Ами това си е пролетен вирус и мен се опитваше да ме хване. Не протича тежко, затова че ще си ок до няколко дни.
Неприятно беше, но мина с витамин Ц и един-два аспирина за главоболието 😰
Днес
Кофички на пейка - 3х10
Л.сит с прави крака - 3хмалко
Пак кофички -3х10
Л-сит със свити крака - 3хмалко повече
Лицеви на пейка (висока) с корем във вакуумка 3х20
Хоризонтални набирания - 3х6
За лсит-а ако няколко неща за подобрение. Пръстите на краката ги насочваш напред и ги изтягаш колко може повече. Както си хванала успоредката се опитваш да извъртиш ямките на лакътя колкото може повече да сочи напред и рамената да ги завъртиш назад и надолу и да се избягва протракция. Иначе и сега си е добре🙂
Полезно, благодаря ☺
Не знам защо държа краката целенасочено в контра-шпиц, наистина като се разрових, повечето хора държат в шпиц.
Утре пак, с по-добра форма 💪
казано от Atom на 06.06.18, 11:33:
Полезно, благодаря ☺
Не знам защо държа краката целенасочено в контра-шпиц, наистина като се разрових, повечето хора държат в шпиц.
Утре пак, с по-добра форма 💪
Пиша ти, ако искаш да го развиваш по нататък. В момента в който го направиш на земя с това изпълнение ще ти е трудно да се отлепиш от земята или да го развиваш към V-sit.
Като цяло хич не е лесно раменете да са назад и надолу, защото трябва да има и добра компресия в кръста, здравина и мобилност в лопатките. Не е лесно, аз го правя повече от 1 година и започнах на успоредка, но поради целта за по дълго държане, не му гледах техниката. Като минах на земя и на халки нещата бързо излязоха наяве.
казано от kaloyan на 06.06.18, 10:59:
За лсит-а ако няколко неща за подобрение. Пръстите на краката ги насочваш напред и ги изтягаш колко може повече. Както си хванала успоредката се опитваш да извъртиш ямките на лакътя колкото може повече да сочи напред и рамената да ги завъртиш назад и надолу и да се избягва протракция. Иначе и сега си е добре🙂
Защо?
За мен това е чупене на стави.
Особено ако, както повечето жени, е с “падащи” лакти и това въртене на ямките напред дестабилизира ставата, разтяга лигаментите и, като цяло - не е the best ever.
казано от Margi на 06.06.18, 15:01:
казано от kaloyan на 06.06.18, 10:59:
Защо?
За мен това е чупене на стави.
Особено ако, както повечето жени, е с “падащи” лакти и това въртене на ямките напред дестабилизира ставата, разтяга лигаментите и, като цяло - не е the best ever.
Да, това пропуснах да го съобразя, ако даден човек е хипермобилен в лактите а и като цяло, трябва да внимава с това доколко извърта ръката, тогава си прави корекцията според неговите възможности и удобства. Идеята цялостно е да се локне ръката, като това стабилизира цялата позиция и съответно рамената/лопатките.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 06.06.18 16:15.
Ами, не само ако е хипермобилен. Това с “локването”, както му казваш, го практикуват акробати, гимнастици, и хора, които биват оценявани за това дали са завършили движението. И не е ок не само при хипермобилност, а дори ако не можеш да разгънеш лакътната става до край.
Изпълнявайки дадено нещо за да си здрав, а не за оценка, е препоръчително да стабилизираш ставите, а не да се опитваш да ги разглобиш, тествайки колко товар ще понесат. Това става особено важно когато става дума за стави голям обхват на движение - таз, рамо.
Аз за това съм скептична към копиране на гимнастически упражнения във физическата практика “за здраве”.
Мнението беше редактирано от Margi на 06.06.18 21:55.
Съгласен съм с теб, но това важи за толкова още дейности, не само за тези упражнения специално. Всеки сам преценява кое по колко и как да го прави.
Хубава и полезна дискусия.
Днес много свежи 15 - 20 минутки рано сутринта, с едно слабо кафенце 🐞
Кофички на пейка 3х10
Л сит с прави крака 3х...
Повдигане от вис със свити крака - 3х10
Напади 3х10 на крак без почивка
Шпицът е ясен, това е лесно. Лактите гледах да са стабилни и в интуитивно естествена позиция.
Странно, от две седмици не съм правила нищо за долна част и ме заболяха коленете на нападите. Това не се случва, когато клякам или правя някакви упражнения за долна част ежедневно. Всъщност май разликата тези дни е, че ходих много пеша..
