Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:
ДЕ

14.07.18
20:44

Т,ва съвсем скоро се е пръкнало 😀

14.07.18
21:29

казано от Deyan на 14.07.18, 20:44:

Т,ва съвсем скоро се е пръкнало 😀

На 2-ри вечерта. 🙂 😍

15.07.18
19:40

Движение:
- бягане/ходене - 6-8 км някъде, 63 минути. Трудно е да кажа какво е разстоянието, тъй като тръгнахме по маршрута, който е 6 км и малко, но имаше сечище в гората и бяха направили няколко нови пътя. Лутахме се по тях доста време и трасето се удължи.
- йога, 30 минути, без стоящи, нямам сили последните дни да стоя
- малко ХСПУ

Храна и добавки:
- въглен в зехтин
- копи луак, прецедено през много гъст чага чай, с кокосово масло, мед
- ябълка
- шейк от какао, чага чай, кокосово масло, мед; кокосово брауни
- бабич розе; домашен корнишон, салата със зелени неща от градината; малко хляб слънце и луна със зелен лют сос; редче шоколад
- сладолед олд тайм с пчелен прашец; парче торта линдт

Вода:
- 1.5-1.6 някъде

Изключително тежък е станал пътят до Трявна. 😑 На отиване - задръстване по Хемус, ремонти между Севлиево и Габрово, над 4 часа! Връщане - през Шипка и по подбалканския път - пак 4 часа, но поне карахме, вместо да седим в задръствания. 😒

Мнението беше редактирано от Margi на 15.07.18 21:17.

16.07.18
11:47

Така е с трафика, обаче вие сте тръгнали по кофти време. Сега лятото най-добре е тръгване около 6.00 сутринта, даже ако ходите към Трявна може и по рано, заради този скапан ремонт към Севлиево. На връщане ако тръгнете по късно след 18.00 - 18.30 няма да хванете също задръстване.

16.07.18
12:19

казано от kaloyan на 16.07.18, 11:47:

Така е с трафика, обаче вие сте тръгнали по кофти време. Сега лятото най-добре е тръгване около 6.00 сутринта, даже ако ходите към Трявна може и по рано, заради този скапан ремонт към Севлиево. На връщане ако тръгнете по късно след 18.00 - 18.30 няма да хванете също задръстване.

Съобразяваме пътуванията си с работния ни график. 🙂
Иначе, това трасе сме го пътували повече отколкото можеш да си представиш, наясно сме с трафика, но дори и с него, стигаме в прилично време, стига да не са ремонт половината пътища.

Мнението беше редактирано от Margi на 16.07.18 14:36.

16.07.18
22:20

Движение:
- йога, 70 минути
- много ходене

Храна и добавки:
- метилкобалмин
- хлорела, мБ9
- разтворимо кафе с кокоспвп масло, женшен, мед, инд.орехче
- праскова
- какао с шилажит, кокосово масло, мед
- няколко лъжици боровинки
- салата от магданоз, корнишон, кейл от градината, авокадо; филия ръжен хляб с делишу манатрки и маслинова паста; торта линдт
- няколко крекера с бри, шоколад
- въглен

Вода:
- 1.7-8\

17.07.18
18:18

Движение:
- йога, час
- колело до работа и обратно. Броя само връщането, защото на отиване се возя повече

Храна и добавки:
- хлорела, мБ9
- рейши кафе
- боровинки
- смути от кокосова вода, боровинки, банан
- 3 сливи
- 2 кайсии
- малко бял портвайн (трябва да се изпие); магданоз, корнишон, 2 тънки резена бри; басмати с кейл, домашен чили сос, квасена сметана; сладолед олд тайм с пчелен прашец; 2 редчета шоколад
- малко бри върху хляб

Вода:
- има-няма литър

Мнението беше редактирано от Margi на 17.07.18 20:16.

