Леки тренировки за малко по-добра кондиция

Темата е заключена.
Прескочи до:

18.04.18
08:14

казано от Brown Bomber на 17.04.18, 22:49:

На връщане си минал по безумен маршрут. Можеше да караш до Бургас и после Тракия или да хванеш “магистрала” Хемус, после отбиваш на “бившето аварийно летище” към Провадия, а от там Айтоския, но в общия случай избирам Ришкия. Скоро минах през Дюлинския, ей така за кеф, че не бях минавал от там поне 15год и се сетих защо.

п. с. Имал съм работа със сина на Емилова, мани мани...

По план смятах да мина през Бургас, но следвах табелите за София. От слънчев бряг като ме отклони надясно и после през някакви забутани села с праисторическа настилка. Ама квото беше- беше. Може би трябваше да мина отново през Ришкия, но исках да видя как е през Бургас. Така или иначе ще се наложи да ходя още 2-3 и вече ще знам.

18.04.18
09:34

казано от Иван Марков на 18.04.18, 08:14:

като ме отклони надясно и после през някакви забутани села с праисторическа настилка.

Села викаш ...аз вчера в София зад мол Парадайз по какви настилки минах не е истина!!!!кв.Кръстова вада?!
Къщи за милиони наоколо...а път хой...даже праисторически настилки няма,само кал,кал,кал...кенеф.

18.04.18
20:16

Храната вчера след около 18 часа фаст:

1. Протеин с прясно мляко.
2.Кокоши и патешки яйца(домашни) , чиабата, домати и краставици с олио и оцет.
3. Кисело мляко с горски плодове, мюсли, чия и мед.
Около 1800-1900кк. По балкакана не ходих, но доста повъртях градско. Взех си протеин на някаква измислена марка аллнутришион. Аз многократно съм си казвал мнението за протеина -ако се взима с цел покачване на мускулна маса - напълно излишна покупка. Аз просто му харесвам много вкуса с мляко. Появи ми се на някаква реклама в тубата или фейса и лъскавата опаковка си свърши работата - препи ми се шейк.Поне взех само килограм.Днес никакво движение, освен ако не броя нервното мушкане на скоростния лост. 7 километра градско -  45 минути. 10 извънградско - 40 минути. На всичкото отгоре за 10 дни пак врътнах 2000км. Отделно днес много работа и то с нерви. Като няма нерви не ми пречи хич работата. Напротив много по-бързо ми минава деня и предпочитам да имам работа.
Чудя се утре какво да тренирам. До сега като правих по 1-2 упражнения на тренировка си разпределях тренировките на 4 седмично. Ама с посещението във фитнеса врътнах почти всички групи наведнъж. Може би ще направя едно рамо. Аз за фитнеса ще оставя гърди,гръб и обръщане. Утре планувам и едно  поне двучасово планинско. Може и да го разделя сутринта и вечерта.
Обмислям да започна програмата клек и мляко. Само дето ще си я модифицирам по мой вкус и ще премахна клека и ще оставя само млякото. Общо взето е това.

ДЕ

18.04.18
20:29

Аз пък го взимам /протеина/ уж като отслабвам, за да не губя от мускулите. То моето е едно отслабване...5-6 кг. нагоре 😃 Но пък ако смятам 2 гр. на кг. телесно тегло, не мога да ги докарам без добавка. Не мога да се тъпча постоянно с месо и млечни, макар общо взето това да е предимно храненето ми. Но сметката пак не излиза.
Гледам май и след постите избягваш месото 😎 То ако можех протеина да си набавям без него и аз няма да имам против да го огранича. Особено свинското. А и това, че протеинът те засищал при мен не върви. Две пържоли по 200 гр. едната да изям плюс много салата, кормето си стърже.

Мнението беше редактирано от Деян на 18.04.18 20:31.

18.04.18
20:43

казано от Deyan на 18.04.18, 20:29:

Аз пък го взимам /протеина/ уж като отслабвам, за да не губя от мускулите. То моето е едно отслабване...5-6 кг. нагоре 😃 Но пък ако смятам 2 гр. на кг. телесно тегло, не мога да ги докарам без добавка. Не мога да се тъпча постоянно с месо и млечни, макар общо взето това да е предимно храненето ми. Но сметката пак не излиза.
Гледам май и след постите избягваш месото 😎 То ако можех протеина да си набавям без него и аз няма да имам против да го огранича. Особено свинското. А и това, че протеинът те засищал при мен не върви. Две пържоли по 200 гр. едната да изям плюс много салата, кормето си стърже.

