Нисък тестостерон?

Прескочи до:

19.07.18
14:35

казано от Иван Михов на 19.07.18, 14:21:

На теория е така. На практика обаче, рдица изследвания включително това изслеване  показват, че суплементацията с Витамин Д има минимален ефект върху тестостерона.

Наистина не осмисляш какво ти се пише. Когато нивата в организма са в норма, тоест пооне > 50-70 нг/мл, каквото и количество витамин Д3 да пиеш файдата за тестостерона е никаква.
Когато си в дефицит на Д3(а ти си в явен дефицит), суплементацията с Д3 е спасяваща.

Човека работи с брат ми от години и всичките му клиенти, с които съм говорил са доста доволни. А така или иначе няма да вземаме нищо сериозно.

Схемата е пълна глупост в твоя случай, ама като искаш да си даваш парите за лекарства и китайски билки - давай ги. Моя съвет го дадох и смятам, че съм в пъти по-компетентен от всички продавачи на химия - проверка на секрецията на основния сигнален пептид, ако там няма проблем тогава се насочваш към вит Д3 и проблема с високия пролактин. Който пък проблем се решава със съвсем други лекарства и билки.

19.07.18
14:40

Сашо, възхищавам се на търпението, спокойствието и желанието ти да обясняваш - честно 🙂 Подобен разговор съм го приключил след 1-2 мнения. Не спирай де - ако не питащия, то поне четящите могат да извлекат полза.

19.07.18
15:00

казано от James Hinks на 19.07.18, 14:35:

На теория е така. На практика обаче, рдица изследвания включително това изслеване  показват, че суплементацията с Витамин Д има минимален ефект върху тестостерона.

Наистина не осмисляш какво ти се пише. Когато нивата в организма са в норма, тоест пооне > 50-70 нг/мл, каквото и количество витамин Д3 да пиеш файдата за тестостерона е никаква.
Когато си в дефицит на Д3(а ти си в явен дефицит), суплементацията с Д3 е спасяваща.

Схемата е пълна глупост в твоя случай, ама като искаш да си даваш парите за лекарства и китайски билки - давай ги. Моя съвет го дадох и смятам, че съм в пъти по-компетентен от всички продавачи на химия - проверка на секрецията на основния сигнален пептид, ако там няма проблем тогава се насочваш към вит Д3 и проблема с високия пролактин. Който пък проблем се решава със съвсем други лекарства и билки.

Ок, да допуснем, че е така. Да допуснем, че намеря къде да изследвам GnRh.

После кой лекар ще ми проведе лечение по въпроса? Ако ми посочиш такъв ще отида про него. Очевидно, че проблема няма да може да се реши напълно във форума. Тук ми давате насоки, за което съм благодарен, но в крайна сметка трябва да намеря някой да се заеме цялостно.

Ако и тази лекарка във вторник бие пас, не виждам повече смисъл да ходя по лекари.

И още малко по темата за витамин д:

изследване 1

изследване 2

изследване 3

Мнението беше редактирано от Иван Михов на 19.07.18 15:17.

19.07.18
15:10

Хубаво е да четеш, какво пускаш:

CONCLUSIONS: In this post hoc analysis of three small clinical trials of limited duration in men with normal baseline testosterone concentrations, vitamin D supplementation was not associated with an increase in circulating testosterone concentrations.

Ако не е разбираемо - мога да преведа .

едит: Освен това, дозите  от приет витамин Д от контролните групи - 600IU и 1200 IU са смехотворни за съвременния начин на живот.

едит 2 : Supplementation with vitamin D does not increase serum testosterone levels in healthy males. - това пък е заглавието на второто проучване - него поне прочете ли?

Мнението беше редактирано от Мартин на 19.07.18 15:13.

Марто, губиш време. Момчето се опитва да дава акъл на Сашо, ти ли ще го впечатлиш? 😄

19.07.18
15:15

казано от Мартин на 19.07.18, 15:10:

CONCLUSIONS: In this post hoc analysis of three small clinical trials of limited duration in men with normal baseline testosterone concentrations, vitamin D supplementation was not associated with an increase in circulating testosterone concentrations.

едит: Освен това, дозите  от приет витамин Д от контролните групи - 600IU и 1200 IU са смехотворни за съвременния начин на живот.

едит 2 : Supplementation with vitamin D does not increase serum testosterone levels in healthy males. - това пък е заглавието на второто проучване - него поне прочете ли?

Чета много внимателно какво пускам. Можеш ли да ми предложиш изследване, потвърждаващо обратното?

Моя тестостерон макар и нисък е в граници, по дефиниция на лекарите се водя healthy.

Мнението беше редактирано от Иван Михов на 19.07.18 15:18.

