Има ли дИбели лели?

Прескочи до:

03.07.18
21:12

Доста бързо вдигна тежестите на клека, До преди месец-2 адски се оплакваше. Техниката каква е?

03.07.18
21:28

Ужасна. Даже днес, след тренировка, обмислях пак да си спра клека.
А в дни като днешния, като изтърва клетката с огледалото е дори по-зле.

Лоу бар ми е по-удобно на гърба, но не успявам да изнеса достатъчно таза назад. Хай бар ми е по-тежко, но пак се издупвам умерено и не съм напълно стабилна... Скоро ще снимам отново.

Едит:тежестите съм ги вдигала по протокол 5х5. Направя ли 8 в последната серия, слагам по малко.

Мнението беше редактирано от БПН на 03.07.18 21:29.

04.07.18
20:10

Лег 2х12х20 10х30 5х37.5 2х47.5 3х50 3,5х47.5 3х5х45
Раменна 3х8х20
Разтваряния напред, встрани, задно рамото 3х10х4
Рехаб 4х10х10

Сутринта се събудих супер вдървена в гърба и ме болеше кръст. Размачках и разтегнах след кафето, нещата драстично се подобриха, ама пък се появи мускулна на супер неочаквано място - между плешките. Единия трапец опъва. С бедрата ми се е случила също някаква случка и утре сигурно ще ми трябва проходилка да ида на работа.

За днешната тренировка... Не помня някога да съм ходила с такова нежелание и отвращение в залата. Тва време ми изпива желанието за всичко. Супер нервна и крива съм.

Като изключим клиничната част на профилактичния преглед, защото получох б. О. При ляво око, с което не виждах нито един символ в огледалото, поне изследванията са чук. Лека дехидратация, което е обичайно за мен, но всичко друго е в норма.

05.07.18
20:24

Конвенционална тяга 5х5х80, от третата серия с фитилите
Горен скрипец, широк хват 4х10х40
Горнен скрипец, раменен хват 3х5х50
Гребане с щанга 3х10х40
Висене със свити в коленете крака, не повече от 10-тина сек.

Гърба ми и тая сутрин беше мега леш, дано се пооправи след раздвижването днес.

07.07.18
12:47

Клек 5х5х65
Гоблет 4х10х22.5
Клек на пейка 4х10х40
Лег преса с един крак 4х10, а после -  1х10 на крак и 1х10 с двата
Бедрено разгъване 3х10 на крак
Тяга на един крак 4х10х5кг
Сит ъпс 2х10 на един крак
Опити за глутеус мост на един крак, ама не се получи особено
Планк 30сек с 34кг на гърба

Снимала съм последната серия на клека. Може би до към 3-тото са показателни, нататък просто вече бях уморена и добутвах да стават. Клека с пейката, не сядам, само допирам гъза и наистина ми пръсна бедрата. Фрапантни разлики между двата крака имам. На лег пресата с левия не само, че нямам сила, а и обхвата на движението е с поне 1/4 по - къс, отколкото на десния.
Та... Такива ми ти работи.

Мнението беше редактирано от БПН на 07.07.18 12:47.

07.07.18
14:18

Обувките продължават да ти прецакват баланса.И не е зле да слушаш човека зад теб , какво ти говори.Но се забелязва все пак подобрение.

07.07.18
14:23

Благодаря за коментара!

Нещо, което забравям да постна в последните дни. Някой ходил ли е в Горила Джим и евентуално някакви отзиви за тях?

07.07.18
15:55

Не лош клек, доста дълбок, малко ти натежа и те сгъва напред, но е съвсем прилично.

08.07.18
12:36

Линда (60,30,20) 16:35
3км за 19 мин, всичко 25 мин на пътеката

Изобщо за нищо днес не съм си давала зор. Съвсем закономерно настроенията ми са крайно минорни и нищо не ми се прави. Слагам да се пече някво месо, да отметна, че съм яла днес и ще умиргвам.

09.07.18
19:32

Горен скрипец, широк хват 4х10х40
Асистирани набирания, широк хват 3,4,4,4
Гребане от пейка 4х10х14
Хиперекстензии 2х10х5,1х10х ст
Крънчове 3х20

3км за 17:29

Брех,още даяня на бягане, ама съм си намерила комфорта 10-11км/ч, с които мога да си шпора колко искам. Тряа някви  интервали да заформя.

