03.05.18
21:57
Казвам се Филип Филипов 27г. Учител по Физическо възпитание и спорт - 5-7-9клас
Височина:180см
Тегло:95кг
Талия:90
Ръце:41
Гръдна обиколка:120
Бедро:64см
Врат:44см (от борбата)
Ендоморф - не спазващ никакви специални хранителни режими, наблягам на тренировката, не съм фен на изолираните тренировки, преди 10 години като започнах да тренирам, бях учен да правя само лег и набиране, понеже съм доста широк в таза но нямаше никакъв ефект
Вече с годините разгледах насам натам и започнах да правя мои схеми с златни упражнения.
Тренировката ми днес
10 минути скачане на въже (редуване на крака, 1 крак 2 ) без спиране
1.Кофички на успоредка 5х отказ
2.Повдигане на щанга(лежанка от земя) 5х отказ тежест 60/70/80кг тесен хват (за мен лично няма по добро упражнение за трицепс+долна част на гърди
3.Мъртва тяга 5х10 (бързи повторения)60/70/100/140/150кг
4.Повдигане на рамене за трапец и въртене 2 серии до отказ 100кг
Тренировките са ми скучни и монотонни
Тренировка 1 Кофички/Лег/Тяга/Трапец
Тренировка 2 Кардио 30-40мин + 10 мин въже 10х30 коремни преси + борцов мост
Тренировка 3 Напади/Клек/Набирания
Темата беше редактирана от Filip Valeriev на 03.06.18 19:05.
06.05.18
20:40
Добре дошъл и честит дневник! 🙂
06.05.18
21:59
Благодария.
Днес 6.3.2018
Закуска - 2 сандвича с месо и кафе
Обяд - спагети
Тренировка
Кардио 10 мин въже
- 5х15 тяга
- 5х50 лицеви
Вечеря
Агнешко 500грама с ориз и половин хляб с масло
Само това чувствам се на куче
Мнението беше редактирано от Filip Valeriev на 06.05.18 22:02.
06.05.18
22:02
Защо правиш по 1000 повторения мъртва тяга?
06.05.18
22:20
казано от satisfaction на 06.05.18, 22:02:
Защо правиш по 1000 повторения мъртва тяга?
Напомпва ми тялото по нереален начин, трапец ръце гръб... ако правя 2-3ки много тежки не и се кефя, харесва ми да е правя експлозивна все едно хвърлям нещо нагоре
Мнението беше редактирано от Filip Valeriev на 06.05.18 22:20.
06.05.18
22:25
Е прави обръщане или поне хай пул. Не мисля, че има логика от тяга с високи повторения, като дори 5 са високи при това упражнение. Поне според мен де.
07.05.18
09:24
Всеки си знае, аз съм усетил кое работи за мен и ми харесва
07.05.18
11:03
Не е така, но добре. Успех ти желая.
07.05.18
12:42
При тягата колкото по-малко повторения - толкова по-добре.
07.05.18
12:46
казано от Сгазен Помияр на 07.05.18, 12:42:
по-добре за какво?
казано от Carbohydrate на 07.05.18, 12:46:
по-добре за какво?
за кръста мисля аз , щото ми се струва че колкото е силен , точно толкова и не е устойчив на голям обем повторения , но това е субективно мнение
07.05.18
13:12
казано от XXL на 07.05.18, 13:10:
казано от Carbohydrate на 07.05.18, 12:46:
по-добре за какво?
за кръста мисля аз , щото ми се струва че колкото е силен , точно толкова и не е устойчив на голям обем повторения , но това е субективно мнение
ами нали за това прави с по-леко))))
07.05.18
13:30
Е като правиш с по-леко пък дали натоварваш достатъчно мускулите?
Като е леко, то не се натоварваш достатъчно. Като са много пък повторенията, натоварваш всичко друго, но не и еректорите, както и целевите мускули. Което ще доведе до травми, но после ще се обвинява упражнението.
Абе да не му разводняваме дневника на човека, това си го кефи и това прави.
07.05.18
13:46
казано от satisfaction на 07.05.18, 13:30:
Е като правиш с по-леко пък дали натоварваш достатъчно мускулите?
Като е леко, то не се натоварваш достатъчно. Като са много пък повторенията, натоварваш всичко друго, но не и еректорите, както и целевите мускули. Което ще доведе до травми, но после ще се обвинява упражнението.
Абе да не му разводняваме дневника на човека, това си го кефи и това прави.
не ти са ясни много неща за тренировките, виждам
07.05.18
13:58
Има движения като тягата и олимпийските вдигания, където самата им механика е противопоказна за високи бройки.
