Хобит Unleashed: Barbells, Kettlebells & Second Breakfast

Темата е заключена.
Прескочи до:

11.04.18
20:58

казано от Т. Тодорова на 11.04.18, 20:52:

Ще го видим утре. Аз принципно всичките меса ги пека бавно и методично 😄, но съм хранила псите с предвидено за мен телешко и пуешко, та трябваше да се допитам 🙂

Плешката я натрий с розмарин (задължителен за агнешко), малко сол и във фурната. 🙂
Можеш да ѝ осигуриш канапе от спанак, задушен с лук и ситно накълцан морков, които после да гарнираш с кисело мляко при сервиране, но не е задължително. 🙂

Bart Simpson

12.04.18
02:29

Изравяш дупка в земята, облицоваш я с плоски дебели камъни и палиш огън вътре.
Да гори поне час, да се напекат камъните.
Изравяш половината жар на страни.
Агнешката плешка втриваш с джоджен и левурда, чесън сол и пипер, кайзероваш я с чубрица и червен пипер
Завиваш я в аломиниево фолио.
Полагаш в дупката върху половината жар, заравяш с другата половина от жарта и засипваш плътно с почва.
След четири часа я изравяш с много повишено внимание за да не скъсаш пакета, щото после пепел, кал.......... Абе прецаква се.
Шегичка, готино е, но трудно.
Виж, ако имаш глинен съд с капак, нагласи си го месото, табиетлийствай си му, бай му както ти е готино на теб, но е много хубаво да замесиш малко брашно и вода и малко мляко, някакво на консистенция тесто и да запечаташ капака и малката дупчица(повечето капаци имат).
За агнешкото е хубаво да му се създаде такъв уют.
Агнешкото обича да де пече заобиколено от бира, поне два пръста на дъното.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 12.04.18 02:33.

Т. Тодорова

12.04.18
08:22

Хехе 🙂))

Ще му се създаде уют. И аз обичам да се пека с бира, та разбирам го и агнешкото. 🙂))

Ще се пробвам днес и ще видя ко ще стане. Благодаря ви, джентълмени :P

Т. Тодорова

12.04.18
13:39

12/04/2018 (16)

Храна:
- къфе със сметана
- безалкохолен радлер
- салата с варени яйца
- салата с агнИ и може би един печен картоф

Движение:
- стандартното + 10к с раница (прибрах се пеша от Прослав, че много гот навън... видя ми се двойно по-далече 😂)
——————————————————————
Сестра ми е в България с малката и в следващите два месеца се очертава да съм една много доволна леля. 😍 Понеже наричам малката “буби”, следователно и тя мен, през целия път насам тракалясвала как Буби ще й даде синьо куче. 😂 Не знам как ще обяснявам, че чак с такъв асортимент не разполагам и трябва да избира между остро и гламаво, оранжево с невроза, и дворния лайномет. 😂

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.04.18 13:40.

Т. Тодорова

13.04.18
09:30

13/04/2018 (17)

Днес планът е стандартен + къпане на троловете, че са станали... 😂

Храна:
- салата, кокоши и оъдпъдъчи яйца, козе сирене
- портокали и ядки
- 2л вода и чай

Тренировка:
Пудовки вкъщи - гоблети (12кг), плиета (16кг), обръщания с пуш преси (12кг), еднокрака тяга (20кг)

Има запитване за Бари от Германия. Призля ми. 😂

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.04.18 12:04.

Айде по-бързо да заминава, че има други на опашката 😂

Т. Тодорова

13.04.18
16:46

Габе, само около наш’та къща имам предвид 3-4. 😂 Днес преговарях за слепия пойнтер - може и да ми го дадат ония мизерници.

Т. Тодорова

13.04.18
22:59

Добавям си 7к обикаляне с раница, 3 бири и... гугутка в колекцията с добитък. Изобщо не знам кво да го правя това животно 😄, ама ще го мъча да се стегне и да си отлети.

13.04.18
23:47

Какво и е?

Мнението беше редактирано от nervak на 13.04.18 23:48.

Т. Тодорова

14.04.18
00:26

Майка я извадила от устата на един кот. За крилото я бил захапал. Бодро е пилето, прихвърча, като дойде селският доктор в понеделник (който е мега, между другото, най-малкото щото проявява невероятна любов към всякакви тролове), ще го заведа да го види и да каже какво трябва да се направи.
———-
Днес целият двор беше покрит с кокоши пера (на съседите кокошка се е намъкнала при нас.. заради тяхната глупост) и сега се притеснявам да не се разпърха тая гугутка през нощта и Бари да си пробие път до нея, че ги дели една шпертплатова врата... най-малко инфаркт ще й докара... явно пернатите ги гони. 🙂)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.04.18 08:32.