18.07.18
20:50

Движение:
- йога с Анна

Храна и добавки:
- разтв.кафе с мукуна, кокосово масло, мед, инд.орехче, канела
- веган шоколадово джелато, кафе Гватемала
- боровинки
- смути от бировинки, делишу, малко мед
- корнишон, Чери домати, брускети с маслинова паста, песто, делишу; шоколадов фъч от Аби
- малко бри, сладолед олд тайм

Вода:
- към литър

19.07.18
19:16

Движение:
- час и малко йога, с прекъсвания

Храна и добавки:
- хлорела, мБ9
- рейши кафе
- смути с праскова, кокосова вода, чиа, джакфрут
- 2-3 сливи
- праскова
- черен течен шоколад Гайо с парченца натрошено какао
- салата от камби, зехтин, конопено семе; “миш маш” от авокадо, домат, маслинова паста,2-3 сухарчета, делишу; овесена бисквита, бонбон Моцарт
- боровинки с квасена сметана и кафява захар
- въглен

Вода:
- около литър

Мнението беше редактирано от Margi на 19.07.18 22:10.

20.07.18
23:17

Движение:
- йога, час и малко

Храна и добавки:
- мБ9, хлорела
- рейши/мака кафе
- малко течен шоколад Гайо с натрошено какао
- какао с кокосово масло и чай от джинджифил и лайм
- половин праскова, другата половина - на смути с кокосова вода, чиа, мака
- кълнове от люцерна, ряпа с песто; 3 филии пълнозърнест квасен хляб с кашкавал и песто; малко сладко от люти чушки; остатъка от течния шоколад
- 2 бисквити с масло

Вода:
- 1.5

22.07.18
20:22

Мързи ме и все по-малко смисъл намирам да се отчитам тук, но по навик ще отметна уикенда.

Събота:
Почивка, хубава храна и слънце.

Неделя:
Почивка, малко мързелива йога, малко набирания, пудовка, хубава храна и слънце.

Най-хубавата част от уикенда: ❤❤❤❤

Мнението беше редактирано от Margi на 22.07.18 20:27.

23.07.18
21:36

Движение:
- МЦ йога, 70 минути, така се бях разляла по пода, едва станах, за да продължа деня

Храна и добавки:
След като почти не спах, в 3 часа се събудих от адско главоболие, по някаква причина в просъница прецених че ако стана да изпия една чаша с въглен, ще ми стане по-добре. Всъщност, така и стана, след въглена заспах доста бързо.
- метилкобаламин
- мБ9
- праскова
- какао с шатавари, кокосово масло, мед
- полска мизерия (нещо като таратор, само че без чесън и орехи); авокадо, намачкано с маслинова паста, върху сухари, малко делишу (взе да ми омръзва през седмицата да ям сухари); шоколад
- кефир, редче шоколад
- въглен

Вода:
- 1.5

Мнението беше редактирано от Margi на 23.07.18 21:57.

24.07.18
17:14

Движение:
- МЦ йога, час

Храна и добавки:
- мБ9
- мака/рейши кафе 
- смути от кокосова вода, банан, джакфрут на прах, какаови зърна, ситно счукани
- смути от кокосова вода, тиквен протеин, какао, малко мед, шатавари
- праскова
- бабич; салата от магданоз, кейл (от градината); домат, конопено семе; басмати с кейл, подправки, люти чушки, кедрови ядки; течен шоколад Гайо с натрошени какаови зърна; малко от сместа за крекерите с кашу, за проба
- 2-3 сухара с маслинова паста
- кефир
- въглен

Вода:
- около литър - не ми се пие днес

Мнението беше редактирано от Margi на 24.07.18 22:55.

