Силова издръжливост и маса на лостовете

19.08.18
20:35

Здравейте,

Пускам тази тема, като идеята ми е да развием въпроса относно мускулната маса и силова издръжливост с тренировки на лостовете с допълнителна тежест (жилетка с тежести).

Утре ще отскоча до Декатлон за една жилетка (затвориха ни единствения фитнес :( ), но това сега няма значение, нека преминем към въпроса ми.

Целта ми е: повече силова издръжливост (по-дълга анаеробна работа при големи натоварвания) и мускулна маса. Ако някой е целял същото и е успял да го постигне или има идея относно подобен тип тренировки, нека сподели мнение. Какви тренировъчни методи сте използвали?
Иначе, видимо “по-лесен” начин: при тренировки с повече повторения, но добър калориен излишък не се ли постига това - повече маса и повече силова издръжливост?

20.08.18
04:46

CHRIS HERIA в youtube ...готови си закривай темата 🙂)))))))))))))))))

Carbohydrate

20.08.18
08:34

Повече маса - по-малка силова издържливост. Това важи за лостовете.

20.08.18
09:35

Малко в страни от темата, но тази ютуб звезда-лостаджия на абсолютно всичките си видеа беше с дълги панталони, както и всички от дружките му които видях. И все пак накрая в последните 2 секунди на 10- минутното видео отразяващо 6 години прогрес го показаха че кляка с щанга. Сигурно му е омръзнало да се снима с дълги долнища. 🙂

21.08.18
19:45

Относно темата, какви предложения имате относно масата и силовата издръжливост?
Как може да се комбинират добре в една тренировка или ще е по-удачно в сплит, например: понеделник - бодибилдинг метод, вторник - силова издръжливост, четвъртък - бодибилдинг метод, петък - силова издръжливост?
Предложете някои добри тренировъчни методи.

Carbohydrate

21.08.18
19:55

Първо, трабва да имаш сила....чак тогава да работиш за силова издържливост. А масата идва със силата 🙂. Или, тренирай силово!

21.08.18
20:04

За сила - не се оплаквам за силата си. Мога да кажа, че съм във форма в момента. Нуждая се от съвет относно това как да комбинирам двете в една тренировка. Когато четох книгата “Проект мускулна маса” преди година, разбрах, че за маса се нуждаем от лактат (повече повторения) и сила (тежести, по-малко на брой повторения), това е необходимо за растежа на мускулите (и храната, разбира се). Силовата издръжливост изисква голям обем (повторения), по-малко почивки и повече килограми. Проблема е, че не знам как добре да комбинирам методите, за да се получи една добра “тренировъчна седмица”, в която мога да тренирам както за маса, така и за силова издръжливост, защото много се сковах във фитнеса зимата (поради пренебрегване на някои неща, тогава тренирах предимно за сила). Имам необходимите 15+ килограма, които мога да използвам на лостовете, смятам, че имам всичко налично. Нуждая се от малко помощ обаче.

Мнението беше редактирано от vasilev на 21.08.18 20:04.

Carbohydrate

21.08.18
20:09

колко пъти се набираш със собствено тегло...колко кофички правиш...Набираш ли се със тежест и така...н.

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 21.08.18 20:10.

21.08.18
20:21

Около 25 набирания подхват, 20 надхват, 40 кофички. Кофите ги правех по 15 с 25 кг

Мнението беше редактирано от vasilev на 21.08.18 20:21.

Carbohydrate

21.08.18
20:28

Поздравления! Силовата издържливост е качество, което е приложено към нещо. Например, за да се направи предна везна, кръст, задна везна и т.н., се изисква силова издържливост. Тя се постига с задържане на определено време в поза...А ако целта ти е да се набираш с повече килограми много повторения, то се тренира с тежест движението..

21.08.18
21:25

казано от Carbohydrate на 20.08.18, 08:34:

Аз нещо се обърках..

казано от Carbohydrate на 21.08.18, 19:55:

Първо, трабва да имаш сила....чак тогава да работиш за силова издържливост. А масата идва със силата 🙂. Или, тренирай силово!

Маса ли,сила ли,издържливост ли...а може ли и трите попе или???

21.08.18
22:35

Като цяло на мускулна група по 200 повторения максимум стигат ако тренираш цяло тяло,3 пъти седмично (базови).
Погледни и това.
http://oldschool-calisthenic.ro/high-volume-calisthenics-workouts/
Аз съм достигнал,че е най-добре да правиш еднаква бройка всеки път,но да се стремиш да намаляваш сериите.
Например 100 лицеви.
Правя толкова серии,че да ги достигна.Никога до отказ.
Понеже не целя издръжливост почивам по 2-3 минути.
Преди нарочно правех по 50 повторения и после увеличих на 100,3 пъти седмично и резултатите не закъсняха.
Ако тренирах за издръжливост, бих правил 5 тренировки седмично.