Аз не го избягвам месото. Просто го спрях. Кви 2 грама. Аз през повечето дни приемам около 0,5-06 грама на кг. телесно тегло. През повече дни приемам 50-60 грама протеин. Изобщо не ме притеснява протеинът. По 0.7-0.8 грама на кг е напълно достатъчно
Ако искаш да отслабваш- без глад не става работата. Нямама предви да не ядеш, но ако си приемал приемерно 3000 кк и паднеш на 1700-1800 няма как да не се усеща глад.

19.04.18
09:06

казано от Иван Марков на 18.04.18, 20:43:

По 0.7-0.8 грама на кг е напълно достатъчно

В рамките на някой и друг месец да, но в дългосрочен план (особено пък за трениращ силово човек) не е вярно това.

19.04.18
09:44

казано от Boby_ на 19.04.18, 09:06:

В рамките на някой и друг месец да, но в дългосрочен план (особено пък за трениращ силово човек) не е вярно това.

Боби не знам. В това отношение си много по - начетен от мен. Аз обаче винаги изкривявам нещата през призмата на собствените си преживявания. И  преди да спра месото достс време бях на нисък прием на протеин. Не открих никаква разлика с прием на повече. Нитопри възстснована. Нито при качване/загуба на м.маса. отделно четох доста дискусии в чуждестранните форуми в подкрепа на приема на 07-08 грама като достатъчен. Мисля , че имаше и линкове към изследвания, но сега съм в движение и по- късно ще ги потърся, за да не съм голословен.

19.04.18
09:51

казано от Boby_ на 19.04.18, 09:06:

Според мен, Боби, това е единият от най-големите митове във фитнес средите - за приема на протеин, но не виждам кой би се наемал да докаже невярността му. Аз години наред бях на над 200 гр протеин на ден (6 хранения минимум на ден, всяко с поне 30 гр белтък, както е по учебниците по бодибилдинг 😄). Сега тренирам около 3 пъти повече (5 тренировки седмично, средно по 2 часа и половина на трен) и приемам по 70-80 гр белтък на ден и то в добрите дни. Рядко над 100 гр. Така съм от над година и половина. Силово тренирам веднъж на няколко седмици и не мърдам на кг нито грам. Като доказателства имам само определена извадка от хора, нищо научно, но го наблюдавам при всички от тях.

Затова пък смело твърдя - няма разлика във възстановяването между 0.7-0.8 гр и 2 гр белтък на телесно тегло на ден. Още помня двуразовите тренировки на Илийката, като всеки ден беше на 3 ябълки, 2 марули и 2 супени лъжици чиа (за белтък). Едва свали няколко кг 😄

19.04.18
10:05

Кой ви говори за възстановяване и мускулна маса, камо ли пък за фитнес? 🙂
Прочетете малко за увеличаването на нуждата от протеин с напредване на възрастта и протективния ефект срещу стареене и тогава громете митове, моля ви. 🙂

200гр. протеин са доста храна, ако не се взима отделно пудра - аз в последните седмици не пия протеин и така и не успявам да докарам 200гр протеин на ден, при все че това ми е целта и хапвам сериозно 🙂

Но като направя 5-6 тона клек и определено има разлика дали съм изял 80гр. протеин или 160 гр. 🙂

19.04.18
10:13

Е, ти пък така го написа горното мнение, че как човек да не се сети за напредването на възрастта и протективния ефект от стареене 🙂

19.04.18
10:19

казано от Alexander Krastev на 19.04.18, 10:12:

200гр. протеин са доста храна, ако не се взима отделно пудра - аз в последните седмици не пия протеин и така и не успявам да докарам 200гр протеин на ден, при все че това ми е целта и хапвам сериозно 🙂

Но като направя 5-6 тона клек и определено има разлика дали съм изял 80гр. протеин или 160 гр. 🙂

Не знам, моите субективни усещания при възстановяването са, че калориите са важни, а не протеина, иначе и аз 150 гр ги правя много лесно, а 200- почти невъзможно.

19.04.18
10:21

Ако това изследване трябва да чета, highlights са:
High protein intake linked to increased cancer, diabetes, and overall mortality.
High IGF-1 levels increased the relationship between mortality and high protein.
Higher protein diet may be protective for older adults.
Low protein intake in mice resulted in reduced IGF-1 and tumor progression.

