Araf deg mae mynd ymhell

Прескочи до:

15.06.18
13:13

Здравейте ББтиймър(к)и,

Някои от вас може да си ме спомнят от стария ми дъъълъг дневник, който беше заключен по мое желание преди 2-3 години. Връщам се с нови сили и забравена регистрация. Но пък и на чисто, хаха.

За мен: Родом съм от София, но живея в Кардиф (ОК). По образование съм политолог, а по професия към момента старши организатор на събития. Никога не съм се занимавала професионално със спорт/бодибилдинг. За първи път се регистрирах във форума на около 17 години когато бях анагажирана като модел към агенция и трябваше да поддържам определени килограми и телосложение. Сега се интересувам единствено от здравните ползи, които мога да извлека от по-добро хранене и по-чести физически натоварвания. Връщам се във форума, защото ми е приятно да споделям мотивация със съмишленици. А и ми се чете/пише/говори в компания на български - в ежедневието нямам с кого.

За дневника: Надявам се да имам възможност да публикувам разбивка на храненията, активносите и тренировките си ежедневно. Не следвам определен хранителен или тренировъчен режим, просто се опитвам да правя по-добри избори и в двете насоки.

- Хранене: взимам предвид 4 фактора - екологичен, здравословен, ценови и вкус.

Екологичен: Избягвам (когато е възможно) продукти в пластмасови опаковки за еднократна употреба, както и такива прекосили хиляди километри. Случва се да се изкуша от някое манго, но гледам да наблягам на британската продукция (която не е много разнообразна, така че често си хапваме едни и същи корени и грудки 😄). Лятото имаме и повече внос от Испания и Франция, което е ОК в сравнение с Чили. Надявам се да не е съвсем еднообразно менюто, но екологичния фактор ми е важен.

Здравословен: Все пак се опитвам се да си набавям микронутриентите от разнообразни източници, а макросите да са добре балансирани. Не броя калории, но се претеглям от време на време и ако има нужда ще корегирам количества най-вече. Нямам за цел да свалям/качвам килограми, но се надявам да си подобря конструкцията, т.е. по-малко мазнини, повече мускули в следствие на по-добра диета и повече физически натоварвания. Нямам специфични здравословни проблеми/диетични особености. Взимам по един мултивитамин на ден.

Ценови: Доскоро бедни студенти, а в момента спестяваме за къща, така че трюфелите са на заден план от всякъде. 😄 

Вкус: Надявам се да разменим и по някоя рецепта тук! Аз мога да предложа най-вече поздравословени варианти на азиатската и британска кухня.

В домакинството имаме план да си правим заготовки за обяд всяка неделя, така че се надявам да не си купувам буритоата и фалафел в обедната почивка често. Закуската и обяда обикновено са ми вкъщи и са здравословни така или иначе, но може би количествата някой път са ми в повече. (Партньорът ми готви по-често от мен, а неговите порции все излизат като за 95 кг. тежко трениращ мъж, а не 65 кг. леко натоварена жена.)

- Активности/тренировки: Където ми е възможно смятам да си съчетая работата и активностите в свободното време с някакъв вид кардио тренировка. Силовите ще си ги правя формално и в определено време.

Силови: На този етап ще бъдат кръгови тренировки с пудовка, ластици и собствено тегло. Имам на разположение и постелка за йога, фоумролер и какви ли още не приспособления за отпускане на мускулите, така че ще се опитвам да вкарвам и по някой стречинг от време на време.

Кардио: Не планирам за сега да си отделям време за джогинг, каране на колело и т.н. Честно казано до съвсем скоро имах да чета по 70-80 страници академична литература на ден, 10тина лекции на седмица и почасова работа в офис, така че всякаква кардио активност ще ми се отрази добре. От тази седмица съм в различен департамент на университета (служебно) и очаквам да прекарвам много по-малко време в офиса и повече време “на място”, тъй като ще обучавам 4 нови асистента. Това значи много повече работа на крак. Искам да видя как ще ми се отрази тази промяна първо. Иначе в свободното си време разхождам кучета от местния приют 1-2 пъти седмично за около 2 часа. Интензитета на тази активност зависи от кой има нужда от разходка. Вчера с един Бул Териер доста се поизпотих в парка. 😄 В общи линии, очаквайте нестандратни кардио сесии. Тъй като целта ми е да поддържам здравословен начин на живот, а не моментно да сваля/кача мазнини/мускулна маса, искам да си направя тренировките приятни, част от ежедневнито.

Радвам се пак да съм тук! 🙂

П.П. Заглавието на дневника ми е една поговорка, която научих в урок по уелски - “Върви бавно и ще стигнеш далеч.”

15.06.18
22:30

Хранене:
- Кафе с безлактозно мляко; 150 гр. кисело мляко (Llaeth y Llan е чудесно, много близко до българските марки) с 50 гр. гранола с ядки
- Многозърнестa тортийя с малко лека майонеза, салата айсберг и чери домати, 120 гр. пилешко филе запържено с червен пипер, кейджън спайс и кайански пипер, малко кашкавал (чедър)
- 1 сочна червена ябълка
- 1 чаша доматена супа
- 1 1/2 печени пълнени чушки с кускус (такъв, какъвто има в мароканските салати, не дребни макарони), моцарела и босилек
- Вода: за сега само една чаша :/ ; Мултивитамин: Да

Белтъчините може да са ми малко ниски днес, но някой забрави да размрази месо, та го карахме по вегетариански на вечеря. 😄

Активност: 2 часа бавна обиколка на Кардифския музей и арт галерия по работа

Силова тренировка: Не

Добре дошла отново!

