Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

28.01.18
18:49

Движение:
- йога час
- мързел и следобеден сън

Храна и добавки:
- пробиотик
- шейк като вчерашния
- малко чай от мащерка, кантарион, равнец
- таханово бъркало с мака
- дом. вино, туршия, задушени картофи с гъбено-чесново-сметанов сос; сухари с Нутела
- не-сурови крекери

Вода:
- 9 чаши

Мнението беше редактирано от Margi на 28.01.18 18:50.

29.01.18
22:01

Движение:
- йога, 40 минути

Храна и добавки:
- пробиотик
- шейк от бадемово мляко, мед и био разтворимо кафе
- 2-3 сурови бонбони с матча
- японски сенча
- малко бяло вино, черен хляб с хумус; 2-3 чери домата; черен хляб с нутела

Вода:
- над 2 л

30.01.18
21:49

Движение:
- ресторативна йога
- цял ден (да се разбира 12+ работни часа), не съм успяла да седна да пия чай или кафе,дори за 5 минути...страшна лудница се оформи днес. Правихме снимки за студиото, по средата на които ме изкараха да получавам стока, 3 пъти ми звъня телефона и трябваше да отида до лаптопа...не знам как не ме изгони фотографката 😂 И при все лудницата, някак успях да стоя на ръце. 😎

Храна и добавки:
- пробиотик
- мултивитамин
- шейк от какао, кокосово масло, мака, мед, портокалово масло, ванилия, инд. орехче
- таханово бъркало
- някакви мостри на ръчно правени шоколади...страшен джънк и нищо правено на ръка
- бяло вино; цвекло, няколко чери домата, квасен хляб с хумус; нутела...беше намалена в била и всички на работа това ядем два дни... 🙄

Вода:
- 1 чаша с акт. въглен
- около 2 л

Мнението беше редактирано от Margi на 30.01.18 21:49.

30.01.18
22:16

казано от Margi на 30.01.18, 21:49:

; нутела...беше намалена в била и всички на работа това ядем два дни... <

Не се сдържах 🙂
https://www.usatoday.com/story/money/shopping/2018/01/26/nutella-discounts-spark-chaos-french-supermarkets/1068477001/

30.01.18
22:21

казано от Queen Cobra на 30.01.18, 22:16:

казано от Margi на 30.01.18, 21:49:

; нутела...беше намалена в била и всички на работа това ядем два дни... <

Не се сдържах 
https://www.usatoday.com/story/money/shopping/2018/01/26/nutella-discounts-spark-chaos-french-supermarkets/1068477001/

Да, и колежката това ми показа след като се върнах с бурканите.
Е, не ми се наложи да се бия за да ги взема, но чаках на опашка на касата. 🙂
Това показва колко пристрастяваща е захарта...а отстъпката в Била е далеч от тази във Франция.

Мнението беше редактирано от Margi на 30.01.18 22:23.

31.01.18
22:02

Движение:
- йога, час

Храна и добавки:
- пробиотик
- мултивитамини
- шейк от чага чай, какао, портокалово масло, канела, инд.орехче, карамфил, мака, кокосово масло, мед
- японска сенча
- половин кисело мляко с маки бери, пешън на прах и малко сурова захар
- още шейк почти като сутрешния
- 2 квадратчета шоколад бенджамисимо с мента...тази седмица само гадни шоколади дегустирам, но с претенции за сурови, ръчни и т.н.
- бяло вино, квасен хляб с бри; 1 лъжичка хумус, останалата отпредните дни нутела с останалото от обед кисело мляко
- няколко хапки сирене от кашу (мога спокойно да изям цялото количество, което поръчах за да работя с него 🙂 ...на едно хранене)
- половин шепа печени фъстъци
- трифала

Вода:
- 1 чаша с въглен
- малко над 2 л

Любимия набор от подправки: 😍

Мнението беше редактирано от Margi на 31.01.18 22:19.