25.07.18
20:43

Движение:
- ресторативна йога с Анна

Храна и добавки:
- мБ9
- чаша ябълков сок
- 80-90 гр сладолед от Савини - от доста време им гледам рекламите на суперфуд джелатото с асаи, баобаб и тям подобни. Първо че ги нямаше налични, а това, което имаше беше доста гадно. Освен това кафето, което предлагат там е Илли. Загубиха ме. Gelato & latte си остава най- добрия сладолед в София и едно от най-хубавите кафета.
- фреш ябълка
- магданоз от градината; басмати с кокосово масло, бахар черен пипер и маслинова паста; течен шоколад Гайо с парченца какао, сникърс
- 1 кайсия, 1/2 праскова
- 2 чаши ябълков сок
- малко шоколад, малко козе сирене

Вода:
- литър

28.07.18
15:12

В четвъртък не помня какво беше.
В петък, изпих 1 л фреш от ябълки + по-малко от 200 мл кокосова вода, бледнирана с вътрешното на кокоса. Това до към 15 часа. Към 19, изпих едно пакетче магнезиев сулфат. Два часа по-късно - по 200 мл зехтин и фреш от лимон.
Днес: чаша топла солена вода; към 14.30 - диня; към 15 часа - кисело мляко с мед; вечерта вероятно ще е салата с каквото има в градината и зехтин; басмати с нещо и някакъв десерт.
Отдавна се каня да направя подобно чистене на черния дроб, и сега се наканих. Не беше толкова гадно колкото си го представих, нито излязоха някакви зловещи камъни, както съм чела и чувала описания. Нямах кризи, пре нощта спах непробудно до към 6, после станах за малко и пак се върнах да спя до 10. Малко ми беше замаяно сутринта, вероятно заради обезводняването.

Йога практиката продължава да е ресторативна до края на месеца.

29.07.18
21:20

Движение:
- йога, малко над час
- набирания - 10 единични (за вчера също толкова)

Храна и добавки:
- чай от бял равнец, с малко мед отделно от чая
- 2 праскови
- смути от чиа, праскова, мед
- къпини
- домашни корнишони; филийки ръжен хляб с кейл и кашкавал, препечени; някакви бисквити; солети
- сок от глухарче

Вода:
- около литър и малко

30.07.18
17:39

Движение:
- клекове с пудовката
- ресторативна йога, основно обърнати и усуквания, 70 мин

Храна и добавки:
- чай бял равнец
- шейк чиа с липов мед
- метилкобаламин
- праскова
- редче черен шоколад
- салата от магданоз, домат, корнишон, кейл (всичко от градината); зелен боб (пак от градината,но съседната) задушен в кокосово масло с подправки; сурово брауни с малко кокосов нектар; 2-3 редчета шоколад Гайо
- домашно корни
- резен овче сирене
- въглен

Вода:
- към 1.2 някъде

Мнението беше редактирано от Margi на 30.07.18 20:52.

31.07.18
18:42

Движение:
- йога, 70 минути, много обърнати
- 10-тина минути висене по въжетата

Храна и добавки:
- чай бял равнец
- мБ9
- смути от чиа, липов мед, канела, карамфил
- рейши кафе
- какао и половин шоколад Гайо
- праскова
- Бабич; салата ккорнишони, домат, магданоз, зехтин; тиквички с лук, кейл, люти чушки, задушени в кокосово масло и подправки (всички зеленчуци - градински); овче сирене; 2 филии ръжен хляб с малко крем-сирене; половин парче бисквитена торта, половин бисквитка,малко шоколад

Вода:
- малко над литър

Мнението беше редактирано от Margi на 31.07.18 18:44.

01.08.18
21:00

Движение:
- отпади с пудовката и “ходещи” лицеви опори
- йога с Анна

Храна и добавки:
- чай бял равнец
- шейк чиа, мукуна, канела, липов мед
- половин праскова
- салата от един огромен домашен домат и зехтин; две филии ръжен хляб с маслинова паста и авокадо; шоколад
- изцедно кисело мляко с коосов нектар
- въглен

Вода:
- 1.5

03.08.18
10:12

Четвъртък
Движение:
- йога, 70 мин. Основно стоящи и обърнати пози.