Звучиш чудесно и с радост ще те следя 🙂

17.06.18
01:24

Благодаря, Рони! 🙂 Новата визия на сайта е много свежа! (е, за мен е нова... иначе кой знае от кога е така... 😄)

Хранене:
- Кафе с безлактозно мляко; 150 гр. йогурт (с 10 капки LiquiFlav Banana на BulkPowders - днес нямах от хубавото кисело мляко, така че се наложи да импровизирам, получи се на вкус като Данонино нещо 😄) и 50 гр. гранола с ядки
- Бейгъл със сьомга, крема сирене, маруля и кисели краставички; Кенче SanPellegrino с лимон и мента
- Бейгъл с два ямайски джърк бургера и кашкавал (чедър); спанак и чери домати с нискокалоричен дресинг от мед и горчица
- Вода: 2 чаши за сега; Мултивитамин: Да

Днес ми върви на бейгъли* очевидно! 😄 Така се случи, защото се наложи да ядем навън. Ако някой случайно има път към Кардиф - New York Deli в аркадите е супер опция за по-здравословен обяд в центъра!
* Има ли дума за bagel/бейгъл на български? Хем не искам да съм като в онзи мийм ” Ходи да бере ягоди за 3 месеца в Англия - не спира да повтаря ‘Как беше т’ва на български?’ “, хем да го нарека бургер в поничка някак не ми върви... 😄

Активност: 6 часа обикаляне по магазините (Даже не за мен! Производителите на официални панталони и ризи мразят спортистите повече от дебелите, ‘баси!)

Силова тренировка:

Турско ставане (с консерва бобчета в доматен сос в ръка - за да си държа ръката на правилното място, не за мотивация 😄)  x 2 на всяка страна

Суинг (една ръка) с пудовка 6 кг. x 10 на всяка страна

- 30 секунди почивка -

Турско ставане х 2 на всяка страна

Суинг (една ръка) с пудовка 6 кг. х 10 на всяка страна

- 30 секунди почивка -

Лицева опора от колене х 8 пъти (правя ги до долу и с добра форма, но съм с един от тренировъчните ластици (зелен) през кръста и приятелят ми ме придържа - най-вече защото иначе ме е страх на последните повторения да не падна по лице 😄)

Клек с бокал? Бокален клек? (Goblet squat) с пудовка 6 кг. х 8 пъти

- 30 секунди почивка -

Лицева опора от колене х 8 пъти

Клек с пудовка 6 кг. х 8 пъти

- 30 секунди почивка -

Гребане/дърпане с две ръце от седнало положение с черния тренировъчен ластик х 12 пъти

Суинг с пудовка (две ръце) х 20 пъти*

- 30 секунди почивка -

Гране с ластик х 12 пъти

Суинг с пудовка (две ръце) х 20 пъти

*Вместо този суинг в последните два кръга принципно трябва да правя snatch (в смисъл олимпийското движение - изтласкване?) с една ръка с пудовката за по-малко повторения, но не мога още с добра форма. :(

Снимки: Обяд, вечеря, забърсах едни ръкавички днес - бяха на същата цена като тези на Найк, но само от тях имаше малък размер, надявам се да са издръжливи, не съм засичала тази марка преди (някой знае ли защо на единия пръст имат такъв израстък? просто ми е любопитно 😄).

Мнението беше редактирано от nickie 2.0 на 17.06.18 01:25.

17.06.18
01:31

Бе хем не искаш да звучиш като берач на ягоди, хем бая думи и термини ти бягат...

17.06.18
01:36

казано от nickie 2.0 на 17.06.18, 01:24:

(някой знае ли защо на единия пръст имат такъв израстък? просто ми е любопитно 😄).

За по- лесно сваляне - дърпаш за израстъка.

17.06.18
01:49

Така е, знам, опитвам се да се поправям. Моля да ме поправяте и вие, особено за упражненията. Истината е, че просто не знам как се казват и къде да проверявам за превод. В моного от дневниците виждам, че се пускат програмите на английски, както са копирани от интернет. Потърсих в Уикипедия дали статията за ‘snatch’ има превод на български например - няма. Опитах се да го обясня както мога, същото важи и за останалите. Не е нарочно. Върнах си регистрацията в български фитнес форум, за да общувам на български.

gggddd

17.06.18
10:56

Супер ти се получава. : )
С обяснения и други термини е още по-забавно.
Приятно е за четене. Успех! (:

17.06.18
11:36

казано от nickie 2.0 на 17.06.18, 01:49:

Потърсих в Уикипедия дали статията за ‘snatch’ има превод на български например - няма.

Изхвърляне е на български 🙂

17.06.18
21:15

Димо, мерси! Първо си помислих, че ме занасяш, но наистина е много лесно така. 😄
Gogo & Боян, много благодаря! 🙂

Хранене:
- Кафе с безлактозно мляко; 150 гр. йогурт с 10 капки LiquiFlav Banana и 50 гр. гранола с ядки
- ‘Naked’ яйчни нудъли Чоу Мейн (инстантни) /Изложихме се малко за обяд/
- 1 хапка от бисквитка с шоколадови парченца ‘Fox’s’
- 2 наденички (свински с брамли ябълки), половината от онази консерва с бобчета в доматен сос, спанак или айсберг, малко печен патлагжан (в момента се приготвя вечерята, не знам още дали всичко ще си изям 😄)
- Вода: никаква, сега отивам да изпия една чаша поне; Мултивитамин: Да

Активност: Около 5 часа на крак - пазаруване и приготвяне на обядите ни до края на работана седмица

Силова тренировка: Не

Дурго: Имам мускулна треска на бедрата от вчерашната тренировка - значи добре ми е била като натоварване, дори със смененото последно упражнение.

