03.03.18
19:29
Здравейте!На 27 години съм тренирам от 5 - 6 години фитнес.За този период съм качил около 20 кг. Тренирам средно по 5 пъти.През известно време сменям програмата,упражненията,захватите и тн.Правя кардио по 2 3 пъти в седмицата, но не постоянно, а по няколко месеца и после спирам, после пак почвам.Сменял съм няколко пъти хранителния режим.При всяка мусколна група виждам и усещам резултат, но бицепсите за този период са пораснали много малко , а предмишниците въобще.Изглеждат като на човек който не е пипал щанги.От една година тренирам ръцете по специално изчетох всички теми по този въпрос пробвах всичко.И ефект няма.Дайте някакъв съвет 🙂
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 03.03.18 19:31.
03.03.18
19:40
Първото нещо, което бих направил, е да проследя назад във времето какво съм правил, като упражнения, серии, повторения и т.н. и да направя някакъв “извод”.
Иначе, можеш да пробваш с:
1. суперсерии
2. пирамида
3. обратна пирамида
4. повече повторения
5. негативни повторения
6. и т.н.
С тренираността, мускула изисква все по-интензивно натоварване....
03.03.18
20:24
Ако правиш сгъване и разгъване всеки път, и ако ще не в пирамида, а в цилиндър или куб, пак няма да растат, а само ще се напомпват. Защо не помислиш да покачиш още лично тегло, да наблегнеш на базовите упражнения за горна част и да намалиш броя тренировки. За предмишница помагат дебелите лостове и грипове.
03.03.18
20:51
като един запален на времето лостаджия:
03.03.18
21:03
Защо не сложиш снимка на твоя приятел с големите ръце, а постваш натурални профи атлети?
03.03.18
21:06
казано от Brown Bomber на 03.03.18, 21:03:
Защо не сложиш снимка на твоя приятел с големите ръце, а постваш натурални профи атлети?
има един лостаджия на форума с голяма ръка, без клек и тяга....срещахме се в Бургас 🙂...прави невъзможното, тюлени и др. лостаджийски работи....можеш да го помолиш да качи снимки, ако иска....
яко, нали 🙂
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 03.03.18 21:06.
03.03.18
21:13
Възможно е и винаги има изключения, но ние говорим за общия случай. Не писах да прави тяга.
Лостаджиите развиват атлетична горна част, но нямат крака. Обръщаш темата в друга посока.
03.03.18
21:15
казано от Brown Bomber на 03.03.18, 21:13:
Възможно е и винаги има изключения, но ние говорим за общия случай. Не писах да прави тяга.
Лостаджиите развиват атлетична горна част, но нямат крака. Обръщаш темата в друга посока.
еми по-базово за бицепс, от бицепсово сгъване няма)))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 03.03.18 21:16.
03.03.18
21:20
Базово за бицепс?!
Отказа ме да пиша в темата.
03.03.18
21:29
казано от Brown Bomber на 03.03.18, 21:20:
Базово за бицепс?!
Отказа ме да пиша в темата.
за всеки мускул има базови и спомагателни упражнения....това ме подсеща, че бях чел една такава тема на едно момиче, беше за държавния изпит във ВИФ.....
Базово упражнение за определен мускул - когато той се натоварва възможно най-много. Например, бицепса е двуглав мускул. Сгъване за бицепс с обратен хват или с езет щанга, натоварват различно главите на мускула. Трицепса, пък е триглав и при него има базово и други спомагателни упражнения, като френско сгъване, например....
така, че не трябва да си толкова саркастичен)), просто, като не тренираш, вземи се образовай малко 🙂
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 03.03.18 21:30.