Храна и добавки:
- мБ9
- чай от бял равнец
- смути от чия и праскова
- рейши/мака кафе с кокосово масло и малко ак.мед
- накиснати овесени, кедрови ядки, чия, баобаб, годжи бери, стафиди, кокосово масло, акациев мед
- бабич, корнишон, задушен кафяв нахут в кокосово масло, кейл, люти чушки и подправки; сладолед олд тайм и 2-3 бисквити белвита (вече е невъзможно чивек да си намери бисквити без палмово масло. Дори и тези, в които преди не влагаха, са започнали да го правят. Вместо да ограничат потреблението, то става все по-масово. Дори и в био/мио продукти вече е бъкано с него. 😒)
- лимонада
- 2 праскови и 2 смокини

Вода:
- малко над литър

ПП: Бая кокосово масло съм изяла вчера...да не взема да се гътна скоро от него. 😆

Мнението беше редактирано от Margi на 03.08.18 11:17.

03.08.18
18:05

Движение:
- зле :( сутринта ми се спеше и минах само с 10-тина мин Суря намаскар и намерение да довърша следобед на работа. По това време започваше клас при едно от момичетата от студиото и незнайно защо, реших да вляза при нея, тъй като доста я хвалят...еми, сега ме боли кръста и почти не мога да стоя изправена, въпреки, че след това висях по въжета, и направих всичко, за да се ремонтирам непосредствено след практиката. Много са ми сладки колежките, обаче 98% от тях нямат идея какво правят с хората. 😔

Храна и добавки:
- мБ9
- чай бял равнец
- рейши/мака кафе с кокосово масло и мед
- чиа с праскова
- праскова
- малък домат, брускети с маслинова паста и делишу; сладолед Рафи, доста гаден

Вода:
- малко над литър

Мнението беше редактирано от Margi на 03.08.18 21:35.

04.08.18
20:10

Движение:
- 30 мин йога
- качване на 50 метра преди Вихрен. Отказахме се заради ураганните пориви на вятъра + гъстата мъгла. Позамръзнхме докато слезем до долу. После говорихме с познати, които са тръгнали час преди нас за Кутело - лазили са на 4 крака по скалите, за да слязат. Иначе, откъм Бъндерица тръгнахме.
- малко плаж на Пирин Бийч
- още 30 мин йога

Храна и добавки:
- чай от бял равнец
- чиа с мед, канела, джинджифил
- две глътки от шейк с какао, мака и гхи, което беше станало на буци от студа
- праскова
- 3 малки смокини с чиа
- сайдер
- бяло вино и фъстъци
- шопска салата, омлет със сирене, люти чушки, няколко картофа със сирене, палачинка с боровинки, 2-3 триъгълнучета тоблерон

Вода:
- няма и литър

Мнението беше редактирано от Margi на 04.08.18 20:36.

05.08.18
20:09

Движение:
- йога, час
- 10К ди Бъндеришка поляна и обратно - малко подтичване и повече бързо ходене, малко лицеви опори, и спиране за плаж, къпане в реката, малини и т.н.

Храна и добавки:
- чай бял равнец
- чиа с мед, кардамон, джинджифил
- кафе с какао, кокосово масло, мед, мака, тинктура чага
- голямото вдене на малини - първо малко от пазара + френско грозде, после по пътя нагоре и надолу доста ядохме
- черни боровинки и чиа
- краставица, тиквички задушени в гхи, 2 филии ръжен хляб с кози кашкавал и чътни от краставици...много вкусно; няколко бисквити с крем
- и още доста малини и чиа

Вода:
- между 1 и 1.5

06.08.18
17:20

Движение:
- йога, 80 мин. Направих си всички планирани пози от стоеж, обаче постелката, която бях взела ми беше хлъзгава и не ми позволи работа с ходилата, смених я и започнах отначало. 😆

