Днес
Малко раменни ротации
Едностранно пуш преса @12 -х5, 3х10 на страна
Едностранно гребане @12 - 4х8 на страна
Още дърпане на ластика насам натам, гребане, бицепс
Разтягане
От известно време съм занемарила тренировките за горна част с пудовка. Доста се изненадах от пуш пресите, мислех, че ще правя тройки или петици най-много.
Бях забравила колко повече време отнемат едностранните...
Може би 15 бири от последното отчитане на такава... +/- 2-3
Днес
Тръстър @2х12 - 4х5
Бързи полуклекчета @12 на рамото - 4х10
Румънска тяга@2х12 - 4х10
Вакуумки
Корективни, Глутеус мост
Едно такова тромаво, тягостно и с почивки.
Не успях да тренирам рано в парка, а реално това ми се правеше.
Вчера видях най-невъобрзимо якото корги на света! Досега съм виждала наживо три пъти (единият път бяха пет накуп) ... е, това от вчера беше феноменално! Не знам как го опазват чисто в калта това прасе-бойлер, но беше като глухарче в свеж пролетен ден 😄😍🏄
“Диастазата” като че ли много се е прибрала, може би е около 0.5 - 0.8 см над пъпа и може би малко повече по-високо.
Нямах логистична възможност и достатъчно мотивация да обърна истинско внимание и да посетя специалист, надявам се съвсем да се стабилизират нещата по “моя” начин.
Ще продължа да ограничавам планкове, лицеви опори, опити за набирания.
Днес
Преден клек - 10@20, 5@25, 5@30, 4х3@35
Тяга - 10@32, 3х4@50
Военна преса - 2х5@20, 2х3@22.5
Бързо и стегнато, с малки почивки, леко унило.
Днес
Гребане с щанга - 10@20, 10@25, 7@30, 3х5@35
Обръщане с щанга от земя - 5@20, 3х4@25
Повдигане ръцете напред х10 + настрани х10 - 3 пъти @2х3кг
Доста смотано днес, заглъхваха ми ушите, причерняваше ми, явно нещо ниско кръвно.
Освен това и гребането, и обръщането са ми по-естествени (или повече съм свикнала) с пудовки, и имам чувството, че с щанга е голямо кривуцане.
Общо взето нищо не направих, но започнах и приключих изморена 😄😄😄
Днес
Бг клек 4х10 на крак
Пистолети 3х2 на крак
Повдигане за корем с прави крака на уред 4х8
Лицеви на ниска пейка 4х10
Кофички на пейка 4х10
Надявам се апетитът ми да спадне скоро, защото продължавам да съм на сигурно 2.5ккал още по обед... Вчера последвани от 4 големи кюфтета например, чесново хлебче, течен шоколад, няколко бири с маасдамер...
И ми е толкова хубаво и леко... Ама все пак 😂🐽🐽🐽
Днес
Бг клек 4х10 на крак
Колене към гърди 4х8
Кофички на пейка 4х10
—-
Абдуктор и сгъване за задна верига с ластика
Не планирах нищо, но все пак се пораздвижих, беше приятна сянка и тишина в парка.
Хранителните вакханалии в синергия с други фактори доведоха до плътни, оформени и много красиви мускули. Магията ще трае ден-два, а ако не спра с пировете - ще стана поничка. Но май влизам в другата си обичайна фаза на липса на апетит и леко надменно презрение към всички плебеи, които се интересуват от храна 😀 Така че всичко е точно.
За жалост не мога да направя хубава снимка, супер смешно се получава.
Като виден представител на теС плебеи, черпя виртуално с едни скариди 🍺
Мнението беше редактирано от Splash на 17.07.18 11:44.
Днес без тренировка, защото вчера си ударих крака и имам твърд болящ хематом колкото юмрук.
Вече е ясно, връщам се на работа на 17.09 - наесен с песен заедно с учениците☺ Притеснено ми е и не особено ентусиазирано, всичките ми близки колеги (които ми станаха приятели) напуснаха, докато ме няма - някои заради ужасен стрес, други поради различни причини. Освен това се връщам на нова позиция, която не ми е особено ясна, но шефчето я промотира добре.
Но от друга страна това безметежно и спокойно съществуване няма как да продължава вечно...
