Гледай ти, гледай ти, аз си мислех че в Западната Европа са по- възпитани. На мен тук в България за колко години вече ходя на фитнес, никога не ми се е случвало да поискам да се въртим на уреда или да направя една серия докато почива, и да ми откажат...
19.06
- skyr с ванилия, смес от овес, ядки, чия, ленено семе; праскова
- салата, сьомга (на тиган), нахут, домати, зехтин, балсамико; осолена (само) макадамия - то това тежко, сигурно опънах 30-40 гр. без да разбера
- протеинов крекер с хумус
- парче млечен шоколад
- фалафели на тиган в няколко капки кокосово олио, сос от кис. мляко, лъжица сметана, зелени подправки, горчица и лимон; тиквички на грил-тиган със зехтин
Абе май бая хапнах пак :(
движение: малко км пеш,
Бягане 5км. - малко ме е срам да напиша време .. прескочила съм психологическата граница от 30 мин.
Добре, че стана средата на юни, да се сетя, че имам къде да бягам, не е зле да се случва по-често
Димо, може аз да съм изкарала лош късмет, знам ли.
Отдавам го и малко на залата - като стил някакси във функционална посока, който сериозно тренира, обикновено се е заплел в някой ъгъл с ластици, топки, пудовки и таймер.
На уредите шъкат хора с разписани листи, неориентирани обикновено + обичайните батки, които помпят и викат, докато всеки не се обърне да види за какво става върпос.
Ако беше по-популярен модела с тежести и по протокол (не че аз тренирам по протокол, но просто не искам да имам 5 мин. между серии или кръгове) , сигурно щеше да цари повече разбиране и взаимопомощ.
Мнението беше редактирано от Ellie на 20.06.18 00:01.
То за протоколи в които се сменят уреди/станции и е важно времето си изисква наистина особена зала или време в което няма много хора. Иначе т’ва дето седят по уредите и чоплат по телефоните и като ги помолиш учтиво да направиш една серия докато почиват да не искат да стават по- скоро го отдавам на сексизъм и чиста простащина “тая пък ше ме вдига, кво? ше ме набие ли ако не стана?” докато като ги помоли някой мъж по- близо до 100-те килограма който наистина може да ги набие, тогава сигурно ще са по- отзивчиви. Виждал съм разликата в поведението когато жена ми е зад волана и когато аз съм зад волана, като отидем на едно и също гише в болница или държавна институция и т.н.
Както и да е де, права си че във фитнеса не трябва да си образуваш нерви ако можеш да го избегнеш.
Да са живи и здрави 🙂 Аз нямам особен проблем със сексизма в такава му форма, където не само не ме засяга кой знае колко, ами направо свети табела “простащина” върху челото на отсрещната страна.
20.06
- skyr, смес овес. ядки и семена
- фалафели и сос от снощи; хумус; няколко листа салата
- макадамия със сол, 50-60 гр. оценявам
- 1,5 ф. ръжен хляб, бри, прошуто, ванилов супер-дупер качествен и чист сладолед, черен шоколад; dirty martini, джин тоник (по вечерята може да се отсъди как ми мина деня. В най-лошия случай може просто пак да се окажа на пазара за работа...)
движение: не особено много км. пеш
21.06
- skyr с овес.смес, ябълка
- протеинов крекер с хумус и салата отгоре
- овес.смес, прясно мляко, ябълка
- протеин
- череши
- 2 свински пържолки в малко бирено олио, 2-3 с.л лютеница, половин домат, парче шоколад
днес нямах храна на работа и време да отида да си купя, та менюто ми беше леко скалъпено
движение: 5-6км. км пеш
3 кръга:
- клек с пудовка пред гърди @16кг. - 10
- румънска тяга @20кг - 10
———-
- асистирани набирания -19кг. - 10
- лицеви опори (нормални + женски) - 10
- разгъване за трицепс с 4кг. - 10/ръка
———
- колене към гърди със стъпала на TRX - 15
- руско усукване @6кг. - 20
- хиперекстензии - 15
фоумролер
22-24.06
Хубав уикенд, активен откъм дейности, макар и без спорт. Хапване и пийване обаче се събра и последно време трябва да призная, че вече твърде често се случва “празнични” моменти с извънредно много калории, посещения по заведения ... накратко забелязвам, че сетивата ми посвикнаха на по-лоша храна и се по”дрогираха” от нея, до степен в която ми се ядат (че и хапвам) на почти ежедневна база неща, далеч от обичайния ми стандарт.
Поизгубила съм мярката и чувството, накратко казано 🙂 Съответно записвам тук този алармиращ момент и нещата ще се насочат в тази посока като приоритет.
25.06
- лупина мляко, овес. смес, 2 малки планински прасковки
- салата, бяло сирене, домат, краставица, 1 с.л. песто
- макадамия; няколко зрънца грозде
- свинско филе пържола, зелен боб задушен, с пармезан и няколко капки зехтин; моркови и 1 с.л. хумус
движение - 7км пеш само
26.05
- лупина мляко, овес. смес, мака, ябълка; около 2 см. резен от домашен ябълков пай (бисквитена коричка, ябълки, подсладен плодово-ванилов сок)
- ябълка
- котижд 1/2 опаковка + 1/3авокадо +домати; протеинов крекер половината с тиквен хумус и другата с част от авокадото и някакъв зрял швейцарски кашкавал
- протеин
- телешки пържоли от младо теле; 1/2 царевица на тиган с малко масло (сложено в последствие), 1 с.л. айвар (като лютеница, ама от патладжан и пипер); 1/2 краставица
движение: 5 км пеш,
Тренировка А (в кръгове съответните серии):
Придърпване от хоризонтален скрипец с въже - 3х 15 @14 кг.