Храна и добавки:
- чиа с малини и малко мед
- метилкобаламин
- чай бял равнец
- разтв.кафе с кокосово масло, мака, мукуна, липов мед
- ябълка
- смути от кокосова вода, банан, тиквен протеин, конопено семе
- към 14 - Чери домати, басмати с коксово масло, гарам масала, лук, куркума, люто чушки; квасена сметана с малини и кафява захар

Вода:
- към 2 л

Надявам се да не добавям нищо до довечера, да се получи някакъв, макар и не много дълъг, полу фаст. 🙂
ПП: Надявам се, ама ей на - добавям 😄 Вкъщи се появи някакъв орехов ликьор, та покрай него - филийка с кашкавал и краставиченото чътни (не знам как го прави момичето от което го купих на пазара в Банско,но е уникално!)и сладолед олд тайм

Мнението беше редактирано от Margi на 07.08.18 22:31.

07.08.18
22:04

Движение:
- йога, 70 минути
- ин йога, 90 минути, присъствах, защото човекът, който я води ми е много приятен и близък, иначе не бих 🙂

Храна и добавки:
- чай от бял равнец (забелязвам, че рецепторите ми започват да се тренират да понасят всякакви горчилки. Миналата седмица “церемонията” с английска сол, зехтин и лимон ме изненада, че доста леко приех вкусовете. 🙂 )
- рейши кафе
- сурови крекери с делишу и сладко от люти чушки; сурово брауни
- домат, брускети с намачкано авокадо и маслинова паста; половин шоколад Гайо

Вода:
- към 1.5

08.08.18
17:32

Движение:
- йога с Анна 90 минути

Храна и добавки:
- криво-ляво, докарах до към 20 часа фаст на вода и един чай от бял равнец
- смути с кокосова вода, делишу, джакфрут на прах и мед; още делишу с конфитюр от люти чушки
- сушен джакфрут с веган течен шоколад + половин филийка ръжен хляб
- 1 брускета със сирене за мазане, за дегустация
- две тънки резенчета баница с кози кашкавал

Вода:
-  между 1.5 и 2

Мнението беше редактирано от Margi на 08.08.18 21:40.

08.08.18
21:47

Оставям си тук един коментар. Ходих вчера в една шоколадова къща с бутикови шоколади с кауза и история, но чак днес си опитах покупката. Леко ме разочарова, за този ценови клас, очаквах доста повече (от шоколадите на К. Коральо насам никой не е достатъчно вкусен). Взех си шоколад от диво какао, което се оказа само 52%, останалото - био какао.
На вкус беше като черен шоколад от малко по-висок от линдт клас...нищо сензационно, а цената му беше 15 лв за 70 гр.

Мнението беше редактирано от Margi на 08.08.18 22:04.

09.08.18
20:07

Движение:
- йога, 70 минути

Храна идобавки:
- мБ9
- чай от бял равнец
- рейши кафе (създаде се някаква истерия около това рейши кафе, много е на мода сега на бара и на мен ми се пие всяка сутрин 😄 )
- вече бях изяла един суров крекер и две-три хапки делишу, когато се сетих че имам уговорка след работа да ходим на джелато § латте. Съответно, мястото в стомаха трябва да се пази за повече сладолед. 🙂
- джелато шам фъстък и джандуя; кафе мексико 😍
- полска мизерия (с домати, лук, сметана); домати; 2 филийки квасен хляб с камембер; малко сирене за мазане върху крекери

Вода:
- 1.5 някъде

Мнението беше редактирано от Margi на 09.08.18 20:54.

10.08.18
16:09

Оставям този линк тук за тези, които се интересуват от проблема с палмовото масло.

10.08.18
18:40

Движение:
- отпади и суингове с пудовката, после коремни изправяния, пак с нея
- йога, час

Храна и добавки:
- въглен
- чиа, канела и липов мед
- рейши кафе
- ябълка
- сурови крекери с дешишу, лъжичка веган течен шоколад
- ликьор от зелени орехчета
- 2 моркова, басмати с подправки, лук, прясна куркума; още течен шоколад
- филийка квасен хляб с кашкавал

Вода:
- малко над литър

10.08.18
20:18

Имам наблюдения, че от време на време приемаш колон хепато и то вечер(съдя по реда на изброените храна и добавки, вписани в дневника).От какви съображения го пиеш по това време? По време на гладуване(само на вода) удачно ли е да се приема?