Т. Тодорова

14.04.18
17:27

14/04/2018 (18)

Днес съм дроб.
Трифазово до Прослав, с много ангажименти в промеждутъците - ядохме на един паркинг с майка (пилешка пържола с картофена салата си взех.. и един мини радлер, безалкохолен). Слънцето ме довършва и оплетох краката по едно време, чак си запях “Защо така залитам азз.... в този ранен час..  ти-ри-ри-ри-рииии” (Еленката знае как си ги напявам 😂).

Получих си домашните неща и съм много доволна. Такова масло не съм опитвала, откакто баба ми правеше. Намазах и мръви за таласъмите съвсен случайно, което пък е супер, щото е прясно, съвсем нормално месо... и мисля да ги мина и тримата на такова, щото ми прави впечатление, че каквато и гранула да давам - все си е не от каквото имат нужда. Намазах и наблизване от много миличка ротвайлерка - тия вече всичко могат да ми продадат, хехе. 😂

Между другото, пичът каза, че дава сурово свинско на кучетата си - аз съм чела, че не трябва да се хранят с необработено прасе и пиле.

Сашо, имам спомен, че ти даваш основно меса - ще съм ти благодарна, ако ме посъветваш как да процедирам, за да направя прехода от стандартното хранене към по-необработените продукти. И окей ли е, ако давам ту сурово, ту варено месо? То, егати, за 150лв на месец, ще плющят телешко и конско на корем, вместо тия дрожди 😀
————————————-
Вечерята: салата, зелена, домашна наденица с праз 😍
————————————-
А, между другото, гугутката се казва Златка 😂 и днес повече ми хареса - пери се, сърди се, ръмжи. 😆

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.04.18 17:57.

14.04.18
22:33

казано от Т. Тодорова на 14.04.18, 17:27:

И окей ли е, ако давам ту сурово, ту варено месо?

Миризливия енот е на такава диета от 9години...чат пат някоя гранула,от мързел.

Т. Тодорова

14.04.18
22:38

Как му се отразява диетата? Явно добре? Тия много дрискат от месата, ама сигурно щото не са свикнали. Какви зеленчуци даваш? Аз им давам моркови, краставици, сурово зеле по много малко и много рядко, леко задушено броколи... режа им по половин ябълка чат-пат... давам варени яйца...
Момчето днес ми каза, че прави кайма от прясно телешко, конско, сърца, дроб?
Домати са ми казвали, че е гот да се дават, ама аз не вярвам 😄

14.04.18
23:06

Зеленчуци не  давам,ориз чат пат...и каквото намаже в кухнята ,докато готвя.Тая, като същински енот хрупа ябълки и червено цвекло?!

Мнението беше редактирано от nervak на 14.04.18 23:07.

Т. Тодорова

14.04.18
23:11

Острото краде стар лук и пресен чесън. 😂

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.04.18 16:20.

Bart Simpson

15.04.18
02:51

Котката ми-Франц( той почина отдавна) така се злобеше като гризе пресен чесън, че румжеше само да го доближиш, ма той си беше изрод.
Обелки от картофи ядеше.

Т. Тодорова

15.04.18
11:14

15/04/2018 (19)

Неделя, почивен, само с два пъти до Прослав. 😄

Сега отиваме на рожден ден на бабата на К., която става на 98! години, заедно с близначката си. 🙂))) Много ме радват. 😍

Храната:
- кафе
- вероятно парче торта
- домашна наденица с картофи, салата
- костен бульон
- салата с варени яйца

*** заради тортата ми отпада едното ядене (яйцата) - много тежка, сладка, мазна, шоколадова.. едно малко парче и умираш.

Сключихме сделка с К. да ходим през седмицата в 7:30 в залата. Иначе няма как да ми се получи на тоя етап. А как ми се спи!!! Лара цяла нощ ме тормози, щото Бари й наби канчето вечерта и до сутринта търсеше начин да се нагуши между нас, без да разбира от гонене, навикване, наритване в оранжевия и каквито и да било методи. Бич.
———
Едно гостенче от вчера:

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.04.18 16:21.

