Авокадо - до колко е полезно и кога да го ядем?

29.04.18
13:02

Здравейте!
Аз съм момиче на 18години, спазвам стриктно хранителен режим и тренирам активно 5пъти в седмицата. Обичам да разнообразявам режима си и да включвам всички полезни храни, една от които е авокадото. Чела съм много статии, но за жалост те доста ме объркват, защото във всяка една пише по нещо различно (а и не знам колко е достоверно), затова искам да видя мнения на хора с опит. Въпросите ми към вас са - до колко е полезно авокадото? В какви количеств и кога е добре да се яде - за закуска с варени яйца, преди тренировка, в смути за междинно хранене, вечер в салатата...?

29.04.18
13:30

One avocado a day keeps all doctors away. 🙂

Здрасти!

От изброените опции може във всички, както предпочиташ.
Единствено съобрази храненето преди тренировка (независимо дали съдържа авокадо или не) да не е непосредствено преди нея. 🙂

Ето още идеи с авокадо.
Включвай го спокойно в менюто си, ако го харесваш.

29.04.18
21:15

Благодаря Ви! 🙂

30.04.18
07:50

Авокадото е толкова вкусно, че аз го режа по едно в салатата, какъвто и вид да е. В България е много скъпо и не знам защо така.

30.04.18
11:05

Не е толкова по скъпо, навсякъде в Европа е подобно, просто ние сме по бедни. А иначе си е скъпичко, защото е модерна храна. Например в Англия се продава повече авокадо отколкото портокали, което за мен е поразително.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1