Araf deg mae mynd ymhell

Прескочи до:

09.07.18
11:06

30% ПМ при жените не са като 30% при мъжете, но пак не е много ОК.

пп: А! нова страничка, пожелавам скоро да обърнеш тази 30% страничка и да се върнеш на някоя по-добра 🙂

Мнението беше редактирано от Димо на 09.07.18 11:07.

09.07.18
19:07

Е, крайно време беше някой да да се изпокара в дневника ми. То така по традиция. 😄

Имам причина да вярвам, че мазнините наистина са ми около 30%, макар да съм 65 кг. и да нося размер М горе/ Л долу. В дрехи, видимо не ми личат. Просто нямам почти никаква мускулна маса + не съм едър човек по принцип. Последните няколко години водех заседнал начин на живот и това се отрази пропорционално на композицията ми. Висока съм 166 см., правилно някой беше отбележил има разлика между фотомодели (което бях аз) и манекенки (които са 170 см. + обикновено). Надявам се да прoдължа да свалям процента мазнини, което е тенденцията към момента, но не бързам. Искам плавна, естествена промяна и да мога с лекота да поддържам новото си телосложение/начин на живот. Не съм си качила снимки от една страна, защото не искам да ме има по гащи в интернет, от друга, защото не гоня определена визия. Опитвам се да се храня добре и да тренирам единствено за здраве. Към момента не съм забелязала здравословни проблеми свързани с теглото/композицията ми, но съм на ясно, че не е в добрите здравословни граници. Също съм съгласна, че силовите ми тренировки никакви ги няма и това ми забавя прогреса. Та така, продължаваме напред. Мерси на всички за включванията! 🙂

09.07.18
23:07

Храна:
- Кафе с овесено мляко; 150 гр. йогурт + 50 гр. гранола
- 1 тестено сладко... нещо
- 3 х Пилешко-пуешки кюфтенца (250 гр. кайма 50/50, 1/2 яйце, чесън, сол, пипер, срирача сос, соев сос, оризов оцет, мед, джинджифил, сусамово масло), кафяв ориз, морковени пръчици
- Лате със соево мляко и лешников сироп
- Свинска пържола, салата айсберг, чери домати, домашен барбекю сос с цвекло
- 1/2 пъпеш
- Вода: 1 л.; Мултивитамин: Да

Активност: На крак около 5 часа + 1 час бързо ходене

Друго: Днес ми излезе транскрипта на дипломата - завършвам с First Class Honours, или Отличен (6). Под 5% от всеки випуск на факултета по право се дипломира с такава квалификация. Ех, да бях с такива постижения и в тренировкитее, хаха. 🙂

11.07.18
18:54

Забравих да добавя в предните постове, че в понеделник се претеглих и пак заковах 65 кг. точно, така че явно съм на поддържащи кал. в момента.

От вчера:
- 3 х Пилешко-пуешки кюфтенца, кафяв ориз, чери домати
Вода: 1 л.; Мултивитамин: Да
От тук надолу се започна предварителното празнуване на дипломирането на половинката (техните са ни на гости):
- 1 безалкохолен коктейл с мента и краставица
- Ходихме на бразилски ресторант тип шведска маса (обикалят с едни шишове и ти предлагат да си отрежеш от каквото искаш), таа... Много неща от салатния бар + парче телешка пържола, парче пилешко на грил, парче печен ананс с канела
- Безалкохолна Копа Кабана
- 1/2 чаша шампанско

Активност: Добре ми се получи в офиса приблизително 1 ч. работа на бюро, 1 ч. 15 м. бързо ходене цял ден (9-5), някъде към 6-7 мили ми каза колегата, че сме минали според фитбит-а му

Друго: Направих си една снимка на сегашната форма, колкото да се знае долу-горе. Принципно не значи много, защото, както споменах, съм желе с минимална мускулна маса (за което трябва основно да започна сериозно и често да трениривам силово). Целта ми е промяна на композицията, не сваляне/качване на килограми/обиколки нетно.

11.07.18
19:27

Здравей, изглеждаш добре (с дрехи🙂
65 кг на какъв ръст са разпределени?
За силови трен. - хубаво си е да имаш, но защо не пробваш да тракваш кал.и макроси, ще се изненадаш как ще ти се отяде някоя хапка 100 кал или боцване на нещо.

11.07.18
19:44

Здравей, Радост!

