Движение:
- йога час
- мързел и следобеден сън
Храна и добавки:
- пробиотик
- шейк като вчерашния
- малко чай от мащерка, кантарион, равнец
- таханово бъркало с мака
- дом. вино, туршия, задушени картофи с гъбено-чесново-сметанов сос; сухари с Нутела
- не-сурови крекери
Вода:
- 9 чаши
Мнението беше редактирано от Margi на 28.01.18 18:50.
Движение:
- йога, 40 минути
Храна и добавки:
- пробиотик
- шейк от бадемово мляко, мед и био разтворимо кафе
- 2-3 сурови бонбони с матча
- японски сенча
- малко бяло вино, черен хляб с хумус; 2-3 чери домата; черен хляб с нутела
Вода:
- над 2 л
Движение:
- ресторативна йога
- цял ден (да се разбира 12+ работни часа), не съм успяла да седна да пия чай или кафе,дори за 5 минути...страшна лудница се оформи днес. Правихме снимки за студиото, по средата на които ме изкараха да получавам стока, 3 пъти ми звъня телефона и трябваше да отида до лаптопа...не знам как не ме изгони фотографката 😂 И при все лудницата, някак успях да стоя на ръце. 😎
Храна и добавки:
- пробиотик
- мултивитамин
- шейк от какао, кокосово масло, мака, мед, портокалово масло, ванилия, инд. орехче
- таханово бъркало
- някакви мостри на ръчно правени шоколади...страшен джънк и нищо правено на ръка
- бяло вино; цвекло, няколко чери домата, квасен хляб с хумус; нутела...беше намалена в била и всички на работа това ядем два дни... 🙄
Вода:
- 1 чаша с акт. въглен
- около 2 л
Мнението беше редактирано от Margi на 30.01.18 21:49.
30.01.18
22:16
казано от Margi на 30.01.18, 21:49:
; нутела...беше намалена в била и всички на работа това ядем два дни... <
Не се сдържах 🙂
https://www.usatoday.com/story/money/shopping/2018/01/26/nutella-discounts-spark-chaos-french-supermarkets/1068477001/
казано от Queen Cobra на 30.01.18, 22:16:
казано от Margi на 30.01.18, 21:49:
; нутела...беше намалена в била и всички на работа това ядем два дни... <
Не се сдържах
https://www.usatoday.com/story/money/shopping/2018/01/26/nutella-discounts-spark-chaos-french-supermarkets/1068477001/
Да, и колежката това ми показа след като се върнах с бурканите.
Е, не ми се наложи да се бия за да ги взема, но чаках на опашка на касата. 🙂
Това показва колко пристрастяваща е захарта...а отстъпката в Била е далеч от тази във Франция.
Мнението беше редактирано от Margi на 30.01.18 22:23.
Движение:
- йога, час
Храна и добавки:
- пробиотик
- мултивитамини
- шейк от чага чай, какао, портокалово масло, канела, инд.орехче, карамфил, мака, кокосово масло, мед
- японска сенча
- половин кисело мляко с маки бери, пешън на прах и малко сурова захар
- още шейк почти като сутрешния
- 2 квадратчета шоколад бенджамисимо с мента...тази седмица само гадни шоколади дегустирам, но с претенции за сурови, ръчни и т.н.
- бяло вино, квасен хляб с бри; 1 лъжичка хумус, останалата отпредните дни нутела с останалото от обед кисело мляко
- няколко хапки сирене от кашу (мога спокойно да изям цялото количество, което поръчах за да работя с него 🙂 ...на едно хранене)
- половин шепа печени фъстъци
- трифала
Вода:
- 1 чаша с въглен
- малко над 2 л
Любимия набор от подправки: 😍
Мнението беше редактирано от Margi на 31.01.18 22:19.
