Аз не бих. Въпрос на избор. Предпочитам да ям неща, кито са известни и доказани с полезните си свойства хиляди години, откокото такива, които са продукт на големите хранителни и химически концерни от последните 20-50 години.
Пак казвам - ако от жлъчката ще стигаме до сортовете какао и генното инженерство, еволюцията на човешкия вид и това как е организирана вселената, моля, нека да е в отделна тема, за да не се налага да разчиствам моята.
Не че не мие е приятно да си лафим на всякакви теми, но не ми се влиза в безсмислени спорове в интернет пространството, което съм отделила за това да се водят други дискусии.
Мнението беше редактирано от Margi на 14.02.18 10:13.
Само един виц по темата ГМО и спирам:
По соц-време в ТКЗС-то идва на посещение партийна делегация от окръжния град. Председателят ги развежда наоколо и им показва с гордост стопанските постройки. В един момент нещо неясно профучава с бясна скорост между тях и се скрива под трактора. След малко още веднъж. Партийците учудени попитали какво е това.
- А, нашият ветеринар е гений. Създаде нова порода четирикраки пилета за повече месо от бутчета.
Последвало учудено цъкане с език и логичен въпрос:
- Вкусни ли са?
- Ами не знаем, никой не е успявал да ги хване досега.
Та така. В спора няма да се влюча, но в спама може. 🙂
14.02.18
11:06
казано от Margi на 14.02.18, 08:35:
Явно нямате друга работа освен да гугълвате написаното от мен и да цитирате първия линк.
Тц, информацията ми е от първо лице, лично, от тук - LDAR
казано от Margi на 14.02.18, 08:35:
Който се доверява на събраната от мен през годините информация - добре.
Значи трябва да се замислиш върху достоверността и сериозността на източниците си.
Сори, ама френски не чета.
Не се бойте за достоверността на моите източници, гледайте себе си.
Effectiveness is a measure of truth.
Помедитирайте малко над това.
Не че шоколада не е актуална тема за днес, но, както казах,нямам интерес да се продъжи по този начин в моя дневник.
Мнението беше редактирано от Margi на 14.02.18 13:00.
14.02.18
13:02
Пише, че е призната, научна експертиза във Франция и много други страни от над 20 години.
Аз предпочитам да вярвам на 20 години изследване с лаборатория, отколкото хиляди години алхимици и други вещери.
Едит:
Извинявай, не бях прочел, че нямаш интерес към темата, изтрий го ако е в повече.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 14.02.18 13:03.
14.02.18
13:07
казано от Margi на 14.02.18, 12:59:
Effectiveness is a measure of truth.
Помедитирайте малко над това.
Това, че си подбираш някакво по-специално био какако и ти е супер, не означава, че другото е ГМО. Няма нищо, което да се нуждае от медитация.
Аз също може да съм назад от темата. Но някой ще каже ли какво против ГМО-то има. Има ли изследвания и доказателства за някакво вредно влияние ? Аз лично не знам за такова нещо. Това поради което ГМО-то не е добро, е просто че изтощава страшно много почвата и това увеличава нуждата от използване на възтановителни средства. Но само по себе си гмо-то какви вреди дава ?
казано от James Hinks на 14.02.18, 13:07:
Няма нищо, което да се нуждае от медитация.
Това е големият проблем - никой не мисли над нещата.
Още веднъж приканвам да се прекрати темата ГМО/какао и т.н. в този и формат.
Движение:
- йога, час
Храна:
- шейк от чай пау д’дарко, сурово криоло, желатинизирана мака, кокосово масло, ванилия, мед
- таханово бъркало с натрошено какао
- половин кефир
- крилово масло
- няколко листа спанак, малко зелена салата, 1 Чери домат, 2 филийки ръжен хляб със делишу сирене от кашу, няколко сурови крекера с чътни от лайм, няколко фурми
- няколко глътки вино, 1 неголямо авокадо, няколко мини гевречета, све хапки пълн.хляб с кашкавал, препечен
- трифала
Вода:
- чаша с въглен
- 2 л
Мнението беше редактирано от Margi на 14.02.18 22:24.
