24.07.18
00:15
Здравейте ! Искам да попитам как мога да горя мазнините от корема (понеже там са най-много), докато качвам ? Извинявам се ако не съм си формулирал въпроса правилно..!
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 24.07.18 03:45.
26.07.18
14:20
Не съществува точково горене.Няма как да имаш плочки пък да ти висят циците и да имаш гуша🙂
26.07.18
14:24
казано от Stefan Raychev на 26.07.18, 14:20:
Не съществува точково горене.Няма как да имаш плочки пък да ти висят циците и да имаш гуша🙂
То въпросът даже е още по-сложен..........не само да гори и то основно от корема, ами и докато качва :-) Т.е. мускулът расте, активното тегло се повишава, а мазното по корема изчезва и се появяват плочките. Както някои казват-висш пилотаж, ако тренираш натурално.
31.07.18
11:00
Лоши новини - до колкото знам при мъжете на корема последно се свалят мазнините. Първо в горната, накрая в долната част. Така че, преди корема трябва да си изгорил мазнините по другите части на тялото си.
21.08.18
19:27
Няма как да свалиш само мазнините от корема без да свалиш мазнините от цялото тяло.
Не можеш просто да кажеш на тялото къде да гори мазинините, все пак е едно цяло и е свързано. Това, което можеш да направиш е да намалиш въглехидратите ( според мен) и да наблегнеш на кардио и силови тренировки ( 3 пъти в седмицата поне) След като изгориш повечето мазинини и започнеш да топиш и на корема ще трябва да задържиш теглото ( чиста муслуклна маса) и да трупаш върху нея. С други думи няма как да свалиш само на корема без да свалиш на цялото тяло.
09.09.18
13:39
Както си знаех..няма да ми разберете въпроса..ясно ми е, че няма как само на корема..исках да кажа, че там не мога да сваля...мисля си, че приема на мазнините ми в повече.
казано от Николай Димитров на 09.09.18, 13:39:
Както си знаех..няма да ми разберете въпроса..ясно ми е, че няма как само на корема..исках да кажа, че там не мога да сваля...мисля си, че приема на мазнините ми в повече.
По-скоро ти имаш погрешна представа за процесите на качване/сваляне. Очевидно генът ти е такъв, че мазнините по корема ти се изчистват последни при отслабване. Трябва да продължиш дефицита за да ги махнеш.
Дали този дефицит ще дойде от мазнини или въглехидрати, ти си решаваш. Принципно е добре да поемаш поне едно 20% от общия калориен прием под формата на мазнини, за да си държиш хормоните в такт.
Другият ти вариант е сега да качваш, а после да изчистиш. Всичко е въпрос на лична преценка. Но няма как да изчистиш корема (или въобще да отслабнеш) и същевременно да качиш мускули в другата част на тялото. Такава трансформация е възможна само при съвсем начинаещи или при хора, които в миналото са тренирали и сега са възобновили заниманията в залата.