Не успях да разбера дефиницията им за Moderate и High обаче. Бих се радвал ти да пуснеш, Боби 🙂

казано от Витан на 19.04.18, 10:21:

Ако това изследване трябва да чета, [...]

Вито, тази публикация дава също толкова значима информация, колкото и твърдението, че повишената консумация на сладолед между 1990 и 1995 година показва статистическа взаимовръзка с повишената престъпност.

Анализът разглежда асоциацията на протеина като вещество, без да взима под внимание нито общото хранене за деня, нито здравословното състояние и индивидуални черти на наблюдаваните субекти.

Единственото, което обединява по някакъв начин наблюдаваните участници е възрастта им, нищо друго.

Ако ви се чете за препоръчителните количества протеин и дистрибуцията му през деня, скорошният мета-анализ на Brad Schoenfeld и Alan Aragon е добър старт.

1.6-1.8 г/кг се смята за оптимално количество за спортуващи хора. При някои може да е достатъчно малко по-малко, при някои малко повече, но усреднено е някъде там. При всички случаи 0.8 г/кг е крайно недостатъчно. Става колкото да оцелееш ако си неспортуващ със заседнал начин на живот, но ако си спортуващ и активен и търсиш оптимални резултати, трябва повечко.

За безопасността на протеина, публикуваното през февруари изследване на Jose Antonio, с всичките му референции в края, е повече от показателно.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 19.04.18 10:49.

19.04.18
11:00

Аз бих препоръчал ето този текст от The American Journal of Clinical Nutrition.

Особено интересни са следните няколко пасажа:
“A gradual, yet progressive loss of muscle mass and function is a common feature of aging. In the absence of a disease state or injury, sarcopenia results in a 3–8% reduction in muscle mass per decade (1, 2). A loss of muscle strength and function can be independent of changes in muscle mass but is a key determinant of disability and mortality (3). Like osteoporosis, the onset of physiologic and behavioral changes that precede sarcopenia can occur relatively early—during the fourth to fifth decade of life. “
“In recent years, multiple consensus statements and opinion articles have argued that protein intakes between 1.0 and 1.5 g · kg−1 · d−1 may confer health benefits for aging adults beyond those afforded by the current Recommended Dietary Allowance (RDA)6 for protein (i.e., 0.8 g protein · kg−1 · d−1) (4, 22–25).”

Статията има доста референции, ако на някого му се занимава да се зарови по-дълбоко.

Проблемът е доста комплексен. С напредване на възрастта загубата на мускулна маса става все по-осезаема, като причините са сложни - от загуба на калций до все по-слабо и неефективно усвояване на белтъчините.
Високите нива на IGF-1 наистина се свързват с ускорен растеж на ракови и други туморни клетки. Има обаче някоко други съображения - за да се повиши нивото на IGF-1, трябва първо да има достатъчно усвоени аминокиселини, а ефективността на стомашно-чревния тракт и на панкреаса започват да намаляват с напредването на възрастта, така че приемът на повече белтъчини идва за сметка на по-малкото усвоени. В добавка за да има ефект върху потенциалния растеж на тумори, IGF-1 трябва да остава в организма, което при увеличена физическа активност (другият ключов фактор за борба срещу саркопенията), насочена към увеличаване на сила и мускулна маса, просто не се случва.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.04.18 11:01.

19.04.18
11:06

Вито, беговите и тежките силови имат различни изисквания към възстановяването. Много, много различни.

19.04.18
11:38

Това е една много интересна тема. Аз не броя протеин, но като се замисля има дни в които съм доста под минимума има и дни в които минавам отгоре, но по предишни наблюдения не ми се отразява добре в по дългосрочен от 2-3 дена план. Тъй като не спазвам режими, мога да се пробвам да видя как ми се отразява, таман ще се върже лесно с фастинга 🙂 по 1-2 пъти хранене на ден. 1-2 седмици на нисък протеин и 1-2 седмици на по висок.

При възрастните, саркопенията и протеина го има и момента с протеиновия синтез. Редица изследвания показват, че възрастните хора се нуждаят нетолкова от повече протеин, а от по-висок еднократен прием.

Докато при млади хора 20-30 грама протеин стимулират протеиновия синтез почти на максимум, при възрастните са нужни около 40-50 грама, за да достигнат същите нива. Не са напълно ясни причините, но се предполага, че чувствителността към левцина намалява.