Пек-дек - 3х12 @19 кг.
——
Румънска тяга с пудовка - 3 х 15 @16 кг.
Флайс - 3 х 12 @ 2х3кг.
Хибридни Арнолд преси - х 12 @ 2х3кг.
——
Крънч преси @5кг - 3 х 20
Планк - 3 х 60 сек.
Степер - 20 минути
27.06
Жалък ден за германския футбол ...
- лупина мляко, боровинки, мака, овес. смес малко; 1 слива и малко грозде
- котидж, авокадо, домати; 2 прот. крекера - с тиквен хумус и част от авокадото+кашкавал
(в идеалния случай щях да имам повече от 10 мин и да си направя салата и да ида в частта за ядене на хрупащи храни ... но карай)
- протеин
- 2 бъркани яйца в масло, 1ф. ръженено-зърнен някакъв хляб, 2 резена бри; краставица и домат салата с няколко капки зехтин и балсамико
Гладна и свежа, с 25 свободни мин. до вечерния час!
движение: 4-5 км. пеш; !! 30-35 минутно помпане на фитнес топка с най-малката помпичка на света - категорично го броя към тренировките 😄
Най-накрая си прибрах топката от старата работа, обаче идиотите ми изгубили помпата, та поръчах нова и се прецаках мащабно. Ако отвора на топката позволяваше надуване с уста, мисля, че далеч по-бързо щях да се справя.
Обаче от днес отново съм не-столово-седяща в часовете на работа, което ми беше важно!
Тренировка B, в 3 кръга:
- Клек с швейцарска топка и дъмбели 2х4кг. х15
- Напади х 20
———
- лег преса @ 40 кг. , 30, 30 х 15
- 1 кърг: глутеус мост с 5кг; 2 кръга shelc (нещо смених тактиката) - х 20
——-
- Повдигане на краката х 15
- “Махало” х 20
20 мин. степеро-кростренажор
фоумролер; сауна
Вчера не изкоментирсх изрично липсата на тежести по тежестите ми .. първо, че малко толкова си мога е положението; второ в момента имам лекичко да свалям и ще се възползвам от идеята на тази програма да има подобен ефект чрез многото повторения. Ще се опитвам разбира се да вдигам тежестите, като вдигам тонуса.
28.06
- банан с 3 с.л. лешников тахан и мака, 2 планински прасковки
- салата, сьомга (печена), домат, краставица, зехтин, балсамико; парченца от .. да го наречем солети, стандартно тесто
- 1/2 жълта тиквичка; 120 гр. тофу с бадемов мус и кокосово масло (интересно хрумване на някой производител); балсамико крем, сушен домат в зехтин, морковки, хумус - доматен и с маслини х1 лъжица; 1/2 царевица на грил
движение: почти никакво, супер много дъжд и работа до късно 🙂
29.06
- кокосово кисело мляко, мини банан, планинска праскова, годжи бери, мака и малко овес.смес
- кокос
- краставица, резен авокадо, бяло сирене, прот. крекер с хумус, кашкавал, 7-8 царевични начоса със салца (заслужава си да се отбележи, че “обядвах” в 18.45, буквално с храни под ръка)
- протеин
- Фо Бо супа, ултралюта; няколко вертикални бодвания от торта с маслен блат и ванилов крем
движение:
Тренировка C
в кръгове:
Асистирано набиране -19 кг., 3 х 10
Лицеви опори 3 х 10 (5+5 женски)
Румънска тяга @16 кг. пудовка 3 х 15
——-
Олекотени индийски лицеви опори 3 х 10
Привеждане на горен скрипец с прави ръце @11,25 кг. 3 х 12 повторения
——-
Повдигане на колене към гърдиот стенд с гръб босу топка 3 х 15 повторения
Хоризонтална ротация на ръцете @2х2кг. 3 х 12
Руско извиване 3х 20 повторения @5кг.
ходене 30 мин., общо 4-5 км за деня
Страшен парцал бях. Заболя ме гърлото днес и след има-няма 10 часа на работа от една страна се радвам, че изобщо съм склонна да ида на фитнес, от друга не знам дали има какъвто и да е смисъл. Може би все пак под мотото по-добре от нищо.
Утре по план трябва да си завърша с 4тата тренировка и неделя да почивам, за да мога другата седмица да завърша плана 2-почивка-2 (уикенда пак е зает).
Само да не се разболявам и ще е тип-топ!
Мнението беше редактирано от Ellie на 30.06.18 03:40.
30.06
- супа Том Ка Гай
- малко грозде
- 1 ф. ръжен хляб 1/2 с авокадо, чедър и чия, 1/2 с бри
- купа овес. мляко, протеинова пудра, 1/2 банан, чия, 20 гр. черен шоколад, кашу, ленено семе, мака (странна късна вечеря, но това ми се ядеше)
- грозде, череши
движение: все пак се реших на почивка. През нощта се събудих от остра болка в гърлото и за съжаление нещата не се движат в позитивна посока.
Свърших обаче много домакинска работа и съм доволна от деня и покритите задачки.
01.07
- кокосови палачинки (яйце, кокос. брашно, протеин, овес. мляко), малини, 20 гр. череш шоколад, 1/2 банан, кленов сироп към 2 с.л.
- резен бри и чедър; чери доматки, 3 маслини с бадем, моркови с остатъци от хумус
движение:
45 мин Total Body Yoga Workout
подсмърчам, киснах 5+ часа на служебния лаптоп и имам чувството, че нямам грам идея какво да правя или какво се иска от мен ...изобщо, имам доста пясък под люспите.