Първо, защото е затъпяващо. Второ, защото не съм човек, който би се примирил да е финансово зависим от когото и да е (и се надявам да съм здрава и никога да не ми се налага).
Ще се насладя на двата месеца ваканция, които остават, пък после ще се пренастройвам... ☺☺☺ (... Дрън дрън, ще ги мисля и премислям нещата цяло лято, ще се притеснявам и накрая просто ще чакам да се почне работната въртележка наново, че да свърши агонията на очакването 😄).
—-
Сплаш, това не е плебейско 😄😄😄
Корективни, разтягане, вакуумки, глутеус мост
Цял час почти, много приятно, за разлика от времето навън.
Кълка.
Днес
Кофички на пейка 4х10
Повдигане на свити крака от вис, странично - 4х8
Румънска тяга @2х12 - 4х10
Абдуктор с двоен ластик
Сгъване за задна верига с двоен ластик
Epic fail в парка, не успях да си довърша заради истерия (веселяшка и не моя).
Имаше една серия на Малкълм, където в неделя си готвеха някакво суфле с остатъците от седмицата... И беше важно да се изяде, за да не остане за влагане следващата неделя 😁
И при мен нещо такова днес, за 5 мин подредих гювечета, в които се промъкна едно руло Стефани от вчера и всички зеленчуци от хладилника 😀
Мързеше ме да мисля десерт и за 2 мин - нарязан домашен рачел в купа, отгоре кисело мляко с малко мед, желатин и портокалови корички. Нарочно не го декорирах, харесва ми бяло и гладко отгоре. После като стегне, дано се получи хубава снимка. А тоя рачел стои в хладилника от не знам кога. Само се чудя защо го държа в хладилник... С това осмотично налягане ще е по-читав от мен и след 20 години.
Можеше да пиша кулинарни постове за по-изискани неща, ама реших точно сега 😀
Тиква, нарязана на кубчета и консервирана със захар и течна глюкоза ☺ Не знам много детайли 😊
Става стегната, хрупкава и приятно жилава (и вечна).
Мнението беше редактирано от Atom на 20.07.18 18:39.
Тиквата се кисне се във варна вода, това ѝ придава хрупкавината. Много вкусно, но и много калорично - сигурно като меда например.
Димо, мерси, точно това е една от най-важните стъпки в процеса. Май се ползва и за сладко от кайсии.
Днес
Преден клек - 7@25, 5@30, 4х3@35, 1@37.5, 2@40, 1@42.5, 5@30
Изхвърляне от клек с диск - 4х3@10
Напади @20 - 4х5 на крак
Десет серийки клек, защото тягата отпадна, за да не вдигам шум.
Пък и ми се искаше да пробвам по-тежки единички. Много съм доволна и изненадана 😊
Яд ме е, че не сложих и 45.
Днес
Клек 10@20, 10@25, 3х7@30
Румънска тяга с пудовка 5х5@32кг
Бързи клекове до паралела х10 + повдигане на ръцете напред х10 + повдигане настрани х5@2х3кг - 5 пъти.
Ами планирах клек в повече повторения, тръстъри и тяга от дефицит, но издръжливостта ми беше като на муха еднодневка привечер...
Много тъпо, така че взех леките гирички за един бърз финишър и се оттеглих.
Боли ме кръстът от вдигането на бясната жива пудовка, което също ме дразни.
Оффтопик - поради загадъчни причини следвах Краси Сарафов в инстаграм - постовете и най-вече сторитата са абсолютен OH GOD WHY 😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑
Ма кво ли разбирам аз.
Мнението беше редактирано от Atom на 22.07.18 11:51.
24.07.18
07:59
Лъв чудесен и прекрасен, добро утро и честит рожден ден! 🍭🌈🍭🌈🍭
Бъди здрава и силна, все толкова весела, с лъскава грива и бухнало топче на опашката - за вдъхновение (пък и за респект) на останалите котки и не-котки. 👑🦁👑
Весел празник!
🍺🐽🍺🐽🍺
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.07.18 08:01.
24.07.18
19:10
<3 🙂
Честита да си, машинке!
24.07.18
20:24
Честит Рожден Ден, Силве!