Едното решение е да се ядат по-малко хранения на ден, но с по-високи количества протеин. Например 3х40-50 грама, вместо 6х20. Другото решение е просто да се увеличи общото количество протеин за деня. Така автоматично се увеличават и еднократните дози. Трети вариант е и суплементация с левцин.

19.04.18
19:44

Конкретно за приема на протеин. Темата наситина е интересна. Аз обещах линкове:
https://bayesianbodybuilding.com/the-myth-of-1glb-optimal-protein-intake-for-bodybuilders/
тук са посочени конкретни изследвания и източници, схемички, графични изображения и т.н.Има и доста интересни дискусии по темата в бодибилдинг форума, но сега ме мързи да ги преглеждам и търся линкове.

Сутринта час и половина планинско с много бързо темпо.Веднага след него няколко бързи серии рамо с дъмбели.

Храната вчера след около 23 часа фаст:
1. Спаначени кюфтета, филия хляб, майонеза(не повече от 30-40 грама
2. Кисело мляко с мюсли, горски плодове,чия и мед.

Около 1700-1800кк. 47 грама протеин според интернет калкулатора.Днес нагоре надолу . Малко нерви. Всеки иска да се занимава с бизнес, ама никой не иска да плаща. Как да е.
Вечерта направих още един час планинско. Смятах да направя същият маршрут като сутринта, но краката ме предадоха. Поне въздух имаше. Мога да се похваля, че от многото катерене краката най-накрая ми изгубиха размер и по дънки вече си изглеждат слаби.

Люляк да искаш. На втората снимка съм точно под върха и в размисли дали да се откажа. На третата снимка се вижда маршрутът от който съм минал. Горичката от най-долната точка ми е горе долу половината път до върха. Преди нея има горе долу толкова път, само че от другата страна на билото. Целия път го взех за около 45 минути. Доволен съм.
П.П.- леле колко съм зле. Тези в линка говорят за гр/паунд, а не  гр/кг. Въпреки това има линк за изледвания при прим на 0.36 гр/паунф, което идва горе долу .07-08 грама /кг.

Мнението беше редактирано от I`M на 19.04.18 19:58.

19.04.18
22:53

казано от Boby_ на 19.04.18, 11:00:

Проблемът е доста комплексен. .

Боби,прочетох го няколко пъти, но не схванах.
На дърти години ,ако искаш мускулна маса ,тренирайки и се храниш високопротеинно с повишен прием на аминокиселини ,то си докарваш високи нива на IGF-1, а от там риска за тумори скача?

ДЕ

19.04.18
22:58

казано от nervak на 19.04.18, 22:53:

На дърти години ,ако искаш мускулна маса ,тренирайки и се храниш високопротеинно с повишен прием на аминокиселини ,то си докарваш високи нива на IGF-1, а от там риска за тумори скача?

Да обаче той не остава в организма при силови тренировки, т.е. макар да има риск при наличието му, то тренирайки елиминираш този риск. Поне аз това разбрах.
Хм, има сигурно, но поне аз не знам някой силовак или културист да е умрял от рак. Обикновено - инфаркт, сърдечен арест, инсулт. Не, че е успокоение де!

Мнението беше редактирано от Деян на 19.04.18 23:04.

19.04.18
23:14

казано от Deyan на 19.04.18, 22:58:

Не, че е успокоение де!

- Имам две лоши новини - казва лекарят.
“Какви са те?”
- Първата новина е, че имаш рак.
“Каква е втората новина?” пита мъжът.
- Е, втората част от лошите новини е, че страдате от болестта на Алцхаймер.
Човекът казал: “Е, поне нямам рак.”

19.04.18
23:25

Ако се гледат изследвания и така нататък, вижте например при височинния алпинизъм, какви са менютата и защо, както и при различните натоварвания.

20.04.18
09:37

казано от nervak на 19.04.18, 22:53:

Не. IGF-1 (инсулиноподобен фактор на растежа 1) е хормон с протеинова структура (както всички хормони всъщност), който играе важна роля в растежа на тъканите. В детството количеството му в организма е високо, като по-късно спада. Факторите за това са много, като най-важният е растежният хормон.
Дори при възрастните обаче нивото на IGF-1 се увеличава при увеличен прием на белтъчини,независимо от общия калориен прием. Както обаче е ясно, увеличеният прием на белтъчини е необходим, за да се поддържа мускулната маса и плътност с напредване на възрастта.
IGF-1 не е “избирателен” и освен за растежа на мускулни и други тъкани, е ключов за растежа и на тумори.
Начинът това усложнение да се преодолее са силовите тренировки - тогава мускулите използват наличното количество IGF-1 и казано най-просто за туморните клетки не остава. Доказана е ясна връзка между силови тренировки + количество мускулна маса от една страна и понижена заболеваемост от онкологични заболявания от друга. Изключение прави ракът на простатата по не съвсем изяснени причини.