Утре да стягам раницата за фитнес клони с безсмислено ... но все пак ще си помисля.
02.07
- овес.мляко, праскова, кайсия, семена, годжи бери, мака
- 1/3 авокадо и 1/2ф. прот. хляб; чери домати, кубчета бяло сирене в рапично олио с подправки, рукола
- айсберг, пилешко на тиган в кокосово олио, домати, резен авокадо, пармезан, зехтин
движение: 25на мин. Rest Day Yoga,с няколко допълнителни пози от мен си по средата
Не съм спала покрай отвратително запушения си нос и триста други неща ...та само това. За утре стегнах раничка, но не съм убедена какво ще диря във фитнеса.
Ако носа ми не спре и не ми е просветнало, най-много да кисна в сауната барикадирана с носни кърпички.
Eхо!
Уютно мина цяла седмица боледуване на крак, насополивих се, накашлях се, авиолиниите не ми помогнаха в романтичен план и почти ми саботираха уикенда ... с две думи, май съм готова да се завърна.
Този път даже нямах сили да се ядосвам да прекъснатите тренировки, каквото такова
Правих ресторативни йоги, ходих доста (като живнах тея дни), плувах 1 път - колкото да не съм съвсем извън тялото си.
Хапване ОК, с 2 джънк изключения. И двете яденета бяха в дни с генерално по-малко поето калории, но негативния баланс не оправдава.
Кг са намалели с 1, което не знам добро ли е, лошо ли е ..сигурно е лошо, щом се случва на спрени тренировки.
Глупости или не, се захващам с един 21-дневен HIIT Yoga challenge - така реших. От утре почвам да докладвам 🙂
Хубава седмица!
казано от Ellie на 08.07.18, 22:50:
Глупости или не, се захващам с един 21-дневен HIIT Yoga challenge - така реших. От утре почвам да докладвам 🙂
Yoga е несъвместима с думата HIIT в едно изречение, освен ако изречението не гласи Yoga is nothing like HIIT.
Обичайно избягвам да коментирам йога извращенията от неуспели ютюб “учители” в различни области на живота, но защо им се хващате? Ако искате йога, намерете си образован учител; ако искате кардио, не замесвайте йога в уравнението си. За мен абсолютно всеки който би нарекъл физическата си практика HHIIT yoga, е некомпетентен и по отношение на йога,и по отношение на тренировки. 🙂
Разбирам, че йога и кардио са несъвместими. Не очаквам hiit, смятам че думата е сложена там с маркетинг цел. С това не слагам акцент в развитието ми в йога - за подобна цел начинанието и източника е крайно неподходящ, факт.
Както и да е, ще видя дали ми харесва и в крайна сметка никой не ме бие да го правя, ако пък ми хареса и извличам някаква полза - няма нужда да аргументирам това.
09.07
2 планински прасковки
кус-кус, фета в рапично олио, домат, краставица
пържени фъстъци
предстои ми да си вдигна задника и да насоча вечеря - имам кочан царевица за печене и козе сирене с изтичащ срок.
движение: разходки с дребни кучета преди и след работа.
Смазах се днес, екстра по-рано, екстра до късно. Имам си 2 броя кучета на отглеждане за 2 седмици.
Забелязвам, че трябва спешно да спра с абмициите и очакванията към себе си, преди да съм си разбрицала психиката.
Мнението беше редактирано от Ellie на 09.07.18 22:09.
Hello,
реших да изровя малко този дневник, след като започнаха да се проявяват светлинки на надежда, че пак би имало смисъл да попълвам.
Причината да спра беше, че излязох от релси с храната и движението, имах (и още имам) предизвикателства и психическо напрежение (комбинация от стрес и силна фрустрация), които ми изместиха фокуса и нямаше смисъл да заливам интернет пространството с лош начин на живот и лоши мисли.
Резултат - 2 -3кг. плюс (зависи от кога го гледам) - не е проблема плюса, а факта, че го наблюдавах как се натрупва и не го исках и си казвах, че спирам, че намалям яденето ...и напротив. Сигурно съм яла 2-2,5 до 3К редовно, при положение че баланса ми е много под това. 2К си ги хапвам още като “редовно”. Още се боря с което, стомахът се е разширил, а главата свикна да хапва какво ли не и си търси 🙂
Та, нека да се върна към битието си
15.09
- домашен кейк от извара, рикота, яйце, част от банан, малко кленов сироп и горски плодове
- диня, към 0,5кг общо сигурно за деня
- 2 яйца, краставица
- бадемово мляко, матча, няколко капки ванилов ликьор
- сирене на грил, сладък картоф на фурна със зехтин
- още от кейка; половин банан с лешников тахан и черен линд с лимон и джинджифил
движение днес: домашна йога, 40на мин
По отношение на фитнеса: отидох пак на консултация в моя фитнес, че бях изгубила тотално посока и смисъл с посещенията си там. Случих на ентусиазирана треньорка, която подходи готино, смислено (от това което съм научила и чета тук) и ме върна back to basics. Тренировката ми изглежда така
- клек @25кг.
- тяга @25кг
- скрипец с макс. широк хват @20кг.
- лег @20кг
- корем от стенд
- динамична странична опора - с крака на TRX по план, но засега от земята
3х15 всичко без лега, там докарвам 7-8 бройки/ серия . Трудно ми е, но няма по-лек лост от 20кг и препоръката на треньорката беше да го мъча това и да напредвам с бройките на 20, отколкото да вземам дъмбели с по-малко кг. за повече бройки. За другото има накъде да вдигам, само малко да посвикна пак.
Целта е да се старая да вдигам кг. и при енергия да си включвам по свое желание и някакви изолиращи.