Движение:
- йога, малко над час
- суингове с 16-ката
Храна:
- таханово бъркало с пчелен прашец
- вит. Д
- шейк от чага чай, какао, родиола, кокосово масло, мед, ванилия, бразилски орех на прах
- кефир
- сурови крекери със сирене от кашу
- още сурови крекери с чътни, хумус
- кокосова гауда (страшна гадост), няколко кръгли вафли
- трифала
Вода:
- черна лимонада
- 2 л
Движение:
- йога, час
Храна и добавки:
- вит Д
- шейк от чага чай, какао, бразилски орех на прах, родиола,ванилия, портокал, мед, кокосово масло
- японска сенча, след като я изпих, си я и изядох 🙂
- рейши кафе, доста силно се оказа гватемалското кафе, въпреки рейшито, треперих до следобеда
- няколко глътки от различни какаови шейкове
- ч.вино, морков, връзка магданоз, още от пластмасовото сирене от кокос (трябва да се изяде, въпреки че е най-гадното нещо, което съм слагала в устата си след веганския колбас 😆 ..предиоколо 6 години); малко сладки картофи и моркови с кокосово масло и подправки на фурна; доста бисквити, различни видове, но все джънк
Вода:
- 1 чаша с акт. въглен
Мнението беше редактирано от Margi на 02.02.18 22:13.
Движение:
- МЦ йога, час
Храна и добавки:
- ензими х2
- шейк от чага чай, какао, мед, кокосово масло, родиола, подправки
- японска сенча
- ментов горещ шоколад с коксово масло, мед, рейши
- 1-2 сурови крекера със сирене от кашу Делишу
- малко бяло вино, разни зелени зеленчуци; ръжен хляб с хумус (и малко от листата сенча 🙂 ); 2 браунита с кафе; бял шоколад, лимецови гризини
- сирене дипломат с рукола и босилеково песто
- ензими х2
Вода:
- 2 л
Мнението беше редактирано от Margi на 03.02.18 21:09.
03.02.18
20:28
казано от Margi на 03.02.18, 20:19:
Движение:
- МЦ йога, час
Това какво ще рече.......някаква специфична йога при женските ежемесечни болежки или?
03.02.18
20:40
на 6.01 е имала мц йога също))...което значи че е това)))
казано от Deyan на 03.02.18, 20:28:
казано от Margi на 03.02.18, 20:19:
Движение:
- МЦ йога, часТова какво ще рече.......някаква специфична йога при женските ежемесечни болежки или?
Да, това е специфична последователност от пози, които са адаптирани за изпълнение от жени по време на месечен цикъл. Помага за лекото протичане на МЦ и регулиране на евентуалните му смущения.
Най-общо казано, се характеризира с по-леки пози, с опори, с ограничено количество пози от стоеж, абсолютно без обърнати пози и затворени усуквания.
Движение:
- МЦ йога, малко повече от час
- суингове с една ръка, сачове с 12-ка, ходещи напади, хоризонт.набиране на халки
- много разтягане, л-ситове на халки, изометрии други
Храна и добавки:
- ензими
- шейк от чага чай, какао, желатинизирана мака, бразилски орех на прах, ванилия, кокосово масло, мед
- вит. Д
- шейк от чага чай, канела, инд.орехче, карамфил, родиола, кокосово масло, мед
- спанак с кокосов оцет, зехтин; червено вино, макарони от червена леща с песто, сирене дипломат, медени вафли с нутела
- доста печени фъстъци
- портокал
- ензими
- трифала
Вода:
- около и над 2 л
Мнението беше редактирано от Margi на 04.02.18 20:25.
Тези макарони с червена леща от много време ми привличат вниманието. Виждам, че ти вече си консумирала такива. Струва ли си да ги пробвам? 🙂
казано от TheVikk на 04.02.18, 19:20:
Тези макарони с червена леща от много време ми привличат вниманието. Виждам, че ти вече си консумирала такива. Струва ли си да ги пробвам? 🙂
Има ги вкъщи - ям ги.