03.03.18
21:46
Ако сгъването и разгъването бяха панацеята за големи ръце, всички по залите щяха да са с 50см ръце. Уви пълно е с недохранени билдъри с тънки ръце, яхнали пътеката или велоергометъра след като са напомпили веничките, но иначе са пробвали всичко що е бустър и протеин. Повече няма да чета. ПЕРИОД! 🙂
03.03.18
21:51
казано от Brown Bomber на 03.03.18, 21:46:
Ако сгъването и разгъването бяха панацеята за големи ръце, всички по залите щяха да са с 50см ръце. Уви пълно е с недохранени билдъри с тънки ръце, яхнали пътеката или велоергометъра след като са напомпили веничките, но иначе са пробвали всичко що е бустър и протеин. Повече няма да чета. ПЕРИОД! 🙂
можеш да спреш да пишеш още след:
-По залите е пълно..........
да, пълно е със всякакви хора, все пак, хората имат даже различни цели, нали така?!
И, никой не те кара да ме четеш, камо ли, да ми отговаряш......
03.03.18
21:55
Абе гимнастиците/лостаджиите (и аз като младеж години съм бил такъв) са релефни, направили са мускул, но имат предел за обеми. Общо взето болшинството са с визуално добре изглеждащи, но малки ръце като обиколка. А и изгледа им е съвсем друг. “Щангата” оформя ръките по съвсем различен начин.
03.03.18
22:03
казано от Deyan на 03.03.18, 21:55:
Абе гимнастиците/лостаджиите (и аз като младеж години съм бил такъв) са релефни, направили са мускул, но имат предел за обеми. Общо взето болшинството са с визуално добре изглеждащи, но малки ръце като обиколка. А и изгледа им е съвсем друг. “Щангата” оформя ръките по съвсем различен начин.
тук си абсолютно прав, лостаджиите при по малка обиколка на ръката, визуално, имат по-голямо изглеждаща ръка! Това се дълги на специфичното натоварване н мускула.
Сега, недейте да почвате да сравнявате “нашата зала” с “вашата”, “Брус Лий с Арнолд” и т.н. Професионални спортисти и гимнастиците и ББ, имат добре развити мускули на ръцете, при различно натоварване, като цяло....
03.03.18
22:07
казано от Carbohydrate на 03.03.18, 21:51:
казано от Brown Bomber на 03.03.18, 21:46:
можеш да спреш да пишеш още след:
-По залите е пълно..........
да, пълно е със всякакви хора, все пак, хората имат даже различни цели, нали така?!
И, никой не те кара да ме четеш, камо ли, да ми отговаряш......
Всички тези по залите, които сгъват, разгъват и после яхват пътеката имат една основна цел- да направят ръце и да изкарат плочки. Време е да спра да ти се връзвам, защото единствения ти останал аргумент е да спамиш.
03.03.18
22:13
Отговорил съм на човек със 6 годишен стаж! А ти ми пишеш за.....за кой ми пишеш, не знам...
Ако искаш да си полезен на човека, дай своя начин, без да ме намесваш в твоя отговор, така се прави!
03.03.18
22:24
Да си купи халки и да се набира в суперсерии, пирамиди и обратни пирамиди след което базово да сгъва и разгъва всичко що е глава и след още 6 год да пише пак в темата от благодарност към въглехидрата. Така се прави!
03.03.18
22:34
казано от Brown Bomber на 03.03.18, 22:24:
Да си купи халки и да се набира в суперсерии, пирамиди и обратни пирамиди след което базово да сгъва и разгъва всичко що е глава и след още 6 год да пише пак в темата от благодарност към въглехидрата. Така се прави!
щеше да е така, както пишеш, ако бодибилдинга не е познавал сгъването за бицес, но като гледаме всички, повтарям всички бодибилдъри, от едно време и сега, всички правят бицепсово сгъване! Факт! И сега, край по-темата!
А, да, забравих да напиша на създателя на темата, че също така може да прави и изометрични натоварвания на бицепса, каквото напрежение изпитва мускула, например при движението ТЯГА и още други.....
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 03.03.18 22:34.