Правих тренировката събота и вчера, също и плувах и карах 15на км колело от тогава насам, що годе прилично движение.
Цел: 2-3 тренировки х седмично, + 1 или 2х още нещо, не във фитнеса. И да не се сдухвам извън него 🙂
16.07
- мляко 1,5%, соево мюсли *( забърках си мое от соеви овесени ядки, кокосов чипс, ленено семе, смлени ядки, годжи бери, чия, кленов сироп - доста е горчиво, така че явно съм била пестелива), праскова и малко грозде
- брецел с крема сирене
- безалкохолна бира грейпфрут
- банан
- банан с тахан и фъст. масло
17.07
- някаква бистра супа с бамбук, лим. трева и скариди (2, да сме точни 😄), ориз, пресен кориандър и прясна салата в ролца от оризова обвивка, соев сос
- 2 яйца, зехтин, суждук, домат, краставица, каламата маслини 7-8бр., безалкохолна бира грейпфрут, парче от домашния кейк с извара и горски плодове
може би оризовка с шоколад или само шоколад още ...
Движение няма как да става на въпрос, в рамките на последните 2 дни успях да работя 29 часа от тях - снощи си взех такси от работа към нас в 2 през нощта, днес свърших към 9 вечерта и поне слязох 3 спирки по-далеч от нас да повървя.
Само ще вметна, че не работя на смени или по събития, а в офис, и започвам в 9 🙂
Мнението беше редактирано от Ellie на 18.08.18 00:36.
снощи вместо да избера, взех и двете опции, което за съжаление не беше доброто нещо за дневния ми баланс
18.08
- пълноз. пиадина с пилешко, чушка и пресни подправки
- тел. суджук и няколко резена кашкавал: 1/2 г. хляб с чия
- ред бял шоколад
- протеин, някаква пробна доза Л-Карнитин
- домати, краставица, пиперка, киноа, къри паста, сирене, хумус, пресен кориандър, мента и лимон; оризовка и шоколад
движение:
фитнес:
3х15
- клек @25кг.
- тяга @30кг.
- скрипец с макс широк хват @21,5
- корем от стойка
- лег с дъмбели @2х7кг - тук само 12 бройки/серия
- повдигане от страничен планк с крака на ТRX - от липса на сила накрая направо почвам да се люлея, та трябваше да помагам с ръка за стабилизиране
За деня 13км. колело, първите 7 на гладно след ставане, походих и 7-8км. може би, чистене, едни тежки бутилки мъкнах да изхвърлям, домакинство, пазаруване - изобщо днеска бива. Повече такива дни 🙂
Мнението беше редактирано от Ellie на 19.08.18 14:06.
19.08
- кис. мляко, моето соево мюсли-смес
- 3 розмаринови крекера, бри, хумус, пипер, киноа и пармезан
- зеленчукови шишчета от пипер и лук, пилешко - в грил тиган със зехтин; ред бял шоколад
Според опаковката съм изяла над 300 гр. пилешко?? по обема честно казано изобщо, ама изобщо не съм убедена. Другия път ще премеря месото на кухненската везна, че нещо много се усъмних
движение:
плуване към 45 мин.;
5 км пеш малко разходка, пак добре мина деня макар и с малко работа
20.08
- кис. мляко, соево мюсли, няколко парченца сушен плод и царевичен корнфлейкс
- домашно грозе
- салата, царевица със салца, пил. месо и гуакамоле - пилешкото в някаква мазнина със сигурност, но без дресинг ми дадоха салатата поне
- планинска праскова, няколко мини-кайсийки
- лъжица рикота, домат, суждук, кашкавал; половин краставица - не е много питателна вечеря, но дотам успях
движение: 1км. до фитнеса
3х15
- клек @25, 25, 27,5кг.
- тяга @30кг.
- скрипец много широк хват @21,5кг.
- лег @20кг. - тук по 9 бройки
- корем от стойка с гръб босу топка
- страничен планк с повдигане и спускане (не знам как се казва това упражнение, всеки път му измислям ново глупаво описсание)
фоумролер и до нас към 3км.
Не знам кога и как ще тренирам тая седмица пак, но поне я започнах добре 🙂
21.08
- кис.мляко, 2 с.л. соевото ми мюсли, праскова
- хумус, доматки; 1ф. ръжен хляб с прошуто и авокадо
- чупка брецел с обацда, пъпеш с прощуто, 2-3 парченца ементал с грозде, чаша шампанско
- някакъв алтернативен сладолед - с ревен и ванилия и активен въглен. Много успешен, абсолютно не-сладък и свеж
- 1/2ф. хляб чия с кашкавал и суджук; сериозно количество сладко за финал
Днеска е един от онези дни, заради които спрях да си водя дневника, но ще го опиша, колкото и да е лош, с идеята да не се редят (пак) безкрайно много такива.
22.08
- кис. мляко, соевото ми мюсли, праскова
- котидж, домат, резен авокадо; бял вурст с лъжица сладка горчица
- праскова
- протеин
- предстои: чакам гости всеки момент и се пече спретнала пилешко в къри сос със 100 неща. Пилето обаче мина тиган с мазнина, не е върха на здравословността
чаша вино вероятно
движение:
тренировка
3х всяко упражнение
- преден клек с пудовка @16кг. - 15
- тяга с пудовка @24кг. - 18
- лег @20кг. - 10
- скрипец макс широк хват @20кг - 15
- корем от стойка - 15
- руско усукване @6кг - 20
скромни 3-4км пеш
Днес си направих труда да сметна, че вчера съм била на плюс 800 кал от баланса и 1000 от целевия си дневен прием. Срамота.