Само усмивки, здраве, късмет и положителни емоции!!!
24.07.18
20:40
Жива и здрава, много детски смях и пакости ти пожелавам.
Честит Рожден Ден, Силве!
Много здраве, усмивки и малкият малчоган много да ви радва!
24.07.18
22:31
Честит рожден ден! Бъди здрава, щастлива, силна и обичана!
25.07.18
01:50
Честит Рожден Ден и от мен, Прекрасна Атомче!
Бъди много здрава,, все така упорита, всеотдайна, щастлива и силна мама!
🍸🍷❤
Благодаря на всички Ви, мили съфорумци! 😊😊😊
За първи път празнувам рожден ден наесен 😂😂😂, поне в Мордор беше мрачно.
Яко започвам да навлизам в 30+ и ми е трудно да го проумея 😑😑😑, защото се чувствам на 17 ☺ Пожелавам на всички да се чувстваме така поне още 6 десетилетия, после ще видим, може и да станем пълнолетни 🍻🍻🍻
Това лято стават и десет години, откакто спортът присъства в някаква (понякога символична) форма в ежедневието ми 💪🚵🔩
Понеделник и вторник без тренировки, днес ще видим ☺
Вчера
Корективни, абдуктор с двоен ластик, разтягане, всичко по малко
Днес
Клек@~11 - 4х15
Бг клек - 4х10 на крак
Повдигане за корем с прави крака на уред - 4х8
—-
Тръстъри @2х12 - 4х7
Р. Тяга@2х12 - 4х10
Гребане @2х12 - 4х10
Клек атг със задържане, разпъване насам-натам ластика с краката, супермен,
Китайска почивка на стена.
Последните неща с цел намиране комфорт за долната част на кръста. След разходка в парка ме боли с часове, хем се опитвам да вдигам тасманийския дявол с “техника”.
Тръстърите са си лека тегавина... Но усетих мързел и трябваше да го накажа с нещо. Ако бях по-отдадена, можеше и 10ки да правя.
—-
Гледах си клипове отпреди няколко ходини на заден клек - ми то бът уинк, то едно изплуване като след гмуркане... Що не сте ми казали 😁😁😁😁😁😁😁 Добре, че чета чужди дневници и намирам супер полезни коментари... Безплатно. Благодарности!!
Отделих известно времв да чета за “безопасни” съдове за готвене и поръчах тиган за палачинки от черна стомана и грил тиган от чугун (емайлиран). Надявам се инвестицията да си струва ☺
Можеше още да поразуча, но ми омръзна.
Като цяло са ми стоманени/стъклени съдовете, но специално тиганът за палачинки е класика - алуминий и тефлон 😑😑😑 От бая време се каня да го хвърля. Но пък и рядко го ползвам и му се разминава.
Утре ще си получа новите и ме тресе вдъхновение 😊😊😊
Мисля да взема и нещо чугунено без емайл.
Без тренировка днес.
Тиганите дойдоха, стоманеният има восъчно предпазно покритие, довечера ще го махам според инструкциите и после - seasoning. Нови занимавки 😀 Зарибяващо и романтично.
Чугунът не прочетох дали трябва да се пече с мазнина няколко пъти преди употреба. Ше проверя и през седмицата ще направя каквото трябва.
Днес патетично
Преден клек 5@20,5@25,5@30, 3@35, 2@40
Кл тяга - 7@30, 5@50, 5@55, 4@55, 3@55
Хамалско обръщане с щанга - 2х5@20, 1х50@20+ военна преса, 3х обръщане + преса + овърхед клек
В много лоша кондиция, нахранена като шопар, мързеливи нотки.
Загрявката както винаги две махания с ръцетв напред и едно назад... 😂😂 (Смешно ли ти е, Силванке, да не плачеш някой ден...)
Снимах тягата, нещо не ме кефи “техниката”. Въпреки, че не успях да си направя петиците на 55, кръстът ме отпусна като с вълшебна пръчка. Вероятно и утре ще правя пак с терапевтична цел.
казано от Atom на 28.07.18, 18:17:
Загрявката както винаги две махания с ръцетв напред и едно назад... 😂😂 (Смешно ли ти е, Силванке, да не плачеш някой ден...)
.
