Колкото да не е без нищо

Темата е заключена.
Прескочи до:

14.01.18
16:10

Мисля, че е хубаво първо да натрупаш повече маса в гърдите с тежка щанга и кофички с тежест, и после да ги оформяш с бройки и ъгли.

казано от Brown Bomber на 14.01.18, 16:10:

Мисля, че е хубаво първо да натрупаш повече маса в гърдите с тежка щанга и кофички с тежест, и после да ги оформяш с бройки и ъгли.

Тук съм съгласен, никога не съм бил фен на хилядата упражнения, предпочитам по-просто, таман да се следи прогреса по-добре. Просто в момента си правя един експеримент като тренирам основно с висок обем и през няколко тренировки ще правя една силова, само в ниския диапазон. Забелязал съм при мен, че като тръгна да тренирам по-силово се отплесвам и после ако направя някъде 10 повторения ми свършва въздуха. Засега имам добър прогрес и смятам да продължа така за няколко месеца, после ако ми писне ще правя промени.

Правят ремонт във фитнеса и нямах достъп до клетката за клек или лежанките.

военна от земя 3х8х62.5,  2х2х72.5
тяга до 2х160,  10х130
гребане с лост 4 серии
150 набирания надхват

Доволен съм. Военната спокойно на свежо тия 2-ки ще направя 4-ка, ама е слаба още. Набиранията добре влизат в края на тренировката, а и вече ги усещам само и единствено в гърба(за разлика от преди).
Ако успея да задържа годината с тренировки, без да правя прекъсвания, си поставям следните силови постижения като цел:

130-135 преден клек
130 лег с пауза
90 - 92.5 военна
190-200 тяга

на тегло под 85 кг. Първите три са постижими, за тягата не знам колко ще тренирам целенасочено, каквото стане. Личното сега е 81.6

Ей като вземете да се претрисате за тва тегло 😄

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 16.01.18 09:59.

16.01.18
10:07

Че то клекнеш ли преден със 135…190 тяга са ти сигурни,ако имаш хват де-не като мен)))

16.01.18
10:23

Мисля че от поставените цели, само военнта ще те озори. Ако военна с обръщане от земя ти е по-лесна от стойка, може на първото да вкарваш импулс от краката.

казано от Alexander Krastev на 16.01.18, 09:59:

Ей като вземете да се претрисате за тва тегло

За мен плочките никога не са били от значение, определението ми за мъжка визия е широк гръб, як гъз и големи рамене. Поставил съм си го като цел чисто и просто заради съотношението тегло - сила.
nervak може и така да е, забелязал съм, че ако не правя тяга, а само правя преден клек, то силата не пада, единствено хватът отвиква. Обратното обаче никога не ми се е получавало, поне ако съдя по един мой период.

казано от Brown Bomber на 16.01.18, 10:23:

Мисля че от поставените цели, само военнта ще те озори. Ако военна с обръщане от земя ти е по-лесна от стойка, може на първото да вкарваш импулс от краката.

При мен винаги обръщането е било адските мъки и даже в момента мога да тласна сигурно 20 кг повече от колкото да обърна, а май трябва да е обратното.

Мнението беше редактирано от SimplySatisfying на 16.01.18 10:31.

казано от SimplySatisfying на 16.01.18, 10:30:

За мен плочките никога не са били от значение, определението ми за мъжка визия е широк гръб, як гъз и големи рамене. Поставил съм си го като цел чисто и просто заради съотношението тегло - сила.

Шегувам се бре.

Аз съм третия вариант - слаб и дебел 😄

преден клек 7х95, 13,12 х 85
военна 9,8,8 х 62.5
набиране надхват 4х5х +32 кг
тесен лег 17,14 х 80
суингове 10х10х 16 кг през 10 сек.

Имаше сила днес. За пръв път получих комплимент за военната от някъв пич дет клякаше до мен с 150. Суингове не съм правил досега, но смятам да правя нататък. Стори ми се лека тая 16-ка, ще взема по-тежки, като ще увелича сериите и ще намаля повторенията, като интервалът ще остане същият. Искам основно кондиционно ориентирано да ги правя, така че ако имате съвети как точно да ги структурирам ще бъда благодарен.

