18.07.18
09:14
18/07
считано от днес ще опитам да се храня високо мазнинно
мисля, че ми е време за промяна в храненето - до момента наблягах на протеините, обаче много ми оттичат крайниците след като ги консумирам
няма да ми е лесно, защото нещо ми е трудно да измислям мазни работи за ядене, ама колкото толкова
сутринта изядох 5 супени лъжици ( не пълни) с лешников тахан
сега ми е малко тежко, ама беше вкусно
направила съм си черен чай с аромат на шоколад, ей така за разкош
днес фитнес - долна част
18.07.18
09:24
казано от Gina Atanasova на 18.07.18, 09:14:
мисля, че ми е време за промяна в храненето - до момента наблягах на протеините, обаче много ми оттичат крайниците след като ги консумирам
Здравей! Това го виждам редовно в дневника ти. Изследвала ли си се за някакво бъбречно заболяване? Описаният ти начин на хранене съдържа съвсем умерено количество протеин (77 гр. си писала) а един здрав организъм може да се справи с доста повече без странични ефекти - до 3,5 гр. на кг. (изобщо не е необходимо, но може)
Моят съвет е все пак да посетиш специалист.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 18.07.18 09:33.
18.07.18
13:43
аз си имам проблеми с бъбреците от дете - няколко пъти съм лежала по болници, вадила съм камъни, лесно ми се образуват песъчинки.
преди 2 месеца си правих пълни изледвания + посещения при няколко различни специалиста - нищо ми няма за щастие, всички показатели са ми в норма
за моята височина и килограми ми се струва, че 70-80 грама протеин не са малко
а 3,5 грама на кило съм чела, че е за сериозни спортисти
аз не съм от тях 🙂 )))
Мнението беше редактирано от Gina Atanasova на 18.07.18 13:43.
18.07.18
13:52
Да, като количество са са добре. Както се каза в една тема от последните седмици, по-важен е аминокиселинния профил. Тук в сайта има много добра статия за протеините, може да се запознаеш.
19.07.18
10:49
снощи направих страхотна тренировка за долна част с инстриктор
храненето беше разпределено така:
мазнини - 50%
протеини - 35%
въглехидрати - 15%
трябва да вдигна мазнините още малко, за да вляза в режима на ВМ-НВД, но мосля, че вървя в тази посока добре
днес много се чудя дали да ходя на bykram yoga - малко късно ми идва от 19:30, продължава към 2 часа, т.е. ще се прибера към 22 часа...
19.07.18
10:56
казано от Gina Atanasova на 19.07.18, 10:49:
храненето беше разпределено така:
мазнини - 50%
протеини - 35%
въглехидрати - 15%
Съставянето на хранителен режим чрез процентни съотношения има някои недостатъци (повече за това тук)
казано от Gina Atanasova на 19.07.18, 10:49:
трябва да вдигна мазнините още малко, за да вляза в режима на ВМ-НВД
Принципът на НВД е работа с абсолютни величини (g/kg), а не с относителни (%).
19.07.18
16:11
ok
ето абсолютни величи от днес:
32 гр. белтъчини
110 гр. мазнини
36 гр. въглехидрат
въглехидрата днес ми идва малкоо повече като че ли
19.07.18
16:22
казано от Gina Atanasova на 19.07.18, 16:11:
ok
ето абсолютни величи от днес:
32 гр. белтъчини
110 гр. мазнини
36 гр. въглехидратвъглехидрата днес ми идва малкоо повече като че ли
Въглехидратите са си ок. Протеинът е малко.
19.07.18
16:30
имам приготвени 4 бъркани яйца с масло за по-късно
с тях става
белтък 58 гр
мазно 138 гр
въглен 41 гр
надявам се да съм в рамките на ВМ хранене с тези грамажи
19.07.18
16:33
Като абсолютни величини не са никак добре балансирани. Имаш протеин и въглехидрат около 0,5 гр/кг тегло, което си е буквално опасно. 36 гр. въглен са едни 2 лъжици. овес, къде ще останат зеленчуците, плодовете, млечните продукти?
