Как да бъде най-ефективна тренировката ми?

12.06.18
09:35

Здравейте на всички. Имам нужда от малко съвети.
От скоро започнах да се запознавам с хранителния и тренировъчен режим. Майка съм и искам да променя тялото си. Имам въпрос как най-ефективна да бъде тренировката. Знам, че когато има режим е хубаво всичко да се случва в определно часово време и през определен интервал. Проблема е, че не винаги успявам да се вмъкна, защото имам една палава девойка на 2г. 🙂 От една седмица се стремя да съм в калориен дефицит. Имам закуска, втора закуска, обяд и вечеря. Нямам индивидуален режим, опитвам се да се информирам сама, но затова имам и въпроси към вас.
Въпроса ми е главно кога ще е най-добре да правя тренировка. 2 часа след закуска добре ли ще е? (като закуската ми включва-Хлаб Вита 6 зърна, пуешко филе 100гр. , плюс малко домат.) Втората ми закуска е 3ч. след закуската -ябълка плюс сурови ядки. Обяда ми е пил. месо и въглехидрат тъй като тренирам преди обяда, но ми се иска да е след закуската, защото сутрин имам повече енергия. 🙂 Ако някой може да ми даде насока ще съм благодарна. 🙂
Поздрави.

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 12.06.18 09:37.

12.06.18
10:05

Не си длъжна да спазваш никакви интервали и да тренираш/ядеш в точно определени моменти. Брои се това което си свършила и изяла за деня.
Тренирай когато ти е удобно и яж когато предпочиташ.
Единствено гледай да не се вглабиш в ограниченията и да си намалиш храната прекалено.

Определено не се вглъбявам в ограничаване на храната, аз по- принцип не съм любител на похапването. Целта ми е да се науча да се храня по здравословно, без повече вредни храни, и минимум 3пъти на ден, защото храненето винаги ми е било хаотично и това допринася за трупане на кг. поне при мен. Идеята ми е по нормална храна и тренировки, но на доста места видях, че е важно да се приема въглехидрат( грах, боб, леща, ориз...) след тренрировка , затова попитах дали е задължително да е преди основно хранене самата тренировка. 🙂

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1