Хобит Unleashed: Barbells, Kettlebells & Second Breakfast

Темата е заключена.
Прескочи до:
Т. Тодорова

09.03.18
15:58

Снощи се нагрухтях с пържени картофи. Очаквах да се отприщи ламята и днес да търся да ям пак такива работи, но по-скоро ми стана неприятно. Жалко, че това са само периоди. 🙂

Днес без тренировка, стандартните неща, 5-6-7к с Бари, малко повече работа на компа.

Мускулната в рамене и трапци от вчера много ме нерви и пак ме боли като възпален десният трапец. Много остро, парещо и неприятно. И защото явно дясната страна ми е по-кекава, и от позата на компютъра (особено от нея). Ще го мацам с нещо, ако имам.

Храната днес:

- кафе
- 90г постни бисквитки със семена
- много малко салата от домат, краставица, чушка, лук и т.н., неовкусена
- буба от връзка магданоз и една ябълка
- 70г кокосов чипс с какао 😍
- литър вода с 3 ч.л. чиа и сок от един лимон
- Тахан с мед
- Орехи, някакви зелении с малко макарони

Утре ще заведа оранжевата при Бари.. да прекопаят двора. Чудно ми е какво ще стане с на съседа кокошляците - Лара, както никога не е виждала такива дебелички пернати, така ще ги разпърка през оградата, че току-виж се наложи да прекратя постите. 😂

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.03.18 16:00.

Т. Тодорова

10.03.18
13:21

Зерчер @30кг: 4 5 5 4
Раменна @25кг:  5 6 6 5
Силово @20кг: 5 5 5 5

С 2 минути между кръговете.

Суинг @20кг: 10 3-ки през 10 секунди

Разтяг.

😘

Т. Тодорова

10.03.18
22:24

Храната:
- кафе
- кафе с мед
- 5 оризовки с песто и домат
- 50г кокосов чипс с какао
- бира (на връщане от бабини видях един приятел с жена му и се пльоснах при тях, и установих, че съвсем съм изпушила - през цялото време ми беше неприятно, че пия бира, вместо да върша нещо друго... едно тревожно такова, стомахът на топка - изпих я за 15 минути и се прибрах)
- зеле с ориз
——————————————
Госпожица Лара днес разцепи в двора. 😂 Категорично не харесва разгонени котки, коне, каруци, кокошки и... съседите. 😂
С кокошките първо беше окей, ама в момента, в който една каза “коооо-ко-коооо” и Лара:”Ей с’я ш’ти кажа к’о...” 😂Видя два буркана зеле в кухнята и реши, че ще ги оползотворява. 😂 Кофти, че ни дели мрежа с комшиите - ако реши, ще мине отдолу за 2 секунди и ще е проблем.
Бари я постави на място, за пръв път виждам някой да успее. Не, че няма да го навре в миша дупка, ако реши, обаче прояви уважение, вероятно защото му беше в територията. Аве, много са яки кучаците, обаче от всички, които познавам, само моите са долни лайнояди. 😂

Смачкана муцуна:

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.03.18 22:28.

11.03.18
12:54

казано от Т. Тодорова на 10.03.18, 22:24:

само моите са долни лайнояди. 😂:

А няма овчарка,която да не е тортаджийка...и моята е опъвала торти с мляскане)))

11.03.18
12:57

Почти всички кучета жулят здраво. Особено обичат човешки екскременти. Имах един мъжки кокер - беше страшна работа! Имаше една стара, изоставена обществена тоалетна в градинката, където го извеждах навремето - виках й сладкарницата. Щом ми изчезнеше от погледа, знаех къде е и какво прави... 🙂
Добър апетит на всички четящи!

11.03.18
13:34

Нашия ветеринар, щото като си взех кучетата, аз още не бях, ме караше да купувам на песа агнешки черва, да ги варя и да ги давам еди си колко време, против лайноядството. Не знам дали помага, защото повече от два пъти не се е случвало, ама той май просто си го израстна.

11.03.18
14:01

Моите са коренно различни. Единия все още си ги яде,а другия не е и пробвал.
Отдавам го на различната храна, единия яде само готвено,а другия само гранула в точен грамаж и час.

Т. Тодорова

11.03.18
15:55

Страшна тема, де. 😂
Ние преди имахме голдънка, която също обичаше да ходи на сладкарница. Лара бие всички рекорди обаче, не е за разказване направо. 😂

Наде, т’ва е интересно. Не, че ще седна да варя агнешки черва, но ще прочета какво и защо ей така, информативно.