Движение:
- йога, 75 минути - някак съм успяла да стана с 15 минути по-рано и ми се удължи времето за йога 🙂 за сметка на това в 10.30 вече бях парцал
Храна и добавки:
- ацидофилус
- шейк от чай ж.кантарион, сур.криоло, родиола, ванилия, мед, кокосово масло
- Д3
- таханово бъркало с трошено какао
- шейк от сур.криоло, шилажит, кокосово масло, мед
- японско гьокуро
- малко бяло вино, салата от магданоз, листата от чая, слънчогледови кълнове; ръжен хляб с авокадо, кисело мляко с фурми, мака, какао, 2-3 бонбона рафаело
- портокал
- 2 мини гевречета
- крилово масло
- трифала
Вода:
- 1 чаша с въглен
- 2 л
Мнението беше редактирано от Margi на 15.02.18 21:56.
Движение:
- йога, 75 мин - голямо постижение - два дни подред успявам да се събудя така че да си направя нормална практика. Макар всъщност, да е доста далеч от оптималните за преди изпита ми два часа. 😏
Храна и добавки:
- ацидофилус
- Д3
- крилово масло
- шейк от чай пау д’арко, сурово криоло, родиола, ванилия, кокосово масло, мед
- таханово бъркало с какаови зърна, трошени
- шейк от с.криоло, мента, кокосово масло, малко мед
- няколко сурови крекера, доста кокосова вода
- солети и вино 😄
- салата от магданоз, кълнове от слънчоглед, дим.оцет, зехтин; пълноз.спагети със сос от горски гъби и кефир; малко лютеница
Вода:
- чаша с въглен
- над 2 л
Мнението беше редактирано от Margi на 16.02.18 20:03.
Движение:
- йога, час
- разходка до Ситан кале, около 1.45 мин до там и обратно. Дори и там се чуваше музиката от пистите. Не тръгване - имаше задръстване от светофара под Кемпински до Мотиката. Това, разбира се, може да се използва като аргумент “за” втора, трета, десета кабинка, дано да се сетят обаче, че Пирин няма потенциал да побере всичката тази сган на ски.
- къпане в ледено Глазне...ама много ледено - плуваха буци лед. Две топвания - много бързи, разбира се.
Храна и добавки:
- Д3
- крилово масло
- шейк от какао, кокосово-конопено мляко, мака, мед, канела
- таханово бъркало
- шейк с какао, тинктура чага, кокосово масло, мед
- вино, салата от салатен боб, магданоз, лук, зехтин, дом.оцет; 100-тина гр камембер, бисквити с течен шоколад, солети
Вода:
- ще станат 2л щ, дори и повече до довечера
Мнението беше редактирано от Margi на 17.02.18 18:55.
Движение:
- Суря намаскар и обърнати - към 30-40 мин
- разходка в гората - час и половина - два - страшен кеф - далеч от пистите, тишина, чуваше се как снега се топи от дърветата
- малко на фитнес - клекове с 30 кила 😄, странични напади с пудовка, гоблет клекове, файс, разни работи за задно рамо, гръб, ммого разтягане
Храна и добавки:
- Д3
- крилово масло
- шейк от какао, мака, кокосово - конооено мляко, мед, кокосово масло
- портокал
- 1/2 домашно кисело мляко
- шейк от какао, тинктура от чага, мака, кокосово масло, мед
- вино, туршия, маслини, омлет с домашни яйца, сирене, подправки, гхи, пълноз.хляб с течен шоколад
- после вероятно пълноз.крекери
Вода:
- около и над 2.5 л
Банско тази година е страшен панаир, сравним единствено със Сл.бряг. Много жалко за прекрасното местенце.
Любимият ни неделен пазар също е станал на панаир - цените са двойни от лятото, на едни и същи стоки. Млякото не е доквасено, сиренето не е дочакано да узрее, сусамовия тахан вече е смес с фъсъчен.
Мнението беше редактирано от Margi на 18.02.18 21:08.
Движение:
- йога, час
Храна и добавки:
- Д3
- крилово масло
- шейк от какао, мака, кокосово масло, мед, инд.орехче, канела
- таханово бъркало с мака*
- шейк от сурово криоло с инд.орехче, портокал, кокосово масло, мед, рейши
- бяло вино, спанак, сирене от кашу делишу, малко ръжен хляб; малко смес за шоколад 🙂
- фреш от червени портокали 😍
- една кръгла медена вафла
Вода:
- около 2 л
Мнението беше редактирано от Margi на 19.02.18 21:21.