Тук няма как да не се съглася с Милко Г., който твърдеше, че когато тялото е добре натренирано, няма нужда от загрявка. Аз единствено бих отделила време да вдигна малко пулса, но въртенето на китки, лакти и какво ли още не, ми е напълно безсмислено за един човек в добра кондиция.
Марги, аз съм в някаква кондиция.. не много добра, но за такова хедонистично, малообемно трениране, бива 😊 (да си поясня мисълта, че се изразявам замотано - с една дума, не съм човек в добра кондиция).
Вероятно ако правя загрявка, ще се изморя преди тренировката 😀 Но ми даваш супер идея за вдигането на пулса. мога да включа скачане на въже, което обичам, а бях забравила.
Днес
Заден клек - 2х15@20, 10@25, 5@30, 2х3@35
Военна преса - 5х5@20
И времето свърши.
Излишно беше да клякам заден клек (хай бар атг). 35 кг ми тежат повече отколкото 40 на преден. Просто няма да се занимавам повече, само преден клек и с пудовките остава.
Заболя ме и кръста и никаква “терапевтична” тяга не правих.
Мнението беше редактирано от Atom на 29.07.18 17:53.
Малкият е вече на 13+ месеца. Реших да сглобя едно свободно съчинение по темата, без цензура 🙂 Ако някой очаква тук да прочете за маминзлатинтидойдеиосмислиживотани, #myall и подобни тъпни, Цъ.
Винаги ми е било странно какво се случва с мозъка на майките, сварява ли се някъде в процеса, че всички почват да пишат едни емоционални излияния по калъп... Съвсем няма лошо да си емоционален. Да родиш и да гледаш дете така или иначе е огромна емоция!, но така и не разбрах защо тя се излива по социални мрежи и в някакви нароили се “майчини” сайтове, където всякакви хора четат.
Писанията и без това са 95% зверски тъпотии. Бих написала “зверски” с големи букви, ма викам да не стане много хейтърско... Стандартната маманка явно е с наднормено тегло, в следродилна депресия, с минимални познания за разумно хранене и двигателна активност и възпитаваща бебе с таблета, но много заета 🐒🐒🐒
Трудното тези 13 месеца беше, че излезнах от комфортната си зона в лицето на обкръжението си, и я замених с друг тип хора и общуване. Не по мое желание. Просто идват някои (всъщност доста) ограничения в срещи, излизане и пътуване. И изведнъж се озоваващ “общуващ” с не-твой-тип-хора. На 30+ разбираш, че масово (много масово) хигиената на Хомо сапиенс е някъде на нивото на епидемиите от холера. И че нивото на суеверност и сугестия е на ниво няколко хилядолетия преди въпросните епидемии. Че институцията “една жена каза” е най-всеобхватното джипи в България, а бебетата са масово омазвани със спирт и кво ли не. За спряганите методи за лечение на запек не ми се говори. Тоест, не бях готова за всички глупости, които чух и прочетох, въпреки че се опитвах да огранича достъпа до всякакви източници.
Много са забележителни също и “анти 80те” движенията - едно време са навличали бебето много, ма аз съм модерна мама и ще го държа полуголо и посиняло от студ, щото, нали, да не е навлечено. Едно време са давали яко захар на бебетата, ма аз много знам и няма да му дам и една молекула захар докато стане на поне 28 (защото ще го пера и гладя МИНИМУМ до тогава . И прочие.
С една дума, моите впечатления са, че се оказва трудно да намериш хора, които да размишляват в “златната среда”.
Друг проблем се явява и прокрадващата се зависимост - от хора, институции... За мен, откакто съм станала на 10 години, е важно да съм максимално свободна, независима и никому задължена финансово, емоционално, всякак. Не казвам, че съм го постигала винаги, но съм се стремила да е така - да изкарам стипендия, да ме приемат в гимназия и университет без частни уроци, за да не съм длъжна на никого, ако не ме приемат) и тн.
Сега обаче съм по-зависима от “системата” отпреди, и това ме смачква по някакъв начин. Вече надали ще имам възможност да напусна спонтанно работа, само щото някой шеф ме е подразнил с някоя фраза.