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 19.07.18 16:35.
19.07.18
16:53
Ако тежиш 57 kg и искаш да си на НВД, то значи за деня трябва да гониш 120-140 g белтъчини, около 50-60 g въглехидрати и мазнини колкото е нужно до достигане на желаното количество енергия.
Започвай да ядеш.
P.S. Притесняваш се от белтъчините (не знам до колко е основателно, по-скоро не), но според мен под 90-100 g дневно не трябва да слизаш.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.07.18 16:56.
19.07.18
17:04
аз искам да се храня високо мазнинно - ниско въглехидратно
уж за това смъкнах протеина
обаче днес усещам, че започвам да се замайва, не знам дали е от храната или по-скоро от стрес - вчера ми съобщиха много лоша вест и от тогава съм като в несвяст, може да съм вдигнала кръвно
форума тук ми е като лекарство да не мисля за гадостите от живота
19.07.18
17:08
казано от Gina Atanasova на 19.07.18, 17:04:
аз искам да се храня високо мазнинно - ниско въглехидратно
уж за това смъкнах протеина
Няма логика да намаляваш протеина с цел промяна в съотношението между мазнини и въглехидрати.
Замайването може да е от стрес, да... но може да е и от глад.
Най-вероятно причината не е една.
20.07.18
08:58
направих една бикрам йога снощи - голямо потене
не ми се е вило свят повече
да видим днес
преди 4-5 месеца също направих опит да мина на високо мазнинен режим, но тогава освен че отрязах драстично въглехидратите не увеличих мазнините и на третия ден започнах да треперя, падна ми зверски кръвната захар и приключих
сега правя втори опит, този път мисля по-добре се справям
малко ми е трудно на работа, защото има стол, на който основно манджи и супи се предлагат, а те не влизат в този режим на хранене
20.07.18
10:11
браздата в средата на корема става все по-дълбока
може би наистина е диастаза
20.07.18
10:28
казано от Gina Atanasova на 20.07.18, 08:58:
преди 4-5 месеца също направих опит да мина на високо мазнинен режим, но тогава освен че отрязах драстично въглехидратите не увеличих мазнините и на третия ден започнах да треперя, падна ми зверски кръвната захар и приключих
Всичко е напълно очаквано в такъв случай... отрязала си стабилна част от енергийния прием и е започнал глад (допускам, че и преди това си била близо до него). Съответно - скоро е започнало да ти става лошо.
Тия игри се правят внимателно и премерено. Не се залита в екстремности, не се подхожда хаотично. Ясно е, че на всички ни се иска бързичко да постигнем желаното, но специфичното е, че именно бързането е лош съветник.
Премисли ежедневието си и как да организираш храненето. Трябва да става така, че да ти е приятно, вкусно и лесно в дългосрочен план.
20.07.18
12:10
да трябва да помисля сериозно наистина
този път ще подходя по-информирано, бавно и много внимателно
и днес както се оплаквах един пост по-нагоре, че ми е трудно с храненето само до обяд стигнах 1600кал разпределени:
м-120 гр
п-111 гр
в-36 гр
доволна съм и пре пре - сита
Мнението беше редактирано от Gina Atanasova на 20.07.18 12:10.
23.07.18
10:20
събота и неделя доста въглехидратно, ще ги броя като зареждащи или там както се казва, но бяхме при майка ми ине можех да й откажа
за съжаление днес нямам никакъв апетит за кавото и да е, от вчера на сутринта не съм яла нищо, но когато съм под голямо напрежение не мога да ям. От сутринта се мъча с едни къпини набрани в събота от двора на нашите. Ям ги колкото да се каже, че ям. Тази седмица ще е такава, всичко ми е затъкнато някъде под ъжичката и аха да избухна в сълзи, ама ще се стискам.
днес мога да ида на фитнес, попринцип ми е ден за горна част, но нямам никакво желание. Ама никакво!