10.07.18
20:27

Лег 2х10х20 8х37.5 5х42. 5 2х47.5 4х50 4х10х40
Машина за гърди 4х10х +10
Раменна на машина 3х10х +10
Разтваряния напред, встрани и задно рамо 4х10
Ротатори 4х10
Висене малко - интересно е, че със свити крака започвам да издържам, но не мога да ги изправя. И то краката ми пречат.

Днеска си спрях тока. Яд ме е за серията 50 на лега. Ако бях се събрала имах поне още едно, ако не и две повторения, ама ми се разместиха рамене и не ми се напиняше излишно. Раменната с болки и също не я напъвах. Едно, че ми хрущи рамото и друго, че имам в едната ръка болка от външната страна, над лакътя и нагоре и не мога да локализирам от къде е проблема. А ротаторите и коригиращите сутрин си ги правя без особени драми, след размачкване на фоумролера.

Поне това на кръста му намерих цаката. Като размачкам гъзягата добре, тазобедрената става си изпуква, намества се и спира да боли.
И гърбът ми не е в топ кондиция, но съм доволна, че не спрях да тренирам този път.

Имам подозрения, че ми пада захарта докато тренирам. Обикновено след работа, на по-интензивни тренировки или след дълго кардио губя поне периферно зрение, ако не цялата картина. А тренирам в идеален момент от гледна тока на хранене - 3, максимум 4 часа след хапване. Как го установих всичко това? Пак си тръгнах разлюляна от залата. По път боднах две нектарини и моментално освен, че прогледнах, ми дойде пауър да се връщам наобратно за втора тренировка. Разбира се, може и всичко това да си го въобразявам, но определено ще си нося нещо сладичко другия път и ще си направя експеримент.

10.07.18
20:58

Този интервал от 3-4 часа ми се струва ааадски дълъг. Аз за 4 часа имам чувство, че съм хванала язва от глад, какво остава чак тогава да започна да тренирам..Не чакай повече от час и половина - два след основно ядене. А ти и без това ядеш супер малко, ако гледам последно споменатите калории.
Ако мога да споделя опит- години наред се подлъгвах по мита, че хапването на нещо сладко има полза преди тренировката. Всъщност това само ме кара да огладнея зверски и да се чувствам изморена едновременно. В момента вече знам за себе си, че шепа сурови ядки/ или по-добре 50-60 гр. (това е 1 лъжица) тахан до половин час преди да изляза за трен са идеалното гориво- хем засищат, хем се усвояват и дават енергия за следващите 2 часа.

10.07.18
21:11

Ама аз не съм гладна преди тренировка. А и само от месец и половина обядвам, преди си тренирах след работа, все още на гладно от предната вечер. Та все още понякога и обяда е насила, основно салати със сирена или пилешко.
Отново не броя, но вечер ям пържола със салата/диня и кашкавал. И ако изглежда малко -  не е. Не е като да не мога на количества.
Сладичкото си го предвиждам, да го захапя като се почувствам замаяна по време на самата тренировка.

10.07.18
21:15

Eх да можех така да не ям, щях да извадя четирите реда плочки... Пусто, след 2-3 часа живи котки ми дерат в стомаха 🙂

12.07.18
20:02

Конвенционална тяга 2х5х60 3х70 1х80 2х1х85 3х10х60
Гребане с щанга 4х10х35
Горен скрипец, раменен подхват 4х5х53
Хамър 4х10х20
Мечка 4х10х20

Тягата на 85 започва да издиша като техника. Дърпам ги без особено усилие, но старта тръгва към под ягодите. Днес се бях подготвила да смъкна тежестите и да обърна внимание на хвата. Нещо извивам китките, което мисля, че ми помпа предмишниците, пък и мисля, че има нещо общо с болките в лакътя. Не само на тягата, на всичко го внимавам.

Нещо не мога да хвана гребането, отдавна не съм го правила с лост и мисля, че и там нещата са близо до трагедията, но пък и пак не хванах клетката с огледалото.

Много се дразня на подобни изказвания, но съдейки по тонажа, днес май е било само за тонус.

14.07.18
13:32

Клек 2х10х20 10х40 5х50,60,65 1х70 2х70 2х75,80 3х5х60
Лег 2х10х20 8х30 3х40,45 1х50 4х40
Тяга 8х50 3х70 1х80,85,92.5

Приятнонсе изненадах от себе си днес на клека и тягата. Лега май ше почива известно време. Събудух се от болки в гърба и рамото. След раздвижване по-добре ама пак някой корен съм раздразнила, подозирам че е ор фитилите, защото след тях се появи сериозната симптоматика. Доволна съм, теглото си спада плавничко, без драматични лишения засега. Остава утре да се представя добре и на бягането.