Благодаря. Висока съм 166см. Към момента не си водя подробен разбор на калориите и макросите, защото нямам нито спеицифични визуални цели, нито краен срок - просто искам да се храня по-здравословно и да спортувам по-често. С години съм се хранила под режим и съм си записвала всяка калория. В момента просто не ме влече. Искам когато ми се ‘бодва’ нещо може би не особено подходящо да не си го бодвам, защото не е добре за здравето ми, а не защото не мога да си го позволя от към калории.Това е в общи линии. Ако видя, че сбора на измерванията ми с калипера отива нагоре, може и да започна да броя тук-там. Мерси и успех - преди малко се зачетох и аз в твоя дневник! 🙂

12.07.18
19:18

От вчера:

- 2 х пилешки шишчета, 2 х фалафел, 1 х рибена хапка, салати, парче ананас, няколко ягоди, чаша сок от ябълка (пак тиймбилдинг бюфет имахме)
На вечеря бяхме на гурме френски ресторант, та половината ордьоври, междинни и пр. нито мога да ги произнеса, нито да ги запомня, но бяха божествени! По-големичките неща (опростено) бяха:
- Чаша шампанско, салата с моцарела, колеранг (mullet) и тортелини с хайвер, черешово парфе
- Вода: 1,5 л.; Мултивитамин: Май да?

Два дни подред вечери навън със сигурност са ми вдингали общия прием за седмицата, но пък самата храна беше качествена и добра, просто може би малко в повече въглехидрати. Приключихме с тия излизания де, приятелят ми се дипломира официално вчера. Вече си имам квалифициран бакалвър по Sports & Exercise Science вкъщи. Грехота, че не се възползвам по-често нали...

Друго: В роклятa от вчера май се вижда по-добре къде са ми 30-те%... 😄

13.07.18
00:38

- Кафе с овесено мляко; 150 гр. кисело мляко (йес! - пак си намерих Llaeth & Llan) + 50 гр. гранола
- ?? гр. филирани бадеми и стафиди
- Пилешко-пуешки кюфтенца с кафяв ориз
- Toad in the hole/ Жаба в дупката - връх на британската кухня! 😄 (2 наденички запечени в тавичка в нещо като тесто направено от брашно, мляко и яйца)
- Вода: 1 л.; Мултивитамин: Да

- Активност: 2 часа разходки с обитатели на приюта - 1 х шарпей, 1 х американски булдог, 1 х немска овчарка кръстосана с маламут (познайте кой ми разказа играта и ми направи кардиото в полу-силова за рамо, бицепс и ядро, хаха 😄 )

14.07.18
09:14

Вчера:
- Кафе с овесено мляко; 150 гр. кисело мляко + 50 гр. гранола
- Пилешко-пуешки кюфтенца с кафяв ориз; ягоди
- 30 гр. солети (емърджънси снак)
- Зелена салата със запечено халуми и медено-горчичен дресинг
Вода: 1л.; Мултивитамин: Да
______
Много малко храна този ден...?! Мисля, че е от горещината...

Активност: 2 часа обиколка на кардифския музей и арт галерия

14.07.18
23:21

Днес бях по работа в Англия (Бат) цял ден - 4 пълни автобуса със студенти и много готина група лектори, с които си прекарах по-голямата част от деня.

- Кафе с оризово мляко; 150 гр. кисело мляко + 50 гр. гранола + ?? гр. филирани бадеми и стафиди
- 1 сок от манго
- Сьомга и салата; Фентиман лимонада с глухарче и репей (това звучи толкова нелепо на БГ, хаха)
- Малко пакетче “скини” чипс с оцет и сол
- Барче с ябълка, джиндифил и тъмен шоколад
- 1 J2O манго и ябълка
(За вечеря в момента половинката приготвя някаква азиатска пилешка супа с нудъли)
- Вода: Не повече от 250 мл., но имам много други напитки; Мултивитамин: Да

Активност: Разходи в Бат межу 11 и 4:30

Снимка: В автобусите ни имаше брошура с другите маршрути, които предлага компанията... Дано ако някой ги ползва до България не се окаже у съседите, хаха...

16.07.18
01:18

Неделя ми стана ден за проверка - 65.3 кг., а калипер сборовете са ми всичките с малко надолу. Странно предвид ресторантите и тийм билдинга тази седмица, но явно изборите наистина са ми били добри дори навън.

Храна:
- Кафе с оризово мляко; 150 гр. кисело мляко + 50 гр. гранола
- Пилешка супа с нудъли
- 1 банан
- Зелена салата със запечено халуми и 1 гръцка пита
- 1 домашна курабийка (баба ми е пратила по нашите, хаха, нямаше как)
Вода: почти никаква... лошо; Мултивитамин: Да

Активност: Не много + 36 произволни суинга с пудовка 6 кг.

Мнението беше редактирано от nickie 2.0 на 16.07.18 01:18.