Мнението беше редактирано от Atom на 07.06.18 10:04.
В предаванията си го е споменавал :-Д Разказваше, че е ходил в Холандия само заради пушенето :-р
п.с. Ако това е идеята на снимката хахах или аз не съм разбрал и е свързана с горните коментари :-Д
Едит: Не знаех.
Лека му пръст...
Мнението беше редактирано от Иван П. на 08.06.18 20:07.
Открили са го умрял в хотелската стая, Ванка...
Истинска рок звезда... На 27 🙂
Днес
Клек с щанга хай бар ли е, какво е, не ми е ясно, ама е атг - 10@20, 5@30, 2х3@35, 2@35, 4@30
Тяга конвенционална - 4х5@50
Малко се напънах на клека, като за след такава пауза. А на тягата вече ми беше изморено и ме мързеше да сменям тежести, затова без загрявка.
Инстаграмабъл 😂
казано от Atom на 09.06.18, 17:31:
Инстаграмабъл 😂
Ти - да, тухлите отзад - не чак толкова. 🙂
Ааа, Боби, без такива! Това е най-яката зала 😊
Има и допълнителен бонус - зимата е малко над нулата, лятото е 40 градуса 😀
казано от Atom на 10.06.18, 18:55:
Има и допълнителен бонус - зимата е малко над нулата, лятото е 40 градуса 😀
Силве, не ви критикувам залата, само отбелязвам липсата й на фотогеничност. 🙂
10.06.18
21:09
казано от Boby_ на 10.06.18, 20:03:
казано от Atom на 10.06.18, 18:55:
Има и допълнителен бонус - зимата е малко над нулата, лятото е 40 градуса 😀Силве, не ви критикувам залата, само отбелязвам липсата й на фотогеничност. 🙂
Що бре, на тухла и джелезо на Запад му викат Индъстриъл стайл 🙂 🙂 🙂
Бар и зала, за да са хубави, трябва да са пълни дупки (с атмосфера!), иначе не ми ги хвали 😄
Сутринта 4х10 повдигания за корем от вис
—-
Обръщане от земя + преса едностранно @12 - 4х10 (по 5 на ръка с редуване и без почивка)
Гребане @2х12 - 4х10
Супермен 3х...
Страничен планк по 3 на страна
Малко корективни
На косъм съм да се оплача от един малък досадник, ама айде няма, не ми е само той виновен, че ме мързеше за повече.
казано от Joe Musashi на 10.06.18, 21:09:
Що бре, на тухла и джелезо на Запад му викат Индъстриъл стайл 🙂 🙂 🙂
Аз като бях млад, индъстриъл на друго викахме. 🙂
Силве, извинявай за спама! 🙂
Днес
Клек @2х12 - 4х7
Р. тяга @2х12 - 4х10
Бг клек - 4х10 на крак
Сгъване за задна верига двоен ластик - 4х20 на крак
Абдуктор троен ластик - 4х20 със задържане
Мисля събота или неделя да пробвам зерчер клек. Имам чувството, че ще прилича горе-долу на клек с пудовки, ама по-гаден 😄 Може и да се лъжа.
казано от Atom на 13.06.18, 13:44:
Мисля събота или неделя да пробвам зерчер клек. Имам чувството, че ще прилича горе-долу на клек с пудовки, ама по-гаден 😄 Може и да се лъжа.
Лъжеш се. 🙂
Наистина не знам, Боби! Ще трябва поне няколко пъти да го пробвам, за да натрупам някакви впечатления ☺
Днес
Повдигания за корем от вис със свити крака - 4х10
Кофички на пейка 4х10
Сгъване за бицепс + раменна преса @2х4 - 4х10
Пек дек @2х4 - 4х10
Разтваряне настрани @2х4 - 4х6
Бързи полуклекчета @2х4 - 4х20
Някъде 8 или 9 бири от последното отчитане + половин бутилка бяло австралийско вино.
Днес за обед правих любимата паста с песто, чесън, люти чушки, зехтин, чери домати, бадеми и стафиди и магданоз. Много вкусна, но ми липсваше компанията на редичка крехки свински ребърца на скара... 😑
Сутринта
Повдигане за корем с прави крака на уред - 4х6
Клек @11 шаващи кг - 4х20.
Бг клек 4х10
Отне ми известно време, но е добър вариант за едната “фитнес” площадка (само тоя уред за повдигане на краката и една метална пръчка за бг клек стават за нещо...).
