22.01.18
22:49
Здравейтееее , значи имам едно запитване. В продължение на близо месец съм в ОКБ. Тренировам четири пъти/ седмично ( силови) . На 18г. 169см 60кг. / Исках да се отърва от около 5 кг. - Сметнах си калорииния дефицит - около 1670калории на ден за да отслабвам с 0.5кг /седмично. ОБАЧЕ , за да стане “по - бързо” аз приемах около 1200-1400ккал / дневно .. И така 3седмици . Свалих точно 0.5кг и не мърдам повече . Мисля , че е поради големия дефицит(около 700ккал дефицит) . Някой знае ли дали ако сега започна да приемам по 1650калории има възможност от възвръщане на килограмите , като постепенно (ако успея да сваля) ще ги намалям .. ? И ще вкарам кардио в един от дните , т.е 5тренировки/ седмично.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 22.01.18 23:11.
24.01.18
10:49
Дори и да увеличиш калориите на 1600 ккал, ако все още си в калориен дефицит, то по дефиниция няма да покачиш или възвърнеш тегло.
Има и някои особености обаче, например ако тези +300 ккал са изцяло под формата на въглехидрати, то е нормално да покачиш леко теглото си, тъй голяма част от тях ще се съхранят като гликоген (и вода към него) в мускулите и черния дроб. Това обаче съвсем не е лошо.
Подкрепям мнението на Вероника - не е добра идея да намаляваш още храната и дори е добра идея това, което си намислила, да увеличиш на 1600 ккал.
От колко време тренираш с тежести? Преди последните 3 седмици имала ли си предишен опит или си начинаеща?