Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:
Bart Simpson

18.12.17
12:51

Марги, много извинявай, но още ме тресе тази тема.
Как да ви кажа, че няма нужда от колонизиране на други светове и да впрягаме сили и ресурси,  унищожавайки това, което вече имаме на готово, без да сме вложили никаква сила за да го имаме, подарено ни е????!!!?
Нито Нервака,  нито никой може да го създаде, създадено е от сила, по-добра и можеща от нас, щом е решила да има черни и бели и буболечки и слонове, значи трябвя да ги има.
Природата ни е и майка и баща.
Надявам се някой ден всички обърнати към “прогреса” да се качат на железните си кораби и да тръгнат да си търсят нов дом и да ни оставят да се радваме на прекрасния син свят, който имаме щастието да имаме.........

18.12.17
13:23

Съвсем съм съгласна с теб и както казах, нямам нищо против интересни дискусии. Но с някои хора, дискусия не се получава. Те са прави, всички останали са глупаци, и това е. 🙂

18.12.17
13:55

казано от Bart Simpson на 18.12.17, 12:51:

Марги, много извинявай, но още ме тресе тази тема.
Как да ви кажа, че няма нужда от колонизиране на други светове и да впрягаме сили и ресурси,  унищожавайки това, което вече имаме на готово, без да сме вложили никаква сила за да го имаме, подарено ни е????!!!?
Нито Нервака,  нито никой може да го създаде, създадено е от сила, по-добра и можеща от нас, щом е решила да има черни и бели и буболечки и слонове, значи трябвя да ги има.
Природата ни е и майка и баща.
Надявам се някой ден всички обърнати към “прогреса” да се качат на железните си кораби и да тръгнат да си търсят нов дом и да ни оставят да се радваме на прекрасния син свят, който имаме щастието да имаме.........

Барт, може и един комунизъм да си спретнете 🙂

Bart Simpson

18.12.17
13:59

Браун, защо така иронично?
Защо да нямам визия за света,  в който искам да живея и отглеждам синът си?
Защо така?
Имам мнение, защо да не го кажа?

18.12.17
14:17

Всеки има право да вярва в каквото иска, дори в утопии.

18.12.17
18:10

Наприказвахме се, сега по същество.

Движение:
- йога, час
- предни клековеш с пудовката 16кг и колелце от колене

Храна:
- шейк от мака, муира пуама, гуарана, какао, киноа, кокосово масло + гхи, мед
- 2 малки райски ябълки
- малко тахан с мед
- салата от бейби спанак с кокосов оцет, олио от тиквени семе; 3 домашни яйца с домашно козе сирене и домашна лютивка (всичко от неделния пазар на Банско 🙂 ); сладки джънкове от магазина 😣

Вода:
- нямам идея, вероятно около 1.7-2 л ще се събере до довечера

19.12.17
21:18

Движение:
- йога, 70 минути, без стоящи - само обърнати и извивки назад
- цял ден срещи, така че нямаше много движение

Храна и добавки:
- шейк от какао, рейши, тинктура от чага, хо шу у, шилажит, мед, кокосово масло
- тахан с мед и лимон
- сурови бонобни
- МАКА-о
- два моркова
- салата краставици в много лют сос, бъркани домашни яйца с козе сирене, домашно уасаби; шоколад

Вода:
- 1 чаша с въглен
- 500 мл с морска сол
- ок. 1.3-4 л

Мнението беше редактирано от Margi на 20.12.17 08:29.

20.12.17
20:04

Движение:
- йога, час - основно обърнати и пози, отпускащи корема, тъй като е събудих с болезнена овулация, предполагам провокирана от нервите и напъна последния месец; след практиката имаше осезателно облекчение
- ходене - 2-3 км

Хана и добавки:
- чай от бял равнец
- рейши кафе
- овес с годжи бери, баобаб, чиа, мед
- вино; салата от ч.цвекло, конопено семе, масло от тиквени семки, кокосов оцет; квасен хляб с бри и домашно уасаби; от същия хляб с масло и мармалад от глог; шоколад; доста сурови лешникови бонбони

Вода:
- 1 чаша с акт.въглен
- 500 мл с морска сол
- още около 1.5 л

Мнението беше редактирано от Margi на 20.12.17 20:40.