01.02.18
22:08

Движение:
- йога, малко над час
- суингове с 16-ката

Храна:
- таханово бъркало с пчелен прашец
- вит. Д
- шейк от чага чай, какао, родиола, кокосово масло, мед, ванилия, бразилски орех на прах
- кефир
- сурови крекери със сирене от кашу
- още сурови крекери с чътни, хумус
- кокосова гауда (страшна гадост), няколко кръгли вафли
- трифала

Вода:
- черна лимонада
- 2 л

02.02.18
19:24

Движение:
- йога, час

Храна и добавки:
- вит Д
- шейк от чага чай, какао, бразилски орех на прах, родиола,ванилия, портокал, мед, кокосово масло
- японска сенча, след като я изпих, си я и изядох 🙂
- рейши кафе, доста силно се оказа гватемалското кафе, въпреки рейшито, треперих до следобеда
- няколко  глътки от различни какаови шейкове
- ч.вино, морков, връзка магданоз, още от пластмасовото сирене от кокос (трябва да се изяде, въпреки че е най-гадното нещо, което съм слагала в устата си след веганския колбас 😆 ..предиоколо 6 години); малко сладки картофи и моркови с кокосово масло и подправки на фурна; доста бисквити, различни видове, но все джънк

Вода:
- 1 чаша с акт. въглен

Мнението беше редактирано от Margi на 02.02.18 22:13.

03.02.18
20:19

Движение:
- МЦ йога, час

Храна и добавки:
- ензими х2
- шейк от чага чай, какао, мед, кокосово масло, родиола, подправки
- японска сенча
- ментов горещ шоколад с коксово масло, мед, рейши
- 1-2 сурови крекера със сирене от кашу Делишу
- малко бяло вино, разни зелени зеленчуци; ръжен хляб с хумус (и малко от листата сенча 🙂 ); 2 браунита с кафе; бял шоколад, лимецови гризини
- сирене дипломат с рукола и босилеково песто
- ензими х2

Вода:
- 2 л

Мнението беше редактирано от Margi на 03.02.18 21:09.

ДЕ

03.02.18
20:28

казано от Margi на 03.02.18, 20:19:

Движение:
- МЦ йога, час

Това какво ще рече.......някаква специфична йога при женските ежемесечни болежки или?

Carbohydrate

03.02.18
20:40

на 6.01 е имала мц йога също))...което значи че е това)))

03.02.18
20:47

казано от Deyan на 03.02.18, 20:28:

казано от Margi на 03.02.18, 20:19:

Движение:
- МЦ йога, час

Това какво ще рече.......някаква специфична йога при женските ежемесечни болежки или?

Да, това е специфична последователност от пози, които са адаптирани за изпълнение от жени по време на месечен цикъл. Помага за лекото протичане на МЦ и регулиране на евентуалните му смущения.
Най-общо казано, се характеризира с по-леки пози, с опори, с ограничено количество пози от стоеж, абсолютно без обърнати пози и затворени усуквания.

04.02.18
18:04

Движение:
- МЦ йога, малко повече от час
- суингове с една ръка, сачове с 12-ка, ходещи напади, хоризонт.набиране на халки
- много разтягане, л-ситове на халки, изометрии други

Храна и добавки:
- ензими
- шейк от чага чай, какао, желатинизирана мака, бразилски орех на прах, ванилия, кокосово масло, мед
- вит. Д
- шейк от чага чай,  канела, инд.орехче, карамфил, родиола, кокосово масло, мед
- спанак с кокосов оцет, зехтин; червено вино, макарони от червена леща с песто, сирене дипломат, медени вафли с нутела
- доста печени фъстъци
- портокал
- ензими
- трифала

Вода:
- около и над 2 л

Мнението беше редактирано от Margi на 04.02.18 20:25.

04.02.18
19:20

Тези макарони с червена леща от много време ми привличат вниманието. Виждам, че ти вече си консумирала такива. Струва ли си да ги пробвам? 🙂

04.02.18
19:41

казано от TheVikk на 04.02.18, 19:20:

Тези макарони с червена леща от много време ми привличат вниманието. Виждам, че ти вече си консумирала такива. Струва ли си да ги пробвам? 🙂

Има ги вкъщи - ям ги.
Как да ти кажа дали си струва да ги ядеш? Може да ти харесат, може и не...Хора различни, вкусове разни...