Мнението беше редактирано от TheVikk на 10.08.18 20:18.

10.08.18
21:35

казано от TheVikk на 10.08.18, 20:18:

Имам наблюдения, че от време на време приемаш колон хепато и то вечер(съдя по реда на изброените храна и добавки, вписани в дневника).От какви съображения го пиеш по това време? По време на гладуване(само на вода) удачно ли е да се приема?

Ако ти е стриктно гладуването, по-скоро не. Ако не е толкова строго, защо не.
По принцип, на опаковката мисля че пишеше да се пие сутрин, на гладно. За гладното съм съгласна, но сутрин мен лично ме подува. Аз го пиех вечер около 2.5-3 часа след храна, с доста вода. Хубава добавка е, и някакви пробиотици доколкото помня имаше. Мисля, че с кисело мляко при захранване би било добра идея, ако стомаха ти е ок с това.
ПП: Това ми напомни че мислех да си взема пак, но все забравям.

Мнението беше редактирано от Margi на 10.08.18 21:51.

11.08.18
18:44

1.А какво мислиш за храненето според типа доша? Ти пробвала ли си и, ако да, какви наблюдения имаш?
2. Мислиш ли, че кокосът и какаото са подходящи за хората, които живеят в умерените ширини или по-точно за нас, българите?(въпреки че ние идваме от Азия, защо да не са подходящи храни от този регион, разбира се нямам предвид кокос или какао, а другите, идващи оттам?!)
ПП: Последният въпрос всъщност съдържа 2 различни. 🙂

Мнението беше редактирано от TheVikk на 11.08.18 18:50.

11.08.18
19:48

Въпроси, които не са свързани с писаното от мен, предпочитам да бъдат задавани в лично съобщение. Все пак:
1. Няма какво да мисля за дошите, всичко е измислено. Трябва само грамотно да се пренесе към индивидуалните условия.
2. За консумацията на кокоси и какао в България мисля същото, което мисля за консумацията на домати, царевица, картофи, банани, кафе, чай - част от тях идват от Ю. Америка, а тук са станали традиционни. А дори не произхождаме от Южна Америка.

Мнението беше редактирано от Margi на 11.08.18 19:50.

11.08.18
19:57

Движение:
- йога, малко над час
- разходка около 2 км по баира нагоре и бягане надолу

Храна и добавки:
- въглен в зехтин
- кафе, прецедено през чага чай с кокосово масло, мед
- чиа с мед
- къпини
- мохито без мента
- 1 гигантски корнишон, басмати със зеленчуци от градината и царевица; кшкавал; 1 лъжичка веган течен шоколад
- сушени кайсии, крекери

Вода:
- между 1.5 и 2

Мнението беше редактирано от Margi на 11.08.18 20:08.

11.08.18
21:19

казано от Margi на 11.08.18, 19:48:

Въпроси, които не са свързани с писаното от мен, предпочитам да бъдат задавани в лично съобщение. Все пак:
1. Няма какво да мисля за дошите, всичко е измислено. Трябва само грамотно да се пренесе към индивидуалните условия.
2. За консумацията на кокоси и какао в България мисля същото, което мисля за консумацията на домати, царевица, картофи, банани, кафе, чай - част от тях идват от Ю. Америка, а тук са станали традиционни. А дори не произхождаме от Южна Америка.

Напълно съм съгласна за другите храни, които са станали традиционни преди кокоса и какаото. Със същия успех е можело да се наложат и авокадото, рожковът, фурмите, кокосът и т.н., но пък те дали могат да виреят тук като доматите и картофите?! От тази гледна точка се чудя дали са подходящи и дали се усвояват толкова добре, колкото от от хората на тропиците.
ПП: Извинявам се за отклоняващите теми в дневника ти. Ще питам вече на лично.