Веси, моите ядяха готвено, сега ядат висок клас гранула с разни глезотии в добавка (някое яйце, нещо телешко, чат-пат ябълка, морковче - ей в тоя дух) - знаят си тяхното. Уличникът Бари прескача мръсни неща с отвращение и държи да му е чисто и в помещението, и в двора. Иди рАзбери.
———————————————————————————————-

Тренировката днес, 44 минути всичко

Загрявка малко

6x3 през 30 секунди конвенционална тяга @60кг
направих си я, но ми тежеше като 80

4 пъти СС през 90 секунди:
Лег @30кг: 5, 4, 5, 3 (т’ва движение ми е най-скапаното)
Горен скрипец с подхват @47кг: 5, 5, 5, 5

10х2 през 10 секунди: обръщане & изтласкване @25кг
Отнесох ги лесно, обаче ме опъва дясната страна и сигурно трябва да я оставя ненатоварена следващите 2-3 пъти.. ще видим.

Разтяганка
———————————————————————————————-

Храната ще я впиша после - сега за първи път ям.. смути.

Постът май няма да го бъде - физически се чувствам отлично и не съм гладна, възстановявам се идеално след натоварване и без да пия разни бъркочи (освен след първата тренировка, хъхъ), не ме тресе лакомия и някакви конкретни мераци, обаче супер много ме натоварва психически, поради еднообразието към момента - не ми остава време да си приготвям неща, нито пък да си ги пазарувам и като си погледна храната, първата ми мисъл е: “баси, пак ли това?”... Количествата на животинските обаче ще гледам да държа в ограничение - супер леко ми е и енергично.

В добавка към движението - доста се разходих, купих някои неща, хич не ми се прибираше. Барьо го оставих на двора - ако можех да отворя кег бира и да се пльосна на тревата под слънцето с тоя пух... Аз за такива дейности съм родена. 😂

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.03.18 16:02.

Bart Simpson

11.03.18
16:39

Бари го разбирам чудесно, гражданята искат къщичка на природа, хората от село искат панелка в Люлин.

Т. Тодорова

11.03.18
21:46

Храна:
- кафе с оризово мляко
- буба от ябълка, банан, спанак и половин връзка магданоз
- 40г черен шоколад с чили 💕
- порция праз с ориз, домати и прасешки бут (не повече от 60-70г месо)
- една бира
- “дюнер” от лаваш и зелена салата с люти, гриловани маслини, зелени 💕

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.03.18 21:47.

ДЕ

11.03.18
22:32

казано от Т. Тодорова на 11.03.18, 21:46:

- буба от ябълка,

??? 😄

Т. Тодорова

11.03.18
23:02

Буба = някои от чашите на нутрибулета. В началото само на малката чаша казвах “нутрибуба”, после всички ги прекръстих на “буби”, защото ме мързи да напиша 5-6 букви повече. Очевидно не и когато трябва да се обяснявам. 😂

Т. Тодорова

12.03.18
13:02

Аз колко съм доволна днес... 🙂))

Станах рано, свърших доста работа по двора у бабини, направих на рошльо една импровизирана къщичка, където да се скрие, ако го завали, разходих се навън, защото е повече от прекрасен ден 😍, оправих маса неща вкъщи и сега отивам да работя, и ще свърша всичко необходимо и там, защото довечера няма да ходя към Прослааааааввв. 🐽 Преди явно не съм имала никаква представа за стойността на времето.

Храна:
- “дюнер” от лаваш, малко сирене, малко сметана, две яйца и маруля - много вкусно и свежо
(план):
- шепа кашу, портокал
- 20г кокосов чипс (има в един пакет останал, ще го довърша)
- вода с лимон и чиа
- пак подобно нещо с лаваш, само че без яйца и сирене - само зеленчук

Негово Разкошество:

Bart Simpson

12.03.18
13:05

Ако някой ме накара да опиша щастието ще му пусна този клип.

Т. Тодорова

12.03.18
13:19

Можеш да пуснеш клип на което и да е куче, засилено към стопанина. 😍

Аз имам въпрос. Който, естествено, не е свързан с техниката на нескопосания ми лег. 😄

Тъй като със съседите отстрани и с порутената къща на братовчедките на майка (отзад) ни дели една мрежа, която е вкарана 5-6см в земята само.. и е грозна, и е ниска, и всичко се вижда, и не ми харесва, искам нещо да направя по въпроса.
Мен най ме кефи да се зазидаме толкова високо, колкото е позволено (2м ли е, 2.20 ли е.. може и съвсрм друга цифра да е, представа нямам), но това е доста луксозно решение, доколкото чувам.
Кварталният вет ми даде идея за жив плет, което е супер, обаче не знам какво би било подходящо за насяване там (той май акации някакви каза) - искам да расте сравнително бързо, да е гъсто и да е високо. И да е трънливо. И да не е грозно. 😂

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.03.18 13:23.