казано от Margi на 18.02.18, 17:18:
Банско тази година е страшен панаир, сравним единствено със Сл.бряг. Много жалко за прекрасното местенце.
Любимият ни неделен пазар също е станал на панаир - цените са двойни от лятото, на едни и същи стоки. Млякото не е доквасено, сиренето не е дочакано да узрее, сусамовия тахан вече е смес с фъсъчен.
Ден година храни, количество за сметка на качество . Сигурно след ски сезона нещата пак ще се нормализират, но то един път като се разочароваш, трудна работа после ..
казано от kaloyan на 20.02.18, 08:39:
казано от Margi на 18.02.18, 17:18:
Любимият ни неделен пазар също е станал на панаир - цените са двойни от лятото, на едни и същи стоки. Млякото не е доквасено, сиренето не е дочакано да узрее, сусамовия тахан вече е смес с фъсъчен.Ден година храни, количество за сметка на качество . Сигурно след ски сезона нещата пак ще се нормализират, но то един път като се разочароваш, трудна работа после ..
Абе, развалиха и пазара, и градчето.
20.02.18
16:48
Аз откакто се помня, все е на ръба това място и все още е като градския транспорт-винаги се намира място за още един.
казано от Bart Simpson на 20.02.18, 16:48:
Аз откакто се помня, все е на ръба това място и все още е като градския транспорт-винаги се намира място за още един.
Когато за пръв път отидох в Пирин, Банско свършваше малко по-нагоре от хотел Пирин. Това, разбира се, беше около 2000. 🙂
Мисля че Банско отдавна е достигнало предела си. Потенциала му е да задоволи местния пазар и вероятно част от гръцкия. Но ордите които сега са го превзели, са много извън възможностите на планината. Имам приятели местни, които до миналата година напираха за втора кабинка, искаха градът им да се “развива”. Тази година вече искат сезона по-бързо да свърши и казват че не може повече така...но не мисля че този процес е обратим.
Мнението беше редактирано от Margi на 20.02.18 21:31.
Движение:
- йога, малко над час
Храна и добавки:
- крилово масло
- ацидофилус
- шейк от сур.криоло, родиола, хо шу у, кокосово масло, мед, ванилия
- таханово бъркало
-топло какао с мента и рейши
- малко бяло вино, малко спанак, малко зелена салата, няколко черита, омлет от 3 малки домашни яйца с листа къри и подправки, малко ръжен хляб и чътни от лайм, шоколад, няколко стафиди, две-три проби от един суров блат
- домашна торта с бадеми
Вода:
- чаша с акт.въглен
- над 2 л
Имах си много чаровен етиопски гост днес:
Мнението беше редактирано от Margi на 20.02.18 21:52.
20.02.18
21:41
В на Славко дневника много писахме по тази тема и аз точно това казах тогава, необратим е процеса, просто ако може моментното положение някак да се нормализира.
А местните, хем искат да им е кротко, хем с три месеца работа на пръхтят цяла година.
Хем сърби, хем боли е малко техната работа.
Умните местни, без бизнес амбиции, отдавна продадоха, къщи, ниви и кърове и се изнесоха.
казано от Bart Simpson на 20.02.18, 21:41:
отдавна продадоха, къщи, ниви и кърове и се изнесоха.
Това важи не само за Банско. 🤔
Движение:
- суингове, “ходещи” лицеви опори и колелце, за да се поразбудя 🙂
- йога, 70 минути
...всичко беше приключило до 7.20
8:00 ми е като 11:00 😄
Храна и добавки:
- ацидофилус
- крилово масло
- фреш от червени портокали
- рейши кафе
- шейк от сур.какао, спурулина, мента, кокосово масло, мед
- авокадов мус с баобаб и 2-3 сурови крекера
- дегустация на суров чийзкейк (чиийз-лес)
- бяло вино, броколи на пара в сос от кефир, нахут с листа къри и подправки, домашна торта
Вода:
- към, може и над 2 л
Мнението беше редактирано от Margi на 21.02.18 22:53.
Банско и Витоша съм ги зачеркнал като зимни курорти, няма да дам един лев повече там.