05.02.18
20:49

Движение:
- МЦ йога, час и малко
- и после цял ден нямах време да седна

Храна и добавки:
- черна лимонада
- вит. Д
- ензими
- шейк от чага чай, какао, желатинизирана мака, Кайен, кокосово масло, мед, рейши, бразилски орех на прах
- таханово бъркало с какаови зърна
- двоен шоколад с мента ❤
- няколко листа салата, 2-3 сурови крекера, 3 варени домашни яйца, шоколад
- кръгла вафла с нутела, малко бри
- ензими
- трифала

Вода:
- над 2 л

Мнението беше редактирано от Margi на 05.02.18 21:37.

06.02.18
21:29

Движение:
- успах се с два!!! часа след алармата си. Не закъснях за работа, но нямаше как да сколасам за практиката си, а това винаги ме прави крива. Направих кратка тренировка, колкото да се събудя - предни клекове с пудовката (16кг), драконови лицеви опори, суингове
- когато отидох на работа, успях да събера 45 минути за йога, основно пози от стоеж

Храна и добавки:
- ензими
- вит. Д
- таханово бъркало с какаови зърна. натрошени
- шейк от чага чай, какао, родиола, канела, карамфил, инд.орехче, кокосово масло, мед
- японско гьокуро и няколко квадратчета шоколад
- няколко чери домати и две-три листа салата; сухари с хумус и листата от изпития чай; шоколад
- овче кисело мляко с кокосов нектар, малко сирене с песто

Вода:
- черна лимонада
- малко над 2.5 л

Мнението беше редактирано от Margi на 06.02.18 21:29.

07.02.18
22:19

Движение:
- йога - малко над час

Храна и добавки:
- вит. Д
- ензими
- шейк от чага чай, какао, желатинизирана мака, кайен, мед, кокосово масло
- японска сенча
- таханово бъркало с какаови зърна
- японска сенча
- зелени неща със зехтин, 1-2 черита, черен хляб с хумус и зеления чай; много шоколад
- няколко накиснати бадема
- няколко арменски сладки
- ензими
- трифала

Вода:
- черна лимонада
- между 2.5 и 3 л (последните два дни пия необичайно много вода - не знам на какво се дължи)

08.02.18
00:03

Готина снимка. Какви са тези трупчета и за какво ги ползваш ? 🙂

08.02.18
07:02

Това са йога блокчета. Използват се за модификации на много пози в Айенгар йога, наред с другите помощни средства, и най-общо казано, служат за създаване на пространство в тялото, там където липсва и, съответно - за по-правилно подреждане на тялото в позите. Помощните материали се използват и за да дадат определен акцент на позата.

08.02.18
22:08

Движение:
- йога, малко над час, основно обърнати пози

Храна и добавки:
- ензими
- шейк от чага чай, какао, шатавари, ашваганда, мед, кокосово масло, мед, портокалово масло
- малко тахан
- нектар от гьокуро
- салата от магданоз, листата от гьокурото, Чери, зехтин; черен хляб с хумус и мангово чътни; шоколад
- мини гевречета с песто
- ензими
- трифала

Вода:
- черна лимонада
- малко над 2 л

Когато хората от Longevity Now , чиито конференции следиш от около 7 години харесат и личния ти акаунт, и този на това, което си направил. ❤

Мнението беше редактирано от Margi на 08.02.18 22:19.

08.02.18
23:12

казано от Margi на 08.02.18, 22:08:

Когато хората от Longevity Now , чиито конференции следиш от около 7 години харесат и личния ти акаунт, и този на това, което си направил. ❤

Ами това определено трябва да се отбележи. Хората от които си се учила, вече те следват и те да научат пък нещо от теб 🙂

08.02.18
23:16

казано от kaloyan на 08.02.18, 23:12:

казано от Margi на 08.02.18, 22:08:

Ами това определено трябва да се отбележи. Хората от които си се учила, вече те следват и те да научат пък нещо от теб 🙂

Е, ясно е че инстаграма им не се поддържа от хората, от които съм се учила, но пак е готино. 🙂

Мнението беше редактирано от Margi на 08.02.18 23:17.