Bart Simpson

12.03.18
13:21

Аз в двора в Лозенец имам рози, които са добро решение, но ако искаш - за днес, вземи си рогозки.

Т. Тодорова

12.03.18
13:27

Розите май няма да е уместно да ги залостя така, както смятам. Не ми е чак за днес, ама за година-две да си заприлича на ограда. Старата мрежа смятам да я оставя, да посея нещо и от другата страна да опъна още една мрежа. Всякакво минаване на кучета трябва да се предотврати. И някакъв електрошок за котки трябва, че не мога да ги трая. 😂 Майтапя се, ама са жива напаст и се множат, а аз се предадох, не мога сама да ги кастрирам всички, трябва и други да се сетят, че е важно.

Отивам да работя. Ще съм много благодарна за идеите, ако ми дадете такива. 🙂

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.03.18 13:29.

12.03.18
13:38

хмел

Щом искаш да е бодливо , трънливо и красиво бих ти препоръчала рози!В твоя случай, най-подходящата роза за която се сещам е HYDE HALL.Това е точно роза за жив плет на английския селекционер David Austin.На ограда стои много красиво!
Розовата в средата😉

Мнението беше редактирано от Оля Петрова на 12.03.18 14:27.

Bart Simpson

12.03.18
14:35

Моите са друг сорт.
Също много гъст храст, но с грамадни( две шепи) цветове и кърваво червени.
Преди няколко години, градушката в СФ ги остави на стърчащи от земята пръчки.
Мацката, която живее в апартамента ни ми прати снимки.
И двамата със съпругата ми се разревахме като ги видяхме.

Мда има различни селекционери на рози,но щом са рози все са хубави!
Друго нещо за което се сещам е кисел трън -berberis много бодливо.

12.03.18
20:39

казано от Т. Тодорова на 12.03.18, 13:19:

искам да расте сравнително бързо, да е гъсто и да е високо. И да е трънливо. И да не е грозно. 😂

Маклура, популярна още като осей ориндж или див портокал. При добро оформяне и грижи след няколко години става жив плет, през които не можеш да преминеш без техника.
Другия вариант ти е шипката.
Третия и най-гаден е гледичията...По нея и котките не искат да се качват 😄

Мнението беше редактирано от James Hinks на 12.03.18 21:15.

Т. Тодорова

13.03.18
09:20

Благодаря, ще ги разуча всички. Мисля, че ще се получи готино. Голямо ринене и оправяне на двор ме чака, но веднъж като стане, ще стане много добре. 🐽

Сашо, гледичията ще я пропусна, че ако се засили някое куче към нея.. ще прилича на ритуално убийство. 😂

Спорен и весел ден 🍀😍

13.03.18
09:24

А бе не ги мисли ти за толкова прости кучетата. Дори и бултериерите, които минават напряко през всякаква растителност, гледат да я заообикалят гледичията и то без да са се набивали в нея. Някак си се усещат, че там ще е греда 😄

13.03.18
09:37

казано от James Hinks на 12.03.18, 20:39:

Маклура, популярна още като осей ориндж или див портокал. При добро оформяне и грижи след няколко години става жив плет, през които не можеш да преминеш без техника.
Д

Хмм, става ли на храст маклурата? Аз все на дърво съм виждал, интереса ми към нея е за материал за лъкове.

13.03.18
09:50

Става, става...Заради това, че не боледува, не я нападат неприятели и много добре и понася климата в България, расте бързо(само да не измръзне на първата зима). Пуска много издънки и ако умишлено я държиш ниска, за да се разклонява, става доста гъст храсталак с дебели клони от много твърда дървесина. Тоест през нея няма минаване.

Т. Тодорова

13.03.18
10:24

Портокалът засега ми е фаворит (на пръв поглед), но на едно място пише, че мирише като в ада..?

Колко нисък трябва да се държи, може ли да стои малко над човешки ръст?

А кучетата, Сашо, ще се учудиш колко са гламави (моите)... особено острото. Нямам представа как е оцелял.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.03.18 10:25.

13.03.18
11:06

Не знам да мирише, по тепето е пълно с маклура и не ми е миришела. Може да го подрязваш колкото високо си искаш, това е въпрос на твое желание.