Т. Тодорова

16.04.18
12:57

16/04/2018 (20)

Без зала И днес - не можах да й платя абонамента, щото снощи ме изненадаха с четирицифрена сума и всичко отиде по направление. То едно НАПравление... Как да е, де. Посвърших разни други неща и продължавам да върша. Не ми се тренира в нас, май и като цяло не ми се занимава днес.

Имах планове преди да се разболея да ходя в Сашовата зала един-два пъти седмично с мъжете, т’ва да правя, онова да правя, на йога да ида.. ми не, не ми се полага явно.

Мрън-мрън-мрън-мрън-мрън 😃😃😃

Храната:
- кафе със сметана
- опитах на кучетата месото, докато им приготвях, та си пиша 50г варен свински врат. 🙂 тия, които купувах от магазините, никога не успяваха да се желират така
- телешки бульон, няколко пъдпъдъчи яйца
- печено с масло и бира домашно пиле, зелена салата с краставичка, репички и зехтин

*** добавям си ягоди 200-300г, литър вода с лимон и родиола... още вода

*** от тоя момент нататък броим, че всичкото месо, масло, бульон и мезета са домашни, за да не го пиша всеки път; скоро яйцата, сирената и млякото също ще минат в тая категория.
—————————————————
😄

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.04.18 17:21.

Т. Тодорова

16.04.18
17:30

Четирицифрена. Четирицифрена сума. Не се научих да броя, пастърма на средна възраст. 😄

Добавям си неясен брой бири от тоя момент нататък и 100 суинга - 30 с 12-ката, 4х10 с 16-ката и 6х5 през 10 секунди с 20-ката. Въздух - съвсем малко над нулата, ама не е и като да съм се престарала да е повече. 🙂

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.04.18 17:30.

17.04.18
09:30

Бирите преди или след суинговете са? Щото има известна разлика. 🙂

Т. Тодорова

17.04.18
10:12

След, след. Не мога аз след бири да се мотивирам, пък и не го намирам за разумно. 🙂

Т. Тодорова

17.04.18
17:53

17/04/2018 (21)

Нищо ново.  🙂 Само дето прасето Дори е във вихъра си, щото му остават 10 дни до МЦ и просто... както е написал Мусашито (забраих къде) - паник атаки от липса на храна наоколо. 😂

Без трен, естествено. Аман.

Храната:
- кафе
- Свинско от буркан с хляб и лютеница 😂; свинщинка, ама не ми се занимаваше да топля, мопля и режа разни неща... все още не бях освирепяла и мисля, че филията даде първата искра
- Връзка магданоз и 5 големи ягоди - в булета, много приятно
- 7 големи ягоди с 1/3 кофичка заквасена сметана Олимпус (20%), малка шепа кокосов чипс с какао
- 1/2 филия & саздърма
- пиле, салата, маслинки

Един сладолед ми се въртиии, един шоколад ми танцува... Лошо ми става, ама ще се въздържа поне от шоколада.

Хапченца:
- Мултивитамин, б-50, витамин Ц,  Мелатонин, магнезий
Течности:
- Литър вода с лимон до към 11
- Още литър през останалата част от деня
—————————————————————————
🍀

Т. Тодорова

18.04.18
11:53

18/04/2018 (22)

Без тренировка. Следващите дни се очертават като изключително тежки и не знам кога ще се закарам до залата. А вече всичко ме боли и всичко ми е трудно.  Платих я иначе... да не плаче Пепи, че сме го ощетили.

Храна:
- кафе, 4 мини вафлички с таханов крем
- спаначено-морковена салата с пъдпъдъчи яйца, оризовки
- костен бульон със сол, пипер и лимонче
————————————————

Малиии, вчера взех месо на двата мрЪвояда и сега го разопаковах да им го сваря. Бахти, как мирише т’ва конско.... Възможно е и да е от друго - риба май има в тоя микс. Потресаващо е, ама на тях много им харесва. Следващото, от което ще ми се драйфа, е зелено шкембе - “нямам търпение” 😂

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.04.18 11:54.

18.04.18
11:55

Конското мирише вкусно, как да мирише на друго???

Т. Тодорова

18.04.18
11:56

Абе, той ми направи някаква едросмляна кайма от конско, телешко, дроб, сърца... цъка и на риба малко... даже не малко. 😂 Затова едитнах, че може и да е от друго. Не на мърша, просто... нещо много гадно за човешкия ми нос. 🐽Камен пък направо избяга навън. 😂

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.04.18 12:00.