Всеки решава сам за какво да си дава парите и за какво - не. 🙂
Движение:
- йога, към 75 минути, изобщо не разбрах какво правих. Тези ранни практики е добре да ги планувам предварително, за да не са такъв безполезен хаос. Като цяло, последните дни се чувствам разпиляна, подута, тежка...не аз. Някаво ранно ПМС ме гони, което не ми се е случвало от много месеци.
Храна и добавки:
- ацидофилус
- крилово масло
- шейк от какао, родиола, шатавари, кокосово масло, мед, ванилия
- кефир с келп и мед
- сурови крекери с босилеков хумус; домашна маслена торта
- малко вино, броколи и кашкавал, доста късно - към 21 часа
- трифала
Вода:
- към 2 л
От колежката: 🙂
Мнението беше редактирано от Margi на 22.02.18 22:31.
Движение:
- гоблет клекове с пудовката (16), скачащи напади, ХСПУ с лице към стената, колелце - 5 кръга
- вечерта - ресторативна йога с Анна - трябва да си възстановя редовните практики с учител
Храна и добавки:
- ацидофилус
- крилово масло
- таханово бъркало
- японско гьокуро
- хапка (без-)чийзкейк
- шейк от какао, рейши, кокосово масло, мед
- шепа кашу
- някаква питка с ядково сирене, крекер от червена леща, безглутеново брауни (доста гадно, но останалите неща не бяха лоши) в Loving hut
- половин краставица, 2 хапки домашна торта
- чай витекс
Вода:
- към 2 л
Мнението беше редактирано от Margi на 24.02.18 08:41.
Движение:
- ресторативна йога, час
Храна и добавки:
- ацидофилус
- крилово масло
- ананас
- шейк от чай гиностема, какао, шилажит, мед, кокосово масло
- гьокуро
- сурови крекери със сирене от кашу делишу; малко сурово брауни
- черен ориз с листа къри и подправки с ананас в кокосово масло и подправки на уок; половин авокадо, сникърс
- 3 мини оризовки за проба
- крем от шам фъстъци 😍😍😍
- варен нахут със сол и бахар, някакви гризки, 1 хапка домашна маслена торта, 2 глътки вино
- 2 филии ръжен хляб с кашкавал
...един от онези лакоми дни
Вода:
- 2 л
Мнението беше редактирано от Margi на 25.02.18 16:04.
казано от Bart Simpson на 20.02.18, 21:41:
В на Славко дневника много писахме по тази тема и аз точно това казах тогава, необратим е процеса, просто ако може моментното положение някак да се нормализира.
А местните, хем искат да им е кротко, хем с три месеца работа на пръхтят цяла година.
Хем сърби, хем боли е малко техната работа.
Умните местни, без бизнес амбиции, отдавна продадоха, къщи, ниви и кърове и се изнесоха.
Аз вече и не пиша, защото то..няма смисъл, толкова много се изговори, толкова гледни точки, експерти, лобисти, министри...че повръщаш през гъза. Аз имам умерени претенции да не съм малоумен, още повече имам претенции, че познавам 80% от тия дето ги зяпаме по синия екран и съм на 60%(ама как ги заковавам бе) сигурен кой от чие име говори. Не обвинявам никой, кой, къде разкешва и за какво, НО...тази зима е в пъти по-гадно от предната, ПЪТИ. Сигурно поста ще стане дълъг, но няма смисъл...съвета ми е, ако имате друга възможност за ски, просто Банско да не ви е първия избор. Сегашния кабинет, кмет, министър не са най-виновните. Проблема е далеч в предните кметски мандати...една гнусна селска особа краварска, цанили я за кмет, така безумно и необмислено, несъобразено с нищо ОУП, ПУП, План за управление на ППП(не случайно ги пиша, щото ги е нямало) се е разписвал...че нямам думи. Безум...абе спирам, че замина дневника на цветето. Живеем в скапана държава и ни я скапват необратимо.
