04.09.18
23:55
Здравейте,на 13 години мога ли да вляза във фитнеса и да тренирам с тежести?Няма да се изсилвам с кг,а просто да заякна.Тъй като тренирам вкъщи.Skinny съм така,че бих искал да натрупам мускулна маса.Знам,че трябва да се храня здравословно,пия само вода,без junk и захар,приема повече белтъчини и по-малко мазнини.
Темата беше редактирана от Radostin Angelov на 04.09.18 23:58.
05.09.18
08:46
Да защо да не може. Съветите ми към теб са хубава храна, хубав сън и хубави тренировки. Резултатите сами ще дойдат.
Най-важното е да не се “насилваш” много , т.е. преценявай внимателно работните тежести, с които вдигаш , за да не направиш като мен(прецаках си мускулите около трапеца и тези на врата)
Опитай и с дневник, който ще ти бъде и друг стимул.
Успех !!!
Мнението беше редактирано от TheCalculator+-=0 на 05.09.18 08:47.
05.09.18
20:59
Здравей!
А какви опции за спорт има в мястото, където живееш?
Опиши 2-3 дни с примерното си меню, за да видим какво имаш предвид под “по-малко мазнини”, тъй като полезните мазнини имат своето важно място в храненето. 🙂
06.09.18
12:02
Мерси!
И здрасти,ами не ям пържено,сладко(junk food),и почти нищо,което съдържа,олио и е много мазно.Ям каквото готвят вкъщи.Но се ограничавам примерно от пържени картофи ☺.Приемам и рибено масло.От 2 седмици спрях да пия и газирано,сокове и тн.само вода.Също и повече белтъчини.
Мнението беше редактирано от Radostin Angelov на 06.09.18 12:05.
06.09.18
12:04
И да няма да се насилвам с тежести...няма да се сравнявам с другите колко вдигат все пак съм на 13 ☺.
Спорт:Футбол,тенис на маса,плуване...всичко.Но сега няма да имам много време за други спортове,понеже ме чакат матури.А и искам да се занимавам с фитнес и като порастна повече,иначе съм тренирал и футбол,малко плуване,баскетбол и тн.
Мнението беше редактирано от Radostin Angelov на 06.09.18 12:09.
06.09.18
15:30
Колкото по-рано толкова по-добре. С година по-голям съм от теб и имам доста добри постижения. Казаха ти най-важните неща - храна и сън. Според мен няма нужда да се ограничаваш от храни - яж каквото ти харесва, естествено не прекалявай с вафлите и колата, просто ги приемай в по-малки количества. Избягвай цигари, наргилета, алкохол, наркотици.. Също гледай да не се пренатоварваш, мускулът расте докато почиваш/спиш, пробвай се да отделяш достатъчно време за сън (6-8+ часа), въпреки че, когато трябва да ставаме в 6-7 часа е трудно, но се опитвай, пък ако си 2ра смяна е най-добре. Измисли си цели, за да не се демотивираш - повторения без/с килограми, размер на тялото и каквото се сетиш. Късмет!
07.09.18
17:45
Мерси,пич да 2ра смяна съм и се старая поне по 9 часа да спя.Благодаря отново!