13.03.18
11:11

казано от Т. Тодорова на 12.03.18, 13:19:

Кварталният вет ми даде идея за жив плет, което е супер, обаче не знам какво би било подходящо за насяване там (той май акации някакви каза) - искам да расте сравнително бързо, да е гъсто и да е високо. И да е трънливо. И да не е грозно. 😂

Пираканта е твоето растение . Вечнозелено , бодливо , идиото устойчиво - демек даяни на суша и студ . За да си сигурна че няма да преминават котки е добре да оставиш оградната мрежа вградена в живия плет .

13.03.18
11:18

А за каменен зид не си ли се замисляла,покрай него винаги можеш да си засееш каквато растителност искаш 🙂
Свекър ми много симпатична ограда направи скоро-даже сега я завършват и много добре изглежда. Като минаваш хвърли едно око ако искаш.

Мнението беше редактирано от Веси на 13.03.18 11:19.

13.03.18
11:29

Каменния зид е от 30 до 300лв.кв.м. ,че още може)))

13.03.18
11:36

Вярно е,но е непробиваема 😂 поне от куче

13.03.18
11:38

10 годишен жив плет от маклура или гледичия е непробиваем и от лека кола.

Т. Тодорова

13.03.18
14:20

Тази пираканта е много красиво нещо.

Ще седна да прочета и разгледам подробно утре вечер, мерси много, хора. 😍

Веси,
минах да погледна и да, готино е много, обаче 500кв двор да го опашеш с двуметров каменен зид... много пари и много работа. Такова солидно нещо ще направим за външното Г на оградата. Там мога да посея онова чепатото... от външната страна. 😂
А иначе съм ти казвала и друг път - имате си чудесен дом, личи си, че се полагат грижи за него. 💕
——————————————————————————————

Днес безтренировъчно, в Прослав до 13:00, рано-рано сутринта някакви административни онлайн драми, после майка (която е номер едно, ако искате да знаете и на 60 години учи икономика, и си взима изпитите с Отличен всеки път, включително и днес ги е пръснала 😂 на статистиката, хехе) дойде да ме вземе, пазаруване, малко преживяне и ровене из форума, а сега слизам да работкаааааам.

Храната днес:
- 2 кафета, чисти
- почти цяла скумрия (щях да я омотам всичката, обаче се оказа сурова от единия край, та едно коте има долу, дето му викам Мяу-Мяу, хихи, намаза), колибарска салата, смесена с магданозена салата;
- литър и малко чай от мащерка, градински чай, риган, мурсалски чай, мента, маточина, шипка, лайка и невен (много готин), с мед... и с лимон
- лаваш със зелении вътре (зеле морков, краставица, домат, магданоз, спанак, маслини), малко сметана (щото трябва да я изразходя някак)

edit: забравих да впиша, че свинята в мен се разшава снощи и ометох 100г постни бисквити със семена, а няколко часа преди това - 5 оризовки с домат и песто. 🐽
———————————————————————————-

Тренировка утре в 7:00 с К. Как ме ядоса последния път пък той. Пууу, кога му почерня задника - викам, че като се изправя на тягата, в крайната позиция лангърка 😂 щангата, подрусва целенасочено и т’ва не е ок, а отговорът беше едно троснато “Не е вярно!”... Т’ва мъжете са опасна работа като им барнеш някъде по егото. Троснати троскоти. 😂 Иначе много ясно се вижда ефектът от тренирането върху човек, който тренира упорито и от скоро. Много гот.

Иииии... гледайте какво небе си снимах сутринта на отиване към баба. Имало и ползи от тая пасарелка.

😍

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.03.18 14:26.

Т. Тодорова

14.03.18
13:20

Zdr, bebceta. 😎 (😂)

Тренировката днесбеше между 7 и 8 (в 8:05 вече бях на спирката към бабини).

СС с малко повече от 2 минути почивки между кръговете.

Зерчер @30кг: 3, 5, 5, 3
Раменна @25кг: 5, 5, 4, 8
Силово @20кг: 5, 5, 5, 5

#когатораменнататиепоякаотклека.... М**ка му и клек.

3х10 плие с 20кг пудовка.. ей така, щот’ не съм правила от времето на wowаджийските тренировки.

Изключително трудно ми беше, немощно. Нарушеният сън е голяма кучка.