Все едно в друг свят бях днес... Една група възпитани деца на окол 10-11 години си говореха за живота на Гунди. После друго малко момче говореше с баща си по телефона и с еуфория му каза, че има шестици за срока и годината по всичко ☺☺
Тичащи майки с колички, тичащи хора, трениращи на халки. Изобщо 30 прекрасни минути.
И после излезнаха орките и всичко си придоби нормален вид (цигари, затлъстяване, разговори с 20 думи, крясъци, майчинство докато децата станат на 10,но и мрънкане, че няма пари, хомеопатия, бтв и тн).
15.06.18
11:18
колко познато ми звучи - на нашата площадка ги има същите косатки
Мнението беше редактирано от Gina Atanasova на 15.06.18 11:18.
Днес
Зерчер - 4x10@20
Румънска тяга (ако това от клипа се брои 😄) - 4х3@50
Изхвърляне от клек @10кг диск - 4, 3х3 (епик фейл слабейл)
Обратна лег преса - 1х30
Засега не мога да коментирам зерчера, общо взето ми тежи на ръчичките. Утре пак.
Незнайно защо реших да правя румънска тяга, не съм сигурна, че на тези кг ми се получи. Да не кажа, че не ми и тежаха особено... Хм.
Затова пък на изхвърлено от клек загинах ☺
Иначе много набързо беше всичко, и като цяло съм доволна. Можеше още някои неща за довършване, но нямаше време.
16.06.18
14:38
Перфектна :*
Как изхвърляш от клек с диск-знам как се прави с дъмбел, но това не мога да си представя.
И него снимах, но половината движение не се вижда. Ще го снимам пак ☺
Упражнението ми го показа Сашо преди години. Има го и в неговия дневник споменато, но мисля че не е слагал клип ☺
Общо взето е хем доста тегаво, хем много приятно 😀
Мнението беше редактирано от Atom на 16.06.18 17:30.
Планът за тренировка в неделя се развали, днес също без. Малко странични фактори ми повлияха, както и малко натрупано безсъние.
Вечерта на среща с колегите от работата. Просташко и по балкански се мотивирах да отида, за да се наям със скариди и риба тон и други глупости на фирмени разноски... 🐖🐖🐖
За жалост цената беше висока и говорихме за работа, но пък не беше чак толкова неприятно, колкото очаквах.
Утре-вдругиден, ако ми е просветнало, ще тренирам.
Една седмица пак в джаза, с ужасно главоболие над очите (до невъзможност за гледане настрани и нагоре), съчетано с умора и болки в стомаха (без повръщане и екстри, само зверска болка).
Бях на косъм да ида на ехограф, защото малкият наистина ми изджаса няколко яки колена и пети в корема и се притесних. Не можех да стоя права от болка.
Но мина де, явно е било нещо, вирус или настинка, не знам.
Но мина, от вчера следобед имам сила поне за ежедневните неща.
Общо взето пълен погром, бясна съм и лично засегната от тази серия на боледуване. Нещо явно с имунитета е закуцало след бих казала доста железни години.
Сутринта няколко серии бавен клек, ама ме изморява. Днес май ще е това и масаж...
Вчера
Клек СТ - 8х10
Сгъване за задна верига двоен ластик - 5х10 на крак
Абдуктор двоен ластик - 5х20
Корективни
5км ходене (целенасочено и без прекъсване, иначе всеки ден си имам по някъде по толкова от нормалните активности)
Днес
Абдуктор двоен ластик 5х20
Сгъване за задна верига двоен ластик 5х20 на крак
Корективни, повече Вакуумки
Раменни ротации с ластика
За да не навлизам в излишни мрънканици, ще обобщя в една дума - умора. Уж трябваше вече да съм 6+ след вируса или каквото беше там, а вчера на корективните (дето са предимно целенасочено лежане) се чувствах като след маратон с торба цимент на врата.
Надявам се скоро тонусът да е добре, защото съм като пребита.
Добре, че майчинството позволява да си свършиш всичката “работа” 😄, докато си нефелен. После като се върна в истинския живот, дано няма такива боледувания,че не знам как ще избутам.
4 бири от последното отчитане.
Около 51 кг съм. Очаквам 1-2 да се изпарят скоро.
...... Баси, ей докато пиша това и все едно ме налагат с пръчки, страшна умора.
Все пак си измрънках де, друго си е
😄😄😄😄😄
Днес
Повдигания за корем с прави на уред - 4х8
БГ клек - 4х10 на крак
Лицеви на ниска пейка корем във вакуумка - 10,8,8, 8
Кофички на пейка 4х10
Като за след такъв период на търтеизъм, бива.