09.02.18
21:12

Движение:
- йога Long belt advanced sequence - приятна практика, малко над час

Храна и добавки:
- ензими
- Д3
- пробиотик
- шейк от чага чай, какао, шатавари, ашвагада, шилажит, кокосово масло, мед
- таханово бъркало с натрошени какаови зърна
- рейши кафе
- малко банан с домашен шоколад
- вино, краставица, ементал, омлет от 3 домашни яйца с домашно сирене, песто, половин парче торта гараш; мини гевречета
- малко шоколад
Всеки ден си обещавам да не ям толкова сладко и като се прибера скапана вкъщи, се оливам. 😣

Вода:
- черна лимонада
- малко над 2 л

Сутринта опаковах шоколадите, вечерта бяха изкупени. Трябва да се ускори производството. 😋
ПП: Много е тъпо че на хората им текат лигите по моите шоколади, а аз си купувам нутела, до мен не стигат. 🤔

Мнението беше редактирано от Margi на 09.02.18 21:18.

10.02.18
09:35

казано от Margi на 09.02.18, 21:12:

Сутринта опаковах шоколадите, вечерта бяха изкупени. Трябва да се ускори производството. 😋
ПП: Много е тъпо че на хората им текат лигите по моите шоколади, а аз си купувам нутела, до мен не стигат. 🤔

Не е тъпо, направо си е тъжно 🙂

10.02.18
19:25

Тъпо, тъжно, днес имах един шоколад брак, понеже го счупих при изваждането от формата, и се уредих с едно редче - останалото го изядоха момичетата. 🙂

Движение:
- йога - усуквания, над час

Храна и добавки:
- пробиотик
- Д3
- шейк от чага чай, какао, мед, шатавари, шилажит, ашваганда, кокосово масло
- таханово бъркало с счукани какаови зърна
- японска сенча
- редче ментов шоколад (този, който счупих)
- филийка квасен хляб с авокадо
- малко бакарди със сок от ананас
- омлет с моркови, магданоз, маслини, лютеница, мини гевречета, цедено мляко със сироп от китул, малко шоколад
- ементал
- трифала

Вода:
- 1 чаша с въглен
- над 2 л

Мнението беше редактирано от Margi на 10.02.18 20:58.

11.02.18
18:08

Движение:
- Handstand тренировка при Радо
- спах малко над 10 часапрез нощта и още 2 и малко следобед 😴

Храна и добавки:
- неделя е ден без добавки 🙂
- шейк от чага чай, какао, родиола, кокосово-конопено мляко, мед
- портокал
- шейк от какао, тинктура чага, желатинизирана мака, кайен, кокосово масло,мед
- салата отморкови, конопено семе, куркума, кокосов оцет, зехтин, годжи бери; салата от боб (салатен, от най-големия на петна) с лилав лук; мини гевречета с кашкавал, цедено мляко с китул, стафиди и годжи бери, 2 редчета шоколад

Вода:
- към 2 л

12.02.18
21:13

Движение:
-йога - 80 минути

Храна и добавки:
- шейк от чай пау д’арко.какао, желатинизирана мака, ванилия, мед, кокосово масло
- японско гьокуро
- малко от листата на чая, сурови крекери със сирене от кашу, около 70 грама черен шоколад

Вода:
- 1 чаша с въглен
- 2 литра

Мнението беше редактирано от Margi на 12.02.18 21:16.

13.02.18
18:13

Движение:
- йога, час

Храна и добавки:
- 22 часа глад на чай от бял равнец, пробиотик, солена вода, чай от хвощ и коприва и вода - общо течности - над 2 л. Имах намерение да продължи по-дълго фаста, но се изнервих.
- половин кефир
- цвекло със зехтин; малко бяло вино, ръжен хляб с маслинов хумус; кисело мляко с пешън, маки бери, счукани какаови зърна, малко мед; малко шоколад
- портокл

Мнението беше редактирано от Margi на 13.02.18 20:55.