18.01.18
15:20

Суинга си се прави за бройка, така че пробваш 1-2 серии до отказ с 24ката примерно , ако ги правиш до вертикал , или с 32ката до хоризонтала (засега) ,съдейки по другите ти показатели. Това на края на тренировката. Можеш да пробваш дихателна стълба, но това си е отделна тренировка.

горен лег 12х65,67.5 10,9х70,72.5
лег с пауза 3х8х90,  1х19х75
румънска надхват 10х92.5,97.5,102.5, 107.5 8х117.5
набирания надхват х 130
пълен суинг 50х22 кг пудовка

На суинга не е макс, ако се бях оставил щях да ги докарам до 70, но утре имам клек и военна и искам да се понапъна там. На пълен суинг му викам като докарвам пудовката до над глава. Другото добре, на нормалната лежанка разликата ако не е първо упражнение е -2 бройки. Ядосвам се, че в тая зала почти никой не може да пази както трябва. Хем ги инструктирам не барай, остави ме сам и пак като запъна някой почват да гребат. Май ще махам клипсовете и ще действам сам.

преден клек 2х10х90
военна 2х10х62.5
набирания 3х18,18,15 СТ
пълен суинг 87х20 кг

Трябваше за 25 мин да скалъпя нещо, че имах работа. Военната много сила днес, суинга явно съм се подценил вчера. Уж добре го понесох, ама като раздвижих 30 сек. г*за ми беше камък.

лег с пауза 1х112.5, 9,7 х 90,  1х20х75
горен лег 4х10-12х70
румънска до 4х130
набиране надхват до 2х +42

Лежанката имам поне 5 кг аванс. Румънската я правя без оставане на земята, но тоя път беше с смесен, че прекалено много ми изпускаше хвата. Набирането сигурно може още, не съм се напъвал излишно.

Днеска уж чийт дей ще е - един ххл дюнер, 500 гр макарони с песто, 1 пица 600 гр, 800 гр телешки кюфтета в хлебчета с барбекю сос и топено сирене.

23.01.18
18:46

казано от SimplySatisfying на 23.01.18, 17:43:

Румънската я правя без оставане на земята, но тоя път беше с смесен

И двете са много лоша идея, ама в комбинация стават съвсем лоша.

казано от James Hinks на 23.01.18, 18:46:

казано от SimplySatisfying на 23.01.18, 17:43:

Румънската я правя без оставане на земята, но тоя път беше с смесен

И двете са много лоша идея, ама в комбинация стават съвсем лоша.

За смесения ясно, а за неоставянето защо?

23.01.18
23:22

Ми мисля, че и то е ясно. Поне е съвсем логично.

23.01.18
23:26

Хинкс, а ако щангата се взима и оставя на стойки около нивото на коленете?

казано от Brown Bomber на 23.01.18, 23:26:

Хинкс, а ако щангата се взима и оставя на стойки около нивото на коленете?

Тогава ще стане по-скоро рак пул.
Добре, явно ще я взимам от земята, макар на пръв поглед да не ми стана ясно, но ще послушам опитните.

преден клек 2х7х95, 6х80 с пауза 3 сек.
военна 3х5х65
набирания 7 серии до отказ
клек на един крак по 20 повторения за всеки
суингове с 24 кг пудовка, 3 серии до отказ, първата 70 повторения, другите две не броях
трисет за гръб на машините

Определено най-слабата ми военна. Дясното рамо протестираше и не стана нищо.
Почвам да уча за сесията и най-вероятно няма да вписвам в дневника, след месец - два ще подкарам пак. Ако взема третата и четвъртата математика ще подкарам фитнеса и работата малко по-сериозно, че много стрес се насъбра и не мога да се фокусирам.

преден клек 4х5х97.5
военна 8х65 ии смених на пуш ..
пуш преса 1х92.5, 3х3х85
набирания 2х12х + 18кг, 6 серии без тежест
суингове с 24-ката, 4 пъти до отказ
120 набирания без тежест

92.5 не бяха много тежки, предполагам 100 ще ги тласна. Само не ми е ясно как да не си ебавам майката на ключицата като връщам лоста върху гърдите ..
Румънската смених подхода, както ми беше казано по-горе, демек от земя и надхват и в момента я правя в протокол 4х5 с покачваща се тежест в сериите.
Набиранията ги подкарах с тежест, че нормалните много леки станаха. За кофите, поне където ги правя, няма как да се наглася да хвана дъмбела, така че след някой месец си взимам колан и ги почвам.