Hello,
явно на седмична база ще е по-реалистично 🙂
Миналата седмица: 2 тренировки (като описаните горе),
полети, събития, лудница, алкохол, 2 много лоши, 1 леко отгоре, 2 точни и 2 добри дни (започнах следене в една таблица на няколко фактора)
Тази: започна със самоимпровизирана интервална тренировка
суингове 20@12кг., бг клек от TRX 15/крак, лицеви 15 (нормални + женски), корем от вис или от TRX -15
4 кръга, първите 2 суинговете бяха между всички упажнения, после опадах 🙂
Много фоумролер
Храната днес супер, ама няма да е зле да се позадържи малко инициативата, че от не знам колко време съм едно напред, две назад.
Ехо 🙂
Стана време за седмичното обобщение - мина добре.
5 дни в дефицит, 2 в баланс, като със самата храна си изпълних целите без заводско сладко, тестяно, алкохол.
Дефицитът, който съм си определила, е минимален, 1500 ккал при сметнати 1700 и то с 1,375 коефициент (за който не съм сигурна, че отговарям на условията). Но отказвам да ям по 1200, колкото всички аппове се опитват да ми предпожат като дефицит за отслабване. Tрябва да търся начини чрез движение да отслабвам на тях, че ако може и да ги увелича, с удоволствие!
edit: добавки - магнезий вече редовно, след няколко зверски събуждания
почнах и пробиотик, стигнах до идеята, че лошото хранене сигурно ми е разбрицало доста неща. Плагиатствах чуждите препоръки и поръчах Now.
Движение: към описаната тренировка от понеделник още
2х тренировката с тежести, описана по-нагоре (кг. много леко нагоре, клека до 25, тягата до 35, на лега увеличавам бройката с лоста от 20кг.)
1х 45 мин йога от ютюб у нас,
1х 8+6км.колело
Минимални промени на кг или сантиметри, то кантара трябва да се отуча да го ползвам. Е, няма как с 1 седмица на границата между баланс и дефицит, да се изравнят толкова много лоши решения през последните месеци :( Важното е да продължавам в същия дух!
P.S. а, да - fun fact - днес разбрах, че лъжичката ми за протеин, е 15, а не 30 гр. Светът ми се преобърна 😄
Мнението беше редактирано от Ellie на 10.09.18 01:20.
Hello,
съботното почистване засегна и дневника ми, който ще изтупам от прахта 🙂
Тегаво е и няма смисъл на мрънкотя твърде често, но тъй като днес бях на фитнес-check, исках да впиша отчет.
Най-важното, което се случи последния месец, е че се концентрирах в ЗАЩО започнах саморазрушителни цикли на преяждание (от 6,5 години не се беше случвало) и допуснах такава промяна на формата за 2-3 месеца. Виновникът безспорно е новата работа, която със сигурност ще напусна, даже покрай нея ще изгори и държавата, която също мисля да сменям 🙂 (това второто вече по любов, аман от години наред вече полети и 48-часови срещи).
Опитмист съм, че ще се наредят нещата, сигурно тогава и с по-малко насилствено усилие ще доотслабна по-лесно.
Форма: 52,5кг. (но пък нескромно ще кажа, че и по-”лошо” изглеждащо съм ги качвала тея кг-ми, друго си е като има някаква работа с тялото)
Тренировки: 1 до 2, рядко пъти успявах 3 пъти седмично. Минимум пъти йога, бягане или плуване
Силовата досега беше 3х15 от
клек (20-25кг), румънска тяга (25-30кг.), скрипец много широк хват (20кг), лег (20 кг.), изправени крака към гърди от стойка, пружиниране от страничен планк или руско усукване (6кг.)
Храна: захванах се да свалям със строга диета и сигурно 1000-1100 калории.
Логично с някои “поводи” се случиха безумни преяждания. Дилетантски издънки. Сега са 1300 и целта ми е да имам един пик в седмицата, в който ги увеличавам - например четвъртък 1600, вчера ударих 2100, днес са 1450, утре ще гледам да се върна на 1300.
Много ми е трудно да реша колко калории всъщност трябва да приемам - формули, коефициенти и субективизъм лесно те изпращат или в гладуване, което те прецаква, или в липсващ дефицит, от което само има да чакаш да свалиш.
20.10 новата тренировка + колело
- клек (по изключение преден) @16кг. - 3х15, с 4-секундно клякане и 1 сек. изправяне (обърках по стар навик сериите, трябваше да са 4х 10/12)
- румънска тяга @30кг. х12, @32.5кг х12, @35кгх 12, @37.5кг х 10
- ruddern (би трябвало да е гребане, но уреда го прави по-лесно, откъм кг-ми не мога да греба с толкова по принцип) - @27.5кг х 12, @25кг. х 12, 12, 10
- лег с дъмбели и лакти до тялото - @2х7кг. х 12, 12, 12, @2х8кг. х10
- негативно спускане от набиране за 30 сек. - 1, 1, 1, 1 ...не можах 5ти път от болка в мазолите на възглавничките, крайно време е да си купя ръкавици!!
планк +5кг. - 4х 45 сек.
руско усукване @5кг. - 4х45 сек. (около 35-40 повторения се събират за 45 сек.)
(днес не го направих) степ ъп +5кг. - 4х 8-10/ крак
8+ 8км. с колелото
Добре, че треньорката ме натири да си вдигна кг-те, явно мога повече. И добре, че в тоя фитнес наеха треньори, които ме пратиха на тежестите. А ако ги видите какви сладки малки момиченца са 😄 Въпреки цялото нетрениране и глупости, тя твърди, че съм силно момиче в добра форма. Ще реша да се съглася 🙂
Хубава вечер!