С други думи увеличените белтъчини са нужни, за да се запази мускулната маса, а силовите тренировки са необходими, за да се опазим от увеличените белтъчини. 🙂

20.04.18
09:51

казано от Deyan на 19.04.18, 22:58:

Хм, има сигурно, но поне аз не знам някой силовак или културист да е умрял от рак.

Има, не е като да няма. От допълнителния прием на пептиди и АС.

казано от Boby_ на 20.04.18, 09:37:

Не. IGF-1 (инсулиноподобен фактор на растежа 1) е хормон с протеинова структура (както всички хормони всъщност)

Еее, не така де. Половите, глюко и минералкортикоидните не са с протеинова структура.

20.04.18
10:04

казано от James Hinks на 20.04.18, 09:51:

Еее, не така де. Половите, глюко и минералкортикоидните не са с протеинова структура.

Така е, да. Видях го и аз, след като го написах, но няма да се връщам да го редактирам. 🙂

Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.04.18 10:04.

20.04.18
15:06

1.Четири пържени яйца, филия хляб, домати и краставици.
2. Спаначени кюфтета, две филии хляб, около 40 грама майонеза, литър прясно мляко, банан.
3. Кисело мляко с мюсли,горски плодове,чия и мед.

Около 3000кк. Многото ходене вчера естествено ми увеличиха нуждата от прием на калории. Въпреки повечето храна или съм в лек дефицит или около неутралния.Днес обаче яко ме заболя дясното коляно.Даже понакуцвам от време на време. Предполагам от спускането по камънаците. Днес се мъчи да се катеря отново, но коляното не ми позволи. Направих един час с мъка. Утре по план ще тренирам във фитнеса. Ако коляното позволява ще го карам по план и ще правя двусетите с тяга и обръщането.Ако ме боли ще правя само гърди и набирания.
Сега трябва да седна и да приключа със сметките за декларацята и да  изпратя таблицата на счетоводителката.

20.04.18
15:21

Понеже спазваш вегетариански режим и искаш да изчистиш мазнини, сигурно ще ти е интересно, че Timothy Bradley, боксьор, който до скоро се състезаваше, спазва веган режим в период на подготовка за мач. В основен период беше много мазен, но на срещите си винаги беше като колос с адски изразена мускулатура. Все се каня да пробвам за месец, но нямам условия да го направя. Описва режима си в нета, лесно ще намериш инфо, но се сещам че приема и растителен протеин на пудра (много вероятно и АС). Сега не искам да пропагандирам веганство, имаме си Кептън Дюд за целта, но е интересен пример.

20.04.18
15:45

казано от Brown Bomber на 20.04.18, 15:21:

Понеже спазваш вегетариански режим и искаш да изчистиш мазнини, сигурно ще ти е интересно, че Timothy Bradley, боксьор, който до скоро се състезаваше, спазва веган режим в период на подготовка за мач. В основен период беше много мазен, но на срещите си винаги беше като колос с адски изразена мускулатура. Все се каня да пробвам за месец, но нямам условия да го направя. Описва режима си в нета, лесно ще намериш инфо, но се сещам че приема и растителен протеин на пудра (много вероятно и АС). Сега не искам да пропагандирам веганство, имаме си Кептън Дюд за целта, но е интересен пример.

Аз преглеждам перидоично няколко веган канала в тубата. Най-вече на Джон Винас. За боксьора не съм чувал, но определено ще потърся информация за него. Лично при мен веган/вегетариански режим е по-подходящ за сваляне на килограми. Поне за сега работи. Още повече, че аз фаствам от години и като, че ли заради фаста по -лесно привикнах и взех да се адаптирам. В момента дори не ми се яде месо. При веганството  най-трудно поносимо ми е  липсата на млечни продукти.

