Има ли такава добавка?

11.01.18
14:31

Имам въпрос, възможно ли е да има някаква добавка или нещо, което да го пия за да мога да надебеля преди да почна фитнес, защото  аз нямам нито мускулна маса нито мазнина. 50 килограма съм, а съм 187 висок и положението граничи с грозотия 😀 трябва ми да кача килограми но каквато и да е храна да ям не се получава, независимо какъв режим спазвам метаболизма ми е много бърз

11.01.18
14:37

Ако изключим наличието на някакво заболяване или глисти/тения, просто не ядеш достатъчно. Ти си мислиш че ядеш много, пък ако сметнеш ще видиш че то не е така.

Кажи последните 3 дни какво и по колко яде.

Мнението беше редактирано от Димо на 11.01.18 14:38.

казано от Iliqn Velev на 11.01.18, 14:31:

...каквато и да е храна да ям не се получава, независимо какъв режим спазвам

Това категорично НЕ е вярно. 🙂

Първото, което трябва да направиш, е да си подобриш значително храненето и съм уверен, че има накъде (както като качество, така и като количество). Пък за добавки - след доста време...

11.01.18
16:20

Абсурд да са глисти, ако имах щях да съм в болнично състояние 😀 ами сутрим ям яйца, на обяд ям нещо ест фаст фууд, защото около училище няма друго, вечер ям главно месо, картофи,  ориз и много често де случва вечер да не ям изцяло моята порция, защото не изпитвам такъв глад, но странното е при мен, че като бях малък бях пълен и то много и както влязох в пубертета всичко се промени.

11.01.18
16:22

казано от Кольо Пияндето на 11.01.18, 14:40:

казано от Iliqn Velev на 11.01.18, 14:31:

...каквато и да е храна да ям не се получава, независимо какъв режим спазвам

Това категорично НЕ е вярно.

Първото, което трябва да направиш, е да си подобриш значително храненето и съм уверен, че има накъде (както като качество, така и като количество). Пък за добавки - след доста време...

съгладен съм за качество и количеството, но как да ям като ако прекаля сигурно ще повърна както много пъти се е случвало. Дори по празницитя ядох мноого и никаква промяна

Пишеш доста неграмотно и трудно се разбират мислите ти.

Когато започнеш да се храниш достатъчно качествено (о, да, има достатъчно начини!), балансираш адекватно храната си (достатъчно белтъчини, мазнини и въглехидрати) и то за постоянно, тогава ще се случи вълшебството. Разбира се, ще е нужно и да тренираш здраво... но първо храната. Без нея няма никакво значение какви добавки ще пиеш - резултатите винаги ще бъдат плачевни.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.01.18 14:32.

HU

11.01.18
17:11

Според мен не се храниш достатъчно
И аз като теб бях 50/52кг с бърз метаболизам.
За 2месеца качих 9кг
В началото и аз не можех да се храня с толкова голямо количество храна,прилошавало ми е ,но свикваш и тези неща отминават.
Погледни темата “Как да си направим хранителен режим”
Мисля,че тук ти е грешката за неуспеха

Мнението беше редактирано от Hustle на 11.01.18 17:13.

11.01.18
17:18

Щом ти е бърз метаболизма, значи можеш и бързо да качваш тегло 😄 Все пак анаболните процеси са част от метаболизма, нали така 🙂

Мнението беше редактирано от Станимир на 11.01.18 17:21.

11.01.18
17:51

Разбирам и ще прочета. А трябва ли като си направя този режим да пия с него добавки?

Не е задължително. Можеш да си набавиш абсолютно всичко необходимо от храната.

11.01.18
18:21

И аз като теб бях слаб и мислех, че ям много а не качвам като започнах да тренирам инструктора ми каза какво и как да ям за да кача кила. Без добавки качвах килограми първата година после стана малко по трудно и тогава започнах да пия разни гейнъри и там други не се сещам това преди 15 години някъде. Ако няма кой да ти каже какво и как да ядеш седни и чети. И не взимай добавки още от началото и без тях ще качваш. Няма бърз резултат.

12.01.18
10:53

Точно ми казаха и други хора за гейнъри 😀 Чета, но повечето неща са недостъпни за мен, като съм на училище и не знам с какво да ги замествам.

12.01.18
10:54

Някои би ли желал да ми помогне да направя схема за покачване на теглото ми? 😀 аз сам не мога да се справя, защото всичко ми е супер объркано като чета в сайта и ако може с някои да обсъдя и да направя точно определен план.

Мнението беше редактирано от Iliqn Velev на 12.01.18 11:04.