Мнението беше редактирано от Ellie на 21.10.18 01:55.
02.11
- 2 ч.л. тахан
- 2/3 ф. квасен хляб, 1 рохко яйце, авокадо и подправки
- прот шейк
- ред черен шоколад
- 2 розмаринови крекера с бри
- домашна пица с блат от натухено/тапиока брашно, прошуто, гъби, пармезан, пресен спанак/рукола; бяло вино; вероятно още ред шоколад
движение:
няколко км. пеш, завръщане във фитнеса:
- лег преса 15@40кг, 12, 12, 12@50кг., 5@60 кг.
- тяга 12, 12, 12 @30кг, 32,5кг., 35 кг.
- лег @20кг. - 10, 10, 8
- 1-нещо-като-набиране; 1 негативно спускане, 3х8 с -19кг.
- планк 3х60 сек.
- руско усукване с 4кг. топка - 3х45 сек.
фоумролер, сауна, ходене
Няма да коментирам кой беше болен, нетрениращ, оплакващ и самосъжаляващ се в отпуска ...отказах се да гоня бързи и драматични резултати.
Целите на храненето са, да си стана пак “аз”, да върна усета и връзката с храната ... не върви хич зле, доволна съм.
Но едва ли съм свалила нещо, засега няма да гледам, да не се фиксирам в грешните неща.
03.11
- соево мляко, малини, соеви овес. ядки, мака, чия; 1/2 круша с лъжица тахан
- пълнозърнеста пиадина с пил. филе, царевица, салца и крема сирене
- едно доста голямо уиски, бургер с телешко, сладки пържени картофи, 1 моцарела-стик
движение: домашно йога 30на минути
няколко км в разходки (не мерих) и пазаруване през деня
04.11
- протеин
- малини, 1/2 круша, тахан, ленено семе
- доста щипвания от някакъв италиански салам, мазничък мм, свинско филе с картофи на фурна (с мазнина), чаша и малко вино
движение: 5 км пеш някъде, фитнес
- клек с бавно спускане (1-4-1) 12, 12, 10, 10 @20, 25, 27.5, 30кг.
- румънска тяга 12, 12, 10@30, 35, 37.5кг
- гребане 12, 12, 10, 10 @ 23.5, 23.5, 26, 26 кг.
- лек с дъмбели 10, 10 @2х6кг., докато си спомня че упражнението ми беше модифицирано на
- лег с лакти до ребра 10, 8 @2х7кг.
- негативно спускане от набиране (с подскок) 1-1-1-1 за броене до 30 (що годе честно)
- планк +5кг. 3х45 сек.
- руско усукване @5кг. 3х45 сек. макс повторения
- баланс на един крак на босу топка ¬30-40 сек./крак издържах с лек чийт
05.11
- кокосово-оризово мляко, амарант, ябълка, круша, няколко сушени плода се изтърсиха от амаранта
- салата, домати, прошуто, кус-кус, резен ементал; 1/2 парче Пандоро (италиански ...козунак, реално погледнато)
- останалата 1/3 от пицата с блат от нахут/тапиока, прошуто и пармезан, довърших мазния италиански салам и боднах няколко пъти в едни яйчени спагети, грух.
Движение: не особено.
06.11
- соево кис. мляко, чия, ябълка, мака (червена ми е пакета)
- салата, нахут, сирене, ементал, домати, оцет
- печена тиква с натрошени лешници
- остатъка от свинското с картофи, телешки суджук, лют айвар, половин филия прот. хляб (твърде лют айвар!)
движение: малко, но от сърце:
4 рунда хийт, темпо 30/15, с 1 минута между рундовете
- jumping jacks
- напади (редуване на лев/десен)
- планински катерач
- наклони наляво/надясно от планк на лакти
- докосване на рамо с лява/дясна + лицева опора
07.10
- соево кис. мляко, райска ябълка, чия, червена мака
- салата, хумус, козе сирене, малко авокадо, домати
- филия пълн. хляб, авокадо
- протеин
- телешка пържола, няколко резена сладък картоф в тиган с малко зехтин
движение: стигнах до фитнеса преди отпуската, йей
- клек 12, 12, 10, 10 @20, 25, 27,5, 30кг.
- тяга 12, 12, 12, 10 @30, 35, 37,5, 40кг.
- гребане от уред 12, 12, 10, 9 @ 23,5, 26, 26, 28кг.
- лег с лакти на 40 градуса от тялото (миналия път съм сбъркала пак) - 12, 12, 10 @ 6, 7, 7кг.
- негативно спускане с броене до 30 - х1, х1; асистирано набиране @-19кг. 1х8, 1х5
- планк +5 кг. - 3х45 сек.
- руско усукване +5кг. - 3х40 повторения
3км пеш
08.11
- соево кис. мляко, ябълка, чия, мака
- салата, сирене, авокадо, ф. пълн хляб
- ябълка
- сладкиш (нормален) и някаква малка чашка излишно сладко кремче
движение: нъц, слязох на по-далечната спирка за да повървя 20 минути само
Изкарах към13 часа на работа, без обедна почивка и нещо не бях обмислила подходящото разнообразно хранене, така че към 8 вечерта посегнах и се навечерях с тея глупости, които се появиха като остатъци от кетъринга по срещи през деня.
След 3 часа трябва да ставам, тъй че е спорно какво ще протече утре като дейности 🙂
Към седмицата 5-11.11 имам да добавя само едни 15 минутни поздрави и доста интензивни хора на една сватба, минава за кардио.
Храната беше ОК, понякога с тежки вечери, но през деня гледах да компенсирам с много скромно ядене.