21.12.17
19:17

Движение:
- йога, 70 минути

Храна и добавки:
- липов чай с мед
- шейк от етиопско кафе, хо шу у, малко мед, гхи
- тахан с мед и лимонов сок
- бяло вино; салата от цвекло, масло от тиквени семки, кокосов оцет, конопено семе; басматис домашно уасаби; сурови бонбони; бисквити бел вита, малко шоколад

Вода:
- 1 чаша с акт. въглен
- 500 мл с морска сол
- около 1.3 л още

Това беше голяма част от днешната практика.

22.12.17
20:23

Движение:
- йога, 70 минути
- хамалска работа през деня

Храна и добавки:
- шейк от какао, шатавари, мед, кокосово масло, карамфил, ванилия
- смути от райска ябълка с чиа, бразилски орех
- тахан с мед и лимон
- кисело мляко със сурова захар
- бяло вино; цвекло с домашно уасаби; кестени с масло и същото уасаби; 1 филия някакъв хляб; шоколад

Вода:
- 1 чаша с въглен
- 500 мл с морска сол
- около 1 - 1.2 л още

На косъм съм да тегля чертата и да се евакуирам възможно най-далеч от границите ни. Ненормална история е всичко тук. На всичко отгоре и хората по улиците са обезумели около празниците, имам усещането че между зомбита се движа...ей такова ми е днес, и вчера...утре пътувам, така че може и да е по-добре.

Мнението беше редактирано от Margi на 22.12.17 22:16.

22.12.17
20:32

Нова Зенландия ?

Мнението беше редактирано от Splash на 22.12.17 20:33.

22.12.17
20:41

казано от Splash на 22.12.17, 20:32:

Нова Зенландия ?

Де да живеех сред пингвини....далеч по-лесно щеше да е. 🙂

Мнението беше редактирано от Margi на 22.12.17 22:18.

23.12.17
22:34

Движение:
- йога, 70 мин

Храна и добавки:
- шейк от какао, конопено - кокосово мляко, шатавари, бразилски орех на прах, Чили
- 2 малки райски ябълки
- тахан с мед, лимон, какао
- няколко сурови бонбона, домашна баница
- чаша вино, салата табуле с киноа, няколко задушени картофа от съседната чиния, шоколад

Вода:
- 1 чаша с въглен
- 500 мл с морска сол
- още малко над литър

24.12.17
23:13

Движение:
- Суря намаскар и стойка на глава, 30 мин, успах се, а трябваше да пътуваме

Храна и добавки:
- шейк от какао, кокосово масло, шатавари, мед
- малка райска ябълка
- редче шоколад гайо, половин лъжичка таханово бъркало
- чапати с домашно уасаби и зелена салата; домашна баница малко
- бяло вино, домашно кисело зеле, още малко баница и няколко канелено-джинджифилови курабии

Вода:
- към 2 л

Пътя Плевен - Варна осеян с блъснати лисици, кучета, котки, птици, мишки...внимавайте, бе хора! Изброих около 15!!! Толкова ли е трудно да не се кара с 200 и да се намали малко когато пресича животинка?!

25.12.17
09:04

казано от Margi на 24.12.17, 23:13:

Движение:
- Суря намаскар и стойка на глава, 30 мин, успах се, а трябваше да пътуваме

Храна и добавки:
- шейк от какао, кокосово масло, шатавари, мед
- малка райска ябълка
- редче шоколад гайо, половин лъжичка таханово бъркало
- чапати с домашно уасаби и зелена салата; домашна баница малко
- бяло вино, домашно кисело зеле, още малко баница и няколко канелено-джинджифилови курабии

Вода:
- към 2 л

Пътя Плевен - Варна осеян с блъснати лисици, кучета, котки, птици, мишки...внимавайте, бе хора! Изброих около 15!!! Толкова ли е трудно да не се кара с 200 и да се намали малко когато пресича животинка?!

