Заздравяване на хвата при тягата

21.01.18
12:46

Здравейте,

След години тренировки само с пудовки и лостове, наскоро започнах пак да ходя на фитнес. Сила има, но на тягата хватът ми се разтваря на притеснително леки тежести - 130 кг?! При набиране, висене или обръщане няма такъв проблем, камо ли пък при продължителни издевателства с пудовките, единствено при тягата. Дайте някоя идея как да поправя това. След като си направя тягата, да държа 100 кг в горна точка за време, ще помогне ли?

Темата беше редактирана от Сгазен Помияр на 21.01.18 12:47.

21.01.18
13:12

Не. Няма да помогне.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 21.01.18 13:12.

21.01.18
15:18

Обем на тягата в надхват помага. Примерно 6-7 3-ки с тежест, която успееш да удържиш в надхват. Ако си мазохист може и да пробваш примерно с паузи - под коляното за 2-3 секунди, горе заключена пак 2-3 секунди. Хвата зависи все от малки мускулчета, т.е. възстановяват се бързо, тъй че можеш да го тормозиш всеки ден - ако не е с тяга, висене по лостове, стискане на тенис топки и т.н.

21.01.18
15:26

https://www.t-nation.com/training/grip-training-for-the-deadlift

казано от Alexander Krastev на 21.01.18, 15:18:

Обем на тягата в надхват помага. Примерно 6-7 3-ки с тежест, която успееш да удържиш в надхват. Ако си мазохист може и да пробваш примерно с паузи - под коляното за 2-3 секунди, горе заключена пак 2-3 секунди. Хвата зависи все от малки мускулчета, т.е. възстановяват се бързо, тъй че можеш да го тормозиш всеки ден - ако не е с тяга, висене по лостове, стискане на тенис топки и т.н.

Саше, помисли малко над удебелената част.

22.01.18
09:15

Няма какво да го мисля, Ники 🙂 Едно са големите четириглави мускули на бедрата, г*за, задните бедра, които като ги напънеш както трябва и на другия ден са дроб. Друго са тези малки снопчета. Освен това, някъде бях мяркал теория, че има разлика във възстановяването на бързите и бавните влакна - а предмишниците са изградени предимно от бавни влакна, което е логично от еволюционна гледна точка - на хората по цял ден им се налага да мъкнат разни неща, да държат нещо, да стискат и т.н.

Стискал ли си ръка на човек, дето всяка сутрин и вечер, всеки Божи ден, дои на ръка 5-6 крави?

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 22.01.18 09:16.

22.01.18
10:27

От скромния ми опит намирам за полезно да се работи с дебели лостове или дебели хватки, но все пак не може да се очакват чудеса за нула време.

Bart Simpson

22.01.18
10:37

Гума или пружина помагат ли, че и аз трябва да се замислям скоро върху тази част?

22.01.18
10:52

казано от Bart Simpson на 22.01.18, 10:37:

Гума или пружина помагат ли, че и аз трябва да се замислям скоро върху тази част?

На бюрото в офиса имам една гума и я стискам от време на време, но не съм забелязал да ми помага.

22.01.18
10:55

Помагат тренировките 😄

Хватът е като всичко останало - иска трениране. Дали ще е набиране с тежко, дърпане на тежка тяга, продължително стискане на лоста ( дълга серия обръщания или бройки набиране ), етц. Аз кат почвах да тренирам 130 кила тяга ми отваряха пръстите, сега правя бройки на 200 кила в надхват с хубав лост и магнезий.

22.01.18
11:13

Усещам голяма разлика между нов лост с отличен гриф (но твърд като пръчка и 30 мм) и евтин, но еластичен лост на 28 мм, но с много износен гриф. Само мога да си представя истинско елейко на 28 (или специален за тяга с по-малък диаметър) с губав гриф + магнезий, предполагам че разликата ще е колосална.

В Меден Рудник в залата има едни черни лостове, май са Иванко, супер еластични и тънки - за тяга са най-добрите лостове, с които съм дърпал.

За обръщане не са толкова добри, защото са прекалено еластични и много вибрират. За лежанка също са много куци, специално аз съм забелязал, че бутането много повече ми върви с дебел и твърд ... лост 😄

22.01.18
11:32

казано от Alexander Krastev на 21.01.18, 15:18:

Хвата зависи все от малки мускулчета, т.е. възстановяват се бързо, тъй че можеш да го тормозиш всеки ден - ако не е с тяга, висене по лостове, стискане на тенис топки и т.н.

Рецепта за проблеми даваш. Гарантирани проблеми.

казано от Alexander Krastev на 22.01.18, 09:15:

Няма какво да го мисля, Ники  Едно са големите четириглави мускули на бедрата, г*за, задните бедра, които като ги напънеш както трябва и на другия ден са дроб. Друго са тези малки снопчета.

То е така, ама ти го интерпретираш грешно.