Абе аз много се чудя за себе си - имам чувството, че ако зареща щангите за 1 месец и всеки ден ходя само баскетбол да играя ще стана 90 кила за нула време. Ама е доста вероятно да стана скини-фет 😄

20.04.18
15:52

казано от Alexander Krastev на 20.04.18, 15:47:

Абе аз много се чудя за себе си - имам чувството, че ако зареща щангите за 1 месец и всеки ден ходя само баскетбол да играя ще стана 90 кила за нула време. Ама е доста вероятно да стана скини-фет 😄

Да ти кажа и аз имам някакви самонаблюдения, че като тренирам по-малко и увелича физическата активност в друга насока, свалям повече килограми. Както съм в момента. Основният ми енергоразход идва от биченето в гората. Тренировките с тежести са вече супер намалени като количество и качество сравнено с преди. Поне при мен има някаква взаимовръзка между силовото трениране и повишения апетит.
Аз все се каня да те питам. Моментните килограми не ти ли пречат на баскетбола.

Мнението беше редактирано от I`M на 20.04.18 15:53.

Ами пречат, даже доста 🙂

Ама то аз сега толкова и играя - от дъжд на вятър. Всеки път като ида да играя и после решавам, че ще свалям кила. Гладувам 2 дена, щангата ме смачква в залата и ми минава мерака за сваляне 😄

20.04.18
16:28

Като цяло на Ванката активността напълно отговаря на заглавието на дневника. Само тоя хранителен режим не е за него, защото не е здравословен. Както и малко по-силово натоварване на долната част, за да се избегнат някои дисбаланси.
А ти, Адаш, е хубаво да си решиш силач или баскетболист и да си настискаш според основната цел. Но не е като да не съм ти го писал и това де.

Казвал си го, Адаш, така е 🙂

Да си кажа честно, вече не ме и влече толкова баскетбола. Даже съм размишлявал по въпроса и в бъдеще време и ми се ще, че щангите са далеч по-дълголетен спорт, стига да се практикуват разумно и имат много повече здравословни позитиви от баскетбола.

Реално, за да играя в добра форма, това означава да сваля 20 кила и да стана пак “щека”, обаче тази перспектива май вече не ме блазни.

За баскетбола ми трябва много повече време, трябва да си нагласям графика според мачовете, спрямо други хора, често има мачове късно вечер, след мач после 2 дена възстановявам и т.н.

Докато щангите мога да си ги цъкам 4-5 пъти седмично, даже и в обедната почивка и зима и лете и когато ми е удобно на мен 🙂

20.04.18
16:50

казано от James Hinks на 20.04.18, 16:28:

Като цяло на Ванката активността напълно отговаря на заглавието на дневника. Само тоя хранителен режим не е за него, защото не е здравословен. Както и малко по-силово натоварване на долната част, за да се избегнат някои дисбаланси.
А ти, Адаш, е хубаво да си решиш силач или баскетболист и да си настискаш според основната цел. Но не е като да не съм ти го писал и това де.

Определено режимът е малко рисков от здравословна гледна точка, но пък за сега се чувствам добре и свалям. Пък и аз обичам да експерементирам и да опитвам различни хранителни режими. Моите тренировки никога няма да стигнат някакво сериозно ниво, защото нямам никакво желание да спазвам каквито и да е протоколи и програми. Кеф ми е да си бутам лежанка и да дърпам тяга от време на време и това е.Целите ми са прости  - да съм относително слаб и да имам цици 🙂  Големи ръце, крака и натрупване на мускулна маса почти не ме вълнува. Общо взето проблемът ми е свалянето на килограми. Там виждам най-зор.Ама пък ми е кеф да се опитвам да сваля със собствени сили.Една крачка напред, една назад и обратно.

21.04.18
10:25

Сутринта:

Двусет от :

1. Тясна тяга - 3х110кг., 3,3,3,3х120кг.
2. Лег - 3х110кг.,3,3,2,2 х120кг.

Двуест от:
1. Полулег с допряни един в друг дъмбели -  8,8,8 х25кг.
2. Набирания надхват -3,4,4

3-4 серии кросоувър през долни макари.

Обръщане от земя - 4,4 х60кг.,2,2х80кг., 1х 90 кг.

Добре се получи. Изморих се. Коляното не ме е опъвало. Лостовете са толкова излъскани, че последните две серии на лега ми се плъзгаха ръцете , като се изпотиха. Трябва да си купя ръкавици . На обръщането с 90 изпуснах кръста и утре ще усетя последиците. Не трябваше да ги слагам, щото отдавна не съм правил с над 60 кила, а и бях уморен от двусетите преди това. 80 обаче вървяха добре и реших да пробвам 90. Още по време на обръщането усетих колко на кръст ги завърших.