11-18.11
движение:
1х фитнес (глупава тренировка с някаква кифла-треньорка, която ме влачи по уредите. Не знам защо не си отворих устата да си защитя правата); 1х1,5ч. Pole Dance, 1х Виняса йога 70 мин, 1х Аеро йога 85 мин.
храна: ставаше през седмицата, но посока рождения ми ден се увеличи до степен, в която и на мен не ми харесваше
19-25.11
движение: 2х фитнес (моята си тренировка, едната по-лека, другата ОК),60 мин. безсмислен пилатес
хранене: беще ОК седмицата, но уикенда имаше неприятен джънк и малко пак фази ..
Обобщено, имам 1 седмица на работата и уж причинителя на несгодите ми последните месеци и още 11 дни да си освободя жилището, да си разпродам мебелите или да ги оставя на улицата, да се преместя в друга държава и да си намеря подслон (за последното имам приятелска подкрепа под формата на диван все пак). Ще бъде забавно 🙂
Ехо 🙂
Седмицата 26.11 - 02.12
движение: 2 тренировки, ежедневно движение нормално, с повечко мъкнене на моменти
хранене: 60-40 добро/лошо, като лошото беше доста непитателни менюта, с всяка вероятност в калориен плюс
03.-09.12
движение: 2 тренировки, точно преди и след боледуване
хранене: добре, че ме хвана гърлото и предстартовата треска, да се укротя малко. До оня ден си беше направо веганско, заради гърлото, от вчера яйца и месо, млечни още доста ограничено.
Напоследък тренирам по-леко или от преумора, или от болест, или защото от известно време не съм мнофо фит, нещо от тоя тип:
клек 3-4 серии х12 @20, 25, 27.5/30кг
тяга 3х 12 @ 30, 35, 37,5
гребане 3х12 @ 24,5 или 28кг.
лег с дъмбели от 45 градуса с 2х6-7кг. - 3х12 или лост 20 кг - 3х до отказ (което са между 9-13 повторения някъде)
асистирано набиране с -19 или -26кг., 3х10-12
крака от вис 3х14 или планк х60 сек.
руско 3х30 @5кг.
Трайно си имам качени към 5кг., сега съм 53-54. Сега съм на фаза да си свикна без особени усилия или внимание да си ям в калорийния баланс.
Бих се радвала да усетя момента за следващата фаза, да започна режим и да сваля. Беше обаче грешка, че се опитах да скоча от почти компулсивно преяждане на строга диета последните месеци - и двете ги извърших с еднаква паника и стрес за тялото и съответно бързо се върнах на първото, и тея кг-и, които качих буквално за 3-4 седмици, само се затвърдиха. Здраве да е, чакат ме много промени, дано да вместя и тази в тях скоро 🙂
Иначе пренасянето е почти завършено, само дето трябва да се случи идната седмица. Ще има зор, няма как. Това ми е най-трудното досега, друго си е като е намесена вода в маршрута, а и някои други фактори де 🙂
Мнението беше редактирано от Ellie на 10.12.18 13:28.
Честита нова година!! Да е здрава и да сбъдне желанията, които й изсипахме последните седмици под всякакви форми.
*И честито Богоявление днес.
Чак годината се смени, докато дойде великият момент да запиша тренировка, но пък доооста неща се случиха. Вече съм мома англичанка, както се казва и се аклиматизирам. Не съм преполагала за някои неща от Германия колко са се насложили в мен с годините и сега ми ...липсват, но се забавлявам де. В крайна сметка не съм нито германка, нито англичанка.
Обобщение хранене: нямах особено време да му обръщам внимание. На моменти беше от ок до малко, на други повече. Хубавото на напълнелите хора по-рано през годината е, че празничните трапези не ги угояват, те вече са я свършили тая работа 😄
Обобщение движение: не е имало тренировки. Може би имаше пропуснати възможности, но абдикирах абсолютно, дойде ми в повече. Бая мъкнах, куфари, кашони, стълби ...така че не съм се разпаднала още.
Цел: то е ясно, да си смъкна кг-те, да си подобря качеството на храна/ движение, но най-вече да не психясвам. И то ще стане.
06.01
храна:
- яйце в малко кокосово масло, 1/2 ф. немски пълнозърнест хляб (както казах, аклиматизирам се 😄 ), 1/4 авокадо
- протеин
- пилешки гърди, зехтин, микс пресни гъби, зеле, соеви кълнове, моркови; соев сос
- 1/2 ф. хляб, банан, 2-3 ч.л. фъстъчено масло, ред Линд с лешник
Пу-пу, храната бива тея дни, а не съм на режим и още съм като пате в калчища с живота ми и не искам да влизам в някакви схеми.
Осъзнавам, че полезността на пресни нарязани пакетирани зеленчуци стига макс до там, че ям тях, а не пица, примерно. Но първо, че още не съм си купила кухненски нож, второ ...мързеливото ми аз се изкуши, защото в тоя микс имаше всичко, за което съм си мечтала 😄
движение:
пътека наклон 10 мин.
- преден клек с дъмбели - 1х 15@2х7кг., 3х 12@2х8
- румънска тяга - 1х15 @2х14кг. , после разбрах, че с дъмбели не ми се получава
3х12 @30, 35, 35 кг.
- скрипец пред гърди - 1х12@26кг, 1х12@19кг., 2х12@21,5кг. (тука малко хаос докато оправя кг-те на тая машина)
- гребане 3х12@19кг.
- лег 3х 11, 10, 10 @20 кг.
- крака от стойка с гръб босу топка - 3х15
- руско усукване @5кг. - 3х30
фоумролер
Като за тренировка след месец прекъсване съм даже доволна.