Движение:
- странични напади и суингове,и двете с пудовка 16 кг
- йога, час
Храна и добавки:
- ацидофилус
- крилово масло
- Д3
- шейк от чай гиностема, какао, рейши, хо шу у, кокосово-конопено мляко, мед
- лешников тахан с мед и какаови зърна; малко крем от шам фъстъци,2 хапки лешникова халва
- ампула сжен шен и екстракт от черна мравка
- чай от еукомия, канела и мед
- салата от краставица и морков със сос от кефир; домашна пица, лешникова халва, 2 хапки домашна торта
- ензими
- трифала
Вода:
- 2 л
Мнението беше редактирано от Margi на 25.02.18 21:42.
Движение:
- йога, час
- разходка около час и половина, панорамна обиколка на южните квартали 😆
Храна и добавки:
- ацидофилус
- чай от еукомия, канела и карамфил, мед
- ампула жен шен с мравка
- лешников тахан с кокосов нектар и трошено какао
- крилово масло
- чай от рози, лавандула и други цветя
- спагети от краставица с конопено семе, делишу и зехтин; 2 филии пълн.хляб с хумус с цвекло; сникърс, захаросан джинджифил
- резен кашкавал, 60 гр лешникова халва и захаросан джинджифил
Вода:
- към 2 л
Така изглежда латекса в еукомията. 🙂
Мнението беше редактирано от Margi на 26.02.18 21:10.
Движение:
- йога, 70 минути
Храна и добавки:
- ацидофилус
- крилово масло
- жен шен и мравка
- шейк от чай еукомия, канела, карамфил, какао, родиола, мед, кокосово масло
- лешников тахан с кокосов нектар и пчелен прашец
- малко етиопско кафе, 1 малко сухарче
- червен портокал
- половин кефир
- червено вино, морковени спагети с конопено семе, зехтин; сухари с цвеклов хумус; тоблерон
- малко лешникова халва
- трифала
- Д3
Вода:
- 1 чаша с въглен
- 2 л
Мнението беше редактирано от Margi на 27.02.18 21:35.
Движение:
- йога, 70 минути
Храна и добавки:
- ацидофилус
- крилово масло
- лешников тахан с кокосов нектар и натрошено какао
- шейк от чай еукомия и канела с какао, хо шу у, рейши, кокосово масло, мед
- червен портокал
- малко сушен чипс от сладък картоф
- вино, морков, черен ориз с листа къри, ананас и магданоз; тоблерон (от малките)
- малък сухар с цвеклов хумус
- филия ръжен хляб с кашкавал
- Д3
- трифала
Вода:
- 1 чаша с въглен
- над 2 л
Движение:
- йога, час
Храна и добавки:
- ацидофилус
- крилово масло
- жен шен с мравка
- шейк от чай еукомия, канела, какао, хо шу у, рейши, кокосово масло, мед
- таханово бъркало с какаови зърна, натрошени
- гьокуро, 2 фурми
- от там нататък, цял ден прихапвах по една хапка тук и там, някакви дребни неща от бара (2 дребни портокала, един бАМбон с матча)
- 2 - 3 хапки сухар с цвеклов хумус, шоколад
- половин кефир
- 2 лъжички крем отшам фъстъци
- трифала
Вода:
- 2 л
Мнението беше редактирано от Margi на 01.03.18 21:58.
Движение:
- клекове с пудовката, ходещи лицеви опори, колелце от колене + суингове и гребане с пудовката (16кг)
- малко Суря Намаскар
Храна и добавки:
- ацидофилус
- мравка с жен шен
- крилово масло
- лешников тахан с кокосов нектар и какаови зърна, счукани
- шейк от чай еукомия, карамфил, канела, какао, хо шу у, рейши, кокосово масло, мед
- облизах блендера от крема на един кокосов чийзкейк
- кефир
- лешников ликьор с тинктура от чага
- морков, връзка магданоз, 4 фпх с кашкавал, препечени и лютеница; цедено мляко с кокосов нектар, 60 гр лешникова халва
- спах един час, след това ядох някакъв орехов пай, който Слави беше донесъл 🙂
- черна лимонада
- трифала
Вода:
- към 2 л
Мнението беше редактирано от Margi на 02.03.18 21:26.
