25.08.18
22:22
Здравейте, аз съм на 22, тренирам около 3 пъти в седмицата, защото нямам време за повече. От много време (бих казал години) не съм приемал витамини, под формата на таблетки. Храня се здравословно, понякога пропускам закуската... знам, че е проблем.
На обяд хапвам винаги готвено (пържола по ловджийски, роло стефани+картофено пюре, боб с пържени кюфтета и тнт., винаги с хляб поне 2 филии).
Вечер каквото има, главно месо, ориз, картофи или доста често икеа (10 мини кюфтенца+картофено пюре+телешки и гъбен сос).
Като цяло исках да попитам кои са най-добрите витамини в момента на пазара, като качество/количество/цена..
Zma, витамин д3? Или просто комплекс от всякакви витамини?
Да отбележа, че работата ми е доста натоварена физически. Понякога яденето е доста зле..
Какво ще кажете и за “ибутаморен мк677”? Дали да го опитам?
Темата беше редактирана от THE MAGNIFICENT на 25.08.18 22:23.
Аз преди също използвах витамини и нямаше полза.
Това е да си бориш глада на тялото с хапчета и прахчета.
Говорил съм с доста познати и не са доволни.
По-добре си добави храни като зеле,моркови и си ги хапвай всеки ден.
Яж 1-2 пъти седмично риба и черен дроб.
Ако можеш си намери доверен източник на мляко (домашно)
Пий го сурово и си готов.
Мнението беше редактирано от Петьо на 26.08.18 20:12.
26.08.18
21:37
Ако тренираш сериозно, витамините и минералите имат място в режима, но в останалите случаи “не работят”.
26.08.18
21:48
Пий го сурово и си готов.
А за бруцелоза чувал ли си?!
Пий го сурово и си готов.А за бруцелоза чувал ли си?!
За това споменах доверен източник.
27.08.18
09:15
какво значи “доверен”, та ти разбираш, че си болен, чак след като вече си се заразил и е минал инкубационният период...Така става и с животните
27.08.18
09:20
Благодаря на всички. Ям доста зеленчуци всеки ден, имаме градина. Просто исках да знам дали си заслужава да взема зма и витамин д3.
Можете ли да ми кажете вашето мнение за ибутаморена? Дали да го пробвам?
какво значи “доверен”, та ти разбираш, че си болен, чак след като вече си се заразил и е минал инкубационният период...Така става и с животните
Стани веган.
27.08.18
12:52
Както има такава тема да попитам за мнението ви относно :
Центрум мен
27.08.18
13:54
По принцип, витамини и минерали е най-редно да се приемат като добавка само в по-специфични ситуации, като тези три ми се струват най-отличаващите се:
1. Имаш лабораторно потвърден дефицит на един или повече витамини или минерали.
2. Нямаш потвърдени дефицити, но пък не ядеш никакви плодове и зеленчуци и като цяло храната, която ядеш не е особено питателна.
3. Нямаш възможност, не искаш или е твърде непрактично да решиш горните два проблема чрез промяна в храненето си, чрез прием на храна.
Цинкът и магнезият, независимо дали под формата на ZMA продукт или отделно, както и витамин Д, са 3 от веществата, от които много голяма част биха извлекли полза като приемат допълнително, чрез хранителна добавка, просто защото при тях има някаква комбинация от горните 3 точки.
Към тях бих добавил и омега-3. Ти никъде не спомена риба сред храните, които изреди, така че помисли върху това.
Казваш, че ядеш доста плодове и зеленчуци, а и ядеш други питателни, не-junk храни. Съответно има вероятност да нямаш нужда от допълнителна суплементация.
Ако имаш възможност, пусни си едни лабораторни изследвания за цинк, магнезий и витамин Д (предлагат се тестове и за някои други витамини и минерали) и според резултатите се насочи към подобрение в храненето и/или суплементация.
Както има такава тема да попитам за мнението ви относно :
Центрум мен
Като дозировка са окей като за дневни мултивитамини, но формите на витамините и минералите са от най-нискокачествените, което води до много слаба усвоимост и допълнителен риск от стомашно-чревен дискомфорт заради неусвоената част то минералите, която остава.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.08.18 13:57.
27.09.18
15:24
Здравейте!
Незнам дали тук е мястото да попитам(ако не ме извинете) за витамини за спортуващи деца.
Имам дете на 10 години което тренира биатлон.Лятната подготовка преминава в крос и каране на ролки.
Предстоят състезания и искам да и давам някакви витамини.
Интересуваме какви витамини мога да и давам да приема?
Треньорите препоръчват Центрум но за жени, детските били много слаби и не за спортуващи деца.
Мнението беше редактирано от Миглена Джандрева на 27.09.18 15:31.
28.09.18
09:38
Всякакви витамини може да приема, но на тази възраст, въпреки че спортува редовно, е по-добре да не се прекалява с дозите и да се приемат стандартни такива. Така или иначе самите витамини и минерали нямат пряка връзка със спортната производителност, важно е просто да си набавя достатъчно от всички, за да функционира организмът оптимално.
Центрум не бих препоръчал каквито и да било, понеже формите на витамините и минералите вътре са много слабо усвоими.
Препоръчвам да разгледате дневните витамини на NOW Foods - Daily Vits.
По 1 таблетка от тях би следвало да е достатъчна, но също така не е лоша идея да си набавя витамини и минерали от храната, като плодовете и зеленчуците са добър хранителен източник.
01.10.18
14:40
Благодаря!