Как да ти кажа дали си струва да ги ядеш? Може да ти харесат, може и не...Хора различни, вкусове разни...
Движение:
- МЦ йога, час и малко
- и после цял ден нямах време да седна
Храна и добавки:
- черна лимонада
- вит. Д
- ензими
- шейк от чага чай, какао, желатинизирана мака, Кайен, кокосово масло, мед, рейши, бразилски орех на прах
- таханово бъркало с какаови зърна
- двоен шоколад с мента ❤
- няколко листа салата, 2-3 сурови крекера, 3 варени домашни яйца, шоколад
- кръгла вафла с нутела, малко бри
- ензими
- трифала
Вода:
- над 2 л
Мнението беше редактирано от Margi на 05.02.18 21:37.
Движение:
- успах се с два!!! часа след алармата си. Не закъснях за работа, но нямаше как да сколасам за практиката си, а това винаги ме прави крива. Направих кратка тренировка, колкото да се събудя - предни клекове с пудовката (16кг), драконови лицеви опори, суингове
- когато отидох на работа, успях да събера 45 минути за йога, основно пози от стоеж
Храна и добавки:
- ензими
- вит. Д
- таханово бъркало с какаови зърна. натрошени
- шейк от чага чай, какао, родиола, канела, карамфил, инд.орехче, кокосово масло, мед
- японско гьокуро и няколко квадратчета шоколад
- няколко чери домати и две-три листа салата; сухари с хумус и листата от изпития чай; шоколад
- овче кисело мляко с кокосов нектар, малко сирене с песто
Вода:
- черна лимонада
- малко над 2.5 л
Мнението беше редактирано от Margi на 06.02.18 21:29.
Движение:
- йога - малко над час
Храна и добавки:
- вит. Д
- ензими
- шейк от чага чай, какао, желатинизирана мака, кайен, мед, кокосово масло
- японска сенча
- таханово бъркало с какаови зърна
- японска сенча
- зелени неща със зехтин, 1-2 черита, черен хляб с хумус и зеления чай; много шоколад
- няколко накиснати бадема
- няколко арменски сладки
- ензими
- трифала
Вода:
- черна лимонада
- между 2.5 и 3 л (последните два дни пия необичайно много вода - не знам на какво се дължи)
Това са йога блокчета. Използват се за модификации на много пози в Айенгар йога, наред с другите помощни средства, и най-общо казано, служат за създаване на пространство в тялото, там където липсва и, съответно - за по-правилно подреждане на тялото в позите. Помощните материали се използват и за да дадат определен акцент на позата.
Движение:
- йога, малко над час, основно обърнати пози
Храна и добавки:
- ензими
- шейк от чага чай, какао, шатавари, ашваганда, мед, кокосово масло, мед, портокалово масло
- малко тахан
- нектар от гьокуро
- салата от магданоз, листата от гьокурото, Чери, зехтин; черен хляб с хумус и мангово чътни; шоколад
- мини гевречета с песто
- ензими
- трифала
Вода:
- черна лимонада
- малко над 2 л
Когато хората от Longevity Now , чиито конференции следиш от около 7 години харесат и личния ти акаунт, и този на това, което си направил. ❤
Мнението беше редактирано от Margi на 08.02.18 22:19.
казано от Margi на 08.02.18, 22:08:
Когато хората от Longevity Now , чиито конференции следиш от около 7 години харесат и личния ти акаунт, и този на това, което си направил. ❤
Ами това определено трябва да се отбележи. Хората от които си се учила, вече те следват и те да научат пък нещо от теб 🙂
казано от kaloyan на 08.02.18, 23:12:
казано от Margi на 08.02.18, 22:08:
Ами това определено трябва да се отбележи. Хората от които си се учила, вече те следват и те да научат пък нещо от теб 🙂
Е, ясно е че инстаграма им не се поддържа от хората, от които съм се учила, но пак е готино. 🙂
Мнението беше редактирано от Margi на 08.02.18 23:17.