12.08.18
10:18

казано от TheVikk на 11.08.18, 21:19:

Напълно съм съгласна за другите храни, които са станали традиционни преди кокоса и какаото. Със същия успех е можело да се наложат и авокадото, рожковът, фурмите, кокосът и т.н., но пък те дали могат да виреят тук като доматите и картофите?! От тази гледна точка се чудя дали са подходящи и дали се усвояват толкова добре, колкото от от хората на тропиците.

Рожковът расте навсякъде от Близкия Изток до Португалия. Фурмуте - също. Авокадо има по Средиземноморието.
Кокосът е масова култура от екваториалния до тропическия пояс. Какаото вирее само около екватора, вече почти по цялото му протежение. Да не споменавам, че щом се говори за “белгийски шоколад” и “италианско кафе”, очевидно са доста навлезли в Европа тези продукти. Не разбирам какво те притеснява. Хората от древността търгуват всякакви стоки по море.

12.08.18
10:39

казано от Margi на 12.08.18, 10:18:

казано от TheVikk на 11.08.18, 21:19:

Рожковът расте навсякъде от Близкия Изток до Португалия. Фурмуте - също. Авокадо има по Средиземноморието.
Кокосът е масова култура от екваториалния до тропическия пояс. Какаото вирее само около екватора, вече почти по цялото му протежение. Да не споменавам, че щом се говори за “белгийски шоколад” и “италианско кафе”, очевидно са доста навлезли в Европа тези продукти. Не разбирам какво те притеснява. Хората от древността търгуват всякакви стоки по море.

Не ме притеснява нищо, но ми пускат разни мухи в главата и реших да поразпитам по-компетентни лица.
Все пак тези “мухи” не са по-силни от обратната връзка на тялото. 🙂

12.08.18
13:05

казано от TheVikk на 12.08.18, 10:39:

Все пак тези “мухи” не са по-силни от обратната връзка на тялото. 🙂

Imo oбратната връзка с тялото е трудно да се разчете, да не говорим, че хората, които ги е грижа за здравето ги ловят със същите трикове като останалите, просто маркетинга е друг. В този ред на мисли, по добре слушай главата си и бъди по-мнителна към нещата - чуденето дали и как усвояваш какаото спрямо доматите е сравнително безмислено и непродуктивно в по-общ план, освен естетвено ако имаш преки стомашни проблеми от консумацията им.

Мнението беше редактирано от Splash на 12.08.18 16:40.

12.08.18
22:01

Има по-тревожни хранителни проблеми от това дали храносмиламе добре какаото, кокоса и патладжана. Днес изчетох етикетите на ВСИЧКИ бисквити и вафли на около 4 рафта - нямаше нито един вид без палмова мазнина (единствено имахме победител на рафта с диабетичните храни - хогаренас със сусам). И докато въпроса с доматите и царевицата е спорен, то с палмовата мазнина е ясно - планетата се унищожава, за да можем да ядем боклуци?!?!?! Колко големи идиоти трябва да сме?? А се притеснявате дали усвоявате достатъчно магнезий от какаото...Толкова от мен по темата, и пълен бойкот на пламовата мазнина.

Движение:
- йога, 60 минути

Храна и добавки:
- въглен в зехтин
- кафе в чага чай с кокосово масло, мед
- чиа с мед
- къпини
- черен чай с кафява захар и ликьор от черен чай (ликьор - 52 градуса)
- корнишон; пълнозърнести макарони с пиперка, люта чушка, магданоз, босилек (всичко от градината) и ръчен кашкавал (не знам кое му е различното от не-ръчния, така пишеше на етикета); филия квасен хляб с масло и мед
- малко фъстъци
- кисело мляко с къпини, една курабия и два крекера

Вода:
- 1.5

Мнението беше редактирано от Margi на 12.08.18 22:17.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1