храна ще е днес, а утре - тяга.

Храна
-  омлет от четири яйца в масло с козе сирене, печена чушка, прясна мащерка и пушен пипер
- филе от дъгова пъстърва в кокос с билки, мариновано варено цвекло, салата зеле с моркови, малко хумус
- прясна паста със зеленчуци и пармиджано реджано

Мнението беше редактирано от Splash на 04.01.18 12:56.

06.01.18
11:37

Тренировка Б1
- тясна тяга 4,1 х 120кг. + 4,4,4,4х110кг.
- лег 4,4,4,4 х 92,5кг. (+2.5)
* всички серии по ред
* висене, ролер

Тренировка Б2
- румънска тяга 5,5 х 80кг
- силово гребане 5,5 х 36кг
- кофички 5,5 х 30 кг
- бедрено разгъване 10,10 х 80кг
* разтягане на цялото тяло, стойки, ролер, апликатор

Коментар
Нещо не тръгна тягата, на втория подход отказ след първото повторение при 3-4 секунди борба. Свалих тежестта с десетина процента и си направих четворките. Ще видя на следващата аналогична тренировка как ще процедирам. Много се мотах с халките при набирането а и не ми хареса обхвата на движението. Лежанката бърза и лекичка, но гз във въздуха.

Храна
- овесени палачинки в масло (пет яйца, овес) с козе сирене, авокадо, бейби спанак и червена чушка
- басмати с корен куркума, джинджифил, гъби, маслини и масала; салата зеле с черен пипер и зехтин, домашен шоколад

Мнението беше редактирано от Splash на 06.01.18 14:26.

08.01.18
11:43

Храна
- басмати, червен боб, печена чушка, пресен лук, бадеми, четири яйца в кокос
- квасен хляб, хумус, гуакамоле, салата зеле с моркови и маслини, шоколад

Деня след тренировка ми е доста тегаво да си овладея апетита. Без алкохол също не е много приятно, но ще потърпя известно време. Мисля два пъти седмично да добавя йога в група, ще видя как ще го напасна в график с двуразовите тренировки. Време е да понатисна малко следващите два-три месеца, че след това не е ясно как ще съм със свободното време.

10.01.18
11:20

Трвнировка А1
- зерчер клек 4,4,4,4х85кг
- раменна преса 4,4,2,2х57,5кг
* колелце за корем 1х22, висене, стойки

Тренировка А2
три гигантски серии  от
- високо изтегляне 4х45кг
- бедрено разгъване 10х50кг
- трисет за ротаторите и ретракцията с ластик
* разтягане на цялото тяло, мачкане, апликатор

Коментар
Нещо все по трудно намирам мотивация да тренирам, днес бях в залата изцяло на инат. Дано отмине, че не ми харесва така. Самата тренировка тегава, без фокус и енергия.

Храна
- кафяв жасминов ориз; салата бел пепърс, домати и орехи; пушена сьомга
- пет яйца на очи с биволско кисело мляко, зехтин, чесън и пушен пипер; лимецов хляб

Адаптация някаква може би?

10.01.18
13:09

казано от Alexander Krastev на 10.01.18, 11:26:

Адаптация някаква може би?

Не мисля че проблема е в тренировките или програмата, даже в интерес на истината, това което правя сега изисква доста по малко от интервалите. Доста неща се променят около мен и въобще “не ми е” до зала.
Което, като цяло май си е хубаво оправдание да скатавам 🙂

11.01.18
09:43

Храна
- ципура на скара, кафяв жасминов ориз, кашу
- миш-маш с козе сирене, магданоз и печени градински чушки; квасен хляб

Вчера малко прекалих, вместо четири серии на изтеглянето, направих десетина. И пообръщах след това с пудовка, доста по лесно ми идва движението от глезените с нея. Днес съответно яко мускулни трески.

12.01.18
10:55

Храна
- домашна странджанска баница с кисело мляко (пуста лакомия, количествата не са за разказване)
- голяма зелена салата, пъстърва с билки

Много задачи днес и за тренировка не остана време, пък и съм с такива трески на краката, че не мога да си вляза в колата.

Мнението беше редактирано от Splash на 12.01.18 11:40.

13.01.18
12:14

Тренировка Б1
- тясна тяга 4,4,4,4х115кг.
- набиранена халки 4,3,3,2 х 30 кг.
- лег 4,4,2,4 х 95кг
* всички серии по ред
* висене, стойки, ролер

Тренировка Б2
- силово гребане 5,5 х 36кг
- кофички 5,5 х 30 кг
* разтягане на цялото тяло, ролер, апликатор

Коментар
Хубава тренировка като цяло, на лега много добре от към тежест.

Храна
- четири яйца на омлет с чедър, бейби спанак, чери и кашу
- три варени яйца с кьопоолу, малка зелева салата с много магданоз
- пълнозърнеста паста с гъби, зеленчуци и пармезан

Мнението беше редактирано от Splash на 13.01.18 18:07.

14.01.18
13:41

Мислех и днес да тренирам, но явно вчера съм натиснал и пак съм целия в мускулни трески. На кофите вместо 30 сложих 40 и си направих двете петици през 50-тина секунди. Така че днес повечко ходене и ролер, а утре ще се кляка.