13.02.18
19:26

Марги, можеш ли да ми дадеш достоверен източник(някакъв сайт например), където да проверя кои храни натоварват много жлъчката? Доста противоречива информация има из мрежата.

13.02.18
20:59

Не съм медицинско лице, но от обща култура бих изключила пържени, преработени храни, тежки меса и млечни. Зависи дали се касае за някакъв конкретен проблем, където се изисква някакъв по-специфичен режим, но аз не се наемам да коментирам подобен казус.
Храните и билките от които аз се интересувам и изучавам не се използват за третиране на диагностицирани медицински състояния, а за подобряване на здравето и качеството на живот.

Мнението беше редактирано от Margi на 13.02.18 21:13.

13.02.18
21:33

Какаовите и кокосовите продукти проблем ли си?

13.02.18
21:41

казано от TheVikk на 13.02.18, 21:33:

Не виждам защо да са.
...стига да уточним какво в “какаов продукт” и “кокосов продукт”. Милка и Нестле също имат доста “какаови продукти”. А кокосовото масло може да е рафинирано почти до състояние на пластмаса...

13.02.18
21:44

казано от Margi на 13.02.18, 21:41:

казано от TheVikk на 13.02.18, 21:33:

Не виждам защо да са.
...стига да уточним какво в “какаов продукт” и “кокосов продукт”. Милка и Нестле също имат доста “какаови продукти”. А кокосовото масло може да е рафинирано почти до състояние на пластмаса...

Във възможно най-чист вид: какаови зърна, кокосово масло, стърготини и т.н.

13.02.18
21:59

казано от TheVikk на 13.02.18, 21:44:

На пазара има (всъщност по-голямата част са такива) много какаови зърна, които са от ГМО сортове какао, третирано с химикали, без съдържание на минерали, ферментриано до плесенясване. Всичко зависи от качеството.

13.02.18
22:00

казано от Margi на 13.02.18, 21:59:

казано от TheVikk на 13.02.18, 21:44:

На пазара има (всъщност по-голямата част са такива) много какаови зърна, които са от ГМО сортове какао, третирано с химикали, без съдържание на минерали, ферментриано до плесенясване. Всичко зависи от качеството.

Да, срещала съм такива. Благодаря за отговора. 🙂

13.02.18
23:08

На пазара има (всъщност по-голямата част са такива) много какаови зърна, които са от ГМО сортове какао

Много интересно. До март 2015 нямаше нито едно ГМО какаово дърво. Сега масово е такова производството...Как става тая работа ми е интересното.

13.02.18
23:44

казано от James Hinks на 13.02.18, 23:08:

На пазара има (всъщност по-голямата част са такива) много какаови зърна, които са от ГМО сортове какао

Много интересно. До март 2015 нямаше нито едно ГМО какаово дърво. Сега масово е такова производството...Как става тая работа ми е интересното.

Корпорациите, Монсанто, евреите, световната конспирация.
Догодина ако пуснат ГМО грозде, то 2019 “голяма част от виното е ГМО” ще стане новия слоган и upper middle class лелките от щатските предградия ще се чудят с какво да си пият Xanax-a.

14.02.18
08:35

Явно нямате друга работа освен да гугълвате написаното от мен и да цитирате първия линк. 🙂 Аз, за съжаление, не разполагам с толкова свободно време. Питат ме - отговарям. Който се доверява на събраната от мен през годините информация - добре. На останалите нямам интерес да се обяснявам. Ако искате да обсъждате какаовия бизнес и отглеждането на какао, открийте нова тема.
Поздрав със суровото ми Криоло.

14.02.18
09:14

Аз не разбирам проблемът с ГМО. Имаше ЕДНО популярно изследване, което “доказваше” вреда при мишки и се разбра отдавна че е фалшифицирано. 
Аз бих купувала такава храна ако не с преимущество, то без никакви притеснения. Но далеч не е толкова разпространена по нашите пазари. Най- много някой чуждоземен джънк с царевичен сироп, какъвто не бих употребила по други наистина доказани здравословни причини.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1