Мнението беше редактирано от Петьо на 21.08.18 22:37.

22.08.18
08:37

Но кои резултати не са закъсняли? Не тренираш за издръжливост, надали си качил маса с това? Но, както и да е. Ще се опитам да опиша питането си по-ясно:
* знам, че за маса се тренира както с високи повторения (отделя се лактат) и ниски повторения (за сила), пирамида или както повечето правят, 8 повторения (средата), с добра тежест.
* знам, че за силова издръжливост трябват повече повторения, по-малко време за почивка.

Нуждая се от помощ - как да комбинирам нещата, за да постигна двете.

Вчера опитах следното:
1-ви кръг:
Лицеви - 30
Набирания прониран хват - 10
Кофички - 15
Набирания супиниран хват - 10
(с малка почивка - 10 сек. за силова издръжливост, без тежести този кръг)
2-ри кръг (с 15 кг. повече):
Лицеви - 15
Набирания прониран хват - 8
Кофички - 10
Набирания супиниран хват - 8
(с по-голяма почивка, тук целта е bodybuilding)

Тези два кръга се повтарят още веднъж. Почивката между тях е 3 мин.

Какво смятате?
П.С. не използвам лостовете за заучаване на умения в момента. Опитвам се да тренирам за силова издръжливост и маса!!!

Carbohydrate

22.08.18
09:36

Разпитах те, за да ти кажа, че тренирайки набирания и кофички, ти тренираш силово, при твоите резултати, освен ако не се набираш по 60 пъти! Разбрах ти питането. Почвай да се набираш с тежест в серии по 10-15 повторения. Масата ще дойде.
Силовата издържливост не е това, което си мислиш....
За човек, който прави 25 набирания, тренировката ти не струва)! С нея няма да направиш маса!

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 22.08.18 09:40.

Carbohydrate

22.08.18
09:47

казано от nervak на 21.08.18, 21:25:

казано от Carbohydrate на 20.08.18, 08:34:

Аз нещо се обърках..

казано от Carbohydrate на 21.08.18, 19:55:

Маса ли,сила ли,издържливост ли...а може ли и трите попе или???

Какво пък не ти е ясно))). Силата и масата вървят ръка за ръка! Има диапазон, в който се тренира хем сила, хем издържливост и това са определени бройки от движението или определено време на натоварването. При по-малки бройки, се тренира повече сила, но издържливостта заминава. Обратното, не винаги е вярно)) - при трениране на абсолютната издържливост, расте и силата, но не и масата....

22.08.18
11:08

Добре, ще правя тази бройка набирания в кръгова тренировка. Изглежда добре, но малко ще се увеличи времето за почивка, но какво пък ... нали все пак са доста интензивни серии. ☺

22.08.18
13:58

казано от Stefan Raychev на 20.08.18, 04:46:

CHRIS HERIA в youtube ...готови си закривай темата 🙂)))))))))))))))))

Този човек докато е постигнал резултати, толкова и набляга на маркетинговата стратегия .. толкова. При него няма планиране, периодизация, почивки. Там се блъскат едни и същи протоколи, докато оцелееш. Нека не забравяме че са и по на 20 и няколко години. Тепърва ще ги видим как се справят с тенденитите.

22.08.18
15:46

казано от Алберт Василев на 22.08.18, 08:37:

Но кои резултати не са закъсняли? Не тренираш за издръжливост, надали си качил маса с това? Но, както и да е. Ще се опитам да опиша питането си по-ясно:
* знам, че за маса се тренира както с високи повторения (отделя се лактат) и ниски повторения (за сила), пирамида или както повечето правят, 8 повторения (средата), с добра тежест.
* знам, че за силова издръжливост трябват повече повторения, по-малко време за почивка.

Нуждая се от помощ - как да комбинирам нещата, за да постигна двете.

Вчера опитах следното:
1-ви кръг:
Лицеви - 30
Набирания прониран хват - 10
Кофички - 15
Набирания супиниран хват - 10
(с малка почивка - 10 сек. за силова издръжливост, без тежести този кръг)
2-ри кръг (с 15 кг. повече):
Лицеви - 15
Набирания прониран хват - 8
Кофички - 10
Набирания супиниран хват - 8
(с по-голяма почивка, тук целта е bodybuilding)

Тези два кръга се повтарят още веднъж. Почивката между тях е 3 мин.

Какво смятате?
П.С. не използвам лостовете за заучаване на умения в момента. Опитвам се да тренирам за силова издръжливост и маса!!!

Мисълта ми е,че е важен общия брой повторения на мускулна група за тренировка.Той гради мускули.
Издръжливостта няма общо с мускулната маса.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1