Храна
- четири яйца на омлет с козе сирене, печена чушка, червен лук, бейби спанак
- шепа индийско кашу
- печени сладки картофи със зехтин, пипер, чесън и морска сол; филе дъгова пъстърва с билки и лимон
- две бири

Мнението беше редактирано от Splash на 14.01.18 17:33.

15.01.18
12:03

Трвнировка А1
*загрявката на Вик с 16-ка
- зерчер клек 4,4,4,4х80кг
- раменна преса 4,4,4,4х55кг
* колелце за корем 1х24, висене, стойки на ръце

Тренировка А2
- високо изтегляне 4,4,4,4,4,4 x 50кг
три серии по десет повторения от
- бедрено разгъване, трисет за ротаторите и ретракцията с ластик

Коментар
Много добра тренировка, технически най-хубавия ми клек до сега, леко и с аванс.

Храна
- четири яйца с чедър, малко брюкселско зеле с лимон, зехтин и пипер
- филе дъгова пъстърва с билки, кашу, печени сладки картофи със зехтин, пипер, чесън и морска сол
- кафяв жасминов ориз с корени от джинджифил и куркума, кимион, шалот, пачи крак

Мнението беше редактирано от Splash на 15.01.18 12:03.

16.01.18
15:39

Коментар
Почивен днес, много ядове от всякакво естество. Иначе зачетох из форума, все на някакви теми за бири попадам (защо ли) - BigBeer-team 🙂 Правих опити за силово възлизане на лоста до офиса и някак ми се получиха, както и се понабирах със ст в няколко серии. Утре - тяга.

Храна
- четири яйца в масло на омлет с овче сирене, червен лук, авокадо, лимон
- кафяв жасминов ориз с корени от джинджифил и куркума, кимион, шалот, пачи крак, кашу
- лимецов квасен хляб на сандвичи с кашкавал; салата зеле с моркови
- две бири

Мнението беше редактирано от Splash на 16.01.18 15:39.

17.01.18
12:42

Трвнировка Б1
* тясна тяга 10х60, 10х80
- тясна тяга 4,4,4,4х115кг
- набиране на халки 3,3,2,2х30кг
- лег с щанга 4,4,4,4х95кг
* висене, стойки на ръце, на глава

Тренировка Б2
- силово гребане 5,5 х 20кг с фат грип
- кофички 5,5 х 35 кг
* разтягане на цялото тяло, ролер, апликатор

Коментар
Тягата стана супер, на последното повторение ми се отвори хвата по незнайни причини, издърпах с щанга на върха на пръстите. Набирането много слабо, тежеше ми като 50кг и не си харесах нито едно повторение. Ако тенденцията се запази на следващата тренировка, ще намаля килограмите. Лега също тежеше, но си спазих бройките въпреки гринда от по една две секунди в последните повторения. Във втората половина от протокола без много да се напъвам, фатгрипа обаче ми разказва играта. Визуално горе долу бивам, при все че в момента ям повече, пия повече и на практика тренирам по-малко, време да затегна режима.

Храна
- четири яйца на омлет в масло с кашкавал; салата зеле с моркови и магданоз
- кафяв басмати ориз, гъби с домашен ббкю сос
- червен боб, нахут, червен лук, бейби спанак и чери домати, кашу и доста алкохол

Мнението беше редактирано от Splash на 18.01.18 10:54.

18.01.18
10:48

Вчера се наложи да “излизам” с руснаци, и то при положение че много рядко пия твърд алкохол. Днес деня ще е на магнезий и вода, дано се появят цветовете по някое време. Утре е ден за клек, но спрямо ситуацията може би ще оставя за уикенда и ще се пробвам да си направя тренировка А и Б една след друга.

Мнението беше редактирано от Splash на 18.01.18 10:50.

20.01.18
11:45

Трeнировка А1
*загрявката на Вик с 16-ка
- зерчер клек 4,4,4,4х85кг
- раменна преса 4,3,2,2х62,5кг
* колелце за корем 1х24, висене, стойки на ръце

Тренировка А2
- високо изтегляне 4,4,4,4,4,4 x 50кг
три серии по десет повторения от
- бедрено разгъване, трисет за ротаторите и ретракцията с ластик

Коментар
Клека добре, тежеше но си направих бройките. На едно от повторенията изтървах корема и ме наведе напред щангата, размина се, но трябва да внимавам. Раменната като започне да се приближава до лично ми тегло и става тегаво, къде откази, къде с подем, а и бройките не си завърших. Всичко друго - окей. Палачинки следтренировъчно и в леглото с новия сезон на Black Mirror, да подпомогна възстановяването 🙂

Храна
- палачинки със странджански мед
- червена леща с корени, кокосово мляко и нахут; салата червено зеле с лимон и пипер
- зелена салата със семена, ципура на фурна
- домашен шоколад

Мнението беше редактирано от Splash на 20.01.18 11:45.

21.01.18
10:17

Без зала днес, малко йога сутринта и повече вървене. Довечера ще отделя време за мачкане и апликатор, утре - тяга.

- омлет с овче сирене и спанак, чушки, домати и маслини
- ризото с гъби и чедър, зелева салата с моркови и много магданоз
- много бира

Мнението беше редактирано от Splash на 21.01.18 20:51.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1