Коледа е, нека всички природозащитници да осиновят по 50-100 беззащитни “диви” котки и кучета, та да решат проблема и да не изскачат по пътищата. Относно мишките вече сериозно ще се присъединя “внимавайте, бе хора!”

25.12.17
10:06

Основно бяха лисиците. Мисля че ироничните коментари относно котките не са уместни. А дори и котки да бяха пак няма място за ирония. Никой не е в позиция да решава кой има право да живее и кой - не.

Т. Тодорова

25.12.17
10:13

казано от Brown Bomber на 25.12.17, 09:04:

Коледа е, нека всички природозащитници да осиновят по 50-100 беззащитни “диви” котки и кучета, та да решат проблема и да не изскачат по пътищата. Относно мишките вече сериозно ще се присъединя “внимавайте, бе хора!”

И точно защото е Коледа, могат да се пропуснат заядливите коментари с повод и без повод. Дивите животни не са за осиновяване - там е необходимо само малко уважение (проявено) към средата им и факта, че и те дишат.

А за шофьорите по българските пътища - Марго, те децата си не пазят, ти очакваш да ги е грижа за такъв “незначителен” живот като този на една лисичка или мишка. И може би, ако внимаваме за мишки на платното, самите ние ще се избиваме по-малко.

25.12.17
10:32

В Германия карат с 200 км/ч и не блъскат диви животни “защо, бе хора”? Последно блъснах лисица със 100 км/ч на магистрала, изскачат внезапно с голяма скорост и добре че се разминах само със счупена броня.

Т. Тодорова

25.12.17
10:47

Нашите пътища определено не предразполагат към такива скорости (200 на разбит път, пълен с джигити...), тъй че е излишно да правим сравнения. В САЩ съм виждала мрежи покрай пътя, които не позволяват на дивинките да излизат на платното. Май и тук има такива участъци.
Ясно е, че няма как да ги опазиш всички - ако условията са такива, че да трябва да избираш да се размажеш ли или да блъснеш лисицата - жалко за лисицата, но тук се шофира като на война и съм сигурна, че с малко повече внимание, скорости, съобразени с ограниченията и по-малко зяпане в телефоните, може да има разлика и за човеци и за животинки.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.12.17 10:51.

25.12.17
12:12

казано от Brown Bomber на 25.12.17, 10:32:

В Германия карат с 200 км/ч и не блъскат диви животни “защо, бе хора”? Последно блъснах лисица със 100 км/ч на магистрала, изскачат внезапно с голяма скорост и добре че се разминах само със счупена броня.

Щом бронята ти е по-голямо притеснение от лисицата, може спокойно да не пишеш в моя дневник. 🙂

Т. Тодорова

25.12.17
12:14

Според мен, Бомбърът имаше предвид, че добре, че му е отишла бронята само, а не се е пребил. Надявам се да е имал това предвид, де. 🙂
Такива удари могат да причинят големи бели не само за косматковците.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.12.17 12:27.

25.12.17
12:46

казано от Margi на 25.12.17, 12:12:

казано от Brown Bomber на 25.12.17, 10:32:

Щом бронята ти е по-голямо притеснение от лисицата, може спокойно да не пишеш в моя дневник.

Детето ми е по-важно от лисица, която се врязва в колата ми на магистрала, където трябва да има ограждения. Бръмбарчетата по пътя по-маловажни ли са от лисиците или ти се оглеждаш и за тях като шофираш. Не желая да пиша повече в лицемерния ти дневник.