Подписах за фитнес, както е видно. Чудех се дали да не ида във веригата от Германия, но тя е доста уелнес ориентирана и се реших на нещо различно - в този фитнес има много повече тежести, стойки и места.
Има пренебрежително малка зона за упражнения на земя/ фунционални и функционални джаджи, не видях за съжаление TRX и стойка за асистирано набиране, което ще видим дали не е проблем.
Имат много конкурентна програма на общи занимания, които се водят над средното фитнес ниво, а наистина от добри специалисти (всякакви аеробни, танци, пудовки, въздушна йога!). Ще се пробва!
07.01
- соев йогурт, с.л. гранола, боровинки, чия
- салата, фета, зехтин, краставица, бадеми
- лимони с гореща вода (чай де)
- бадеми
- салата, прясно песто, моцарела, домати, яйце, боб в доматен сос
Яденето ми е малко странно, друго бях планирала, но по технически причини в кухненската екипировка се наложи просто да се ..нахраня, с каквото може.
движение - не
Има едно нещо в гърлото ми, което се загнезди по НГ и още чакам да си тръгне, вместо това снощи реши по-зле да става. Тъпча някакъв витамин Ц и цинк, да видим.
Утре ми се ще да ида на йога поне, дано мога без опасност за себе си и другите.
едит за снощи, че се оказах ненахранена - хумус с моркови, шоколадов бонбон линд и парче шоколад с лешник линкд
08.01
- голям кроасан (2/3), малко смути от краставица, спанак, ябълка, мента, лимон
- суши - 6 нормални по размер със 2хсьомга и авокадо, скарида и нещо жълто, непознати червени субекти (някакви рачешки) с нещо жълто, и 6 от най-дребните с краставица/авокадо/сьомга. (страхотно обяснения, но беше вкусно. Жълтото мисля, че е зеленчук)
- края на кроасана
- кафе с неподсладено соево мляко
- айсберг, 150 гр. пуешки шунков салам, резен чедър, бъркани 2 яйца
движение: 45 мин клас Виняса
Като за занятие във верига фитнес беше много, много добре. Не мождах съвсем да се насладя, явно наистина се боря с нещо, макар и да не го забелязвам на повърхността съвсем.
Лявото рамо има някаква болка, новото начало май не е минало незабелязано, както си мислех..
Мнението беше редактирано от Ellie на 08.01.19 23:27.
09.01
- соев йогурт, чия, боровинки, овес
- киноа, фета и някакви зелении, няколко капки зехтин и лимон, 2 мандарини
- карфиол в сметана/кашкавал, нахут, маслини, соево кремче тъмен шоколад
движение: незначително.
Толкова малко енергия имах, че спах един час след като се прибрах от работа, преди да се убедя да се вдигна да си взема от хладилника нещо за вечеря. И то не е прелест де, каквото ядох, предимно пакетирана храна, колкото и да не е джънк.
Бих искала да разбера тялото ми какво мисли за себе си - болно ли е, не е ли ... ужасно трудно ми е в такова състояние да преценя имам ли какво да диря в залата. Петък-неделя съм на път и това е единственото, което ме подтиква да обмислям някакво движение утре.
10.01
- соево мляко, чия, овес, боровинки и малко корнфлейск отгоре
- 2 мандарини
- пилешка супа с прозрачни спагети/нудели?, едни .. мм, като пелмени? със скарида вътре
- портокал, малка тарталетка с яйчен крем, част от един обикновен донът
- салата, хумус, моцарела, прясно песто, маслинки, чедър, козе сирене (общо към 100 гр. от сирената се събраха)
Ако не се бях отдавала на случайни почерпки, храната щеше дори да бива. Уикенда съм на рожден ден и там мисля да не пропусна тортата 🙂
движение: не особено
Не съм в особено цветущо здраве, ама каквот такова.
“Нещото” ме сгази напълно и сега кротко чакам просто да се чувствам добре отново. Уикенда беше пълно фиаско, отменени полети, нощувания за часове по хотели, липса на сън от развитието на настинката, грипа, микробите на лондонското метро или каквото друго вирее в мен.
15.01 - ами поне храна да позаписвам
- соево мляко, овес ядки смесени с корнфлейкс, боровинки, чия
- ябълка
- 2 мандарини
- кашкавал, мини сушени чоризо топчета ..като онези пръчки, да го кажем; моркови и хумус
- 3-4 малки печени картофа, козе меко сирене, лъжица гуакамоле *от магазин, със сметана някаква вътре
Храната не е била супер зле или много, освен че още не мога да й вдигна качеството на хранителни стойности (т.е. нещо, съставено от продукти, които са били цели и съм ги нарязала и сготвила).
Усилията ми да избягвам консервите са на път да идат на вятъра - тука липсват бурканчетата хумус, боб, царевица и какво ли още не :( може още да не съм научила откъде да ги пазарувам де. Разбира се, мога и да ги ..ахъм...сваря. Ама едва ли.
Мнението беше редактирано от Ellie на 16.01.19 01:27.
Че какво им е на лидълските (тесковските/алдивските/сейснсбъришките/кауфландските) замразени пресни царевица, зелен фасул, грах, броколи? Отваряш, слагаш в купа, 2-3 минути на микровеле в зависимост от количеството и ти е готова гарнитурата за месото. Или ако пък вярваш на измишльотините за вредността на микровълновите - слагаш месото в нагрят незалепващ тиган да се пече, по някое време отстрани изсипваш замразените зеленчуци, малко сол, малко подправки ако имаш нужда и след 5 минути са ти готови за чинията.