Снимки: Запълних цял нов списък за покупки с тия заготовки, но всичко излезе под £20, което е супер за 10 обяда; трябваше да си преструктурираме хладилника и сега имаме само два тесни рафта - всичко друго е кутии 😄; трите ми варианта за обяд тази седмица (ще пускам рецептите в дните, в които ги ям).

Мнението беше редактирано от nickie 2.0 на 17.06.18 21:19.

17.06.18
22:17

Привет , Ники🙂
Много красиво подредено, но това меню ми изглежда много нискокалорично и безумно малко като количество. Струва ми се , че обядът ти не е повече от 300 гр. , а и като цяло храната за деня е доста скромна.

17.06.18
22:48

Здрасти! 🙂 Мерси за включването! Днес обядът ми наситина беше скромен - не повече от 300 калории, но не е нарочно, така се случи. Вечерите обикновено са ми 500-600 калории (днес включително). Като цяло когато си броях калорите последно преди месец някъде обикновено бях на около 1700, което ми е добре за поддържане/леко сваляне - понеже съм желе (за килограмите си имам малко мускулна маса), та нямам какво толкова да храня (освен ако не тренирам по-тежко например). Не знам дали от снимките си личи, но кутийте не са ми толкова малки - по рецепта трите варианта са 467, 369 и 499 калории. В понеделниците една апликация ми напомня да се претеглям, така че утре ще заявя килограми 😄, за да има какво да сравняваме и да коригирам количествата ако се наложи...

19.06.18
22:39

От вчера (18/06):

Претеглих се сутринта, само че забравих преди закуска както обикновено, та не е много точно сравнението: 67.3 кг. като миналата седмица бях 66.8. Но тия 500 грама са ми буквално закуската, не мисля да ги взимам на сериозно и да правя корекции на този етап.

- Кафе с оризово мляко; 150 гр. кисело мляко (пак имам от хубавото, йеей) с 50 гр. гранола със сушени плодове и слънчоглеводо семе
- Салата ориз-риба тон (50 г. басмати кафяв ориз, 1/2 червен лук, 1/2 зеленчуков бульон, риган, 1 ч.л. оризов оцет (по рецепта е с ябълков, но нямахме), 1 ч.л. зехтин, 80 г. царевица, 2 пресни лука, 120 г. риба тон + 1/2 червена чушка)
- Карфиолови шницели с пюре от бял маслен боб и заливка от сметана, червн пипер и лимон*
- 2 ч.л. сладолед Ben & Jerry’s с бисквитено тесто
- Вода: две бутилки (размер: на снимката от обяда ми е - към 250 мл. сигурно); Мултивитамин: Да

*Нещо и двамата с приятеля ми бяхме обядвали късно и не ни се ядеше голяма вечеря, та викам хайде на бързо ще намеря нещо “леко и лесно”. Тия проклети шницели трябваше да отнемат 20 минути, но реално ми отнеха повече от час и в кухнята беше катастрофа. Една чиста лъжица не остана, а клетия ни барплот беше целия в карфиол, нишесте, яйца, трохи... А тия шницели не бяха нищо особено, даже май не ни и харесаха много... Бе изобщо... Ей за това не готвя аз. Поплаках си от нерви и мъка накрая.От там идва и тоя сладолед.

Активност: Никаква - 8 часа в офиса, час и повина в кухнята и то деня свърши. :/

Силова тренировка: Не

Снимка: Имам много приятен парк до офиса и там излизам на обяд, не знам какво ще прая в дъждовни дни обаче.

19.06.18
23:04

От днес:
- Кафе с оризово мляко; 150 гр. кисело мляко + 50 гр. гранола със сушени плодове и слънчогледово семе
- Обядът е същия като вчера
- Два бургера и 1/2 консерва боб с доматен сос
- Едно фрапе с оризово мляко
- Вода: 1 бутилка, 2 чаши... 750мл.?; Мултивитамин: Да

- Активност: Пак бях в офиса цял ден - тази седмица си е такава

- Силова Тренировка: Да

Турско изправяне x 2 на всяка страна

Суинг (една ръка) с пудовка 6 кг. x 10 на всяка страна

- 30 секунди почивка -

Турско изправяне х 2 на всяка страна

Суинг (една ръка) с пудовка 6 кг. х 10 на всяка страна

- 1 минута почивка -

Лицева опора от колене х 5 пъти

Клек с пудовка 6 кг. х 8 пъти (никой не ми поправи клека с бокал от миналата тернировка 😄, ама съм сигурна, че не е така.. Видях в другите дневници, че си го пишат Гоблет клек, май и аз така ще правя...)