25.12.17
12:46

Ся, ако трябва да съм откровена, не ми пука чак толкова много нито за Бомбъра, а всъщност, за малко човешки същества ме е грижа. По-ме е грижа за това как се отнасят към другите живи същества и средата си. Ако не ги е грижа, както други си признаха в дневника им, няма как да имат уважението ми.
Нека не задълбаваме в темата, че и без това не ми е много коледно.

ПП: Ми, не подхващай тема, като не ти се пише.

ПП2: Лицемерен? Защото ти казвам откровено какво мисля? 🙂

Мнението беше редактирано от Margi на 25.12.17 13:00.

ДЕ

25.12.17
13:01

Мир и любов!

25.12.17
13:42

казано от Margi на 25.12.17, 12:46:

ПП: Ми, не подхващай тема, като не ти се пише.

ПП2: Лицемерен? Защото ти казвам откровено какво мисля?

Бъдете живи и здрави!

25.12.17
19:08

Движение:
- йога, час
- на стадиона - 2 обиколки, малко ускорения, 400 м за 1.29, още ускорения по около 50 м, подскоци
- малко на топлата минерална вода, редувано с топване в морето. Сравнено с р. Глазне, направо си беше за плаж 🙂
- следобеден сън...над два часа!

Храна и добавки:
- две лъжички от един продукт с фибри, билки, куркумин и пробиотици
- синбиотик
- шейк от какао, мака, Чили, кокосово масло, мед
- чапати с домашно уасаби, авокадо, зелена салата; малко бклава, малко баница
- още две лъжици от фибрите с пробиотик в кисело мляко; малко шоколад
- още едно чапати с уасаби
- още един пробиотик

Вода:
- вероятно ще станат малко над 2 л докато си легна

Мнението беше редактирано от Margi на 26.12.17 10:13.

26.12.17
19:14

Движение:
- йога, малко над час
- на стадиона - няколко обиколки, ускорения, 400 м,1.35
- минерална топла/морска студена вода + плаж
- пак следобедно спане

Храна и добавки:
- хуск/куркумин/пробиотик
- пробиотик
- шейк от чага чай, какао, шатавари, конопено-кокосово мляко, мед
- 80-тина гр шоколад
- сок от пурпурна царевица с канела, карамфил лимон, мед
- зелена салата, чапати с масло, дом.уасаби, маслинова паста; домашна пълнозърнеста баница; канелени курабии с течен шоколад
- още от добавката с хуск/куркумин/пробиотик в кисело мляко

Вода:
- 1 чаша с въглен
- към 2 л

Мнението беше редактирано от Margi на 26.12.17 21:11.

27.12.17
19:12

Движение:
- йога, час
- кросфит в залата на Вик: 5 рунда от: скок в/у гума - планк - стойка на ръце - планк - чук - планк - гребане от TRX - планк, в интервали от по 20 сек
- топла минерална/студена морска вода

Храна и добавки:
- черна лимонада
- хуск с куркумин и пробиотици
- шейк от чага чай, какао, мака, чили, кокосово масло, мед
- 2-3 парченца мандарина
- 2-3 редчета черен шоколад Гайо
- цвекло, лилав лук, варени картофи, масло, домашен сиропиран кекс с малко варено сгъстено мляко, малко домашна баница
- още малко фибри с пробиотици, в кефир

Вода:
- почти 3 литра

Мнението беше редактирано от Margi на 27.12.17 21:51.

28.12.17
16:59

Движение:
- йога, малко над час
- топла минеерална/студена морска вода
- домашни работи

Храна и добавки:
- черна лимонада
- пробиотик
- шейк от чага чай, какао, шатавари,мед, кокосово масло
- 2 квадратчета шоколад
- коктейл от бейлис,калуа и малко уиски
- 2 моркова, варени картофи с домашно уасаби; масло; домашен сиропиран кекс с малко течен шоколад; малко дом. баница
- фибри + куркумин + пробиотик + други в кефир
- малко домашно кисело зеле

Вода:
- около 2 л

Мнението беше редактирано от Margi на 28.12.17 20:23.