17.07.18
20:17

Моят дневник напълно си стана вчерник...

Вчера:
- Кафе с оризово мляко; 150 гр. кисело мляко с гранола; 1 домашна курабийка
- Пай с телешко, колслоу без майонеза, 1/2 чаша просеко, 1/2 бутилка Фентиман Чери Кола
- 1 парче домашна баница със спанак (и това баба пратила по нашите)
- ‘Скини’ пица с люто пилешко (под 550 кал пишеше в менюто) и салата; ягодова лимонада с краставица; 1/2 шоколадово парфе с безлактозно мляко и 1/2 топка ванилов сладолед

Активност: Дипломирах се - много обикаляне из центъра на града на висок ток + тренировка за бицепс с 5 букета, хаха.

18.07.18
00:25

За днес:
- Кафе с оризово мляко; 2 домашни курабийки
- Кокосово лате
- Тортийа с пилешко в сладък чили сос, 1 порция чипс с оцет и сол, 1 Lucozade Sport
- 1 парче домашна баница
- Голяяяяма купа доматена супа, 1 гръцка пита

Активност: 16 - 17 км. ходене из Сейнт Фаганс с нашите (не че не ходя почти всяка събота там от работа, ама нали и на тях да им покажа...)

Размисли: Тия 16 - 17 км. не ми натежаха изобщо. Определено имам издръжливост при ниско натоварване. А и често имам възможности за дълги разходки, продължителни танци и пр. Това е супер плюс, но ще е хубаво да си вдигна летвата и да се насиля поне за някакви кратки интензивни тренировки с пудовката всеки втори ден или нещо от сорта. Просто колкото и да съм не-спортист, съм над нивото на разходките да са ми истинско предизвикателство за деня, няма какво да се залъгвам. Утре съм извънредно от много рано на работа, но когато започвам от по-късно може да се опитам да тренирам сутрин за да избегна следобедния мързел.

19.07.18
16:21

Вчера:
- Кафе с оризово мляко; 1 гранола квадратче (снимка v)
- 2 х мини тортийа с риба тон, лека майонеза, маруля, чери домати и маслини (снимка v)
- 1 парче домашна баница със спанак
- 1/2 порция панирана риба, пържени картофки, салата и грах + 1 J20 с манго и ябълка (на кръчма с нашите, изпратих ги вчера към Лондон, няма да има скоро пак такива ресторанти всеки ден 😄)

Активност: разходки пак някакви, няма друго...

19.07.18
20:09

Равносметка за последния месец 15/06-15/07:

- Килограми: от 66.8 кг. на 65.3 кг. (с калипер започнах да се меря от скоро и нямам стари мерки)
- Силови тренировки: 4/30 дни
- Йога/стречинг: 2/30 дни
- Танци: 1/30 дни
- Ходене над 2 часа: 7/30 дни
- Ходене над 4 часа: 5/30 дни
- По-голямата част от деня прекарана на крак (без да броя дните с дълго ходене): 6/30 дни
- Без активност: 6/30 дни
- Заготовки за обяд: 4/4 седмици
- Храна навън (ресторанти и пр.): 11 пъти (предвид работата ми, дипломиранията и рождения ден е ок, но иначе бих искала да е доста по-рядко)

Харесва ми, че имам само 6 дни без грам физическа активност (а дори в тези дни имам поне 30-45м. бързо ходене). Хубаво ще е да имам повече дни с по-интензивна активност. Много се радвам, че успях всяка седмица да си проготвям обяди за офиса и не ми се е случвало да си купувам. Всичките ресторанти и кръчми са или по работа или социално, а не защото нямам храна от/в къщи. Винаги може да се желае повече, разбира се, но като цяло не съм недовлона от този месец.

20.07.18
20:29

Вчера:
- Кафе с оризово мляко; 1 гранола квадратче
- 1 банан
- 2 х мини тортийя с риба тон, лека майонеза, маруля, чери домати и маслини
- 1 черен чай с оризово мляко + 3 шоколадови пурички (нещата, които ми донесоха нашите няма да свършат скоро..)
- 3/4 двоен пилешки бургер с кашкавал (чедър), лека майонеза, маруля и домати + домашен барбекю сос (снимка v)
- 150 гр. йогурт + 1 вафла Мура с лешник 😄
- Вода: 2 л.; Мултивитамин: Да

Активност: 3 часа уелски народни танци на събитие - вече ги знам всичките, само чакам някой да ме покани на сватба, хаха