19.07.18
15:19

Първо, няма смисъл да търсиш лекар без резултати от изследване. Приказката за нероден Петко предполагам си я чел.
Второ, каквото и да ми извадиш за витамин Д3, няма да ми дойде като нова информация, казах ти какво е положението с него, ако искаш го приемай, ако не искаш - недей. Така едно време Пастьор е убеждавал хората да си мият ръцете, те много, много не му вярвали...
Трето, не знам защо не отразяваш тезата с пролактина. Не знаеш каква му е ролята в мъжкия организъм ли, как нивата му влияят на другите хормони ли, що ли? Да не говорим, че там може да излезе един заек, който е най-добре хич да го няма, а не да го има и да не излиза...
Четвърто, в случай като твоя е добре да се почне една суплементация с няколко неща, които имат пряко отношение към пролактин, тестостерон и кортизол - микроелементи, адаптогени, витамини, като трибулус и витамин Д3 са само 2 от около 10-ина задължителни компонента. Ако след няколко месеца така(поне половин година) нямаш подобрение, търсиш проблема в ендокринната система и го търсиш като сериозен медицински такъв.
Пето, като си направиш и един хубав режим на хранене и спорт и го спазваш успоредно с “Четвърто”, е много вероятно нещата да се нагласят сами. Освен ако наистина оня заек не лежи някъде...

p.s.
Шесто, аз съм до тук. Фор фрии в ценоразписа ми свърши още някъде на половината на първи ми пост в темата, след това беше малко кмомбинация от алтруизъм и липса на работни ангажименти за момента.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 19.07.18 15:24.

казано от Иван Михов на 19.07.18, 15:15:

казано от Мартин на 19.07.18, 15:10:

Чета много внимателно какво пускам. Можеш ли да ми предложиш изследване, потвърждаващо обратното?

Моя тестостерон макар и нисък е в граници, по дефиниция на лекарите се водя healthy.

За човек живееш в субполярния пояс, нивата ти са healthy. За човек живееш в средиземноморския пояс си с много ниски. Говоря за Д3.

А тестостерона ти казаха вече многократно, че зависи от Д3.

19.07.18
15:25

казано от James Hinks на 19.07.18, 15:19:

Първо, няма смисъл да търсиш лекар без резултати от изследване. Приказката за нероден Петко предполагам си я чел.
Второ, каквото и да ми извадиш за витамин Д3, няма да ми дойде като нова информация, казах ти какво е положението с него, ако искаш го приемай, ако не искаш - недей. Така едно време Пастьор е убеждавал хората да си мият ръцете, те много, много не му вярвали...
Трето, не знам защо не отразяваш тезата с пролактина. Не знаеш каква му е ролята в мъжкия организъм ли, как нивата му влияят на другите хормони ли, що ли? Да не говорим, че там може да излезе един заек, който е най-добре хич да го няма, а не да го има и да не излиза...
Четвърто, в случай като твоя е добре да се почне една суплементация с няколко неща, които имат пряко отношение към пролактин, тестостерон и кортизол - микроелементи, адаптогени, витамини, като трибулус и витамин Д3 са само 2 от около 10-ина задължителни компонента. Ако след няколко месеца така(поне половин година) нямаш подобрение, търсиш проблема в ендокринната система и го търсиш като сериозен медицински такъв.
Пето, като си направиш и един хубав режим на хранене и спорт и го спазваш успоредно с “Четвърто”, е много вероятно нещата да се нагласят сами. Освен ако наистина оня заек не лежи някъде...

Това всичко звучи смислено. Кои са тези 10-на елементи? Може ли да обясниш допълнително за пролактина? Всичко това със зайците ми идва малко недостатъчно като информация.

Тези изследвания са ги гледали поне 3-ма ендокринолози с име и опит. Точно затова ми е скептицизма към лекарската гилдия. Очевидно има неща, които не са ок и аз не твърдя, че ги знам всичко, пиша само каквото знам.
Знам, че тестостерона ми е нисък и поради много много причини искам да го вдигна. За кортизола нещата са малко странни - той също е по-скоро нисък.

П.С. До вторник ще гледам да намеря къде изследват GnRh, ако въобще се прави някъде.

Ако можеш да ми помогнеш повече кажи, не е казано, че трябва да е фор фрии.

Мнението беше редактирано от Иван Михов на 19.07.18 15:26.

19.07.18
15:29

казано от Иван Михов на 19.07.18, 15:25:

За кортизола нещата са малко странни - той също е по-скоро нисък.

Кое му е странното? Това прочете ли го хубаво:

казано от James Hinks на 18.07.18, 15:53:

е основния перкусор на всички полови, глюко- и минералкортикоидни хормони.

казано от Иван Михов на 19.07.18, 15:25:

П.С. До вторник ще гледам да намеря къде изследват GnRh, ако въобще се прави някъде.
Ако можеш да ми помогнеш повече кажи, не е казано, че трябва да е фор фрии.

Ако намериш - пиши резултат. Ако не намериш, чак тогава ще ти кажа какво мисля, че трябва да се направи.

19.07.18
17:14

Ти си се психирал и така стават нещата. От прекалената работа на компютър и стреса стават такива неща. При мен от стрес продъжителен съм качвал кръвно 160/100 и ако слушах и тичах по докторите щях отдавна да съм на хапчета. Вместо да дириш под вола теле, направи си хубав спортен режим, намали работата, ходи повече сред природата и ще се оправиш.

Абе Калояне..........

19.07.18
17:26

С Александър се надявам да се разберем нещо за консултация, ще му платя за услугата, за мен важен е резултата.
И не не е въпрос да си почивам повече. Аз изобщо не съм претоварен нито физически нито психически и външния стрес в живота ми е изключително малко. Въпроса със стреса е, че имам изключително ниска толерантност на такъв.

Мнението беше редактирано от Иван Михов на 19.07.18 17:27.

19.07.18
20:24

Сашо, ако не е проблем, може ли да кажеш да кажеш малко повече за заека и пролактина (тоя, дето по-добре да не излиза ☺).
Може би е конкретно обвързано с казуса на момчето и питането ми е неуместно... Но ме вълнува въпросът.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1