На излизане от залата видях един от членовете на шумнопросташката група и ме пита: Ау, много рано, бе, тръгваш ли си?
Аз: Да, гледах да приключа преди да е станало непоносимо шумно. Идеален тайминг. 😂
———————————————-
После обичайните задължения, после чоплене по двора, местене на няколко комплекта автомобилни гуми - нормалните хора ги търкалят, обаче Доренцето носи. 😂 По-фит не станах от това упражнение, но бях пълен бубарак и си разбих горната част на китката. Няма фибри, ама все е нещо. 😂

Извод от дворочопленето: Никога, ама никога не задържай ненужни вещи. Безкомпромисно трябва да се изхвърлят всякакви неизползваеми неща.
Отказах се да чистя и оправям сама там - трябва яка бригада.
———————————————-

Храната:
- 4 големи, мазни бисквити с шоколад, за които малко съжалявам, че ометох - не заради калории и щуротии, ами защото ми стана кофти
- два кюфтака, колибарска салата с много магданоз и червен лук, и грилнати маслини
- зелена буба с ябълка и банан
- две яйца, зелева салата, подправена, в лаваш (тоя лаваш е супер лек и удобен за такива неща - не е нещо особено като стойност и можеш да го наблъскаш с килограм зелен пълнеж 😍)
———————————————-

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.03.18 14:02.

Т. Тодорова

15.03.18
15:04

Здрасти. 🐽

Днес тренирах на обяд.

Тяга:
6х3 @60кг, 2х1 @70кг, 0х80кг, 1х75кг, 1х70кг, 1х3 @60кг
Лег:
4х5 @30кг, като мога да се похваля, че след като попрочетох някои съвети за позицията на тялото, за първи път от много, много време успях да си направя петиците без нито един намек за затискане с лоста, липса на сила и други лиготии.
Горен скрипец с подхват:
4х5 @47кг

5-6к пеш преди обяд като допълнително движение, после цял ден на крака, с изключение на час и половина.
————————————————

Храната:

- кафе
- разочароващо миниатюрна салата “Капрезе” в заведение + учудващо голяма пърленка с масло и чесън
- лаваш с песто, маслини и много, много зеле
- задушени зеленчуци, маслини, домашни кюфтета

Литър и малко чай с лимон, литър вода.
————————————————

Т. Тодорова

15.03.18
19:42

Отидоха ми плановете - няма да вечерям, пия бира и страдам.

Някой е блъснал с кола/ударил в главата Мяу-Мяу и го е зарязал по средата на улицата, щото к’во толкова... Майка го намери съвсем случайно и го прибрах в едно кашонче. Докторът го наблъска с успокоителни, противовъзпалителни, антишокови и обезболяващи неща, завих го с един полар и сега си седи. Успокои ме, че ако почине през нощта, няма да усети нищо. Ако не бяха толкова агресивни всички около мен, щях да постъпя като откачалката, която твърдят, че съм, и щях да спя при него в гаража.
Избива ме адски много на агресия и сигурно е тъпо да я потушавам така, но бира с цигара определено ми свали градуса.

ДЕЙБА.
Не знам коя сила ни е създала, но човеците сме адски зли и безотговорни същества. Включително и аз на някакво ниво, колкото и да се старая да съм добрата рибка Дори.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.03.18 19:47.

Т. Тодорова

16.03.18
14:54

Цяла нощ се будих, въртях и почти не спах, всъщност, и днес съм гладна (бях) до безобразие. Търся захар, тесто и мазно месо. И намерих, де. 😂
Ядох:
- две кафета, два бонбона линд
- лаваш и задушени зеленчуци с малко сирене
- чесново хлебче, ловджийска наденица
- киндер буено

Приключих с храната за днес.
———————————————————
Без тренировка. Ранно отиване до Прослав, взимане на куче, каране на кастрация, слагане на коте на системи, малко работа, връщане на куче и на коте по местата им, чакане на куче да се осифери, връщане до нас... сега ще работя и вечерта за трети път до Прослав. 10к в посока... 3 пъти са мноо.

Днес разбрах, че бабх са спряли изнасянето на живи животни (особено кучета) извън страната. НПО-тата плащали по 50 евро разноски за лечение на бездомно куче и после го продавали на простите германци за 1000-1500 евро.
Дано се спре скоро това безумие и да се намери кой да ги пръсне по родните и европейски съдилища. Не може при такъв проблем с бездомничетата, да им спрат пътя за навън и да слагат прътове в колелата на организациите. Освен ако не искат да си прокарат закон за евтаназия, за да падне лапачка от спринцовки и препарати. Тая институция трябва да я изгорят ритуално - за назидание на всички останали некадърници.

Гледам го и чувам “къ-чинг, къ-чинг!” ... 3 бона щях да му ги взема одма. 😂 :

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.03.18 15:23.

16.03.18
17:27

Да го купя и да ми го пратиш по самолета за 50€ ?

Т. Тодорова

16.03.18
17:31

Ти бъзикаш ли се? 50 евро за този самец? 1500 стартов бид.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1