лег с пауза 5х100/петото под въпрос/, 10,9 х 90 ,  2х15х80
румънска от земя, надхват 5х110…117,5(демек през 2.5 кг)
набирания, надхват 11,10 х +20кг,  6 серии СТ
кофи 3х40хСТ

Оня ден пиянски истории, днеска тегаво. Май ми мина времето, а и изгубих желание за твърд алкохол вече. Както вика един познат - най схема си е биричката.
При набиранията хватът не мърда, макар че при тия женски кила не трябва да е проблем.
Тия дни си мислех за студенската дилема - в момента повече ми се работи, от колкото да уча, а като приключа с университета сигурно ще е обратното. 😄

лег с пауза 2х8х92.5,  16,15 х 80
румънска от земя, надхват 5х112.5 ... 120(през 2.5 кг)
набирания, надхват 9,8 х +22 кг, 5 серии надхват СТ
4 серии кофи СТ + коремни преси от наклон с 15 кг, всичко до моментен отказ
2 х отказ пълни суингове с 24 кг

Махнах горния лег, ще се придържам към основното. Ще вкарам коремни от наклон за ядрото малко. Нещо напоследък съм постоянно гладен, явно трябва да кача някое друго кило.
Смятам да добавя и малко изолиращи при рамената, по конкретно въртене на диск пред тялото, да балансирам положението. Дано в горния лег да е била причината за неудобството в рамената последните тренировки.

Нещо такова са тренировките сега:

трен А:
лег
румънска
набирания
кофи

трен Б:
преден клек
военна
тесен лег
пендлей гребане

Мнението беше редактирано от SimplySatisfying на 08.02.18 14:18.

преден клек 4х2х105, 6х97.5
военна 8,7 х 65,  15х55
пендлей 5 серии с 80-85-90
тесен лег 5х80,85,90 6х95
коремни от наклон в сс. с въртънена на диск пред тяло, 15 кг, 4 серии
2 х отказ фермерска с 2х56

Тесният лег почти колкото нормалния. 😄 Ще го правя по-силово, забелязал съм, че така има повече ефект при мен.
Фермерската хватът поне с тия килограми не ми е проблем, стабилизацията обаче е , явно или ядрото, или краката поддават.

10.02.18
09:43

казано от SimplySatisfying на 08.02.18, 14:15:

Смятам да добавя и малко изолиращи при рамената, по конкретно въртене на диск пред тялото, да балансирам положението.

Това не е изолиращо движение, точно обратното е. Ако търсиш вариант за акцент на раменете - шоулдър шокър.

казано от James Hinks на 10.02.18, 09:43:

казано от SimplySatisfying на 08.02.18, 14:15:

Смятам да добавя и малко изолиращи при рамената, по конкретно въртене на диск пред тялото, да балансирам положението.

Това не е изолиращо движение, точно обратното е. Ако търсиш вариант за акцент на раменете - шоулдър шокър.

Ок, това ли е оригиналният вариант или има някаква друга вариация?

лег с пауза 9,8 х 92.5 , 16х80, 22х70
кофи 5 серии до отказ
румънска надхват 5х115…122.5/през 2.5/
набирания, 2х8х+24, 4 серии с +15 кг
коремни до отказ с 15-ката

Засега с високи повторения ми се напасват много добре тренировките към ежедневието - не ме изморяват прекалено, за да мога да съм фокусиран през останалото време, имам подобрения визуално и силата върви нагоре. С дъмбел обаче набиранията са си мъчение, днес ми се разкървави пищяла и явно ще правя само с веригите.

преден клек 4,3,3 х 100
военна 8х65, 4х65 и кор...
тесен лег до 3х100
мечка 4 серии, пендлей 4 серии
коремни 1 серия с +30, 2 серии с +15, до отказ
въртене на 15-ка пред тяло, 3 серии

Нещо ще ги разбъркам тренировките, демек военната ще отиде в А, а лежанката ще дойде в Б. Забелязал съм, че или се стискам на клека и не напъвам, за да напъна на военната, или като се напъна на клека и после ми е много изморен кръста и ядрото и не се получава военната, та ще ги разменя да видим какво ще се получи.

12.02.18
13:37

Не знам изобщо как първо клякаш и после правиш военна.