21.07.18
10:27

За вчера:
- Кафе с оризово мляко, 150 гр. йогурт + 50 гр. гранола
- 2 пилешки шишчета, 2 крокети със свинско, 2 мини тортийас, 1 мини сандвич със шунка, 1 бхаджи, чаша ябълков сок + шепа ягоди (последен тиймбилдинг бюфет за този сезон)
- Пълнена чушка с кускус и моцарела
- 1 х Haägen-Dazs манго и маракуя

22.07.18
12:03

Вчера:
- Кафе с оризово мляко; 150 гр. йогурт + 50 гр. гранола
- Бъркани яйца, пушена сьомга, филийка пълнозърнест хляб с масло + Belvoir малинова лимонада
- Пакетче чипс от леща + лимонада с краставица
- Naked инстантни яйчни нудъли с чили сос + 1/2 морена

Започнах добре вчера, ама... не свърших чак толкова добре.

Активност: мин. 6 часа ходене

Друго: Пак бях в Бат с 6 автобуса студенти, голям стрес да ги съберем всичките сутринта, но пък като пристигнахме си намерих едно забутано кафе с тераса с панорамна гледка. Бяхме си само аз и чайките на покрива цяла сурин. Много релаксиращо... После 6 часа обикалях из града докато не дойде време за Самба карнавала и там малко спрях да погледам. Беше много яко, обаче голяма лудница. За радост не изгубихме нито един студент. Но бях скапана, за това и вечерята ми е тъпа - едвам не заспах преди да хапна каквото и да е.

22.07.18
21:57

От днес:
- Кафе с оризово мляко; 150 гр. йогурт с 50 гр. гранола
- Другата 1/2 от мурата от вчера
- 1 х малко печиво от бутер тесто с пълнеж от къри зеленчуци и леща + 200 гр. тзатзики
- 30 гр. солети
- Свинска пържола, домашен барбекю сос, бял ориз със соев сос и чубрица, домати с босилек

Малко ми изглежда храната сега като я видя написана, но пък е неделя и почти всичко затваря в 5 следобед... Едва ли ще ходя до края на света да си дояждам... 😁

Друго: Днес цял ден подреждах. Не съм имала наистина почивен ден от 2 седмици поне и всичко беше затънало. Сега ми е много по-спокойно, де. В хармония съм със себе си, когато ми е чисто. Успях и обядите да направя за тази седмица: спагети болонезе + кисели краставички и маслини за гарнитура.

Ъъъ...преди правила ли си спагети болонезе за цяла седмица? Защото имам усещането, че ще са на камък на 2рия ден...и ще дъвчеш нещо неядливо.

22.07.18
23:21

Точно болонезе не съм, но съм правила неща с пълнозърнести пенне (макарони) и бяха ОК. Заради самата паста ли имаш предвид, или заради соса? Принципно направих 8 вместо 10, защото не ми се струваше доматите да държат 5 дни в хладилника... 😁 Ще видим, в най-лошия случай ще съм за пример - никой да не прави като мен. 😁

Заради пастата принципно питах...чудя се как ще е след 2 дни. Айде, на следващия ден иди-дойди 😄 Но си мисля (предполагам), че след 2 ще е *повръщаща емотиконка* 😄 Дано греша де : )

22.07.18
23:38

Ще докладвам в сряда. 😁 Ако има някой друг във форума, който си прави заготовки като мен, моля да се отбележи тук. Полезно ще е да обменяме подходящи рецепти.

23.07.18
01:38

Аз заготовки не си правя, но спагети обичам много и понякога правя, и то точно болонезе. Случвало се е и след 3-4 дни да ги ям и са си ОК ако са стояли в хладилник. Но аз както казах много обичам спагети та не придирям. При мен важи принципа като при пицата - топли, студени, хубави, гадни - все стават за ядене.

Bart Simpson

23.07.18
02:44

Дори и Буковски, след седмично пиянство и тежки смени в пощата няма да се съгласи да ги яде ако мен питате.
Другия път си сготви само рагуто и паста си вари преди да хапваш, това е единствения работещ вариянт.
Ако е за в офис има начин да си свариш паста.
В някаква купа или съд съвместим с МФ сложи вода малко сол, масло и пастата, фолирай плътно със стреч, сложи го на средна мощност, щом се издуе стреча, остави пастата на спокойствие за шест седем минути.
Ако някой те пита, не съм го казал аз това.......

23.07.18
10:52

Мерси, Димо! И аз много обичам. Ех, да не бяха толкова въглехидрарни само... 😁 То по тази причина имам само 50 гр. на порция, така че дори да не стават - повечето е сос така или иначе. 😁

Bart, ти май живееш в ОК/Ирландия, ще трябва да разбереш - това ще е health and safety hazard да се прави в офиса от всякъде. 😁 В микровълновата можем да притопляме само контейнери, които ясно казват “microwave safe”, не виждам вариант да мога да си опаковам някаква купа със стреч и да я пусна незабелязано, някой ще се обади на пожарната, хаха. Но ако не стават спагетите, може да си направя една доза нови от вкъщи в сряда примерно. Мерси!