- 30 секунди почивка -

Лицева опора от колене х 5 пъти

Клек с пудовка (Гоблет клек) 6 кг. х 8 пъти

- 30 секунди почивка -

Гребане/дърпане с две ръце от седнало положение с черния тренировъчен ластик х 8 пъти

Суинг с пудовка (две ръце) х 10 пъти

Избутване на пудовка 6кг. с една ръка над глава, т.е. като олимпийско изхвърляне нещо х 3 (всяка страна)

- 30 секунди почивка -

Гране с ластик х 8 пъти

Суинг с пудовка (две ръце) х 10 пъти

Избутване на пудовка 6кг. с една ръка над глава х 3 (всяка страна)

Друго: Днес официално станах първият студент съавтор в блога на изследователския отдел по екологично правосъдие към университета. Публикуваха ми научно-журналистически текст, който бях писала като кратка курсова работа преди няколко месеца. По тоя повод утре може да изям един бонбон. Просто предупреждавам. 😄

20.06.18
23:13

Хранене:
- Кафе с оризово мляко; 150 гр. кисело мляко и 50 гр. гранола със сушени плодове и слънчогледово семе
- Пълнозърнести макарони - пилешко (1/2 червен лук, 50 гр. пълнозърнести макарони, кората и сока на 1/2 лимон, 1 ч.л. зехтин,  1 скилидка чесън, босилек, 1 тиквичка, 200 гр. пилешко месо, 2 ч.л. зелено песто, 5 чери доматчета)
- Три пилешки шишчета с някаква много приятна сладко-кисела подправка, салата айсбер, чери домати и “ориз” от пасиран карфиол запържен в малко зехтин с китайска подправка “5 аромата”
- Едно малко парченце шоколадова торта с лъжичка кисело мляко
- Вода: 1 бутилка и 1 чаша; Мултивитамин: Да

Активност: Пак не, но днес го карам и на 4-5 часа сън понеже имах да се снимам в едни клип с инфо за първокурсниците, та вчера до късно си подготвях речта за аутокюто, пък рано тази сутрин трябваше да отида за самото заснемане на клипа.. Цял ден си карах на автопилот и в офиса после. Никакъв шанс да се раздвижа сега, направо заспивам.

Силова тренировка: Не, но пък имам лека мускулна треска от вчера 🙂 (то сигурно и защото не си доспах, че да мога да се възстановя, нали...)

П.П. Нещо не ми се получава да качвам снимки, когато пиша от телефона (с едно старо Сони с Андроид ОС съм), някой друг да има такъв проблем?

Мнението беше редактирано от nickie 2.0 на 20.06.18 23:24.

21.06.18
11:15

Ами мрънкахме доста пъти с тези снимки. На мен даже ми се изтри поста един път и се ядосах малко.
Като цяло не дава да се качват снимки ако са много големи и повече на брой. Но някой път направо си забива ..

Bart Simpson

21.06.18
13:02

казано от nickie 2.0 на 20.06.18, 23:13:

Хранене:
- Кафе с оризово мляко; 150 гр. кисело мляко и 50 гр. гранола със сушени плодове и слънчогледово семе
- Пълнозърнести макарони - пилешко (1/2 червен лук, 50 гр. пълнозърнести макарони, кората и сока на 1/2 лимон, 1 ч.л. зехтин,  1 скилидка чесън, босилек, 1 тиквичка, 200 гр. пилешко месо, 2 ч.л. зелено песто, 5 чери доматчета)
- Три пилешки шишчета с някаква много приятна сладко-кисела подправка, салата айсбер, чери домати и “ориз” от пасиран карфиол запържен в малко зехтин с китайска подправка “5 аромата”
- Едно малко парченце шоколадова торта с лъжичка кисело мляко
- Вода: 1 бутилка и 1 чаша; Мултивитамин: Да

Активност: Пак не, но днес го карам и на 4-5 часа сън понеже имах да се снимам в едни клип с инфо за първокурсниците, та вчера до късно си подготвях речта за аутокюто, пък рано тази сутрин трябваше да отида за самото заснемане на клипа.. Цял ден си карах на автопилот и в офиса после. Никакъв шанс да се раздвижа сега, направо заспивам.

Силова тренировка: Не, но пък имам лека мускулна треска от вчера 🙂 (то сигурно и защото не си доспах, че да мога да се възстановя, нали...)

П.П. Нещо не ми се получава да качвам снимки, когато пиша от телефона (с едно старо Сони с Андроид ОС съм), някой друг да има такъв проблем?

Аз съм със сони и имам същия проблем, трябва да направиш скрииншот на снимката, която искаш да качиш и него го качва.

21.06.18
22:23

Благодаря и на двама ви за включването! И на мен веднъж ми се изтри пост, гадно е, но съм сигурна, че се работи над тези проблеми. От утилитаристична гледна точка - доста работа си е да се препрограмира и да се поправят бъгове свързани с конкретни устройства като тази особеност на Сони телефоните. Виж ако се появи опция за платена апликация с по-добри контроли от мобилно утройство, веднага ще си я купя. (подсказ-подсказ) Сега така и така съм на лаптопа, но утре ще пробвам да напиша пост и кача снимки като скрийшот от телефона.
_______________________________________________________________________________
Хранене:
- Кафе с оризово мляко, 150 гр. кисело мляко с 50 гр. гранола със сушени плодове и слънчогледово семе
- Обяда е същия като вчера (но днес си бях вкъщи и не можах да си го притопля (нямаме микровълнова печка), определено ми хареса повече топъл вчера :/)
- 1 червена ябълка
- 1 чаша доматена супа
- 1 тортийа с риба тон, лека майонеза и салата айсберг
- Вода: чаша и половина, малко е; Мултивитамин: Да

Акивност: Не ми се седеше пак 6-7 часа в офиса, за това сутринта ходихме да разходим едно-две кучета от приюта. Добре, че позицията ми позволява сама да си определям работното време. Чудесно ми се отрази сутринта 30 минути с един шарпей и час и половина с едно лудо стафи. 😄

Силова тренировка: Официално не, но следобед в офиса трябваше да си нарежа едни 1500 билета с гилотината и утре кой знае каква мускулна треска ще имам я на гърба, я някъде по продължението на ръцете...