На тягата може веднъж на 1-2 месеца да се пуска по една серия на 80-85% тежест за бройки, но като цяло повторенията в серия колкото са по-близо до едно, толкова по-добре за всичко. И не е добре да се използват много леки тежести, за да не се заучи грешно движението.
07.05.18
14:10
Моето мнение е че всякак трябва да се прави, аз при работна тежест правя например 5х5 80-170кг са ми работните серии, това се случва зимата тогава обичам да.
Сега лятото аз с 80-100кг си чиста тялото с яко повторения на тяга лицеви.
Мое лично мнение и си остава мое мнение, дори грешно заучено упражнение ако е човека е тръгнал с леко то самия организъм се адаптира и започва да създава мускули които предпазват от травми, колко момчета познавам аз лично дето се занимават с носене на дърва и гърбовете и ръцете им са на животни, а не знаят и думата техника какво значи и съм ги наблюдавал как хвърлят разни тежки 50-60кг трупи без техника....
https://www.youtube.com/watch?v=lTS9N1-kxFk
https://www.youtube.com/watch?v=PMBfQiGg13M
Мнението беше редактирано от Filip Valeriev на 07.05.18 14:16.
казано от Filip Valeriev на 07.05.18, 14:10:
...дето се занимават с носене на дърва и гърбовете и ръцете им са на животни, а не знаят и думата техника какво значи и съм ги наблюдавал как хвърлят разни тежки 50-60кг трупи без техника....
За съжаление познавам и аз много такива и моето наблюдение е , че такива често патят от хронични увреждания в областа на кръста...това че не им пука , не означава че са застраховани от риска на неразумната преценка , а и техника на повдигане на тежки предмети!Виж сега , ти си прави по твоя преценка , но не ти пречи да помислиш върху мненията на съфорумците...кой знае...може пък да имат право в някои отношения и това да се окаже полезно за самия теб , независимо от дългия ти стаж в залата!
07.05.18
14:21
Вдигай с форма като кука, пък да видим къде ще се изградят тези мускули. На места, на които човешкото тяло няма мускули предполагам?
А дървата баш па без чалъм се вдигат. И баш па всички са здрави яко, а не се оплакват от болки навсякъде.
Иначе адаша както винаги все да е в противоречие, без значение от нищо. Хората викат, че на крив кур космите са му виновни, та и ти така, адаш.
07.05.18
14:25
казано от satisfaction на 07.05.18, 14:21:
Вдигай с форма като кука, пък да видим къде ще се изградят тези мускули. На места, на които човешкото тяло няма мускули предполагам?
А дървата баш па без чалъм се вдигат. И баш па всички са здрави яко, а не се оплакват от болки навсякъде.
Иначе адаша както винаги все да е в противоречие, без значение от нищо. Хората викат, че на крив кур космите са му виновни, та и ти така, адаш.
Ок жив и здрав пич, тренирай живей, аз не го мисля много чувствам се перфектно и споделям който иска да чете 🙂)
07.05.18
14:32
Кат те кефят напомпването и големите бройки, можеш да пробваш вместо серии от по 10 повторения с леко, да направиш 10 серии по 1 повторение с по-тежко, ама през 30 секунди всяко 🙂 За разнообразие
казано от satisfaction на 07.05.18, 14:21:
Момко , вашите не са ли те учили на обноски...какви са тези неприятни изказвания???Като адаша не е на твоето мнение , кво от това...кви “курове” те гонят?
А и тука някой прави нещо , което ти не одобряваш и веднага с тоягата...чакай малко.Като иска да те послуша ОК , като не иска пак е ОК...нали така?
07.05.18
16:47
Абе аз не му давам акъл на човека. След като е доволен, то значи всичко е ок. Не съм в положение да му давам акъл, грешно си разбрал.
Иначе Васко винаги е с гъза нагоре и готов да се заяжда. Не съм му аз виновен, че да го прави и с мен.
казано от satisfaction на 07.05.18, 16:47:
Иначе Васко винаги е с гъза нагоре и готов да се заяжда. Не съм му аз виновен, че да го прави и с мен.
Не гледай толкова критично на нещата!
07.05.18
18:11
един не сте оставили да тренира, все давате акъл, който е не поискан))...оставете човека да си тренира, както си иска. Това, че вие тренирате другояче не значи, че всички трябва така да тренират. И...10 повторения хич не са малко и хич не са много.....Хипертрофия може да правиш и с повече бройки даже....Плюс това, никой не знае как го прави, така че....сполай на всички и без обиди!