Стискал ли си ръка на човек, дето всяка сутрин и вечер, всеки Божи ден, дои на ръка 5-6 крави?

Айде, почнаха се легендите и приказките 😄

казано от Alexander Krastev на 22.01.18, 11:19:

В Меден Рудник в залата има едни черни лостове, май са Иванко, супер еластични и тънки - за тяга са най-добрите лостове, с които съм дърпал.

Истината е твърд и дебел лост. Истински трибойски лост. Всичко друго е за самозаблуда колко си як.

казано от Brown Bomber на 22.01.18, 10:52:

казано от Bart Simpson на 22.01.18, 10:37:

На бюрото в офиса имам една гума и я стискам от време на време, но не съм забелязал да ми помага.

Гумата помага ако си в 5-ти клас. После файда няма, освен ако не е много корава и знаеш точното упражнение, което да правиш с нея. Клещите за стискане са съвсем друга работа, ама и там зависи какви ще ползваш и как ще ги ползваш.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 22.01.18 12:04.

22.01.18
13:50

А и при някои...просто не заяква.

22.01.18
14:50

Четох, че клещите на Heavy Grips са добри, но целия сет ми се струва излишен на този етап, по-скоро за 150, 200 и евентуално 250lbs.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 22.01.18 15:00.

26.01.18
17:31

Някой да има отзиви от клещите на Gorilla sports? По описание изглеждат добре и също се предлагат от 100 до 350 lbs.

27.01.18
14:44

Няма какво да го мисля, Ники 

Аз ДА и то на баба ми !!! Доеше женицата две , понякога и три биволици , сутрин и вечер и то откакто се помня. На тегло да е била около 65-70 и имаше по-големи предмишници от дядо , който беше едричък мъж.Като хлапе съм пробвал заниманието , то и там си има способ на  захвата , но и така беше доста трудно, вимето на биволицата е много жилаво с много груба кожа , а баба ги доеше за нула време.Иначе примера ти е малко преувеличен с тези 5-6 крави....то докато ги издоиш сутринта , ще е станало обяд.
  Друго е да си стиснеш ръката с занимаващ се с тежко строителство едър мъж  ХАМАЛИН.99% от трениращите биха се изумили.
  Иначе ако при хвата се притисне с увеличен акцент на безименния пръст , ефекта ще е положителен !

Bart Simpson

27.01.18
15:12

Я глей бабанки, че и мацките, тук се прави як захват.

27.01.18
15:26

Мда , ама и много се еде на аванта

27.01.18
15:44

Ами тогава ходете да доите едър рогат добитък, бачкайте в кланници, хамалствайте, пък току виж някой ден сте заключили CoC№4 😄

27.01.18
15:49

казано от James Hinks на 27.01.18, 15:44:

Ами тогава ходете да доите едър рогат добитък, бачкайте в кланници, хамалствайте, пък току виж някой ден сте заключили CoC№4

И следтренировъчно лющене на ракии в хоремага на фона на шабан шаулич. Тва е рецептата за яки ръки, кво се лигавим с тия фитнеси.

Bart Simpson

27.01.18
15:54

Що да ходим, ние сме били?
Вие се бъзикате, ама аз във фабрика са виждал литовски каки, дето няма какво да им се опре.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 27.01.18 15:56.

27.01.18
16:03

казано от James Hinks на 27.01.18, 15:44:

Ами тогава ходете да доите едър рогат добитък, бачкайте в кланници, хамалствайте, пък току виж някой ден сте заключили CoC№4

Ааааа не , я си предпочитам залата , ама ммолим ти се , де виж Питащия как се е озаглавил и къв аватар е сложил и после ми кажи , че мнението ми не е на место уааа...

Мнението беше редактирано от XXL на 27.01.18 16:29.

казано от XXL на 27.01.18, 14:44:

Иначе примера ти е малко преувеличен с тези 5-6 крави....то докато ги издоиш сутринта , ще е станало обяд.

Ами ако с това изкарваш прехраната на семейството, ще доиш 🙂

Bart Simpson

27.01.18
16:33

Саше, до обед тр да за изрупали  една кривача сено, брат.
XXL, аватара тук не става за доЕне.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 27.01.18 16:37.

27.01.18
16:41

Зависи как гледаш на доенето.....спирам със спама

Къде се хванахте и вие за това доене 😄

Едно време в ТКЗС-тата (доста отдавна) е имало професионални доячи ( това преди да въведат агрегатите ) и прабаба ми (лека й пръст) разправяше за някакъв дето докато спял и си стискал ръцете, та за бъзик му слагали по 1 кочан царевица ( или какаляшка, дето му викат у нашия край ).

Мисля си, че разковничето е работата в определен диапазон на съотношението обем : интензивност : честота.

01.02.18
23:18

Разковничето е ,че едни си могат...,а други са нещастници.

01.02.18
23:27

Всичко е въпрос на правилни тренировки, желание и време.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1