12.01.18
11:17

казано от Iliqn Velev на 12.01.18, 10:53:

Точно ми казаха и други хора за гейнъри  Чета, но повечето неща са недостъпни за мен, като съм на училище и не знам с какво да ги замествам.

Замести с домашно приготвен гейнър. Вместо да носиш на училище шейкър пълен с прах, може да си носиш шейкър пълен с:
200гр. извара
50гр. овес
1-2с.л. фъстъчено масло
какао/канела
... и когато ти се хапва - сипваш 200мл вода, раздрусваш и пиеш. Така ще избегнеш захарта в гейнъра и другите съмнителни съставки, а ще си набавиш калориите от истинска храна.

Мнението беше редактирано от Стойко Колев на 12.01.18 11:18.

казано от Iliqn Velev на 12.01.18, 10:54:

Някои би ли желал да ми помогне да направя схема за покачване на теглото ми?  аз сам не мога да се справя, защото всичко ми е супер объркано като чета в сайта и ако може с някои да обсъдя и да направя точно определен план.

Понякога се чудя за какво ходите на училище...

P.S. Докато те чакам - ето ти отправна точка:

Ако приемем, че ще тренираш здраво (!!!) 3-4 пъти седмично, за да качваш ще са ти нужни около 2700 - 2800 kcal дневно (не съм си го измислил, гледайки в тавана това число, а съм смятал малко). Това, превърнато в храна, означава:
- 200 g месо (каквото искаш)
- 100 g кашкавал
- 2-3 цели яйца
- 100 g сурови ядки (каквито искаш)
- 30 g масло
- 100 g овес
- 500 g картофи

Имам предвид храни само в сурово състояние. Давам ти ги за да добиеш представа, не е задължително да ползваш тази схема - храненето може да изглежда и по друг начин, а и горното може да бъде оптимизирано още (нито имам време, нито знам достатъчно, за да бъда по-точен). Написаната от мен храна е около 2200 kcal (135 g белтъчини, 125 g мазнини и 150 g въглехидрати). Остават едни 500-600 kcal, които да си осигуриш от каквото ти е приятно.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.01.18 12:24.

12.01.18
15:22

Добре, този план е за целия ден, или за закуска, обяд? Има ли къде другаде да ви пиша, когато сте свободни или искате тук?

12.01.18
15:35

Човек, ти наистина искаш някой някакси магически да ти изсипе всичко в устата и в главата и да станеш як. Как ще е само за закуска бе човек? Хем казваш че не можеш да ядеш по много, хем питаш дали две кила ядене са ти за закуска?

Това, което Кольо ти е написал е за целия ден, вече си ги раздели както намериш за добре, на 3, на 4 яденета. Уж си чел...

Bart Simpson

12.01.18
15:37

Димас, понякога, когато абсолютно цялата материя ти е нова е възможно да възприемеш много смислово-издържана мисъл по грешен начин.
Баща ми казваше:
По-добре когато не знаеш, да питаш, отколкото когато те питата да не знаеш.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 12.01.18 15:38.

HU

12.01.18
15:59

казано от Iliqn Velev на 12.01.18, 10:54:

Някои би ли желал да ми помогне да направя схема за покачване на теглото ми?  аз сам не мога да се справя, защото всичко ми е супер объркано като чета в сайта и ако може с някои да обсъдя и да направя точно определен план.

Кажи кое те затруднява или драсни ЛС.
Имам свободно време да ти помогна да си изчислиш калории
Белтъчини
Въглехидрати
Мазнини

12.01.18
15:59

Да, извинявам се, че така питам, но съм объркан 😀 До колкото знам има значение кое кога го ям и за това питам 😀
Има значение дали вечер да е най-много 😀

Bart Simpson

12.01.18
16:13

Напомня ми на някой, който познавам, а на вас?

12.01.18
16:19

Има някакво минимално значение кое кога ядеш, но в твоя случай няма абсолютно никакво значение. Ти си 50 кила и трябва да станеш 90. 40 кила са много ядене. Трябва да ядеш.

Съвсем отделен въпрос е защо родителите ти не се заинтересуват как да ти решат проблема, та ти трябва да питаш куп непознати (макар и добронамерени в случая) в интернета.

12.01.18
18:05

Не знам за кого говорите, но за първи път пиша тук 😀 родителите ми нямат общо, даже ми се нервират, че имам такава рязка промяна 😀 те си нямат на идея от тези работи, баща ми смята, че като ям супер супер много ще се получи независимо какво е 😀

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1