07.05.18
18:52
Знаете ли какво научих от един мъдър възрастен човек, който си тренира за здраве, даде ми съвет прави упражненията така както на теб ти доставят удоволствие да се чувстваш добре, това е целия смисъл на нещата, виж то може да правиш нещата по правилник
5х5 - тяга
5х5 - клек
5х5 лег
1/2/3ки
Ако това те прави щастлив и те мотивира няма лошо аз имам приятел точно по този метод тренира изглежда добре кефи се чувства се ок, жив и здрав да е .. ама моето тяло не му допада и така. Защо да правя нещо насила което е казано че е 100% добро, като на мен не ми харесва и съм го правил.
Само да добавя, имам 1 приятел също той тренира твърдо по 1 начин и е на животно, изглежда по добре от много културисти и трениращи например. за него това е метода и го уважава.
Понеделник - Лостове и Петък - Лостове (кофи/лицви/набирания)
Сряда - 10х10 клекове 10х10 тяга
Мнението беше редактирано от Filip Valeriev на 07.05.18 18:53.
казано от satisfaction на 07.05.18, 13:30:
. Като са много пък повторенията, натоварваш всичко друго, но не и еректорите, както и целевите мускули. Което ще доведе до травми, но после ще се обвинява упражнението.
.
Точно еректорите се “палят”при повторения и правилна форма....защото не спират да работят като стабилизатори.Друг е въпроса,колко повт.,с каква тежест,период и тн.
08.05.18
18:31
Клип Мъртва тяга + леко рамене назад, на мен лично с раменете ми като ги дръпна назад усещам трапеца ужасно да се напомпва и затова така дърпам от години: https://www.youtube.com/watch?v=tjaSqr0eMpw&feature=youtu.be
Днес:
4 часа команди за изпращане на абитуриенти (тренировка)
9:00 Закуска кафе+2 вафли боровец
13:00 Обяд 2 омлета + 1 хляб бял + 3 литра вода
16:00
Лег тесен хват 4х8 (бавно) 60/70/80/100кг
2.Лека тяга от клипа по горе, 1 серия за раздвижване с 100кг
3.Кофички на успоредка 4х до отказ
Спринт 10х50м
Сега вечеря 1 чаша мляко домашно др не искам.
Това е моя гръб (смешен не смешен тренирам го само с тяга и набирания (абсолютно нищо друго)
Мисля един ден да намаля хляба до 1 филия на ядене 😄 и да намаля сладкото, ама това може да е след 100 200 години
За другаря читател
От моя скромен опит в тренировките по вкусна комбинация от
Лег + Тяга
Клек + Набирания
Не съм виждал, по вкусна комбинация
Мнението беше редактирано от Filip Valeriev на 08.05.18 19:57.
09.05.18
12:09
9.5.2018г
Днес (закуска) - 6 филии хляб със домашен кашкавал 400грама 10:00
13:00 - 2 варени яйца + 1 компот
16:00 - Кардио 30 минути бягане
Кръгова тренировка
- Повдигане на крака от лег
- Извивки встрани с 16кг пудовка
- Планка 30 секунди
Общо 10 кръга.
Коремните мускули според мен са 100% правилно хранене, правя корем и дълго кардио днес, просто за тонус на коремната кухина и страничните мускули.
Вечеря ще бъде: Картофи + месо (на супа)
09.05.18
17:50
Клип Мъртва тяга + леко рамене назад, на мен лично с раменете ми като ги дръпна назад усещам трапеца ужасно да се напомпва и затова така дърпам от години:
Като гледам техниката, добре, че не е с по-тежко.
09.05.18
20:09
170 ми е работна серия 5 повторения и съм жив и здрав.
Направих страшна трнировка 2 сега с един борец и се чувствам много енергично.
Борихме се 20 мин
Борцов мост със премятане още 20
И 4 серии 2 ки ибръщане от земя до рамо, започвам да правя 2 ки на всичко така не бях се чувствал отдавна.
Помогнете ми за това обръщане абе нещо не го правя като хората, най много го уважавам от всички упражнения, ама някъде бъркам, чат пат като дръпна и ударя от бедра май се получава ама съм зле как да се поправя.
https://www.youtube.com/watch?v=_zVQMLtLbqo&feature=youtu.be
Мнението беше редактирано от Filip Valeriev на 09.05.18 20:26.
Гледаш напред дори и в долната част на движението , което не е много изгодно за гръбнака , както и не опъваш напълно ръката...все едно си помагаш с бицепс.Незнам при по-тежко дали го правиш така , но лично на мен ми се вижда неестествено.Ето ти видео по въпроса , което дори незнам дали е перфектно представено , но е добре поне да видиш как трябва да са ръцете.