15.07.18
13:21

7.3км за 48:16

Доволна от дишането и пулса но краката искаха да не изоставят още в напалото. И вероятно сега няколко дни ще протестират.

15.07.18
13:21

........

Мнението беше редактирано от БПН на 15.07.18 13:22.

16.07.18
21:17

Лег 2х12х20 10х30 5х37.5 3х45 6х50 3х10, 9х 42.5
Флайс 3х10
Горен скрипец, раменен подхват 4х5х55
Долен скрипец, тесен хват 4х10х30
Чуково сгъване 3х6х7.5
Римско столче 1х отказ

Шестицата с много контрол и една от най-техничните ми серии изобщо някога. Не повярвах и три пъти питах спотъра дали мога да броя правилно. Лошото е, че след бройките пак ме заболяха лактите и ми изтръпнаха ръцете. А в неделя пробвах и различни позиция на ръцете спрямо тялото и не беше келепир....

Разтягам ръцете също толкова старателно и последователно, колкото и гърба и краката, но нищо. Като цяло, днес концепцията беше да “стресирам мускулите”. 😅😅😅
Бях свежа и стана. Страх ме е утре как ще съм.

В генерален план, изводът, който мога да си направя, е че с по-малко тренировки, вероятно ще се възстановявам по-добре и ще прогресирам силово доста по-бързо. Или с други думи, май ше взема да открия топлата вода.

17.07.18
19:00

Раменни преси 4х8х20
Повдигане напред и разтваряне встрани сс 4х10
Фейспул 4х10
Привеждане на скрипец с прави ръце 3х10
Ротатори 4х10
Рехаб 4х10

Вработване 300м
1км 5:24
Разходка 3-4 мин

На Привеждането много скърцоли рамото.
И  от толко стрес за москолити за утре не ми остана кво да тренирам.

17.07.18
21:53

Малко мотивация...

19.07.18
18:43

Конвенционална тяга 2х5х60 3х75 1х85,90,95 4х10х65
Асистирани набирания 4х5
Мечка 4х10х20
Вертикален скрипец, широк хват 4х10х30
Хиперекстензии 4х10

На тягата си дърпах гърбаво единиците. Ама мега гърбаво. От една страна, нр вработих добре, което е фактор, обаче исках свежи 95. Ще мисля спомагателни пак. Бройките като че ли идея по-добре.

В събота ще повторим, пък ще видим.

21.07.18
11:58

Клек до 1х75 3х10, 5х60
Преден клек 4х8х38
Гоблет 4х10х25
Лег преса 3х10
Румънска тяга 4х5х60
Машини 3х10
Планк 24 сек х 50кг

Клека беше с много аванс. Най-малко 10кила имам нагоре, ако не и повече. Олекнали са и 75, щом си ги клякам дълбоко. Лошото е, че нямам издръжливост никаква и 10-ките са много грознини тежки.
Не съм доволна, ама кот - такова.

22.07.18
13:15

Малко повече от обиколка на панчарево - 43:53.
Не ми работи приложението и не хванах точен маршрут, така че съм между 7 и 8км,неясно колко точно. Ама и 7 да са, ми е ок като резултат.

Разписа се нов план за следващите 2 месеца. Да видим дали ще имам воля да го следвам без да силя единици и без да сменям тренировки.

22.07.18
14:44

Мнението беше редактирано от БПН на 22.07.18 14:45.

Иван

22.07.18
15:22

Нещата са много зле и който ти спестява това, не ти мисли доброто. Успех.

22.07.18
15:32

Аз за критика ги качвам тия клипове,не щото съм много ‘убава.

22.07.18
18:41

Предния си е приличен,само не оставяй така щангата,рязко и на кръст...хвърли я по-добре.
Задния клек....явно сама няма да успееш да налучкаш правилната позиция за теб.
Трябва някой с опит да те подбутне.

22.07.18
18:55

Наде, писа онзи ден, че 75 кг са ти леки и с 10 кг аванс. По същия начин ли ги клякаш? Защото аз виждам, че това е една трудна тройка, а и са прави съфорумниците, че техниката е рискована.