В емоционален план също ставам зависима от кой ли не... A почти всеки в контакт с детето ми се струва не-достатъчно-добър (добре де, малоумен). Но той ще общува с всички, няма да е в златна клетка.
Оцених други в обкръжението си, с които не успяваме да се виждаме често като преди на петъчни бирички - мега яки машини, които грам, ама грам не мрънкат, гледат си вечно неспящите двегодишни деца, изкъртват се от работа, тренировки, пътувания и даже партита, и приемат появилата се зависимост (от институции, работодател, роднини - кой каквото му е на главата) за тих, ненатрапващ се фон.
Надявам се малкият да расте усмихнат, здрав и с критично мислене - игнориращ тъпотиите и наслаждаващ се на живота (на игнорирането не знам кой ще го научи, на мен ми е извън компетенциите 😀) ☺☺☺
Мнението беше редактирано от Atom на 30.07.18 14:14.
30.07.18
15:50
Страхотен пост, сигурно много хора са в шок. 😂🌈
Копни го сега и в ОНЯ форум - ще направиш истински фурор, повод за изписването на по още 3483616485 мнения от потребител дневно... докато са “заети” със смисъла на живота си 😂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.07.18 15:52.
Аа, не, мерси, никво копване... Пробвах да намекна на моя роднина да понамали мрънканЬето, щях да свърша на някой ръчно сглобен от нея ешафод 😀😀😀
Ма гледаше да не ме чуе мъжът и, той е “обработен” и знае, че да си майка е full time job; че повече никога нямаш привлекателно тяло, но той няма право да недоволства, защото си го дарила с най-ценното😀 и още няколко азбучни истини...
Изобщо, много ме кефят хора, които си “обработват” роднините, готини взаимоотношения 😂
А за времето не се шегувай, то да прочетеш за всички отвари против уроки не става бързо 😶
Едно време нямаше такива работи по градинките. Говореше се само за цвета на лайната в памперсите и на кое са му поникнали по-рано първите зъби.
Боби, не знам, аз избягвам социализация по градинки. Много често ми става тъжно (крясъци с обиди - лайно мръсно, малък изрод и тн; цигари) и безсилно такова... и не искам да рискувам.
Впечатленията ми са от хора, които познавам, както и от интернет, разбира се, където се натъквам на непознати ☺
Днес
10 клека + 10 напада на крак без почивки и бързо, 3 пъти
30 сек почивка
Същото 2 пъти
20 сек почивка
Същото 1 път
Абдуктор с ластика (троен) 1 серия до отказ със задържане
Струва ми се много задушно днес.
Аеробното комплексче ме изцеди. Трябва по-често...
Имах и повечко ходене, както и над километър с 10кг чанта... домашни праскови. Не са трайни и до 2-3 дни трябва да сме ги изяли 😓😓😓
П. П. Позата, в която всеки има плочки 😄
Мнението беше редактирано от Atom на 31.07.18 16:16.
31.07.18
19:38
Не е вярно.
Моите и в тая поза не се виждат 😄 😄 😄
31.07.18
20:00
Дружно в мъката, Верче 😄
Нямате нужното въображение, затова. 🙂 Аз моите ги виждам със затворени очи.
П. П. Всъщност САМО със затворени очи. 😄
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.08.18 12:54.
Стига с тези плочки, от тях не виждам голям смисъл, само суетата пуста. 🙂
И кво сега, едни от най-ерудираните хора в сайта са лоши фотографи и филтроползватели 😄😄😄
Кала, каква суета, бе човек 😀 По-скоро ген... Който цял живот ми изсмуква мазнината от корема и я трупа в четворен размер другаде 😀
А от коремни мускули, независимо дали “видими” или не, винаги има полза... Огромна. Пак далеч от суетата.
Днес
10 клека + 10 скачащи напада - 3 пъти
20 сек почивка
Същото - 2 пъти
10 сек почивка
Същото 1 път
Умрях.
Пауза и после сгъване за задна верига с ластика, абдуктор и тяга.
казано от Atom на 01.08.18, 14:45:
А от коремни мускули, независимо дали “видими” или не, винаги има полза... Огромна. Пак далеч от суетата.
.
Аз помислих че говорите за визията, по коравите хора нямат добра визия на коремните мускули въпреки че са им супер силни.