1.Аспержи запържени в масло и сол, три филии хляб , около 50 грама майонез.
2. Литър мляко, банан.
2.Кисело мляко, чиа, мюсли, горски плодове и мед.

Около 1900-2000кк. Този път аспержите ги душих още в магазина.Запържени с масълце и солчица бяха супер.Уж на повече калории, а пък гладен останах. То и последното хранене беше много рано за да може днес сутринта да ударя поне 16 часа фаст.
Сутринта станах чак в шест. Повъртях се в леглото и станах. Измих се набързо и излезнах. Измих си колата и тъкмо беше време фитнеса да отваря. После смятам да направя едно планинско, за което все още имам съмнения , че коляното ще ме възпрепятсва донякъде. Днес и утре, като всеки един уикенд, на повече калорри. Няма да ям боклуци, но домашни баници, пайове и т.н. ще са включени в менюто.

Мнението беше редактирано от I`M на 21.04.18 10:45.

22.04.18
10:43

Храната вчера след около 16 часа фаст:

1. Протеин с прясно мляко и банан.
2. Литър прясно мляко.
3. Домашна баница с картофи и сирене.До тук добре.
4. Домашни канелони с два вида сирена и кашкавал, доматен сос с босилек и сос бешамел, един шоколад с ядки и литър прясно мляко.

Около 4400-4500кк. Принципно една порция канелони е малко калории, но когато изядеш навднъж един килограм нещата отиват на много повече калории.
За ходенето в планината интернет калкулатора за час ми дава 450кк. енергоразход. Не знам в действителност повече ли хабя с моето темпо или по-малко, но тази седмица с увеличеното ходене и въпреки увеличените калории, съм свали 1.5 килограма.
Вчера доста брутално си премазах пръста на лявата ръка и нокътят ми придоби синьо/лилав цвят и най-вероятно ще падне.Трудно го свивам и ме боли, но се надявам до 2-3 дни да се поуправи за да мога да тренирам спокойно. Вчера направихме една хубава разходка с жената. Е минахме почти същото разстояние което минавам и аз, само че с близо 40 минути по-бавно.Хем и давах зор. Събрахме малко борови връхчета и зелени шишарки за да направим домашен боров мед. За късмет на връщане пред краката ни мина една пепелянка( която за малко да настъпя) и жена ми се уплаши. Сега не иска да ходя в планината, че можело да ме ухапе змия. Как да е стигнахме до консенсус , че ще ходя само сутринта преди да е напекло още толкова много. Та днес рано сутринта направих едно бързо изкачване. Този път бая зор видях, прасците ме удариха яко по едно време, но все пак успях да направя 90 минути ходене без грам спиране за почивка.
Тази нощ се събудих около 4. Повъртях се до към 6:30 в леглото и задрямах. По едно време усетих, че нещо ме драска и ми дърпа ръката. Отварям очи и гледам малкия до мен и ми се хили и ми дърпа ръката. Жената го оставила в леглото до мен и отишла да му прави млякото и той решил да ме събуди. Едно от най-хубавите събуждания в живота ми. Днес ще гледам да съм на по-малко калории, въпреки че имам да дояждам от на майка баницата с картофи. То е ясно , че няма да съм в дефицит, но поне да не съм в голям излишък.

22.04.18
13:36

Къде пък я намери  отровницата Пловдив,толкова са редки?
Апропо отровата им за хорота е толкова слаба,че не си струва да се коментира.

22.04.18
14:12

казано от nervak на 22.04.18, 13:36:

Къде пък я намери  отровницата Пловдив,толкова са редки?
Апропо отровата им за хорота е толкова слаба,че не си струва да се коментира.

Конкретно вчера на около 200 ( може и 400да са били)метра над вкъщи. При нас е 350 надморска. 200 метра по- нагоре е около 400-450. То тук има много. Даже по избите са влизали. И смоци бол.  За Пловдив не знам как е положението със змиите.
Принципно  се качвам до около 800 м.надморска и не би трябвало да попадна на усойница, която е по- опасна. То сега са изгладнели от зимния сън и са в копулация, та повече шават. В разгара на лятото като, че ли по- рядко се срещат.

Мнението беше редактирано от I`M на 22.04.18 14:17.

22.04.18
19:05

Що си мислих,че живееш в Пловдив?!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1