Днес
Аддуктор двоен ластик със задържане - 5х отказ
Сгъване за задна верига двоен ластик - 5хотказ на крак
Бг клек - 5х отказ на крак
Вакуумки, коригиращи, раменни ротации с ластика
Обърнат и страничен планк
А клек кога, Силванке?
Да не говорим, че от вчера имам мускулни трески на хиляда неща 😄
Малкият промени малко режима и вече заспива чак към 21ч,съответно става в 7.00-7.45. Преди ставаше в 6, и сега направо си е голямо спане. Чак прекалявам малко.
Сутрин пия по 1г вит Ц с 40-50 капки малтофер. Отделно едни големи хапчета 2х1 - решават проблема с ниската кръвна захар. Казват се еклери 😂
Бая живнах. Дали от добавките или просто ми мина вирусът, не знам, но умората я няма.
Днес
Странични повдигания за корем със свити крака - 4х6 на крак
Клек ~@11кг - 4х10
Абдуктор двоен ластик със задържане - 4хотказ
Сгъване задна верига двоен ластик - 4хотказ на крак
Стречинг, корективни, вакуумки
Един голям, прекрасен телешки джолан от домашно теле влезе в менюто днес. Получи се чудесно ризото, сложих му и сумак спонтанно - много добре си паснаха.
Имам още месо и трябва да измисля как да го оползотворя. Последните дни храната е мега вкусна, а калориите сигурно 2.5-3к.
Днес
Клекове @11 - 4х10
Бг клек - 4х10 на крак
Повдигане за корем с прави крака на уред 4х8
Лицеви на ниска пейка, корем във вакуумка - 4х7
Мотивационна философия из Панчарево 😄
Днешното приятно безумие
Преден клек - 5х10@20, 5@30, 1@35
Тяга - 2х3@50, 1х60, 1х65, 1х70
Неочаквано се оказа, че се отвори време да потренирам. Не знаех колко точно, затова реших да правя кардио преден клек с 20 кила няколко серии десетки и толкоз. След петата нещо ми прещрака и сложих 30 кг, приятна петица. Дойде ми супер устрем, ама хоп, телефонен разговор 10 минути. Разпльоках се. Сложих 35, единица и на второто не се изправих 😪
Реших да правя тяга (разпльокването продължава + известно количество ярост 😂) - 50 кг ми тежат, хватът изпуска.
Сложих 60, 65 и 70, които не ми тежаха, ама... Грозотия от всякъде. Никога не съм дърпала толкова изгърбена тяга, и съответно лека 😁 Рационалното решение беше да си правя красиви тройки на 50, но реших да действам нерационално днес, алелулия.
Егати трактата 😂
Днес
Стойка на ръце с опити за баланс без стена
Страничен планк
Супермен
Разтягане
Абдуктор и сгъване с ластика
Мой познат започна преди няколко седмици околосветското си пътешествие - пеша и с колело, без самолети
☺ Мисля, че е планирал на места да ползва влак.
Няма спонсори, така че ще спира и ще работи тук и там. Уж каза, че след 5 години ще се прибере, но плановете са плаващи ☺
Снима и пише прекрасно - ето тук има малко
А тук, ако на някой му е интересно, може да прочете предишни приключения в България.
Преди известно време пресече България пеша, вървейки по железопътната линия от запад на изток - много интересно описа всичко във фейсбук. Очаквам и сега да е така.
Заради такива хора като него, си струва да се плаща цената за ползване на социални мрежи 🍀
Мнението беше редактирано от Atom на 09.07.18 08:33.
Кажи му да започне да води дневник тук. Тъкмо ще станат 2-ма с ванката 🙂 и ще си обменят опит.
Иначе тези неща започват да стават модерни и тук в България. Все повече приключенци се появяват. Но тази работа не е лесна. 🙂 Хубавото е че след време може да си намери и спонсори ..
Мнението беше редактирано от kaloyan на 09.07.18 11:09.
Кала, гледам че в някакво чуждо онлайн издание има статии, може да са се разбрали нещо☺ То не пречи, да му кажа, де 😊
Днес пак максимално приятно на площадката! Имах компания две фит баби с внучета - и двете поклякаха, повисяха, даже правиха повдигания за корем.
Клек @11 - 4х10
Бг клек - 4х10 на крак
Повдигания за корем с прави крака на уред 4х8
Пистолети - 5х2 на крак с редуване
Висене на лост 3х...
Кофички на пейка 3х10