28.12.17
18:45

Марги, истинска морска вода ли пиеш? От къде е и с каква цел-това някакъв заместител на водата със сол ли е?

28.12.17
18:50

казано от Queen Cobra на 28.12.17, 18:45:

Марги, истинска морска вода ли пиеш? От къде е и с каква цел-това някакъв заместител на водата със сол ли е?

Хаха, не пия морска вода, разбира се. 🙂 Мисля че си се объркала - в написаното за минералната и морската вода става дума за къпане, не за пиене. Кисна се в горещата минерална вода, а после се топвам в морето. 🙂

Мнението беше редактирано от Margi на 28.12.17 18:50.

28.12.17
18:55

Ахахахахаха, извинявай, но ти ядеш и пиеш толкова странни неща, че морската вода съвсем в реда на нещата. 😄 😄
А даже четох, че може да се пие и било полезно !

28.12.17
19:00

казано от Queen Cobra на 28.12.17, 18:55:

Ахахахахаха, извинявай, но ти ядеш и пиеш толкова странни неща, че морската вода съвсем в реда на нещата. 
А даже четох, че може да се пие и било полезно !

Да, предполагам че ако бях написала че пия, никой нямаше да се усъмни или учуди. 🙂
Доколкото съм чувала, морската/океанската вода не е ок за пиене, заради брома, а на доста места е и замърсена.
Не съм пробвала, освен в случаите, когато някоя вълна ме плисне в лицето, но вкуса и не е съвсем като на водата със сол, която си правя сутрин.

Мнението беше редактирано от Margi на 28.12.17 19:02.

29.12.17
17:32

Движение:
- йога, час - само пози от седеж, баланси и обърнати
- кросфит при Вик: AMRAP 15 мин: 1 squat clean/ 3 rope climbing pull ups/ 1 squat clean / 6 tuck push ups Моят резулат - 12 рунда, на обръщането бях с лоста само. През първите 6-7 рунда съжалих че не съм сложила нищо на лоста, но после ми мина. 🙂 Иначе, като лично наблюдение за себе си - за няколкото години през които не съм се подлагала на подобен вид тренировки, не съм загубила въздух, а техниката ми на обръщането се е подобрила. За силата няма да коментирам, защото не ми се напъва да пробвам колко мога. Единствените ми амбиции откъм тренировките са да ми е приятно и да тренирам в хубава компания. 🙂
- топла минерална/студена морска вода - къпане, не пиене 🙂

Храна и добавки:
- черна лимонада
- пробиотик
- шейк от чага чай, какао, шатавари, шилажит, кокосово масло, мед
- напитка от пурпурна царевица, подправки и лимон
- 1 чл мед
- домашно вино, ок. 200 гр лимецов хляб с масло и домашно уасаби, кисело зеле, зелена салата; домашни баклава, целувки
- парченце дом.баница

Вода:
- около и над 2 л

Мнението беше редактирано от Margi на 29.12.17 18:51.

30.12.17
20:13

Движение:
- йога, час
- на стадиона - 2 обиколки, 6-7 ускорения, още една обиколка. Стегнато и бързо, без размотаване най-вече заради дъжда. Мускулна треска навсякъде днес, особено в горната част на тялото.
- топла минерална вода, без морска днес

Храна и добавки:
- шейк чага чай, какао, кокосово масло, мед, мака
- райска ябълка
- райска ябълка
- домашно вино, крем супа от сладки картофи и хрян, препечен пълнозърнест хляб с масло и домашно уасаби; домашен сиропиран кекс с кайсии, малко течен шоколад
- 2 парченца дом.баница
- хуск, куркумин, пробиотици

Вода:
- 1 чаша с въглен
- ок. 2.4 л

Мнението беше редактирано от Margi на 30.12.17 20:15.