Движение:
- МЦ йога, 70 минути
- много напрегнат ден на работа, следобед ме заболя главата, може от зор,може и от МЦ да е, като се прибрах следобед подремнах за около 40 минути
Храна и добавки:
- ацидофилус
- крилово масло
- мравки и жен шен
- шейк от еукомия, канела, карамфил, ашваганда, шилажит, кокосово масло, мед
- таханово бъркало с какаови зърна
- един бонбон с матча, малко от моя шоколад с портокал, една хапка кокосов чийзкейк - много вкусен се получи
- малко спирунада
- домат, краставица; задушени моркови и лилав лук, 2 фпх, препечени с 2 яйца и кашкавал; цедено мляко с нутела
- масала чай с кокосово мляко в непалския ресторант
- чай витекс
- трифала
Вода:
- около 2 л
Мнението беше редактирано от Margi на 03.03.18 23:14.
Движение:
- МЦ йога, 70 мин
Храна и добавки:
- черна лимонада
- ацидофилус
- крилово масло
- Д3
- мравки и жен шен
- шейк от чай пау д’арко, какао, желатинизирана мака, кокосово-конопено масло, мед, ванилия...последната 😑 ...поне докато отидем на Улеите - там съм си скрила още едно шишенце 😍
- тахан с петмез от рожков и жен шен
- няколко бразилски орехи и малко сушен касис
- някакво топло какао с амарето
- малко червено вино, морков, връзка магданоз, домашна пълнозърнеста пица
Вода:
- към 2 л
Мнението беше редактирано от Margi на 04.03.18 19:57.
Движение:
- МЦ йога, час
Храна и добавки:
- черна лимонада
- мравки с жен шен
- крилово масло
- Д3
- шейк от чай пау д’арко, какао, желатинизирана мака, Чили, кокосово масло, мед
- тахан с петмез от фурми, нигела
- ябълка
- сурови крекери, авокадо, малко хумус, кисело мляко с петмез от фурми, суров бонбон с матча
- 2 хапки дом.шоколад, за проба
- няколко бразилски ореха
- малко лешникова халва, 2 хапки фпх с кашкавал
Вода:
- към 2 л
Мнението беше редактирано от Margi на 05.03.18 22:32.
Движение:
- йога, час, без обърнати
Храна и добавки:
- черна лимонада
- ацидофилус
- крилово масло
- черни мравки и жен шен
- шейк от чай еукомия, канела, карамфил, инд.орехче, какао, родиола, рейши, кокосово масло, мед
- арабско таханово бъркало 😍 светъл тахан с петмез от фурми и нигела
- домашен шоколад малко
- коктейл от сок от лайм, саке и матча
- няколко листа зелена салата, сухари с делишу (манатарки), сурови крекери, туикс и вафла
- трифала
Вода:
- над 2 л
Мнението беше редактирано от Margi на 06.03.18 21:33.
Движение:
- йога, час
- още йога следобед, около 30 минути, обърнати, ресторативни пози и активни извивки назад
Храна и добавки:
- черна лимонада
- черни мравки с жен шен
- корен от коприва
- крилово масло
- шейк от чай пау д’арко, какао, мака, Чили, кокосово масло, мед, рейши
- чай от канела, ябълка и портокалови корички
- арабско таханово бъркало
- делишу с манатарки и крекери, бонбон с матча, сурово брауни с кафе
- шейк от какао, тинктура от чага и клеева, кокосово масло, мед, чили
- салата от цвекло, лимон, зехтин, коноп; лист зелена салата, малко краставица, сухари с авокадо; сурово брауни с кафе, малко шоколадова вафла
- трифала
- няколко пълноз.крекера с кашкавал
Вода:
- над 2 л
Мнението беше редактирано от Margi на 07.03.18 22:06.
08.03.18
00:23
Марги, много обичам да ти чета дневника, научавам ужасно много нови думички.
Звучи ми като меню на тибетски ресторант с главен готвач, за който всеки е чувал, но никой не е виждал.
😉
Мравките истински ли са, защото аз съм ял и заради мравчената киселина са кисели яко.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 08.03.18 00:24.
Мравките са екстракт-нати в ампули с мед и жен шен. Иначе съм ги пила преди и на капсули. Доколкото знам за добавки се използва черната планинска мравка. Най-голямото и преимущество е високото съдържание на цинк, Б12 и АТФ.
Както казват: Reishi is the king of herbs, ant is the herb of kings. 🙂
Мнението беше редактирано от Margi на 08.03.18 08:10.