Ръцете растат , когато расте личното(активно) тегло.Иначе ако ще и 100 упражнения за ръце да се правят се тая...резултата ще от никакъв до незначителен.Генетиката тук също има думата в някаква степен.Всъщност Бомбъра виждам че вече е написал каквото трябва преди мен!
Мнението беше редактирано от XXL на 03.03.18 23:01.
Благодаря за отговорите 🙂 .Ами по принцип всяко лято заменям някой от тренировките във фитеса с лостове.Ефекта е че доста се изчиствам ама тогава правя и повече кардио.Определено правя всички базови упражнения.За ръцете специално сменях доста видове тренировки за по няколко месеца и сменям.Правех супер серии, правех и с по 2 3 серии с малко повторения.За гърди от както тренирам правя едни и същи упражнения,а силата се покачва постоянно следователно и размера.Може би генна ми е такъв.Та въпроса по скоро ми беше дали някой е имал същия проблем с някоя мусколна група и съответно как го е решил.
03.03.18
23:27
Карбо,
Не отричам сгъването, и разгъването, но това са най-масово използваните методи сред хората с малки ръце. Темата се разводни, както често става във Форума.
03.03.18
23:30
Да тренираш за гърди или за ръце и прочие, не е добра стратегия.
Когато кг в основните движения станат сериозни...тогава и ръцете ще станат големи.
Иначе 35-38см макс...)))
Дай пример за добра стратегия.А мисля че 120x2 лег 160x4 тяга и 120x10 клек са добре за базови поне до толко съм стигнал.Силата при тях си се покачва.Но предмишниците най вече не мърдат.
казано от Atanas G на 03.03.18, 23:40:
А мисля че .
Зависи колко кг си...А предмишницата..-как правиш тягата, с какъв хват.?
04.03.18
00:06
Добри постижения, на какъв ръст и тегло са?
Добра стратегия е да се храниш силно и да тренираш базови упражнения със свободни тежести, тяга, клек, лег, гребане, военна преса, набиране с тежест, кофички с тежест, лицеви с тежест + сгъване и разгъване 🙂
Много трениращи грешат и правят лег, набиране и сгъване с хват без палец, но така намалят натоварването върху предмишницата. Фитили на набиране, тяга и гребане също пречат.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 04.03.18 00:31.
Ами 108кг съм и висок 192см.Когато почнах фитнес бях 85кг. Храня се по 5-6 пъти на ден,приемам колко 220-240гр. протеин.Не мисля че това е проблема.Фитили не ползвам и никога не съм ползвал.Захвата ми е без палец.Напоследък почнах в тренировката за предмишница да вкючвам и висене от лост.За разтягане и се надявам и заздравяване на захвата.
За тези габарити и тренировачен стаж базовите са доста слаби, трябва да добавиш поне по 50 кг на движение и тогава да мислиш за ръцете..
Може би са слаби,но е факт че са повишени многократно, има разлика във всички муслкони групи а в предмишниците не.Това ми е въпрса.А не как да вдигам 200 от тяга или да правя клекове с толкова.Искаш да ми кажеш че, ако искам да имам големи ръце трябва да си прецакам кръста ли ?
За да имаш големи ръце, трябва да излъжеш тялото по някакъв начин, че му трябват, а това е един от начините. След като храненето е на ниво, очевидно проблема с “липсващите” ръце се корени в тренировките, а липсата на адекватна за габаритите сила го потвърждава.
04.03.18
14:23
казано от Atanas G на 03.03.18, 19:29:
пробвах всичко.И ефект няма.Дайте някакъв съвет
Може да опиташ да правиш ръце пи 3 пъти в седмицата, всяка вечер feeders, да се храниш при кизлишък и след месец, два ще видиш резултат.
04.03.18
14:29
казано от Atanas G на 04.03.18, 13:11:
Захвата ми е без палец.Напоследък почнах в тренировката за предмишница да вкючвам и висене от лост.За разтягане и се надявам и заздравяване на захвата.
Пробвай хват с палец.