може да ида за да се разсея, да спра да си мисля глупости
къпини + касис
айсберг с 3 печени яйца
капучино с канела
всичко насила, колкото да съществувам
Мнението беше редактирано от Gina Atanasova на 23.07.18 16:36.
24.07.18
10:32
снощи тренировката беше цяло тяло в гигантски суперсерии, направо ме изцеди инструкторката
днес йога няма да има, в почивка са
за това планирам здраво да поклякам в залата - от всички на тялото ми само д*то ми остана най-меко 🙂)) има нужда от повдигане. Въпреки, че почти нямам тренировка, в която да не го тренирам. Мисля си, че трябва да вдигна килограмите на лоста или да се престраша да клякам най-после със вободен лост, а не с този на макарата.
днес имам лек апетит, който до тук задоволих с кисело мляко със суров слънчоглед и къпини + 5 суп. л. тахан
айсберг с ролца от раци и пилешка пържола от бут
пак тахан
Мнението беше редактирано от Gina Atanasova на 25.07.18 13:15.
25.07.18
13:18
25/07
5 суп. л тахан, 100 грама зелени орехи
1 кренвирш с кашкавал, 1 кебапче
салата краставици с копър, микс задушени зеленчуци
снощи нямаше тренировка, днес сила и настроение - никакви. Искам да легна и да се наспя, ужасно изморена се чувствам. Това напрежение ме изцеди.
ако довечера имам възможност да тренирам ще направя една тренировка с акцент глутеус - силен акцент
27.07.18
11:29
26/07
тренировка долна аст с акцент глутеус
апетита започва да се завръща, храненето нормално, без прегрешения ако не броя 2 солети
27/07
започнах деня с 2 бисквити - броя ги за чийт хранене 🙂))
днес няма да има тренировка - ще излизаме довечера
високо мазнинното хранене започва да ми се отразява на стомаха - от редовна станах нередовна, голяма мъка
трябва да намеря решение на този проблем, щото ...
30.07.18
10:24
събота и неделя лежерни, с плаж и много риба
стомаха веднага се оправи
тази седмица ще се опитам да разнообразя мазнините - купих си много авокадо, сръбски каймак от лидъл, скир и зърнесто сирене + 2 вида извара за протеина
апетита леко ми се засили
30/07
сусамов тахан и зърнесто сирене - макар да не съм гладна се насилих да изям 2 лъжици тахан + 3-4 л. зърнесто
3 кебапчета със салата
1 пържола от бут + цвекло
свински ребра
тренировка цяло тяло в супер серии, пак с акцент дупе
Мнението беше редактирано от Gina Atanasova на 31.07.18 16:23.
31.07.18
16:28
вчера омазах работата с манджата - много протеин
и днес я доомазах, ама много
изяла съм над 100 грама турска баклава с шам фъстък
донесоха ми една кутия - невероятно, оставя ти един дъх на масло. Изядох 7 баклавички
сега умирам бавно, защото ми е много тежко, но беше вкусно
ако не ме беше срам щях да изям цялата кутия
150 грама извара на Лидъл - вакуумираната, вкусна е
2 пържени кюфтета + цвекло
довечера съм на йога
след такова плюскане като днешното йогата ще е за раздвижване
от утре ще гледам да съм по-стриктна с ВМ-НВД
купих цяла гаца авокадо, а баклавата...не мога да я пусна 🙂))))
01.08.18
09:23
01/08
приготвени връзка репички
извара 100 грама + 1 смачкано авокадо
имам сусамов тахан на работа, ама другото мазно от къде ще го докарам не знам
за обяд изядох един доста едър лаврак на скара
снощи на йогата доста вода изтече от мен
днес мисля едно обедно раздвижване - примерно кардио - 20 минути + добро утро + трицепс и тяга с малкия лост - колкото за раздвижване
Мнението беше редактирано от Gina Atanasova на 01.08.18 15:30.