22.06.18
22:54

За вчера да си добавя - прегладнях след вечеря и хапнах едно пактече Go Ahead Yogurt Breaks с горски плодове (бях си ги купила за междинни в работата, но не знам защо очаквах да са в хартиени пакетчета /продават се по 5 в картонена кутия/, а се оказа, че са в тънка нерециклируема пластмаса (фолио) - така че повече няма да си ги взимам, но бяха много вкусни иначе :( ) Търся си нещо леко за подхапване на крак, което да не е замотано в пластмаса, ако някой има някакви препоръки, моля да сподели. (Плод и ядки са ми ясни, но се надявам на нещо като барчета някакви...)

Хранене:
- Кафе с оризово мляко, 150 гр. йогурт с 10 капки Liquiflav Banana, 50 гр. гранола със сушени плодове и слънчогледово семе
- Пълнозърнести макарони - патладжан (1/2 червен лук, 50 гр. пълнозърнести макарони, кората и сока на 1/2 лимон, 1 ч.л. зехтин,  1 скилидка чесън, босилек, 1 патладжан, 5 чери доматчета, 5 черни маслини)
- Три пилешки шишчета, салата айсберг с мед и горчица, бобчета в доматен сос
Вода: 2 бутилки и една чаша за сега; Мултивитамин: Да
(Малко е храната днес и с малко протеин, сигурно ще огладнея пак преди лягане. Направих си едната кутия за обяд по-лека уж за да компенсирам някоя голяма вечеря през седмицата, но май още не съм имала такава вечеря. Ще видя тази неделя дали пак ще правя такава кутия. Беше много вкусна иначе.)

Активност: Да, най-накрая ми дойдоха четирите асистента и днес ги развеждах из различните сгради цял следобяд.

Силова тренировка: Не.

Друго: Миналата седмица колегите от човешки ресурси казаха шеговито, че са ми избрали ръгбист за старши асистент (ръгбистите от представителния отбор на университета имат много лоша слава - само пият и се бият, баннали са ги от всичките кръчми в центъра). Ми, днес се запознах с аститента си... Наистина е ръгбист момчето. Но свестен ми се видя, учи медицина, спомена, че не пие, хранел се здравословно... То пък не бива и да слагаме всички под общ знаменател. Даже гадно ми стана, че така лошо си помислих за него първоначално. Поне сега със сигурност ще има с кого да се мотивираме взаимно за здравословните обяди в офиса! Миналото лято двете младши асистентки все успяваха да завлекат целия екип я в буритоджийницата, я в китайското... Това лято-НЕ! 😄 Здравословни ще сме!

24.06.18
12:23

От вчера
Хранене:
- Кафе с оризово мляко; 150 гр. йогурт с 10 капки LiquiFlav Banana, 50 гр. гранола със сушени плодове и слънчогледово семе
- Салата айсберг, 100 гр. хумус с карамелизиран лук, босилек, 50 гр. кускус с 1/6 зеленчуков бульон, 5 лозови сармички
- 1 чаша айрян
- Маслено гранола квадратче (към 50 г. може би) с овесени ядки, слънчогледово и тиквено семе, стафиди и червени боровинки
- 1/2 Ню Йорк Дели садвич (пастарма, коулслоу, горчица и майонеза с кисели краставички)
- 500 мл. Спрайт
- 2 квадратчета Киндер Буено
Вода: 1 чаша (но имам други напитки през деня); Мултивитамин: Да

Активност: Нищо особено чак до вечерта, почивах си

Силова Тренировка: Не

Друго: Бяхме на концерт на Ед Шийрън (за това и втората част на деня ми от към храна не е много добре). Но иначе... Страхотно беше...

24.06.18
21:40

Хранене:
- 150 гр. кисело мляко с 10 капки LiquiFlav Banana, 50 гр. гранола със сушени плодове и слънчогледово семе
- 1 чай от мента и коприва
- Другата половина от сандвича от вчера
- 4 лозови сърмички
- Чили с микс от бели и пълнозърнести макарони*
- Вода: малко; Мултивитамин: Сега отивам

* Всеки две седмици някъде си готвим чили с каквито остатъци от зеленчуци имаме вкъщи (за да не се развалят). Единствените задължителни съставки са лук, телешка кайма, телешки бульон, консерва домати, две консерви микс бобчета в тако сос и богат микс от подправки. Днес екстрите бяха чушки, спанак и репички. Базата, която се залива с чилито също зависи от какво имаме на разположение, днес използвахме последното от белите макарони и допълнихме с пълнозърнести.

Активност: Пак 4 часа отидоха в готвене на обядите. Но поне за през седмицата няма да го мислим.

Силова Тренировка: Не съвсем силова, но 30 минути йога, търсех си някаква практика, която набляга на... ядрото? (core), защото нямам много работа за него в тренировките през седмицата.

Друго: Цял ден ме боли стомахът. :( Преди се смеех на баба ми като казваше, че не пие газирано, защото я боли корема от него, но сега съвсем сериозно си мисля, че това ми е от Спрайт-а вчера. Нямам никакво друго разумно обяснение. Иначе абсолютно нищо друго ми няма. Утре съм цял ден на крак, посрещаме 600 чужди студента и трябва да представя социалната ни програма на всеки един от тях. Ако тая болка не се размине до тогава просто ще Омра.