При задния - мисля, че ти тежат. Свали на 50 примерно и снимай пак една тройка от същия ъгъл, да видим как е.
А при предния - пробвала ли си с по-широк разкрач от този на видеото?

22.07.18
19:42

Задния се сговни, защото ме опъване нещо в коляното и реално не знаех какво ще изхрущи, ако се ‘жасна. След тази серия даже разтоварих лоста, аз бях тръгнала за десетка, която не завърших. Като дойде ден за клек, планирано ми е по-лек и ще снимам пак.

На предния определено ще съм по-стабилна с по-широк разкрач, но все съм гледала по клипове, че трябва да е по-тесен... Така или иначе раменете ми са зверски зле и преден скоро няма да натоваря да клякам.

Благодаря за критиките! Ще продължа да качвам клипове, пък ще видим.

П. П. Един гаща плява пиша, щото съм с нов телефон, извинявам се. 🙂

Мнението беше редактирано от БПН на 22.07.18 19:44.

22.07.18
20:37

казано от Вероника Налбатска на 22.07.18, 19:17:

Защо по-широк разкрач...то точно този широк разкрач най-много и прецаква движението , да не говорим че колкото по-широко , толкова повече се ограничава амплитудата на движение, както и се увеличава натоварване и увреждане на коленете.То при нея процеса вече е започнал , а тя и килата качва...Аз съм на мнение , че трябва даже да стесни разкрача , особенно на класическия клек!

Т. Тодорова

22.07.18
20:40

Аз с пък с разкрач на ширината на раменете или по-тесен, не мога да клекна под паралела, даже и до там едва го докарвам, защото в коленете усещам адско напрежение. 2 см встрани и залепям задника за земята (повечето пъти) с изправен торс. Говоря за преден клек (вече) и зерчер, щото задният не ми е в категорията. 🙂
Не мисля, според моя скромен опит, че има строго правило, по-скоро е до физика и това е нещо, което добрият треньор би трябвало да може да съобрази. Години наред ме е учил слабоумник да клякам “точно ей така” и нито клекнах, нито е имало момент, в който да не страдам от колене.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.07.18 21:13.

казано от XXL на 22.07.18, 20:37:

Защо по-широк разкрач...то точно този широк разкрач най-много и прецаква движението , да не говорим че колкото по-широко , толкова повече се ограничава амплитудата на движение, както и се увеличава натоварване и увреждане на коленете.То при нея процеса вече е започнал , а тя и килата качва...Аз съм на мнение , че трябва даже да стесни разкрача , особенно на класическия клек!

Стеснявайки разкрача, натоварването ще се премести в предните бедра още повече, а оттам от липсата на мобилност (и обувките...) - в коленете.

23.07.18
11:26

казано от Херцог Трън на 22.07.18, 20:56:

Стеснявайки разкрача, натоварването ще се премести в предните бедра още повече, а оттам от липсата на мобилност (и обувките...) - в коленете.

...само при положение , че позицията на стъпалата е неправилна и/или при слизането надолу коляното влиза отвътре на линията на пръстите , тогава ставата наистина ще страда.Стесняването на разкрача съвсем не трябва да означава и приближаване на коленете едно до друго , което при правилна позиция на стъпалата с умерено отворени пръсти и коленете да се движат по линията на пръстите , а що не и малко отвън , изобщо няма да се случи.Разкрач на ниво на раменете или малко по-тесен е най-доброто.Относно предно бедро , не виждам как разкрача ще му повлияе точно на него , освен ако разкрачения клякащ не нарушава значително баланса с наклон напред и да натиска на пръсти в опит да компенсира , което си е опит за пребиване , особенно с тежка щанга.При непълни клекове , натоварването на предното бедро е незначително , независимо от разкрача.За обувките съм съгласен...то си се вижда много добре.

Мнението беше редактирано от XXL на 23.07.18 11:27.

Ако беше практикувал, колкото теоретизираш, щеше да знаеш колко глупости си написал. Коя от коя по-голяма.

Какво имаш предвид под това, че широкият разкрач прецаква движението?

В случая гледаме конкретно видео, конкретен начин на клек от конкретен човек и коментираме какво би бил подходящо за него (нея 😄).