01.08.18
10:17
Gina, следиш ли какви калории докарваш с храната? Още ли целиш 1300 ккал за деня?
01.08.18
11:29
ами последните 2 седмици не съм броила, но със сигурност имам дни, в които и 1000 не съм стигала
когато съм под много силен стрес не мога да ям
майка ми е в болница от 2 седмици, откриха й много тежко заболяване
след като разбрах не можех нито да ям, нито да пия
ходех на фитнес и блъсках и вдигах и бягах до пълно физическо изтощение, защото не можех и да спя
операцията й мина успешно миналата седмица, сега чакаме резултата
опитвам се да не го мисля и да се върна към някакъв по-нормален начин на живот
къде ми се полуава, къде не като се сетя
затова виждаш такива нескопосани записи с 1-2-3 неща на ден
01.08.18
16:37
С най-добри пожелания да се закрепи майка ти. В тази ситуация трябва си обръщаш още повече внимание, за да да имаш сили да се грижиш за нея и да й помагаш и да се храниш редовно, ако ще да е насила и с по-хранителни неща. С тренировки, стрес и глад и посещения по болници (източник на неизчерпаеми зарази) имунната ти система може скоро ще грохне.
02.08.18
10:39
благодаря за пожеланията
опитвам се да се насилвам да ям, да съм спокойна, ама то простотия след простотия
ето например от днес започвам и работа да си търся
днес няма да има тренировка - ще имаме събрание, на което ще ни информират, че всички сме уволнени
после вероятно ще излезем да си ближем раните с другите колеги
06.08.18
12:18
събота и неделя - не режимни
в събота поне храната беше наред като качество, но количествата големи
в неделя прекалих с въглехидратите покрай децата
съответно без тренировки
06/08
каймак, лешников тахан
3 кюфтета с 1 кебапче + салата айсжерг с маслини и многоо ролца от раци
довечера тренировката ще е горна част
08.08.18
08:39
07/08
fat burning yoga
мисля да се откажа от високо мазнинния режим, първо, защото ми е много трудно с храната и второ тялото ми плаче за въглехидрати - трудно се поддържа въглехидрат под 30 гр при 5 тренировки седмично, 3 от които силови
яде ми се и това е
мина периода с не яденето от нерви, не че няма за какво, ама се успокоих
този петък излизат изследванията на майка ми, малко ми е свито под лъжичката, но нещо твътре ми подсказва, че нещата са ок
приготвям храна от вкъщи всеки ден, уж да е мазно, ама пак...
и понеже и протеина ми не е малко в комбинация с мазнините забелязах, че заповам да се омазням от към корема.
От днес ще си карам по мойта - балансиран режим с приоритет протеин - хем ми е вкусно, хем ми е лесно
ако някой има полезен съвет по темата с мазнините ще се радвам
довечера тренировка долна част
08/08
skyr със суров слънчоглед, какови зърна, ръжени ядки, канела, мака, сусам, лешников тахан и т.н.
салата краставици с маслини и копър
кашкавалено суфле (страхотно беше)
пилешка пържола с къри 200 грама
сини сливи
домашни кокосови бисквити със семена и много други неща - божествени
1 пакет чипс от киноа
вода над 2 литра
Мнението беше редактирано от Gina Atanasova на 09.08.18 08:45.
09.08.18
09:10
09/08
3 от кокосовите бисквити - кокосово масло, стърготини и кокосово брашно, 1 л. мед, червени боровинки, пълнозърнести ядки, 2 яйца, 1 суп. л. кисело с малко сода, слънчогледови семки
2 кренвирша с кашкавал, огромна зелена салата с 4 яйца, елда със зеленчуци, фъстъци
довечера на fat burning yoga
започнах да пия някакви фибри, искам да видя как ще ми се отразят на перисталтиката.
Ще имам нужда от помощ, защото след 2 седмици заминаваме на почивка в Турция, а на чуждо място нещата не ми се получават 🙂))
Мнението беше редактирано от Gina Atanasova на 10.08.18 08:31.