Bart Simpson

23.07.18
12:20

Ирландия.

24.07.18
09:45

Вчера:

Претеглих се - 63.7 кг. + сборовете с калипера са ми надолу също

- Спагети болонезе + кисели краставички и маслини (за сега не са гадни 😄)
- 200-300 гр. йогурт
- 2 свински пържоли мариновани в срирача и мед + пюре от сладък картоф

Активност: Покани ме една от лекторките (ок. 55+ годишна) в нейния клуб по уелски танци. Викам си “E, ще отида, не може да е чак толкова интензивно, нали...”. Пристигаме пред една методическа църква, влизаме в заличката вътре и там има само 3ма човека - 2 жени над 70 години и един мъж, който куцука. Добрее... Явно няма да го броим като кардио. С продължение на вечерта обаче дойдоха все повече и повече хора (пак средната възраст беше 60 г., но имаше и няколко мъже между 30-40) и ми скриха шапката тотално. 3 часа танци, само с една 15-минутна почивка по средата за чай. Е#аси хореографиите, е#аси темпото, е#аси стамината... В последствие ми светна от къде ми е познат един от мъжете - виждала съм го в съзтезателните категории по фестивалите - миналата година с неговата трупа спечелиха националното. Казвам “Джулия, къде ме доведе?!” и тя “Aаа, тук сме само стари хора, ‘айде сега...”... Жестоко беше, следващия понеделник ще отида пак.

25.07.18
20:03

Вчера:
- Спагети болонезе (все още са си ок)
- 200-300 гр. кисело мляко + последната Мура, която имах
- 2 оризовки с оцет и сол намазани с лека филаделфия и поръсени с шарена сол и 1/2 краставица със сол
- Телешко варено по ирландски + една филийка пълнозърнест хляб

Днес (Барт да не чете, че ще му стане лошо 😄 ):
- Кафе с оризово мляко; 150 гр. йогут + 50 гр. гранола
- Спагети болонезе (все още са си същите като на първия ден 😄 )
- 1 студен зелен чай с мента (без захар)
- 4 оризовки с оцет и сол
- Зелена салата с халуми (предполагам)

Активност: Пак обикалях арт галерии 2-3 часа - една посветена на японското изкуство и една на годината на кучето (този път за удоволствие, не по работа, хаха)

29.07.18
15:39

Четвъртък:
- Кафе с оризово мляко; 150 гр. кисело мляко с 50 гр. гранола
- 4 оризовки с оцет и сол
- Последната порция спагети болонезе (абсолютно никаква разлика не видях аз лично, може би защото беше основно сос с малко спагети като основа)
- Свинска пържола и ориз с куркума

Активност: На кино (по работа, хаха). Не беше леко да прекараме 274 межд. студента през центъра на града и да ги наредим всичките по автоматите да си купят билети за правилните филми, но се справихме. В това кино 3/4 от летния оборот сигурно им идва само от нас. Аз влязох да гледам Ocean’s 8 с част от студентите, не беше лош, въпреки че не е моят жанр.

Петък:
- Пилешка супа + маслиново хлебче
- Пица с рикота и спанак

Активност: Взех си почивен и ходихме да разхождаме кучета от приюта. Любимият ни Маламут + Немска овчарка крос пак беше останал последен в листата за сутрешни разходки и към 1 час тичахме с него. После 1 час с едно сууупер сладко и пъргаво Лърчър-че (хрътка).

Събота (1ви ден от МЦ - тотален ужас):
- Матча чай с бадемово мляко
- Пай с еленско, картофено пюре с горчица и грейви; 1 х Bottlegreen джиндифил и лимонова трева
- 4 квадратчета черен шоколад
- 1 кракър с малко парченце Уейнслидейл

Активност: Пак бях около 9 часа (с транспорта) в Бат с 6 автобуса студенти. Пра ни ужасен дъжд и на отиване, и на връщане, и в самия град. Купих си 3 чифта сухи чорапи като пристигнахме и всичките вклязоха в употреба. Май лятото свърши тук за тази година, време е да извадя гумените ботуши. Но поне лекторите с които бях този път ги познавам още от миналата година и са най-яката група, кикотихме се в една кръчма 4-5 часа следобед и времето мина бързо.

Снимки: Бат в дъжда; Типи - без малко да си го вземем, ако договора с хазяите не ни беше толкова изричен относно домашни любимци

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1