25.06.18
23:43

Днес е понеделник, претеглих се - 65 кг. точно, знаех си, че миналата седмица претеглянето ми беше в грешен момент просто. Няма да променям нищо пак.

Хранене:
- Кафе с оризово мляко, 150 гр. йогурт с ягода и 50 гр. гранола със сушени плодове и слънчогледово семе
- Омлет-мароканска салата-морковени пръчици (за омлета: 2 яйца, малко кашкавал (чедър); за салатата: пълнозърнест кускус, сол, магданоз, кимион, джинджифил, червен пипер, нар, червена чушка, портокал, портокалови корички, стафиди, зехтин)
- 1 чаша инстанта тайландска пилешка супа с лимонова трева (де факто пилешки бульон с подправки)
- 1 голяма червена ябълка
- Някакво къри (приятелят ми го готви и не ми се занимава да го разпитвам сега) с две пилешки бутчета и 2 мини наан-чета (индийски хляб)
- Вода: Минимум 2 литра, по-скоро отива към 3 днес; Мултивитамин: Да

Активност: От 8:15 до 5 часа на крак днес, от които 45 мин. бързо ходене на тур на кампуса

Силова тренировка: Не точно, но пак правих йога

Друго: Коремът не ме боля днес, което беше супер. За сметка на това старши асистента ми закъсня с близо 4 часа за първия си официален работен ден... Проспал бил 5 аларми, защото си легнал в 12 часа. Сто тей правис, бе човек... Май няма да го имам този асистент дълго... Ама то и без него се оправихме днес, въпреки че станах разногледа отвсякъде. Хубавата новина е, че другите 3-ма асистента си бяха донесли здравословен обяд от вкъщи, ‘щото им предложих в петък да обядваме заедно в парка. (sun) Яко! Добро начало поставяме като департмент тая година.. Пък да не говорим, че в понеделник има безплатни  сладкиши за цялата служба уж да ни поддържат докато се разправяме с новите студенти, ама хем нямах време, хем нямах желание да се подкрепя с тях. Надявам се така да бъде и другите понеделници.

26.06.18
23:35

Хранене:
- Кафе с оризово мляко, 150 гр. йогурт с ягода и 50 гр. гранола със сушени плодове и слънчогледово семе
- Пилешко-мароканска салата-морковени пръчици
- 1 ледена близалка
- 100 гр. хумус с 1 мини наан-че
- Същото къри с пилешки бутчета от вчера + порция бял ориз
Вода: 2 литра някъде; Мултивитамин: Да

Активност: Около 4 часа (в 2 серии по 2) бързо ходене, вкл. изкачване на стълби - яд ме е, че нямам фитбит да си засека колко км или крачки е това

Силова тренировка: Не, цял ден беше около 28 градуса днес (даже в момента - 9:30 е 27!!), не само, че е нечовешки задух на острова, ами и сме с викториански прозорци в хола, през които цял ден напича точно там където имам място да тренирам... Просто нямаше шанс. 😄

Друго: Спомням си, че миналата година се връщах вкъщи смазана от тези турове, които правя във вторник. Днес освен, че беше и адската жега, всъщност с изненада открих, че не ми натежаха толкова. Явно съм в много по-добра кондиция физически - със сигурност се храня по-добре и явно и тези тренировки тук-там помагат също. Готино е, че имам осезаеми резултати в ежедневието, точно това ми е целта - здраве и по-добро качество на живот.

27.06.18
21:49

Хранене:
- 150 гр. йогурт с ягода и 50 грама гранола със сушени плодове и слънчогледово семе
- Пилешко, кафяв ориз с яйца и грах, оранжева чушка
- 100 гр. хумус
- Тайландски яйчни нудъли в чили сос
- Зелена салата с халуми и балсамов сос
Вода: около литър; Мултивитамин: Да

Активност: Оживях втори ден на 28C, което се усеща като 48C с влагата.

Силова тренировка: Не, докато не се развали времето не виждам да стане това...

29.06.18
00:49

Хранене:
- 150 гр. йогурт с ванилия, 50 гр. гранола с ядки, кокос и стафиди
- 1 пакетче (2 бр.) Go Ahead Yogurt Breaks с горски плодове
- Същият обяд като вчера
- Уенслидейл с боровинка и кракери х 4
- 1 х Fentimans Rose Lemonade
- По няколко хапки от порция: Начос с кашкавал, чили, гуакамоле, салса и заквасена сметана; Панирани сиренца с халапеньос; Пилешки шишчета с майонезен сос

Вода: ~1л. ; Мултивитамин: Да

Активност: от 10 до 4:30 на крак - промоции, презентации (...) такава лудница беше, че втората половина от обяда си я изядох в 5 часа; от 6:30 имахме културно събитие с група от международните ни студенти - гледане на световното в британски пъб, от там и дойдоха тия начоси и п.р. Но това буквално ми е част от работа, т.е. плащат ми на час да присъствам на събитията и ми отпускат бюджет за храни и напитки. Та с колегите си взехме по една порция подхапванки и си разменяхме, докато си говорехме с новите студенти.

Силова тренировка: Не

30.06.18
20:45

За вчера

Храна:
- 150 гр. йогурт с ванилия и 50 гр. гранола
- Две пилешки шишчета, две хапки фалафел, две рибено-картофени хапки, парче диня, парче ананас, шепа ягоди (имахме тиймбилдинг на шведска маса - но много добре се представих, нищо не ядох от нездравословните неща, а имаше много!!! 😄 )
- Чили кон карне + спагети
- 1 кенче San Pellegrino с грейпфрут, 1 хапка от някакъв десерт (на кръчма бяхме с приятели на кея)
- Вода: Не си спомням вече; Мултивитамин: Не (забравих, така става като не попълвам всеки ден...)