Движение:
- йога Long belt advanced sequence - приятна практика, малко над час
Храна и добавки:
- ензими
- Д3
- пробиотик
- шейк от чага чай, какао, шатавари, ашвагада, шилажит, кокосово масло, мед
- таханово бъркало с натрошени какаови зърна
- рейши кафе
- малко банан с домашен шоколад
- вино, краставица, ементал, омлет от 3 домашни яйца с домашно сирене, песто, половин парче торта гараш; мини гевречета
- малко шоколад
Всеки ден си обещавам да не ям толкова сладко и като се прибера скапана вкъщи, се оливам. 😣
Вода:
- черна лимонада
- малко над 2 л
Сутринта опаковах шоколадите, вечерта бяха изкупени. Трябва да се ускори производството. 😋
ПП: Много е тъпо че на хората им текат лигите по моите шоколади, а аз си купувам нутела, до мен не стигат. 🤔
Мнението беше редактирано от Margi на 09.02.18 21:18.
казано от Margi на 09.02.18, 21:12:
Сутринта опаковах шоколадите, вечерта бяха изкупени. Трябва да се ускори производството. 😋
ПП: Много е тъпо че на хората им текат лигите по моите шоколади, а аз си купувам нутела, до мен не стигат. 🤔
Не е тъпо, направо си е тъжно 🙂
Тъпо, тъжно, днес имах един шоколад брак, понеже го счупих при изваждането от формата, и се уредих с едно редче - останалото го изядоха момичетата. 🙂
Движение:
- йога - усуквания, над час
Храна и добавки:
- пробиотик
- Д3
- шейк от чага чай, какао, мед, шатавари, шилажит, ашваганда, кокосово масло
- таханово бъркало с счукани какаови зърна
- японска сенча
- редче ментов шоколад (този, който счупих)
- филийка квасен хляб с авокадо
- малко бакарди със сок от ананас
- омлет с моркови, магданоз, маслини, лютеница, мини гевречета, цедено мляко със сироп от китул, малко шоколад
- ементал
- трифала
Вода:
- 1 чаша с въглен
- над 2 л
Мнението беше редактирано от Margi на 10.02.18 20:58.
Движение:
- Handstand тренировка при Радо
- спах малко над 10 часапрез нощта и още 2 и малко следобед 😴
Храна и добавки:
- неделя е ден без добавки 🙂
- шейк от чага чай, какао, родиола, кокосово-конопено мляко, мед
- портокал
- шейк от какао, тинктура чага, желатинизирана мака, кайен, кокосово масло,мед
- салата отморкови, конопено семе, куркума, кокосов оцет, зехтин, годжи бери; салата от боб (салатен, от най-големия на петна) с лилав лук; мини гевречета с кашкавал, цедено мляко с китул, стафиди и годжи бери, 2 редчета шоколад
Вода:
- към 2 л
Движение:
-йога - 80 минути
Храна и добавки:
- шейк от чай пау д’арко.какао, желатинизирана мака, ванилия, мед, кокосово масло
- японско гьокуро
- малко от листата на чая, сурови крекери със сирене от кашу, около 70 грама черен шоколад
Вода:
- 1 чаша с въглен
- 2 литра
Мнението беше редактирано от Margi на 12.02.18 21:16.
Движение:
- йога, час
Храна и добавки:
- 22 часа глад на чай от бял равнец, пробиотик, солена вода, чай от хвощ и коприва и вода - общо течности - над 2 л. Имах намерение да продължи по-дълго фаста, но се изнервих.
- половин кефир
- цвекло със зехтин; малко бяло вино, ръжен хляб с маслинов хумус; кисело мляко с пешън, маки бери, счукани какаови зърна, малко мед; малко шоколад
- портокл
Мнението беше редактирано от Margi на 13.02.18 20:55.