Т. Тодорова

20.04.18
18:13

19/04/2018 (23)

Известно количество вино, бира и цигари за през деня, а вечерта - малко пържени картофи вкъщи + салата.

20/04/2018 (24)

След няколко дни адски болки в гърба и кръста, особено сутрин, днес най-накрая се замъкнах в залата. О, шок! О, ужас! 😂

Зерчер @20кг: 10, 6, 5
Раменна @20кг: 10, 6, 5
Силово @15кг: 10, 6, 5

😂

Изтощих се още на въртенето на ставите. Раменната пак ми беше по-лека от клека при еднакво ненатоварен лост.

Храна за прасета:
- кафе
- един малък пържен картоф (ориентировъчно), кюфте
- скумрия, филия и салата от цвекло
- сладолед и вафла
- вечеря: спанак, моркови, кюфтета
Огромно прасе, майна 🐽
—————————————

Тоя форум е пълен с хора, които са се взели супер насериозно. Слезте малко на земята, ебаси. Направо припадам понякога.
Да не говорим, че уж всички са на работа. 😂

Т. Тодорова

21.04.18
01:23

Добавям две бири и махам вечерята. След днешните усещания направо се страхувам да отида в залата утре. Тяха с 40кг ми се струва ужас, а на лежанката от сега заспивам - честно, одеве се замислих какво ще правя и си представих как лягам и се отпускам блажено под лоста. 😂 Много в лошо човек като се направи на мекица...

Камен: Натренира ли се днес, ПУХИ? 😂

Ма аз наистина съм пухи... Слаба отдавна не съм била, но една редовно тренирана маса изглежда съвсем различно. С’я съм страшен дропляк, чак краката ми са меки, а това НИКОГА не е било.

Аз: Ако така продължавам, зимния сезон ще мога да заработвам като Дядо Мраз... shake my belly like a bowl full of jelly..
Камен: А може да го играеш спяща мечка.. тъкмо няма да ти се налага да полагаш усилие.. айляче... 😂

Ужас, стягам са!
————————-
А сега, преди заспиване, се потресох. Знам, че има откровено тъпи хора, но винаги изскача нещо неочаквано, което да ме втрещи. Потвърдена, съвсем достоверна информация: мацка си купува куче и след 7 месеца!!! разбира, че не е мъжко, а женско. 😂 То и смешно не е даже. Страх ме е от такива. 👻

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.04.18 15:32.

21.04.18
08:25

Как беее. Тва е класика. Като бях малка тати донесе Джони от някакъв строеж и той на другата пролет роди,та гледахме и второ поколение от него. 😅😅😅

Т. Тодорова

21.04.18
15:17

Наде, потресена съм. 😂

21/04/2018 (25)

Храна:
- кафе
- един мини банан след трен и още един... след трен, демек два 😂
- ред шоколад Бенджамино нещо си (бял, със солени бадеми и червени боровинки.. био, веган, пере, пее, танцува, пазарува, сигурно и плочки на корема дяла)
- 3 яйца в тигана, с много масло и стотина грама сирене; салата от леко задушено цвекло + царевица, грах, магданоз... няк’ва чушка (купешка е). Огромна копаня манджа стана, но Пухи трябва да си хапва.  😂

Ако всичко е окей и не ми се наложи да пропусна храненето, вечерята ще кюфтета и зеленчук.

Тренировка:

10х3 тяга @50кг
2х6 + 2х5 лег @25кг
2х6 + 2х5 горен скрипец с подхват @40кг (връщам се след втората серия към лежанката и К: К’во става, пухи, пориш ли” 😂.. аман от подигравчии 😄)

Драматично, но все пак много по-добре от вчерашното. Между другото, снощи сънувах, че правя тяга в серии по 10 с 60кг и си мислих, че е баси постижението. 😂

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.04.18 15:31.

Т. Тодорова

22.04.18
02:57

Чудя се какво да правя и съвсем естествено ми идва да оспамя вторият ми най-добър психотерапевт - форума. 🙂

Вечерята беше 4 безефектни бири и около 10 цигари.