Активност: Физическата беше минимална

Силова тренировка: Не

30.06.18
21:12

От днес
Храна:
- 150 гр. йогурт + 50 гр. гранола
- Пилешко, ориз с яйца и грах + моркови
- 2 редчета шоколад без добавена захар (първи ден от МЦ днес, еф май лайф)
- Чили кон карне + пълнозърнести макарони
- Вода: литър и половина някъде; Мултивитамин: Да

Активност: Водих 3 автобуса студенти до Сейнт Фаганс (архитектурно-културен музей на открито, по размер г/д като Южния Парк в София) - 4 часа обикаляне там, един от лекторите каза, че сме навъртяли ~8,8 мили

Силова тренировка: Не, но най-вероятно ще правя някое йога клипче преди лягане

Снимка: Има нещо несравнимо красиво в полските цветя, което просто го няма в прецизно аранжираните от човек градини...

01.07.18
22:24

Събудих се от мигренни болки. Тъкмо попреминаха и се започна с крампите... Общо на 4 ибупрофена и 4 парацетамола съм днес. Но все пак успях да си свърша някои неща - сготвих обядите за седмицата и следобяд стигнах до летния фестивал на града, където беше просто прекрасно. Местно изкуство - музика, кулинария, ръчно изработени бижута и предмети за дома... Тръгнахме си с 3 домашно приготвени соса барбекю - обикновен, лют и с цвекло.

Хранене:
- Кафе с оризово мляко; 150 гр. йогурт с ягода + 50 гр. гранола
- Сандвич с тикка пилешко, чътни с манго и спанак; пакетче Sun bites
- Палачинка/катма със захар и лимонов сок (на фестивала това, тази комбинация е убиец между другото)
Вода: литър и нещо; Мултивитамин: Да
/Храната е малко, но като ме удари хроничната мигрена и ми се гади от почти всичко. Ходила съм по какви ли не лекари за нея - нищо не можело да се направи, след менопаузата щяла да ми мине, ЛОЛ./

Активност: Готвене в агония - 2 часа и половина, разходка из фестивала около 2 часа.

Силова тренировка: Не... Оф, много съм назад вече с тях.

03.07.18
10:57

За вчера:

Претеглих се - 65.8 кг., но процента мазнини ми е надолу (според спорно точния ни кантар). Пак няма да правя промени. Приятеля ми си поръча калипер и тия дни трявба да дойде. Ще го питам и мен да ме щипе от време на време, та да си знам накъде отиват нещата. 😄

Хранене:
- Кафе с оризово мляко, 150 гр. йогурт ягода с 50 гр. гранола
- 1 Welsh cake (традиционна сладка - черпиха ме в офиса)
- Пилешко, яйчни нудъли и броколи (маринатата на пилешкото не я правих аз, но нудълите за порция (едно гнездо) са: 1 с.л. сос от стриди, 1 с.л. кафява захар, 1 ч.л. соев сос, 2 ч.л. сусамово масло, 1 скилидка чесън, няколко стръка пресен лук)
- 1/2 пъпеш
- Пилешко с лимон, пресни картофи и аспержи
- Вода: около литър; Мултивитамин: Да

Активност: 1/2 деня на крак, но иначе не особенно физически активен ден (а и пак бях на 2-3 парацетамола, заради болките)

Силова тренировка: Не

04.07.18
00:06

Тъй като утре имам рожден ден, днес дадох почивен ден на целия ми екип (и по екстензия на себе си) и си отидох на плаж. То в тая жега не може само да се работи. 😄 Беше абсолютно прекрасно...

Хранене (п.п. днес си го броя като част от рожденния ден, така че си се почерпих с каквото ми се прииска, което всъщност изобщо не излезе супер нездравословно 😄 ):
- Кафе с мляко; 150 гр. йогурт с череша + 50 гр. гранола
- Пица на пещ с бри и маслини + Belvoir Fruit Presse Raspberry
- Fentimans Mandarin & Seville Orange Jigger
- Зелена салата с халуми
- Вода: литър може би, но имам други напитки през деня ^ ; Мултивитамин: Да

Активност: Разходки по Три Клифс Бийч (Суонзи) и в резервата около него
Силова тренировка: Не

Честит рожден ден!

Здраве и усмивки! 🙂))
И повече силови тренировки :Р :Р

04.07.18
23:07

Благодаря, Рони! 🙂 На това се надявам и аз!

Храна:
- Кафе с оризово мляко; 150 гр. йогурт с ягода + 50 гр. гранола
- Пилешко с яйчни нудъли + броколи (като понеделник)
- 3 x Калифорния маки (хайвер, авокадо, ролца от раци, краставица), 5 х сьомга маки, 4 х ошинко маки; чаша сок от ананас; чаша сок от манго; по няколко хапки от мочи кокос, манго, шоколад, сусам и ягода (още сме на рожденден-ска вълна тук 😄)
- Вода: 500 мл.; Мултивитамин: Да

Активност: -
Силова тренировка: -

Мнението беше редактирано от nickie 2.0 на 04.07.18 23:07.

08.07.18
14:07

Нямах време да пиша последните дни, така че следващите няколко поста са по спомен.