Марги, можеш ли да ми дадеш достоверен източник(някакъв сайт например), където да проверя кои храни натоварват много жлъчката? Доста противоречива информация има из мрежата.
Не съм медицинско лице, но от обща култура бих изключила пържени, преработени храни, тежки меса и млечни. Зависи дали се касае за някакъв конкретен проблем, където се изисква някакъв по-специфичен режим, но аз не се наемам да коментирам подобен казус.
Храните и билките от които аз се интересувам и изучавам не се използват за третиране на диагностицирани медицински състояния, а за подобряване на здравето и качеството на живот.
Мнението беше редактирано от Margi на 13.02.18 21:13.
казано от TheVikk на 13.02.18, 21:33:
Какаовите и кокосовите продукти проблем ли си?
Не виждам защо да са.
...стига да уточним какво в “какаов продукт” и “кокосов продукт”. Милка и Нестле също имат доста “какаови продукти”. А кокосовото масло може да е рафинирано почти до състояние на пластмаса...
казано от Margi на 13.02.18, 21:41:
казано от TheVikk на 13.02.18, 21:33:
Какаовите и кокосовите продукти проблем ли си?
Не виждам защо да са.
...стига да уточним какво в “какаов продукт” и “кокосов продукт”. Милка и Нестле също имат доста “какаови продукти”. А кокосовото масло може да е рафинирано почти до състояние на пластмаса...
Във възможно най-чист вид: какаови зърна, кокосово масло, стърготини и т.н.
казано от TheVikk на 13.02.18, 21:44:
На пазара има (всъщност по-голямата част са такива) много какаови зърна, които са от ГМО сортове какао, третирано с химикали, без съдържание на минерали, ферментриано до плесенясване. Всичко зависи от качеството.
казано от Margi на 13.02.18, 21:59:
казано от TheVikk на 13.02.18, 21:44:
На пазара има (всъщност по-голямата част са такива) много какаови зърна, които са от ГМО сортове какао, третирано с химикали, без съдържание на минерали, ферментриано до плесенясване. Всичко зависи от качеството.
Да, срещала съм такива. Благодаря за отговора. 🙂
13.02.18
23:08
На пазара има (всъщност по-голямата част са такива) много какаови зърна, които са от ГМО сортове какао
Много интересно. До март 2015 нямаше нито едно ГМО какаово дърво. Сега масово е такова производството...Как става тая работа ми е интересното.
казано от James Hinks на 13.02.18, 23:08:
На пазара има (всъщност по-голямата част са такива) много какаови зърна, които са от ГМО сортове какао
Много интересно. До март 2015 нямаше нито едно ГМО какаово дърво. Сега масово е такова производството...Как става тая работа ми е интересното.
Корпорациите, Монсанто, евреите, световната конспирация.
Догодина ако пуснат ГМО грозде, то 2019 “голяма част от виното е ГМО” ще стане новия слоган и upper middle class лелките от щатските предградия ще се чудят с какво да си пият Xanax-a.
Явно нямате друга работа освен да гугълвате написаното от мен и да цитирате първия линк. 🙂 Аз, за съжаление, не разполагам с толкова свободно време. Питат ме - отговарям. Който се доверява на събраната от мен през годините информация - добре. На останалите нямам интерес да се обяснявам. Ако искате да обсъждате какаовия бизнес и отглеждането на какао, открийте нова тема.
Поздрав със суровото ми Криоло.
14.02.18
09:14
Аз не разбирам проблемът с ГМО. Имаше ЕДНО популярно изследване, което “доказваше” вреда при мишки и се разбра отдавна че е фалшифицирано.
Аз бих купувала такава храна ако не с преимущество, то без никакви притеснения. Но далеч не е толкова разпространена по нашите пазари. Най- много някой чуждоземен джънк с царевичен сироп, какъвто не бих употребила по други наистина доказани здравословни причини.