12.02.18
13:53

казано от Brown Bomber на 12.02.18, 13:37:

А какво да прави? Първо военна, пък после да кляка?

казано от Boby_ на 12.02.18, 13:53:

То и така би станало, стига да правех нормален клек, където не ми се налага да полагам усилия да задържа щангата.
Иначе на въпроса по-горе - така ги комбинирах, тъй като искам да правя отделните движения възможно най-често и така за момента изглеждаше най-добрата комбинация, сега ще опитам другата идея, че е по-айляк след клек да си полегна да правя лег 😄. Иначе винаги съм правил клека първи.

12.02.18
15:37

Да.

Че какъв е проблемът с клек преди военна? 🙂

12.02.18
15:56

казано от SimplySatisfying на 12.02.18, 13:15:

Забелязал съм, че или се стискам на клека и не напъвам, за да напъна на военната, или като се напъна на клека и после ми е много изморен кръста и ядрото и не се получава военната, та ще ги разменя да видим какво ще се получи.

Оттук тръгна дискусията.

казано от SimplySatisfying на 12.02.18, 14:15:

То и така би станало, стига да правех нормален клек, където не ми се налага да полагам усилия да задържа щангата.

Как поставяш щангата при преден клек, че ти се уморяват раменете, класически или бодибилдърски с кръстосани ръце?

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 12.02.18 16:17.

казано от Brown Bomber на 12.02.18, 15:56:

казано от SimplySatisfying на 12.02.18, 13:15:

Забелязал съм, че или се стискам на клека и не напъвам, за да напъна на военната, или като се напъна на клека и после ми е много изморен кръста и ядрото и не се получава военната, та ще ги разменя да видим какво ще се получи.

Оттук тръгна дискусията.

казано от SimplySatisfying на 12.02.18, 14:15:

Как поставяш щангата при преден клек, че ти се уморяват раменете, класически или бодибилдърски с кръстосани ръце?

Щангисткият, кръстосан съм пробвал само веднъж, но ми идваше прекалено нестабилно. Аз със задържането нямам проблем, проблемът е да държа тялото в права позиция, върху което и работя в момента.

12.02.18
17:02

казано от Brown Bomber на 12.02.18, 15:37:

Да.

Въпросът беше риторичен, а дори да не беше, отговорът не е този.

12.02.18
17:08

Боби, ако искаш да водим диалог, трудно ще се получи по този начин.
По темата, аз също предпочитам да правя военна преса преди клек, както и лег преди тяга.

13.02.18
09:52

Предпочитанията са едно, а правилната постройка е съвсем друго. Особено когато споменаваш тия 4 движения.

Според мен, много зависи и на какво се дава приоритет - и клека, и пресата искат стабилизация от ядрото, макар и по различен начин и са в конкуренция за един общ ресурс.

Ако приоритет е клека, бих го правил първи и обратното - ако приоритетна е пресата, бих правил първо нея.

Ако и двете са приоритет, бих правил пресата заедно с тяга, в ред 1. преса, 2. тяга, а в деня с клека ще правя лежанка 🙂 Сега се замислям, че всъщност не следвам собствената си логика и правя клек и преса в един ден, а уж и двете са ми приоритетни 😄

п.с. ей на - вчера, след клека, за пресата не беше останал никой в ядрото и се насрах на 80 кила преса 😄

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 13.02.18 10:19.

ДЕ

13.02.18
10:42

казано от Alexander Krastev на 13.02.18, 10:16:

Сега се замислям, че всъщност не следвам собствената си логика и правя клек и преса в един ден, а уж и двете са ми приоритетни 😄

Ами то и в програмата на Бил Стар, основната уж която е, клека, раменната и тягата са ти в един ден-втората тренировка за седмицата, като тягата е последна. Да, клека е с 15-20 % от тежеста от предния път или пък само преден клек, но все пак. В друга разновидност пък за начинаещи имаш 5х5 обръщане, раменна преса, лег или кофи и клек или тяга.......в един ден :-) В модифицирания вариант пък тягата ти е първа, като след това имаш само раменна преса и набиране в подхват.
Явно най-различни варианти си работят.

13.02.18
11:37

казано от James Hinks на 13.02.18, 09:52:

Предпочитанията са едно, а правилната постройка е съвсем друго. Особено когато споменаваш тия 4 движения.

Може да опитам и да сменя последователността.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1