31.12.17
12:05

Марги, имаш ли някаква интересна рецепта с прясна(неквасена) сметана?

31.12.17
14:43

казано от TheVikk на 31.12.17, 12:05:

Марги, имаш ли някаква интересна рецепта с прясна(неквасена) сметана?

Да, за койтейли с калуа. 🙂
Иначе, предпочитам да си я квася. Пресните млечни не са ми по вкуса и стомаха. А

31.12.17
17:07

Движение:
- йога, 70 минути
- тренировка с Вик в Богоров...като едно време. 🙂 2 совалки, 5 скока на каменната стена, 4 лицеви опори с докосване на рамото - в началото на всяка минута, 20 минути
- гореща минерална / студена морска вода, днес наблегнах на морската вода - времето беше чудесно, и влизането във водата беше: горещо-студено-студено-горещо...4 пъти някъде. Вчера валеше дъжд и беше студено, не стигнахме до морската вода, затова след излизане от топлата, ми се замая доста главата. Със студената е доста освежаващо и леко. 🙂 ...абе, друго е само да йогстваш, тренираш и да се киснеш в минерална вода...не е като нервите по цял ден...

Храна и добавки:
- черна лимонада
- шейк чага чай, какао, бразилски орех на прах, шатавари, шилажит, мед, кокосово масло
- райска ябълка
- дом.вино, малко зелена салата, картофена салата, домашно уасаби, каперси, дом.баклава, малко баница, малко шоколад
- после може още нещо дребно, и вероятно ще си изпия хуска с неща - подува ме не особено приятно, но ще си го допия - подариха ми го. 😁

Вода:
- ок. 2 л

Няколко дни подготвяме апартамент за отдаване под наем и реорганизираме (и изхвърляме) багажи - обещавам си да започна да живея с по-малко вещи. Въпреки че никога не съм обичала да живея в място с много неща, през годините неусетно се натрупват вещите, после много тегнат - и физически, и емоционално.

Мнението беше редактирано от Margi на 31.12.17 17:38.

01.01.18
19:43

Въпреки че смяната на листчето на каледнара не означава нищо, все пак ни е насадено в съзнанието да очакваме нови неща след 1 януари и да си даваме обещания, които обикновено до към 5 януари сме забравили, и се поздравяваме все едно че имаме някаква заслуга за това, че сме направили още един кръг около слънцето. 🙂 Все пак, бъдете здрави, щастливи, успешни и обичани. Не чакайте годината да ви донесе тези неща, сами си ги заслужете. 🙂 За много години. 🙂

Движение:
- йога, час
-  пътуване обратно към Мордор, почти през цялото време нямаше никой освен нас на пътя 🙂

Храна и добавки:
- зелен чай
- шейк от како, чага чай, бразилски орех на прах, мака, малко мед, кокосово масло
- половин шоколад
- пробиотик
- домашно вино, 3 филии пълнозърнест хляб с пастет от авокадо, мака, хрян, подправки; малко лютивка; домашна баклава, домашна плодова пита
- домашна баница

Вода:
- към 2 л

Мнението беше редактирано от Margi на 01.01.18 23:02.

02.01.18
22:39

Движение:
- йога, 75 минути

Храна и добавки:
- въглен в зехтин
- пробиотик
- вит. Д
- шейк чага чай, какао, ашваганда, шатавари, шилажит, кок.масло, мед
- шепа годжи бери и две фурми
- цвекло и три филии типов хляб с бри
- още малко бри, две лъжички някакво плодово кисело мляко

Вода:
- към 2 л

Снощи сънувах че има земетресение, днес следобед разбрах че е имало наистина. 👻

Първите ми два дни на работа ще бъдат 14 часови...баси якото! За сметка на тоа, ще почивам най-рано след 10 дни. 😵

Мнението беше редактирано от Margi на 02.01.18 22:48.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1