Четвъртък - 05/07/2018
Храна:
- Кафе с оризово мляко; 150 гр. йогурт + 50 гр. гранола
- 3 джинджифилови бисквитки + чаша чай от капини (презентирах на една конференция за интеграционни процеси в началното и средно образование и прегладнях в почивката; п.п. няма да повярвате какви неща правят държавните училища тук за интеграция на ромчета от източна Европа, всичко може да бъде постигнато - с правиланта нагласа и липса на предразсъдъци)
- Пилешко + яйчни нудъли + броколи
- Фрапе с оризово мляко
- Чаша спрайт (на събитие, по работа)
- 3 наденички, домашен барбекю сос с цвекло, зелена салата (в БГ наденичка е по-скоро синоним на кренвирш, тук е по-скоро кайма с подправки в обвивка)

Активност: 3 часа уелски народни танци (тумпат) с кратки почивки (не повече от 20 мин. сумарно). В сравнение с миналата година, изобщо не ми натежаха, на следващия ден нямах мускулна треска даже, а преди едвам ходех. Много се радвам за това.

08.07.18
14:28

Петък 06/07/2018

Храна:
- Кафе с оризово мляко; 150 гр. йогурт + 50 гр. гранола
- Пилешко + яйчни нудъли + броколи
- 1 топка сорбе розов грейпфрут и 1 топка сорбе кайсия (т.е. сладолет без мляко, не алкохолно питие) /на събитие - по работа пак/
- Пиле с розмарин и лимон, сладък картоф и аспержи

Активност/ Силова тренировка: Абсолютно минимална и все пак ми се наложи да пренеса един голям кашон пълен с флаери (може би към 12-3 кг.) на няколко сгради разстояние, поради което си изпуснах лъжицата за сорбето минимум 3 пъти 2 часа по-късно. Отчайващо е положението с липсата на сила и от мен си зависи да работя над това, знам.

08.07.18
15:02

Събота - 07/07/2018

Храна:
- Кафе с оризово мляко; 150 гр. йогурт + 50 гр. гранола
- 1 голяям телешки бургер, 1/2 порция пържен сладък картоф (нямах обяд от вкъщи, това беше най-добрия избор от наличното)
- 1/2 лимон
- Свинска пържола, зелена салата, кус-кус, домашен барбекю сос с цвекло

Активност: Бях на Сейнт Фаганс пак, не по-малко от 8 мили сме обикаляли

Друго: При факта, че в България три лета съм работила по цял ден навън като аниматор по черноморието, нямам абсолютно никаква идея как, но вчера получих слънчев/топлинен удар насред Уелс. Може би е от влагата в комбинация с нетипичната горещина. Нищо ми нямаше цял ден и чак на 300 м. пред входната ми врата ми стана много, ама мнооого зле. Щях да си умра ако бях сама вкъщи, от една страна защото нямах идея какво ми е и как да процедирам, от друга защото ми беше толкова зле, че изобщо не можех да мръдна. Добре, че приятелят ми бързо разпозна симптомите и знаеше как да ми помогне и въпреки това чак до 10-11 през нощта не ми беше разминало свъвсем - световъртеж, гадене, адско главоболие. Ще внимавам повече с горещините тук, защото такава гадост не искам да преживявам никога повече. Видях сега, че в сайта има статия точно за топлинен и слънчев удар , ще я оставя тук, ако някой чете и не знае как да се предпази и какво да прави.

08.07.18
23:44

Днес най-накрая имах почивен ден и сутринта бях ощипана многократно на най-различни места, според какви ли не методики, докато стигнахме до заключението, че седя на някъде между 30 и 27% мазнини. Това било в горния край на приемливо телосложение, но все пак ми се иска да съм по-скоро по средата или към долния край. Чак атлетични цели на този етап нямам. Ще си сравнявам сборовете от мерките от време на време и се надявам да вървят надолу. Ясно ми е, че трябва повече силови тренировки. С храната иначе мисля, че съм ок, някои дни лек дефицит вероятно, други на поддържащи.

- Кафе с оризово мляко; 150 гр. йогурт + 50 гр. гранола
- Сандвич с пилешко, бекон и авокадо
- Шепа пуканки
- Запечено халуми със зелена салата + чери домати и дресинг от мед и горчица
- Шепа ягоди
Вода: литър и половина; Мултивитамин: Да

Снимка: Остър недостиг на чисти съдове в неделя стурин...

09.07.18
09:50

Здраве, Ники 🙂
30% мазнини са доста сериозна работа, най- малкото не са никак здравословни. Винаги е по-добре да си към средата на статистиката.
Не знам как изглеждаш, не си качвала снимки, но по собствен опит съдя, че на около 20+% жените вече изглеждат доста загладени и меки. Храната ти звучи прекрасно като описание, но наситина малко тренировки няма да се отразят зле.

09.07.18
10:12

Да бе, да легне и да чака умирачката, щото е последна степен затлъстяване.

09.07.18
10:24

казано от БПН на 09.07.18, 10:12:

Да бе, да легне и да чака умирачката, щото е последна степен затлъстяване.

Sи4ки ше умрем 🙂
Но защо сме затлъстели и болни дотогава?!

09.07.18
10:44

Не съм чела детайлно дневника, но не съм мернала да е болна нещо.
Иначе да, тонусът е важен, ама това пък съм го чела, че го има.

Деян

09.07.18
10:45

Ники казва, че на 17 г. е била модел, към агенция, т.е. едва ли е много ниска, макар модел и манекен да са различни неща.......Кармен Електра и т.н. например са  160 см. Отделно още в първото мнение намеква, че е 65 кг. Та май нещо не се е измерила правилно на мазнини според мен.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1