Дядо почина днес. Ще се постотня, но не мога да не натъртя на факта, че нищо, абсолютно нищо не е по-ценно от близките ни хора, без значение роднини или приятели (защото има приятели, които са по-близки и от близките роднини), както и това да им показваме и казваме колко важни са за нас. Много ми е мъчно за този свестен, грижовен, красив, висок, изправен, горд и силен (физически и духом) човек, но съм благодарна за облекчението, което получи, както и за това, че си отиде с ясното съзнание, че е много, много обичан и абсолютно безценен за нас.
Като по-малка, сигурно като всеки млад човек, имах ‘малко’ пообъркани приоритети, но се радвам, че напоследък успях да ги пренаредя и да покажа на тия хора колко всъщност означават за мен и каква роля са изиграли в живота ми. Безценна.

Няма драма. Наистина вярвам, че сега му е светло и леко (беше на 90 години, съвсем не в добра форма и всяка истерия/неконтролируема мъка от моя страна би била проява на чист егоизъм), но много ми се иска да бях проявила тази любов и в друго време. Всичко останало е плява. Според мен.

За няколко дни се оттеглям с писанията, ще се храня прилично - за ‘издънки’ нямам пориви засега.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.04.18 03:00.

Bart Simpson

22.04.18
03:01

Моите съболезнования.

22.04.18
11:21

Съболезнования,Теди.

22.04.18
11:23

Моите съболезнования, Теди!

22.04.18
11:23

Моите съболезнования, Теди!

22.04.18
11:33

Moите съболезнования!

Искрени съболезнования!

22.04.18
13:25

Съболезнования...

Т. Тодорова

22.04.18
23:10

Благодаря, мили хора.

Т. Тодорова

24.04.18
16:24

Завръщам се аз.

22/04/2018 (26) - 24/04/2018 (28)

Единия ден - две пилешки хапки, 5 бири и кутия и половина цигари. Броя го опит за самоубийство, вероятно неуспешен, ама знае ли се...

Днес - една бира, почти никакво пушене и повече храна (салата, прасешки гърди, малко пържени картофи... а, малко питка също).

Разочарована съм от разни хора и не знам що все се терзая за чуждата глупост и безхаберие. И двамата ми братовчеди са пълни нещастници и до днес си мислих, че едва ли не нося някаква отговорност за тая работа. Ай сиктир от тоя момент нататък. Все по-лесно почва да ми става да зачерквам ‘контакти’, дето не ми трябват. 🌈
————————————
Движение днес доста, довечера и няколко k с рошавия ще пообикаляме, а утре ще ви разкажа и цяяяяла тренировка. 🙂

Преустановявам бирено-цигарения режим, стига толкоз. И след като вече ще имам повече време (за съжаление), се връщам и към редовното щангопудовкване. 💪🏼

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.04.18 16:26.

Т. Тодорова

25.04.18
00:23

Тия песове ще ме довършат, честно 😄
Бича си аз айляк одеве на дворния диван, по гащи и с една тениска-пижама (по-дългичка, на Мечо Пух и с няколко пайетки 😂), зяпам си нещо в ореха и видях, че ще завали, и реших да прибера трола в стаята му. Бари, Бари, няма Бари. Няма го в градината, няма го в бившия кокошарник, няма го в къщата, няма го отпред, нито на улицата, нито в пустеещия двор отзад... Вдигнах комшийката - и при нея го няма, абе, няма го. Излязох навън със споменатия по-горе дизайн, крякам, викам, вече в паника (и по пантофи 😂)... гледат ме с любопитство разни новозаселили се съседи (хаха), наизлязоха някои от старите по дворовете...няма псе. Викам си: дишай, майна, няма къде толкова да иде...Където и да иде, все пред нас ще дойде като му се прииска гушкане. Осветих пак с един фенер двора, продължих да крякам и разпознах изчадието (част от опашката му, всъщност) в вдин ъгъл, дегизирало се на коприва и мълчи! Заврян, сврян, гипсиран в една висока коприва - от страх от светкавиците. 😂 Как не го убих, не знам, ама сърцето ми изскочи 16 пъти през ушите...

Иначе висях одеве на един лост, опитвайки се на се набера поне малко - нъц. Опит с отскок - ми то тоя гъз как да отскочи? Само гръбнакът ми изхрущя. После правих малко клеЦи със СТ... и после с Барьо, който вече съвсем не е 25 кила - 30 ги е подминал отдавна май.

Личи си, че ми е скучно, ама наистина няма какво да правя тука, освен да гледам в една точка... или да спамя. Много ясно, че ще е второто. 😄 Бях си приготвила втората книга на Иво Иванов, но я забравих и... нека ви. 🌈👻

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.04.18 13:46.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1