Това, което мога да видя е, че много се навеждаш, според мен трябва да си с по-изправен гръб и лоста да се движи по-близо до тялото.
п. За обръщането става въпрос, че гледам по-горе коментират тягата.
Мнението беше редактирано от Любомир на 09.05.18 20:36.
09.05.18
20:59
казано от Любомир Ламбрев на 09.05.18, 20:35:
Това, което мога да видя е, че много се навеждаш, според мен трябва да си с по-изправен гръб и лоста да се движи по-близо до тялото.
п. За обръщането става въпрос, че гледам по-горе коментират тягата.
Ясно мерси, искам да го заучха да го правя с замах 1-2 повторения ама да усетя как тежестта се стоварва на раменете ми.. Лично на мен след мостиране, някак си хубаво съм разгрял китките и ми влиза по лесно, или след въжето.
09.05.18
21:19
Колко са на лоста? Предполагам 90-100 кг?
Защо ми се струва , че кръстът ти е във флексия и разгъването не идва от таза, а от кръста? Така има логика да ти се напомпват силно еректорите. В горна част преминаваш в екстензия, което също не е добре за прешлените. Заключвай таза и стягай дупето, като гърба остава неутрален.
Държиш ръцете сгънати, което не само че не е естествено, ами е направо опасно. Ако искаш да натовариш трапеца, то прави шръг в горната част на движението..
Хубаво бързаш, но това не е мъртва тяга. Пробвай да я правиш от мъртва точка и оставяй щангата на всяко повторение в покой, пък да видим...
09.05.18
21:22
казано от Queen Cobra на 09.05.18, 21:19:
Защо ми се струва , че кръстът ти е във флексия и разгъването не идва от таза, а от кръста? Така има логика да ти се напомпват силно еректорите. В горна част преминаваш в екстензия, което също не е добре за прешлените. Заключвай таза и стягай дупето, като гърба остава неутрален.
Държиш ръцете сгънати, което не само че не е естествено, ами е направо опасно. Ако искаш да натовариш трапеца, то прави шръг в горната част на движението..
Хубаво бързаш, но това не е мъртва тяга. Пробвай да я правиш от мъртва точка и оставяй щангата на всяко повторение в покой, пък да видим...
80кг са... те са ми леки ама техниката е зле... ще се опитам петък пак ще вкарам 4х1.2
Мнението беше редактирано от Filip Valeriev на 09.05.18 21:23.
09.05.18
21:23
казано от Filip Valeriev на 09.05.18, 21:22:
казано от Queen Cobra на 09.05.18, 21:19:
Хубаво бързаш, но това не е мъртва тяга. Пробвай да я правиш от мъртва точка и оставяй щангата на всяко повторение в покой, пък да видим...80кг са... те са ми леки ама техниката е зле... ще се опитам петък пак ще вкарам 4х1.2
нарушава ли нещо това, че след 1-2ка правя 20 лицеви опори веднага.
Не е толкова зле обръщането,просто си нарязял малко движението.
То зависи де-това може да мине за борческо,тъй като правиш движението с импулс повече от горната част.Ако търсиш взрив от долу,то скоростта почва да нараства малко от под коленете-до там имаш класическа тяга.Ръцете са куки,не търсиш от тях нищо освен да държат лоста.Импулс търсиш от краката в момента на изтегляне.
Толкоз са моите “познания”.Правя обръщания от 4 години,но съм далеч от техника отидат ли килата над 100.А подклек, така и не съм стигнал още.
10.05.18
09:34
Тръгвай все едно ще скочиш нагоре и се стреми не да чукнеш щангата в бедрата, а просто да я изтеглиш максимално високо - някъде до около средата на гърдите. От тази точка само събираш хубаво лопатките и въртиш лактите и си я обърнал. Целия импулс идва от краката, като трябва да си помагаш хубаво с глезените, тоест механиката на скок на височина от място. Щом си учител по физическо, това със сигурност ще ти е лесно.
10.05.18
09:51
казано от James Hinks на 10.05.18, 09:34:
Тръгвай все едно ще скочиш нагоре и се стреми не да чукнеш щангата в бедрата, а просто да я изтеглиш максимално високо - някъде до около средата на гърдите. От тази точка само събираш хубаво лопатките и въртиш лактите и си я обърнал. Целия импулс идва от краката, като трябва да си помагаш хубаво с глезените, тоест механиката на скок на височина от място. Щом си учител по физическо, това със сигурност ще ти е лесно.
Аз скачам по пронцип, скока ми е среден 2.60
Ей едно момиче от 3 клас скача 2.05м