Виждам я как кляка и според мен, ако го прави с по-широк разкрач (коментирам преден клек и съвсем нямам предвид да застава като за плие!), не само, че амплитудата няма да е ограничена, а даже ще е по-добра. Ще може да “пропадне” по-добре между краката, да държи торса по-изправен, да не я навежда щангата така напред (отварям скоба, че това може да е и заради по-слаб пояс, позицията на лактите и т.н.).

казано от XXL на 23.07.18, 11:26:

Разкрач на ниво на раменете или малко по-тесен е най-доброто.

Най-доброто за кого и за какво?
Все пак хората сме с различни пропорции на крайниците, значение имат и тазобедрените стави. Не може за всички да е най-доброто да клякат по един и същи начин. 🙂

Нека БПН пробва с малко по-широк разкрач от сегашния, да се снима пак така... и ще се види “черно на бяло”.

23.07.18
22:07

казано от Вероника Налбатска на 23.07.18, 17:32:

Какво имаш предвид под това, че широкият разкрач прецаква движението?
...според мен, ако го прави с по-широк разкрач (коментирам преден клек и съвсем нямам предвид да застава като за плие!), не само, че амплитудата няма да е ограничена, а даже ще е по-добра. Ще може да “пропадне” по-добре между краката..

казано от XXL на 23.07.18, 11:26:

Разкрач на ниво на раменете или малко по-тесен е най-доброто.

Най-доброто за кого и за какво?
Все пак хората сме с различни пропорции на крайниците, значение имат и тазобедрените стави. Не може за всички да е най-доброто да клякат по един и същи начин. 🙂

Нека БПН пробва с малко по-широк разкрач от сегашния, да се снима пак така... и ще се види “черно на бяло”.

Еми аз по-горе ти написах , защо мисля че такъв разкрач ще влоши нещата.Като говориш за амплитуда , незнам дали визираш такава при някакъв трибойски тип на клек или класическа форма , но ако е трибойски , не виждам защо торса да пропада между бедрата , освен ако няма някакъв сериозен наклон напред при някакъв да речем лоу-бар.При преден клек пък следва да си с доста прав гръб и ако е малко под паралел , пак няма да възникне пропадане почти никакво.Това пропадане го има при класически клек , но при такъв широк разкрач , какъвто ти предлагаш , анатомично тялото няма да е способно на достатъчно дълбоко клякане и ако това някак си се случи , ще е за сметка на приближаване на коленете едно към друго , което няма как да ти повлияе добре.Конкретно за БНП , то и сегашния и разкрач и пречи да направи качествен клек , което в комбинация с некоректно положение на пръстите и неправилна траектория на движение на коленете по време на самото движение , в комбинация с напълно неподходящите и обувки , създава тази картинка.Естествено , много е лесно да си каже  , че не и достига мобилност , както много други правят и да се примири , че колкото толкова.Тя спомена за някакво опъване и дискомфорт на едното коляно по време на предния клек , ако не се лъжа , което я накарало да размисли за тежестта.Преди да я посъветваш да разшири разкрача , редно е да обърнеш внимание на този момент!

Да , хората се различаваме в някаква степен в пропорциите на тяло , а и по много други неща , но факта , че спадаме към един и същи биологичен вид , следва да подсказва , че разликите са минимални...иначе би имало подвидове.Дори разните аномалии не променят този факт осезаемо.Затова всеки нормален здрав човек трябва да може да клекне нормално със стъпала на ширината на раменете , като повечето от нас не би следвало да имат проблем и с по-тесен разкрач.

Мнението беше редактирано от XXL на 23.07.18 22:19.

23.07.18
22:22

казано от XXL на 23.07.18, 22:07:

спадаме към един и същи биологичен вид , следва да подсказва , че разликите са минимални...иначе би имало подвидове.Дори разните аномалии не променят този факт осезаемо..

Баси,колко таксономично издържано?!

23.07.18
22:30

казано от nervak на 23.07.18, 22:22:

казано от XXL на 23.07.18, 22:07:

спадаме към един и същи биологичен вид , следва да подсказва , че разликите са минимални...иначе би имало подвидове.Дори разните аномалии не променят този факт осезаемо..

Баси,колко таксономично издържано?!

Това е Таксономия от Северозападнал характер и си е риск , като цяло някой да гради знания въз основа на нея.За препоръчване е да си се ползват регламентирани източници или за по-лесно да те питат тебе...са се почесвам и се чудим дали не беше по-добре първо да те помоля на лични да ми помогнеш с подреждането на нещата в издържан вид)))

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1