10.08.18
08:33
освен фибрите вчера пих и вода с активен въглен - не знам до колко е правилна такава комбинация, но резултата днес е водна задръжка, подута съм доста
10/08
лешников тахан, 1 бисквита от вчерашните
свинска пържола от бут, салата моркови, печени картофи, 100 грама сурово кашу и бадеми, червени боровинки
довечера горна част, че от йогата и доланата в сряда не си чувствам д-то
Мнението беше редактирано от Gina Atanasova на 10.08.18 13:34.
За подобрена перисталтика пробвай накиснато или начукано ленено семе. Също овесени трици. Зеле. Бобови. Супички.
10.08.18
13:42
Благодаря за съвета!
Не знам колко ще е удачно да нося такива неща в 5 звезди в Турция 🙂
ама що не
Мнението беше редактирано от Gina Atanasova на 13.08.18 10:47.
13.08.18
10:49
11 и 12 август
малко храна много ангажименти, в събота тиах 9 обиколки на стадиона до нас, част от тях бързо ходене, лицеви 30 броя, клек 30 броя, коремни 60 броя
всичко на открито
13 август
кисело мляко с ръжени трици, мед, слънчоглед
1 шоколадов мъфин+1 шоколадов бонбон (почерпка от колежка за РД)
салата зеле с моркови
1 кебапче и 1 кюфте
сурови и печени бадеми, кашу, червени боровинки и стафиди - 1 голяма шепа
1 пак солети
ходих на Power Plate - за пореден път се убедих, че няма по-добро натоварване от класическия фитнес.
Мнението беше редактирано от Gina Atanasova на 14.08.18 09:07.
14.08.18
09:09
14/08
приготвила съм 1 бърканче смачкано авокадо със 150 гр извара (кашкавалена на Ралица)
5-6 печени бадема
2 оризонки
довечера фитнес - цяло тяло
14.08.18
09:51
казано от Gina Atanasova на 14.08.18, 09:09:
14/08
приготвила съм 1 бърканче смачкано авокадо със 150 гр извара (кашкавалена на Ралица)
5-6 печени бадема
2 оризонки
Най-искрено се надявам това да е следобедната ти закуска.
15.08.18
09:14
това ми беше закуската 🙂))
после имах стабилен обяд с 2 салати и месо
вечерята беше каквото има - извара, 1 домат, някакви крекери със семена
тренировката - долна част
днес съм цялата схваната и имам мускулна треска на брича - не знам как се получи
днес е празника на Варна, града е празен
от сутринта съм на сини сливи
100 грама зелени орехи
300 грама зелел с моркови, 1 свинско и 1 телешко-агнешко кюфте
1/2 пакет солети
2 големи краставици
планирам нещо по-кардио за довечера, че и ръцете ме болят от понеделник
Мнението беше редактирано от Gina Atanasova на 16.08.18 09:44.
15.08.18
09:41
Радвам се, радвам се 🙂 Като напишеш така , че си си го приготвила за деня и си мисля,че това ти е наистина за целия ден. 🙂
15.08.18
17:14
Я да пробвам да напиша снощната тренировка за долна част, да ме коригирате ако трябва
крос тренажор 10 мин за загрявка
хакен клек 4х12 с лице към машината и широки крака с добавени 2х5кг диска
+4х8 с гръб към машината и събрани крака
степер - качвам се и избутвам единия крак назад с допълнителни тежести от по 1 кг на всеки крак 4х15
хип тръст 3х15х35 кг
задно бедро на машина 3х12х20кг
предно бедро 3х10х15кг
адуктор и абдуктор 3х30х40кг
ходещи напади с 2х8кг пудовки
степер 5 мин
не издържах и направих набирания 2х10 и кофички 2х10 на машина и двете (пръчицата беше на 34кг)
как ви се вижда такава тренировка за долна част?
има ли нещо сбъркано в нея и какво да добавя/махна?